- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacesz88
tag
válasz
#16939776 #42908 üzenetére
Ez már rég a fejemben motoszkál és az is miként lehet megoldani a dolgot. Vagy veszek egy plusz procit amivel biost frissítek majd visszaküldöm, vagy kérem hogy frissítse a bolt, amit én annyira nem akarok, mert hát a nulla km-es cucc lényege számomra az, hogy én bontom ki
Vagy pedig keresek a környezetemben valakit akivel ezt meg tudom oldani egy kölcsön proci társaságában.
néztem pl az Asrock fatal1ty lap supportját és ott arra lettem figyelmes, hogy pl R3 1200-ra az van írva, hogy "ALL" tehát alapból támogatja, de már az 1300x v 1500x-re az, hogy P2.1 kell neki. Ez azt jelenti, hogy még azok az 1xxx ryzenekkel sem megy alapból a lap?
Youtubeon láttam unbox videót ott alapból a 2.1-es bios volt a fatal1ty ab350-en, de hogy azt tényleg nem frissítették előtte az jó kérdés. -
Lacesz88
tag
válasz
#16939776 #42874 üzenetére
Végignézve a videót én nagy különbséget nem látok a két proci között. Vagy az én szemem kevés ahhoz, hogy észrevegyem ha van rajta valami nyilvánvaló, de ebből is látszik tényleg csak hobbijátékos vagyok és nem látok pár fps eltérést
Szóval a te véleményed az, hogy megéri a ryzen is?
Igazából semmi mástól nem félek, csak attól, hogy ha van egy kevés időm leülni elé akkor a 2 szabad órámból majd 1 óra bosszankodással telik és újraindítással, fagyásokkal, mert ezekről azért lehet olvasni több helyen is.
az elérhető áron kapható B350 itx lapok szerintem elég jók lettek, főleg az inteles társaikhoz képest, ahol szinte nulla a választék, ebből is azért látható, hogy azért támogatják a ryzent.És főleg mivel van egy itx intelem lenne összehasonlítási alapom.
-
Lacesz88
tag
válasz
#16939776 #42865 üzenetére
Eljön majd az idő mikor így is úgy is váltani kellene, vagy azért mert kellene a 2x8 vagy mert a 2133 már az intelhez is kevés, hiszen már az is támogatja a 2666-ot.
Bár videók alapján játék válogatja, hogy mennyit dob a gyors ram az fps-en, néhol egyáltalán nem számít, vagy leginkább erős vga-val számít, egy 1060 körülivel nem számottevő a különbség.Szóval ha csak ezen múlna a dolog, tudnék ramot cserélni idővel.
-
Lacesz88
tag
Folyamatos olvasgatás után valahogy bennem is ez alakul ki amit itt felvázolsz, egyedül csak annyi bajom van az intellel is, hogy az alaplapokkal itt is olvastam problémákat az erősebb procival.
Vélhetően még az i5 8400-nél nincs probléma, de i7 8700-et nem tudom képes lenne-e majd a későbbiekben kiszolgálni ez az alaplap.
Bár szerintem arra a felhasználásra amire nekem kell a gép, könnyen lehet mire érdemes lenne cserélni egy olyan erejű procira inkább érdemes lesz rendszert cserélni, mert addigra a 8 magos fog 50-be kerülni.Ettől függetlenül mégis ott motoszkál bennem, hogy elégedett intel mini itx tulajként, szívesen megnézném mit lehet kihozni a ryzenből...
Próbáltam visszanézni a topikot de olyan sok bejegyzést nem találtam ryzen vonalon, főleg nem olyat ami a határtalan megelégedettségről szólna.
-
Lacesz88
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy itx rendszert összerakni és a következőket néztem ki:
- Asrock H370m itx/ac + i3 8100
- Asrock Fatal1ty Ab350 itx/ac + Ryzen 3 2200G
Ezek nagyjából egy szinten mozognak teljesítményben és árban, talán az intel kicsit erősebb de viszont későbbi fejleszthetőség terén az amd szerintem jobb, valamint a fatal1ty lap is komolyabbnak érződik nekem, ha bele akarnék tenni egy ryzen 7-et mondjuk, míg a másik oldalon egy i7-el már nem vagyok biztos benne, hogy elbírna a h370-es lap.
Kérnék egy megerősítést milyen irányba érdemes elindulnom, esetleg ha valakinek van tapasztalata hasonló összeállítással annak szívesen venném a véleményét. Egy 6. genes i5 rendszerem már van, így ehhez képest mire lehet számítani pl hőmérsékletekben mondjuk egy core v1-ben? lehet számottevő különbség? Jelenleg teljesen jó hőfokaim vannak.
ami még fontos lehet: jelenleg van egy 2133 mhz-es Kington hyperx savage cl13-as memóriám, ami tudom, hogy már egyik új rendszerhez sem ideális de mivel nagyon olcsó volt, így egyenlőre megtartanám ha ez opció és nem megy annyira a teljesítmény kárára. Főleg az amd-től félek, hogy egy ilyen memória nagyon visszafogja a proci teljesítményét?
Az alapvető felhasználás hobbijáték volna egy gtx 1060 6gb-al, az is alapvetően csak single, semmi multi.
ami még fő szempont lenne a stabilitás. kiindulva a 6. gen rendszerből azt összeraktam, bekapcsolom és használom. Kicsit félek, hogy az amd-nél ez nem megy ilyen zökkenőmentesen, legalábbis azok alapján amiket olvasok róla. Erre vonatkozóan van valami tapasztalat, kell ettől félni?
Alapvetően a ryzen felé húz a szívem, de félek tőle, volt amd rendszerem de nagyon nagyon régen még az athlon 64-es időkben
Köszönöm előre is mindenkinek a segítségét.
-
Lacesz88
tag
Sziasztok!
Core V1 tulajokat vagy olyat akinek már volt dolga vele kérdeznék:
Az oldalsó hdd keretbe, se a 2,5"-os vinyót, se az ssd-t nem tudom berögzíteni jól, hiába a hozzá adott csavarokkal akarom rögzíteni. Nem tudom őket behúzni annyira hogy ne lötyögjenek.
Általános probléma vagy én csinálok valamit rosszul? Néztem teszteket és elvileg mindenhol úgy rakják be őket ahogyan én akarom, egyébként sem lehet túl sokféleképpen betenni. Mintha alátétre lenne hozzá szükség hogy ne lötyögjenek, de ilyesmi nem járt a házhoz. ezt arra a variációra értem amikor az alsó 4 csavarral kell belerakni és a hdd/ssd feliratozott oldala kifele néz a házból.
-
Lacesz88
tag
Üdv mindenkinek!
Mini itx rendszer alapjának egy i5 6500-hoz megfelelő választás lehet egy Asrock B150m-itx? Van esetleg valakinek tapasztalata ezzel a lappal? Vagy felár ellenében inkább Asus B150i pro gaming lenne a jobb?
Nincs semmi extra igényem, 2 vinyó lesz rajta, 1 dedikált vga, 8 gb memória társaságában. Általános felhasználás, néha játék, amire használva lenne.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Lacesz88
tag
Sziasztok!
Szeretnék itx gépet összerakni, amennyiben ez az ajánlások alapján lehetséges lehet az én esetemben.
Ugyanis amivel rendelkezem:
Asus R9 280 vga a maga 285 mm-ével
Seasonic m12-II evo moduláris tápA vga-t majd szándékomban áll lecserélni egy kisebbre és kisebb fogyasztásúra de ez jövő év második felében valósulna meg.
Rakni akarok mellé egy i5-öt, ami valószínűleg egy i5 6500 lenne, 1 db ssd és 1 db noti vinyó, valamint a megfelelő alaplap.Egy ilyen szintű itx konfig elképzelhető léghűtéssel, hogy a hőmérséklet a normális határok között tartható legyen a házban?
általános felhasználás lenne, néha játék napi 2-3 órányi, nagyon ritkán több órányi, ennél komolyabb terhelés nem nagyon érné a gépet.
Először Atx-et akartam de egy core v1 vagy suppressor F1 szerű kocka rendszer tetszene nagyon, valamint elhelyezni is jobban tudnám mint egy atx házat. Mit gondoltok megvalósítható lenne a dolog? Aki esetleg hasonló itx géppel rendelkezik örülnék ha megosztaná tapasztalatát. Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest