- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Ez lehet a legnagyobb akkuval szerelt Snapdragon 8 Elite telefon
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- VoLTE/VoWiFi
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
titán
válasz
AxBattler #37336 üzenetére
Ez alapján mennie kell, de majd kipróbálom, ha odakerülök.
-
-
>Deego..
senior tag
válasz
AxBattler #37327 üzenetére
Igen, annyi a herdver készlet ami a képen van.
A Flex ATX táp ötletét elvetettem, mert a ház 90°-os tápkábel csatlakozója ha csatlakoztatva lett a psu dugaljba akkor az lefelé nézett. Így olyan magasan nem tudtam megemelni, hogy elférjen és jól is nézzen ki.
Ha megfordítottam volna se lettem volna kisegítve. A hosszával sem tudtam mit kezdeni igazából.
(szerencsére 3 ezer környékén jutottam hozzá a szerver táphoz, így nagy fejfájést nem okozott a dolog)Sajnos a Be Quiet! Straight Power 10 500W CM táp sem fért el a hossza miatt a QBX-be.
A kicsike 160mm, s 140mm a befogadási hossz.Nah ilyenkor fogtam és csomagoltam is vissza a QBX-et a dobozkába.
Figyelmetlenség és alapos utána járás hiányának ez az eredménye. -
-
mpierre
veterán
válasz
AxBattler #37270 üzenetére
A tuti az volt, amit az Abit csinált. Külön chip (mGuru) a hőmérséklet figyelésnek és a referencia értékhez viszonyított venti vezérlésnek. Mindezt biosból. Persze volt hozzá win progi is, de azt nem kellett telepíteni, csak ha állandóan babrálni akartad (512 MB ram mellett jó is volt, hogy nem kellett
). Egyszer beállítottad, azt kalap-kabát. Na erre tudtommal más még nem vetemedett.
-
törölt tag
válasz
AxBattler #37259 üzenetére
Ha megkergetnének sem lennék hajlandó, ezért +1 egy szoftvert felrakni, azoktól, akik a bios-ba nem tudtak ugyan ennek a funkciónak rendes függvényt, kezelőfelületet írni.
Hova vezet ez a hozzáállás a gyártó részéről, és ezt támogatni az app. letöltésével, használatával?!saját vélemény
-
Pete55555
addikt
válasz
AxBattler #37197 üzenetére
Ezek lesznek majd a kábelek, csak kell e-bay-ről még csati, mert ezeket nem akarom megvágni, hanem a táp kábeleire forrasztok megfelelő anya dugókat hozzájuk.
Ha időm engedi, akkor veszek egy 2mm-es plexit, és az lesz az oldalán, csak kellene még 4 db csavart is gyártatnom/vennem, mert amik vannak már ki vannak kopva, meg kézzel csavarhatóst akarok rá, hogy ne kelljen kínlódni ha le kell szedni az oldallapot.
A áramellátást gányolással oldottam meg, fogtam a vezetékek végét, kicsit megforrasztottam, és belenyomtam őket az egyik szabad FDD tápcsati 12V ágába
Ami még nemnagyon látszik a képeken, hogy egy DC-DC konvertert is beraktam a LED sor elé, így kb 10V-on üzemel, hogy ne égesse ki a retinám.
Igen, az hátul a LED-et kapcsolja, nyilván ez sem így lesz véglegesen. -
Ðávid
aktív tag
válasz
AxBattler #37187 üzenetére
Elsőre úgy tűnt ezt komolyan mondod, de akkor így már értem. Köszi.
Persze, kinek mik az igényei. Nekem van olyan eset amikor jól jön a 6mag/12 szál: több virtuális gép futtatása, full HD videók tömörítése (nagyon ritkán vágása), Windows frissítések integrálása a telepítőbe. Néha-néha egy-egy újabb játék kipróbálása. Legutóbb például a Battlefield 1 került sorra.
-
HookR
addikt
válasz
AxBattler #37126 üzenetére
"Nem is rossz, ha kivágja az ember az oldalát, és rácsot applikál rá, akkor egy LP MSI RX460 is beleférhet"
Ventilátorok és a műanyag burkolat nélkül. - [kép](#37128) Ispy: "Nem hiszem, ha koppra lemérem a helyet ott, akkor 35-37 mm az oldalfalig max."
Pontosan mit mértél és mihez? -
törölt tag
válasz
AxBattler #37052 üzenetére
Attól függ mi a kritérium, pl.: a sokkal több alkatrész, bonyolultabb topológia nem növeli egyértelműen a megbízhatóságot, viszont a hatásfokra jó hatással van. Mindketten 100000 óra MTBF@25C° vállalnak.
Zaj szempontéból delta eggyel jobb vezérlést csinál, és saját fejlesztésű ventiket használ a termékeihez, stb.Nincs egyértelmű győztes.
-
törölt tag
válasz
AxBattler #36844 üzenetére
Ott a praktikum (sűrűbben lehet rakni a lemezt) fontosabb mint a lemez élettartama, másrészt nem is biztos hogy 20-nál többször megállítanák a lemezforgást, a meghajtó hasznos élettartama alatt és nem is tudna pilyen jellegű motorproblémákat összeszedni, mint otthoni környezetben, ahol ~16000 óra üzem időre nem jut ~10000 Start/stop ciklus (saját példa)
Ez mondjuk vicces: Komolyabb lemezek piezzo-val pozicionálják finoman a fejet, ahogy pusztul a mechanika egyre több dolga van. Szerintem a gravitáció okozta eltérésekkel is megküzd, ha kifizeted.
-
dugo_
veterán
válasz
AxBattler #36846 üzenetére
Tudom, vicc volt.
Találtam egy 2012-es cikket, gyártók ajánlásait összeszedve:
Does Hard Drive Orientation Affect Its Lifespan?
Szóval eléggé mindegynek tűnik, amíg az ember nem mozgatja üzemeltetés közben a lemezeket.Ez mondjuk vicces:
At one time (long ago) manufactures advised against changing the orientation of a drive without reformatting it. This was due to the heads being affected by gravity and becoming misaligned with respect to the data. I have not seen such a notice in quite some time. -
cinemazealot
addikt
válasz
AxBattler #36840 üzenetére
"Nincs otthon menetfúróm..."
Majd veszel egyet.
Egyébként én is hallottam anno olyat, hogy az élén álló HDD-kben vízszintes tengelyen pörgő lemezek csapágyai nagyobb igénybevételnek vannak kitéve, mint a függőlegesek. De ha meg a fejet nézzük, azok meg a fektetett HDD-kben esélyesebbek, hogy esetleg belemarnak a lemezfelületbe, úgyhogy egyik se a legjobb megoldás.
-
cinemazealot
addikt
válasz
AxBattler #36837 üzenetére
Mivel van pereme a lyuknak (és az ilyen peremes lyukak általában menetesek szoktak lenni), nekem az az érzésem, hogy menetes.
De ha esetleg nem, mennyibe kerülne menetfúróval nekiesni?
(#36838) mpierre
Ott a pont: anyát a túlvégre, oszt jóccakát! -
mpierre
veterán
válasz
AxBattler #36837 üzenetére
És akkor mi a gond? 5 mm hosszú M3 süllyesztett fejű csavar, míg a másik oldalra egy anya. Talán 30 Ft lesz a csavarboltban.
Szerk.: Ha a likon meg nem megy az M3, majd Tarzan megoldja.
Kifúrod.
Szerk. 2: Amúgy a házba a felső átkötő lemezen lévő 2 db hdd hely nem elég? Ezt úgy fogom megoldani a xpenology szerveremnél, hogy a hdd-t rögzítem az átkötőre, majd a hdd oldalsó rögzítéseibe belerögzítek két lemezt, ami tartja a másik vinyót. Mert nekem kevés a 2 db hdd hely és oldalára állítva nem szeretem a vinyókat üzemeltetni. Talán érthető.
-
cinemazealot
addikt
válasz
AxBattler #36835 üzenetére
Az alulnézeti képen látható 4 lyuk nem az, amiket Te keresel?
-
Erdei88
veterán
válasz
AxBattler #36812 üzenetére
Velük kapcsolatban azért érdemes rákérdezni, hogy pontosan meddig szól a garancia.
Én tápot rendeltem tőlük, 2 évet akartak a Corsair RM650x-re adni, a honlapjukon 72 hónap volt. Erre az volt a válasz, hogy az a gyártói. Amikor közöltem, hogy a gyártó 10 évet ad akkor nagy lett a hallgatás.
Lemondtam a rendelésem, majd az üzletvezető visszahívott és szeretett volna kioktatni, hogy mi merre hány óra. Amikor látta, hogy meddő vita, mert nem tud belőlem hülyét csinálni, emelet hangon elköszönt... -
Archttila
veterán
válasz
AxBattler #36728 üzenetére
Pedig megfordult a fejembe hogy eladom az NCASE-t és veszek egy DAN-t
csak egy a probléma: imádom ezt a házat! A mai napig lenyűgöz átgondoltságával, könnyű szerelhetőségével, megjelenésével.
ennek lelke van
persze ajándékba jöhetne bármikor
(#36729) zolika15
pedig az eredeti elgondolás pontosan ez, erős gamer konfig, icipici helyen
-
alcsa
senior tag
válasz
AxBattler #36720 üzenetére
Csak ha rakok ezt is, akkor már muszáj csavaroznom, mert így is csodálkozom, hogy a gumi bakok tudják fogni a rácson keresztül is a ventiket, eléggé feszesek már most is. Mondjuk ez lenne a legkisebb baj
.
Inkább azért nem rakok még, mert gondolom egy kicsit visszafogná a légáramlatot.
Minden esetre köszönöm a tanácsot, ha nagyon porosodik, jön majd a porszűrő.
-
Ispy
nagyúr
válasz
AxBattler #36631 üzenetére
Ha kiveszed a gumi rezgéscsillapítókat, akkor sem fér el?
Esetleg még marad a HDD-k 90 fokos elforgatása, akkor viszont nem úszod meg a gányolást, mert a felfogatásnak kell lukakat csinálni.
Egyébként meg mióta is raksz össze gépeket? Mert itt semmi sem evidens, sőt igazán könnyű felszállni a szopórollerra...
-
-
Ispy
nagyúr
válasz
AxBattler #36622 üzenetére
Hát sajnos a metis egy elég kompromisszumos ház, vagy több hdd, vagy VGA vagy ATX táp, egyszerre minden nem fog menni. Esetleg még SSD+1 HDD mehet, mert az SSD-t fel lehet ragasztani az első oldal belsejére, vagy a tápra. Én anno nem is erőltettem a HDD-t kérdést, ezért van a NAS, abban elfér a 2 WD red, a gépbe csak egy 128-as SSD van.
-
Pete55555
addikt
válasz
Kellett neked a kis ház
Én a Cubitek-el nagyon meg vagyok elégedve ilyen szempontból, ugyan 1 nagyságrenddel nagyobb, de tényleg elég jól pakolható, a CPU tápcsatinak is van rendes kivágás, elfér az ujjam a csatlakozásokhoz, az alaplap felett, mellett is van elég hely szerelni.
-
imibogyo
veterán
válasz
Együtt érzek... Én ugyanezért mentem vissza nagyobb méretre, pedig még mindig a kis gépek a szívem csücskei, épp ezért követem a topikot is, de egyelőre élvezem a szívásmentességet, még ha nincs is teljesen befejezve a vas (optikai nem lesz benne, csak úgy ott maradt)....
-
Pete55555
addikt
válasz
AxBattler #36583 üzenetére
A táp rajta lesz a ventin gyakorlatilag, illetve kap még alulra mégegy 120-ast is.
Nem a lap alatt lesz a táp, hanem előtte, magyarán a táp takarja majd a pci slotokat - kivéve az első 2-3-at.A linkelt lap viszont azért nem jó, mert csak a 2. PCI-e slot telejes x16-os, amibe a VGA megy, viszont a házon meg csak 2 slot van, így nem lehetne berakni, beleütközne a VGA a házba.
Szerk:
Csak, hogy egyértelmű legyen:
KÉP1
KÉP2
KÉP3Most raktam össze még én is így először. A másik 12 cm-es venti nem fér el a táp alatt a "pukli" miatt, ahol a saját 8 cm-es ventije van - de ez úgyis ki lesz majd iktatva, és direktben a 12 cm-estől kapja majd a "szelet".
-
Pete55555
addikt
válasz
AxBattler #36557 üzenetére
Bizony
Ennyiért ajándék, még egy SWIF2 120P is volt benneMindene megvan, mint egy új...
Hát nem egy Metis
De a mostani Z9 Neo-hoz képest kevesebb, mint feleakkora
Az a terv, hogy belerakom a jelenlegi mATXlapomat, ehhez kifúrom még rá a szükséges felfogatásokat.
Táp meg egy Seasonic SS300TFX lesz, ami pont elfér az alaplap előtt.
Fejlesztésnek meg veszek valami ilyesmi méretű/felszereltségű lapot./csak hűtőbordásat.../
Szerk: Inkább ilyet.
Kényelmesen elfér, alig nagyobb, mint egy ITX, de van 4 mem slot, M2...stb.
Viszont a ryzent még megvárom...A végcél meg valami ilyesmi:
-
Ðávid
aktív tag
válasz
AxBattler #36461 üzenetére
A helyzet az, hogy igen. Az egyik helyen (otthon) csak úgy megoldható a gép elhelyezése, hogy tőlem jobbra enyhén hátrafelé van és elsősorban a hátsó részét látom.
#36460 alcsa
Aki járatos a barkácsolásban és megvannak hozzá az eszközei, az szerintem is át tudja alakítani a házat, hogy a tápegység teljesen bent legyen. Sajnos nekem se tehetségem, se eszközeim nincsenek ilyesmihez.#36462 Dißnäëß
Így van, itt nem várható olyan nagy hőtermelés. Egy Noctua NH-L9i-t fogok használni. -
storm4
aktív tag
válasz
AxBattler #36363 üzenetére
Az a helyzet, hogy én sem szeretném cserélni, de jelenleg nem akar felismerni egy G3260-as procit vagyis nem akar elindulni a lap (csak felpörögnek a ventik aztán leáll és újra indul és ezt ismétli,a RAM-ok másik lapban mennek,gondolom azokkal nem lehet baj).
A héten még érkezik egy i5 4460T remélem azzal elindul.
Garancia még van, de nem tudom, hogy lehet-e még cserélni a lapot, ezért keresném az utódját.
Legfeljebb váltok... -
shteer
titán
-
törölt tag
válasz
AxBattler #36306 üzenetére
Csak arra akartam rávilágítani, hogy az a 40W nem számít áttörésnek.
Igazad van de továbbra sem érdemes kicentizni a táplálást, hiába csak "40W-ot mutatott a műszer" mint csúcs fogyasztás (ismeretlen körülmények között). Summa: szóban forgó összeállításhoz egy min.: 4A@12V(48W) folyamatos 6A (72W) peak terhelhetőségű paneltáp +80W körüli kocka még nem túlzás, ha a valós max. fogyasztás alapján tervezünk.
Ha dVGA mellé szánod, megint más lesz a CPU-rész/memóriavezérlő terhelés eloszlása mint amikor IGP-t szolgál ki, +/-20% fogyasztás eltérés simán meglehet egy CPU limites szituációban.
-
cinemazealot
addikt
válasz
AxBattler #36273 üzenetére
Simán lehet. Én egy i3-6100-nál ASRock H110M-ITX/ac lappal (lekapcsolt WiFi-vel és BT-szal), 120-as Kingston Fury SSD-vel, 2×4GB Kingston HyperX DDR4 RAM-mal (PicoPSU + PicoUPS feltöltött akksival) üresjáratban (lecsukott böngészővel, levelezővel, Java IDE-vel) 16 W (28 VA), terhelve (CPU 4 szálon + GPU Furmark-kal kihajtva) 67 W (107 VA) teljesítményfelvételt mértem. Ha azt vesszük, hogy ez egy 51 W-os (TDP) proci, akkor nagyjából reális, hogy a 35 W-os proci komplett rendszere 40 W-tal beérje.
Azt viszont fontos megjegyezni, hogy a terhelés milyensége sem mindegy. Mert amíg pl. csak CPU tesztet futtatok, addig "mindössze" 39 W (64 VA) is elég volt neki, holott mind a 4 szál (2 mag Hyper Threading-gel) 100%-on pörgött, viszont az iGP lazsált. Továbbá hosszabb teszt esetén egy normál proci sokkal kevésbé fog leszabályozni, mint egy T végű proci, ami akár eszelős throttling-ba is kezdhet, amint eléri a max. TDP-t vagy hőmérsékletet.
-
shteer
titán
-
törölt tag
válasz
AxBattler #36273 üzenetére
Ha megnézed nem volt nehéz dolguk, mert nem sok minden van a lapon ami enné az áramot, a so-dimm sem "zabál" annyit mint egy alacsony késleltetésű asztali ram. Aida64 alatt, 4 szál teljes terheléssel+IGP-vel, közben az M.2 SSD írásával el lehet tekerni 60-ig azt a fogyasztásmérőt, ami 3Dmark alatt csak 40-et mutat.
De nem ez a lényeg, hanem hogy Idle legyen alacsony a fogyasztása, mert az idő 80-90%-át ott tölti a CPU.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Path of Exile (ARPG)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- VR topik
- Hobby elektronika
- Ez lehet a legnagyobb akkuval szerelt Snapdragon 8 Elite telefon
- Házimozi belépő szinten
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Az EU miatt végez több termékbiztonsági tesztet a Shein
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest