- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Ez lehet a legnagyobb akkuval szerelt Snapdragon 8 Elite telefon
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- VoLTE/VoWiFi
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
patyil
tag
válasz
AxBattler #63423 üzenetére
Jogos, köszi sracok, magasabbra emlékeztem
Ez amugy lehet hogy a kollégának egyáltalán nem szempont, csak a diszkusszió miatt dobtam be
Egy normális 3-4fős háztartásban valszeg tökmindegy az a 10-20kwcpukban is lehet különbség:
Mikor én anno SFX buildet csináltam, az R5 5600 pl nálam sokkal magasabban idle-zett mint az 5500 (10w körüli különbséggel) , és light taskok alatt kb a felét fogyasztottaDe pl az alder lake még takarékosabb. Egy intel IGPU kb 0.5w idle ha nem megy vmi transcoding.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
AxBattler #63426 üzenetére
Csak IGP gamin miatt nem éri megvenni. De ha valakit érdekel a technológiai újdonság, az más tészta. Hogy hiányzik e az rtx4060-am? Igen.
Hogy látok e nagy különbséget fhd high vagy fhd low-medium között? NemSzeretek új technológiával szarakodni, a 3400g-met is imádtam játékra befogni. Csak egyszer majd eljön az a szint amit nem lesz képes megugrani. Előbb, mint ahogy gpu-t cserélne az ember
-
HUN_Sector
őstag
válasz
AxBattler #63420 üzenetére
Van vajon itt bárkinek 8700g-je rajtam kívül?
Metro Exodussal, Jagged Alliance 3-mal játszok vele fhd-n vegyes beállításokkal. Metro esetében a ködös zárt terek él szaggat, mindenhol máshol köszöni jól elvan. A witcher 3 moddolatlan verzióját probléma nélkül el fogja vinni.
Most hogy 6400 Mhz-re levittem a ram frekvenciát, stabil lett a gép (patriot viper 2*16GB)Max fogyasztás 88 watt
-
patyil
tag
válasz
AxBattler #63420 üzenetére
Így ahogy Ax írja, de alapvetően az 5600+DGPU meg a 24/7 médiaszerver üzemre lesz kevésbé optimális a fogyasztás miatt, kérdés hogy ez mennyire szempont.
Nem opció a szerver megtartása szervernek, vagy IGPU-s szervergép akár olcsóbban is (régebbi amd apu/régebbi intel non-F) és mellé mondjuk egy playstation?
-
zsoltee10
addikt
válasz
AxBattler #63406 üzenetére
egyébként azért pörög sztem a 6-7 gen cpu piaca, mert lényegében gombokból lehet összeraknii olyan gépet, ami ma is teljes értékű. 8 évvel később a megjelenéstől. Annak idején a 90es években és a 2000-es években ilyen elképzelhetetlen volt. Nagyon lelassult a fejlődés. 1999ben raktam össze az első gépem, az akkor 5 éves 286-os semmire nem volt jó.
Boldog idők voltak azok, a 3D hajnala. Emlékszem mekkora szó volt, hogy a legelső NFS után az NFS2 SE már támogatta a 3D gyorsító kártyát, az NFS3 meg már hasított a voodoo2-vel. 800x600-ban.
Aztán az első gépbe szerelt 300-as Celeront 450-re tuningoltam, csoda egy cpu volt az akkor. 2 évig. Addigra már P3 Celeronok voltak a menők és 3-4x órajelnél tartottunk. 2004-re meg már P4 3.0-t tuningoltunk, vga fronton meg évente volt jelentős ugrás. Akkoriban már számítógép házat se használtam, mert arra a kis időre nem volt érdemes beépíteni semmibe.
-
zsoltee10
addikt
válasz
AxBattler #63406 üzenetére
ezt a tippet is köszönöm, majd megnézem lehet-e egyáltalán azt állítani a biosban, mert elég fapados Asus H110i lapom van, tuning nincs, azért se gondolkodtam vadászni K-s procit. Azt hittem, hogy jobban melegszik majd az i7 az i5höz képest, egy furmarkot eresztettem rá próbából, de 70 fokig se megy fel egy Raijintek Eresboss hűtő alatt, 7-800rpm venti fordulat mellett. Se a vga, se a cpu nem lépi át a tdp keretét.
-
zsoltee10
addikt
válasz
AxBattler #63389 üzenetére
Tudom, hogy ez a platform nem hajt ki egy combos vga-t, de az elmúlt 25 évben sokszor csináltam már ezt, hogy előbb vga-t cseréltem és az minőségi ugrás volt. Egyszer csináltam fordíva, amikor egy P3-as platformról váltottam P4-re, de maradt a 8500-ös Radeon. Na az volt a rossz ötlet.
Annak idején például egy Celeron 300@450 mellől eladtam az S3 Trio3D + Voodoo2 kombót és egy Geforce256-ra cseréltem. Nagyon jelentős ugrás volt az akkor.
Nem úgy, mint ma, hogy egy 8 éves gépet még használni lehet a mai napig. Annak idején évente volt akkora technológiai ugrás, mint ma 4-5 év alatt.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
AxBattler #63260 üzenetére
Nekem van a családban egy gépben egy Corsair SF 450, még a gold, de imádtam azt, bakker egy Ryzen 3900X és egy GTX 1080 elment róla. Na azt el nem adom.
Mielőtt bekerült a helyére vagy egy évig tartalékban állt már korábban is. Egyszerűen olyan jó áron vettem hogy azóta nem láttam olyan olcsón és úgy döntöttem nem éri meg eladni.
-
rxmiss
tag
válasz
AxBattler #63221 üzenetére
hogy on is legyek: az asrock b550itx lapomba vettem ebay-rol openbox ryzen 5300g processzort, mert olcso volt es nagyon kivancsi voltam mit tud.
meglepoen jo. kapott 2x8G 3200-as memoriat es eddig csak siman desktop-nak hasznaltam bongeszes, video nezegetes (4k 60fps h.265 100Mbps) es szuper. egy hdplex200 acdc es egy 150W dcatx viszi, szoval az egeszet a szokasos APU gephazakba be lehetne passzirozni.
viszont - es ez a sajat hulyesegem - ugy erzem 'elvesztegetem' a jo kis alaplapot, hiszen lehetne benne akar egy 5800x3d is. ehhez inkabb valami a320 v a520-szeru alaplap passzolna, ha lenne olcson, foleg itx meretben. akkor meg mar miert nem inkabb egy deskmini. az itx-es elet nehez -
rxmiss
tag
-
Grave_444
nagyúr
válasz
AxBattler #63155 üzenetére
Kérdés hogy szeretted volna telepíteni. Bootolható eszközről kiírta, hogy nem kompatibilis, vagy futó rendszerről próbáltad? Utóbbi esetben nem csodálom.
Egyébként ez még úgyis változik, de csomó portál megírta, hogy fizetős verzióban még évekig használható marad a Win10 is. [link]
Ha szeretnéd feldobom a 6. gen laptopomra próbaképp a 11-et.zed1983
PC-Max -
sb
veterán
válasz
AxBattler #63035 üzenetére
Nekem az volt.
Most, hogy linkelted, valóban láttam már ezt a Jupitert is, csak elfelejtettem.Mindegy, nem rossz az, hogy jönnek ilyen megoldások. Még így sincs belőlük elég, ha nem egyedül jön...
A mini PC-k sem rosszak, de minden ami kicsit is a kompatibilisebb megoldások felé mutat (mondjuk forrasztott cpu-s, de mITX szabványú lap, vagy ez az integrált ház+gép, de cserélhető cpu-val) az nekem még jobban bejön.szerk: Az MS-A1-nél külön plusz a 4db SSD. Nem rossz, hogy erre is gondoltak, ha nincsenek másra használva a PCIe lane-ek.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
AxBattler #63029 üzenetére
1. Szerintem ez alapján jár hozzá: "using included PCIe 4.0 riser board"
2. Biztos nem járnak hozzá; ha megnézed a 3D modellt a honlapon láthatod hol a külső konnektor helye (gpu alatt), ott tuti kifér a picoPSU kábele.
Szerk.: ja és asszem amúgy a meanwell az belső picoPSU mellé ajánlott, tehát hogy belül a meanwell és mellé egy pico táp.Az illetőnek van egy discord szervere, válaszol kérdésekre személyesen, teljesen korrektnek néz ki, ha érdekel szerintem kérdezd meg, nem vesztesz semmit.
-
-
hszilard666
veterán
válasz
AxBattler #62986 üzenetére
Emlékszem anno 2013 környékén még nem volt ilyen nagy az "ITX tax" a hardvereken, első épített konfigom bitfenix prodigy ben pár ezer HUF al volt drágább mintha ATX lett volna.
Régi szép idők.
Nem tudom miért, redditen volt egy időben divat az sff sub-on hogy hátizsákban hordható ITX gépeket csináltak, valamiért erre kívántam rá, de sosem találok megfelelően olcsó megoldást.Hanok:
Kiváló, akkor nem szomorkodom hogy nem vettem semmit. -
válasz
AxBattler #62884 üzenetére
ASRock Deskmini bevezető áron rendelhető itthon, illetve valamivel olcsóbban külföldről.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
AxBattler #62863 üzenetére
Ebben számomra csak az a durva, hogy a procihűtő mellett elfér a kártya ebben a lapban.
Nálam mATX esetén is beleért/kitakarta, igaz jóval vastagabb SuprimX van bent.
A tanulság, hogy Noctua mellé backplate nélküli kártyát kell tenni ilyenkor.Szerintem elég jól fest így a gép.
Lehet még a ronda Noctua szín is passzolna.
Ebbe a T6-ba specifikáció szerint be sem kéne férnie. -
laychi
veterán
válasz
AxBattler #62807 üzenetére
#62808TurboK0
"Kötegelővel felfüggesztve" Az elég gányolás lenne, illetve a táp kábele is keresztül kellene menjen a gépházon.Mozgatáskor fityegne? vagy annyira szorosra húzva, hogy aztán a táp burkolatát is szétkarcolja az ember, amikor levágja a kötegelőt szétszedéskor.
VGA alá sehogy se férne el, alacsony ház.
Valamint C6-ban korlátozott a vga-k hossza is. Max 255mm
Jonsbo TK-1 ~140Euro, vga max 280mm
Üvegháznak ott van jóval olcsóbban ez és még hosszabb vga is elfér benne.
Azt nem értem, hogy ezeknél a kompakt/hordozható méreteknél, ahol a szellőzés nagyon fontos lenne, miért erőltetik ezeket az üveg elő/oldallapokat...kb mesh elő/oldallapokkal kellene árulniuk, esetleg opcionálisan legyen rendelhető hozzá üveg lap. Vagy 2 modellbe árulni. Főleg, aminél gyári hordfül van hozzá. -
TurboK0
tag
válasz
AxBattler #62749 üzenetére
Én ugyanígy vagyok a Scythe Setsugen 2-vel (RX480-al még jó, Vega56-ra nem volt az). Nagy hibája az ilyen hűtőknek, hogy a VRM és a memória nem kap elégséges hűtést. Meg ha egy modern kártyánál közel rakják a memóriát a GPU-hoz, hogy egy vashoz érintkezzen minden, akkor még csak öntapadós bordák sem férnek el rajta.
Manapság lehet jobb eredményt érsz el ha a gyári bordára felpattintasz egy nagyobb ventit, már ahol a borda felülete elég sima ehhez.
-
Vigneau
félisten
válasz
AxBattler #62749 üzenetére
Elvileg minden legyártatható, csak némi méricskélés és szaki kell hozzá.
-
A.Winston
tag
válasz
AxBattler #62715 üzenetére
Ezek emlekeim szerint anno csak gpu-t hutottek. VRM, ram ilyen ragaszthato sunokkel operalt, ami valoszinu nem annyira jo mai szinten mar.
Bar vizes vonalon FC blokkokat kifaragjak kismillio custom designra, de azok jellemzoen joval dragabb kartyakra lonek. Custom legnek ketlem lenne megfelelo kereslete. Gyarilag is jol teljesitenek es a rengeteg variacio lefedi az egyedi igenyeket is..Olyasmit lattam viszont, hogy pl valaki a rovidebb 4070 hutot rakta 70TS-re, de meg ott is azonos gyarto ellene kellett faragni valamennyit.
-
Hanok
senior tag
válasz
AxBattler #62728 üzenetére
Egyébként valószínűleg én is azt választanám ha befér, de szerintem itt már nincsenek nagy csodák, pár fok max. Egyébként a topikjában az EVO-nak van pár tulaja, sokan fontolgatták a visszaküldést, illetve vissza is küldték mert elég hangos és meleg is. Persze lehet hogy nem is mindenki feszegeti a határokat ilyen esetben az UV-val..
-
phulee
tag
-
-
TomiLi
addikt
válasz
AxBattler #62598 üzenetére
Jópofa lenne az útmutató.
Kicsit "kapkodós" a videó, nem mindent mutat sajnos. Gondolom az alaplapi lefogatóknál be kellett vetni valami nem legós trükköt, mert adja ki a furattávolságot a Lego méretezése. A tápfelfogatásnál viszont passzoltak a Technic furatos elemek! -
Pista0001
addikt
válasz
AxBattler #62488 üzenetére
Régen a Gaba is gyártott diy aio-t, 20 vagy 22 colos volt, nem emlékszek pontosan.
Azért nem ugyanaz, csak az elrendezés. Ezek brand gép szintű, jóval kidolgozottabb házak, mint az A09(M).
zed1983: a hátoldali csatlakozókra gondolsz? Ez elég új irány, a nagy gyártók még csak kóstolgatják ezt a terepet, majd lesznek, ha ráharap a nép, és kompatibilis ház is lesz nagy választékban.
HookR: nem látok nálam a francia verzión olyan opciót.
-
viperabácsi
addikt
válasz
AxBattler #62387 üzenetére
Én az asus b650e-itx el szemezek.
El kezdtem én is a matx felé keresgélni , de még azok között sem találok olyat amelyik mindent tud mint ez az Asus itx -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
AxBattler #62387 üzenetére
Jah, SSD nekem nem számít, abból a méret fontosabb, mint a sebesség.
Legalábbis amíg nem a QD1-es sebesség ugrik egy nagyságrenddel.
#62386 sasNAXO: Videókártyák, de abból is a teteje, leginkább talán munkára. Amúgy nem tudom. Jövőállóság volt szem előtt. Majd évek múlva dől el, hogy volt-e értelme... -
sasNAXO
aktív tag
-
sb
veterán
válasz
AxBattler #62224 üzenetére
Nem tudom, milyen erős konfigot szeretnél... meg hogy tul.képpen mit is szeretnél egyáltalán, én kifogytam az ötletekből.
Teljesen jogos mert még én sem, már írtam párszor, hogy kavarog pár setup a fejemben, igazából többhöz nézelődök aztán amikor kiderül, hogy megoldhatatlan/f*sság/drága/kényelmetlen... akkor majd válaszom azt ami reális.
V4-nek megvágod a tetejét, U3-nak az előlepját, és mehetnek a 120-140mm-es Noctua-k (előbbibe persze csak slim, egy SFX táp fölé)!
Na ezt viszont tudom, hogy ilyenekhez nem értek. -
sb
veterán
válasz
AxBattler #62210 üzenetére
Köszi. Közben nézegettem a Jonsbo házakat, ezt a kettőt is megnéztem de szellőzésben gázosak lehetnek. V2-őm vagy annak valami klónja volt anno, arról írtam nemrég, hogy hogyan rekedt bent a meleg. 20-30W-os full konfig is szépen felfűtötte letekert ventikkel.
HTPC-ket inkább kihagynám. Viszont most, hogy írtad, rájöttem, hogy van a szüleimnél még valahol használaton kívül egy ősrégi Modecom Feel 105 ház is. Szép zongoralakk/ezüst(fólia).
(Nekem meg egy Feel 202-m valahol a szekrény mélyén, az milyen jó volt anno... a másik már akkor sem.
)
-
HookR
addikt
válasz
AxBattler #62177 üzenetére
Talán még barkácsolni sem kell, ha kifér a COM port számára perforált nyíláson.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
AxBattler #62177 üzenetére
Én most nekiálltam ilyesmiket tesztelni, oké, nem pcie4, csak 3, de pl. sima GTX 1050-et kihajt egy pcie3 oculink. Nem gondoltam volna, mert az csak 4 pcie sáv.
Mondjuk azt tudtam, hogy az Asus B450I esetén amikor x8-ba ment a kártya (akkor GTX1080) a hátsó M.2 hely miatt, akkor is csak kb. 3-5% teljesítmény csökkenés volt. Nagyobb kártyát még nem teszteltem vele.
Oculinkre visszatérve, van már X8-as is, de jó lenne ha az elterjedne.
Az a pcie4 x8 kb. mindenre elég lenne...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest