- Honor 200 Pro - mobilportré
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Második bétánál jár a One UI 8
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TurboK0
tag
válasz
HUN_Sector #62883 üzenetére
Nem lesz, illetve ha lesz akkor nem egyhamar. Ha lenne akkor már rég hallottunk volna valamit. 9000 sorozat sem jött még ki (1 vagy 2 hónap kell neki), a G szériák meg mindig jó egy évvel a normál procik után jönnek.
-
sb
veterán
válasz
Nem annyival gyengébb, bár nem tudom mire gondolsz pontosan.
- A GPU-ban 8700G -15-20%, a felára nagyobb és a 4060-tól mindkettő messze lesz.
- CPU-ban a 8600G kb. 25%-kal jobb single és multicore-ban is a 11700-nál. A single szerintem érezhető lesz. A 8700G pedig +50% multi... de nem tudom szükséged van-e rá.A fő érvem viszont az, hogy ha vársz az új APU-kra akkor jóval nagyobb lesz az értékvesztés a 8700G-n. Most vágtak árat, német árakat nézve 100k vs már 70k körüli 8600G van. És innen szerintem csak csúszni fognak... ahogy az 5600G is lassan filléres cpu lett, 40-50k között. (Én speciel NAS/HTPC/szervernek a 8500G-t is nézegettem ami rendesen butított cucc (de az 5600G-t mégis leveri), már 60k alatt figyel, az is kezd ebbe a sávba lecsúszni, mikor gyenge gépbe keresel fillér valamit és rájössz, hogy ez se drága... és ahova szánod még overkill is. Még azért egy -10-15k kell hozzá.
)
A kérdés az, hogy milyen formában és mennyit vársz az új APU-kra. Strix Point cpu-ban is erősebb lesz, de árfüggően nekem mondjuk a legkisebb is elég. GPU-ból meg legalább 1.5x várható szerintem, de talán 2x is. Tehát megérné... Viszont mobilba jönnek, noti, miniPC esélyes értelmes időtávon. Desktop verziók meg ki tudja mikor... ilyen alapon meg nem mondom, hogy várd ki fél lábon egy 8500G-vel...
-
válasz
Akkor ez a videó Neked jött ki:
Huge Boost to Performance! ASRock DeskMini X600 Update - Robtech
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vezetékes FEJhallgatók
- Napelem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gumi és felni topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Autós topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged