Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• mckay

aktív tag

válasz PROTRON #61235 üzenetére

Nagyon szépen köszi, hogy képbe helyeztetek.

Szóval:
    - Megdrágult ez is...
    - És manapság már körülményesebb ITX form factorra nyákot tervezni...
    - És szerintetek is harmatos a 6 évvel ezelőtti, Celeron plecsnis, áramtakarékos csip...

Szerintem is necces az éppen elegendő gép. De legalábbis nem vihetek oda 9 év elteltével egy olyan upgrade-et, ami pont azt a sebességet tudja.

Külön köszi, Protron, a tippet: Legalább egy J5005 kéne.
    Rá is kerestem árukeresőn az asrock változatra: Már nem árulják.
    De azért találni e szóra, csak barebone kész gépként (úgy látszik a Gigabyte még tud ilyent venni/tervezni): [J5005]

Oké menjünk feljebb árban, legyen J5040.
    No, hát ez már 55 ezer forint, de legalább van.

De ha már ennyi, miért ne lenne N6xxx, hiszen az mégújabb.
    Barebone-okban több is van - de oem alaplapként még az Asrocknál sem.

Szóval így állunk. Tulképp nem gyártanak friss ITX-et oem vonalon.
    (Kicsit persze csalódott vagyok, hogy erre indult a piac.)

Jól van, kiajánlom az 55 ezres verziót.

Habár ennyi pénznél, szorozva 3 db gép, már felvetődik: Vehetek használtan öt pici gépet, német importból, és akkor az oem standardok (cserélhető táp, alaplap) helyett ez jelenti az üzemeltetési tartalékot: Lesz két gép a szekrényben, donornak.

Nagyon szépen köszönöm mindannyiótok segítségét!
    :R

• mckay

aktív tag

Sziasztok,
    egy kuncsaftomnál elszállt az alaplap, de magát az ITX gépházat amit odavittem 10 évvel ezelőtt (!!), azt szeretik.

Gondoltam mi sem egyszerűbb, habár már évek óta nem raktam össze gépet:
    Veszünk egy aktuális ddr4-es alaplapot ITX méretben, és újracsinálom a Windows-t.
    (Nem kell extra, csak google map kell és nyomtatni tudjon...)

De hát nincsenek ITX-ek a boltokban!!!
    Jól látom??
    - [ipon]
    - [pcx]

Elérhető áron olyan van, ami 6 éves procit tartalmaz, olyant, ami már akkoriban is lassú volt.

Még mindig mindenhol az mATX megy?

Kérlek segítsetek: Vajon tényleg nem adnak normális sebességet elérhető áron ebben a méretben?

Köszi!!! :R

• mckay

aktív tag

válasz shteer #21369 üzenetére

HookR, Sb, Rick, Kisza, Shteer!

Köszi a javaslatokat.
    Nekem legjobban az Antec tetszett, tulajdonképpen pont az, amiről beszélek. És szellős is, hogy ne süvítsen a venti.
    De hát 24 ezer + házhozszállítás egy kis dobozkáért és tápért, úgy, hogy az USB kivezetések 2.0-ásak...
    Ennek ellenére kiajánlottam a kedves vevőnek, dobott egy hátast.
    És megértem őt!
    Úgy néz ki, hogy marad az EPCA3 az adapter.hu-ról, amit persze szintén túlárazottnak tartok, és még bumfordinak is, de hát két kiló kávé árával kevesebb.

Hát igen, gyerekcipőben jár még ez a piaci szegmens. Sajnos.
    - Ami szép és jó, az kicsit feleslegesen minőségi, legalábbis arra célra, hogy ha "kell egy gép" vevőnek ajánlanánk. Hobbinak jó a szép házak, de hát nem mindenkinek ez a hobbija
    - Ami meg nem szép, és nem jó, az meg eldobja az ITX előnyeit: eltűnik a kis méret, eltűnik a csendesség. Akkor meg minek az ITX.
    Döbbenetes, hogy a kínai ipar néha ennyire nem találja a valódi keresletet, évekig.

Gyerekek, nem akar valaki ebből megélni, hogy nyit egy ITX boltot?
    :-)

• mckay

aktív tag

válasz Polllen #21358 üzenetére

En most szeretnek belevagni az itx-be, de nagyon el vagyok keseredve. Vegre, nagy sokara megjelent a helyi szamtech bolt kinalataban is valami korszeru (am1, mert baytrail nem), de nem talalok hozza kis hazat. Se helyben, se pesti webshopban. Ezek a linkek, amiket itt irtatok, nagyon szepek, de egyiknel sincs ott a kosarka jel, es nincs mellettuk 20.000 alatti osszeg.
    Es en meg azt is szeretnem, ha fel tudnam tenni a monitor hatuljara (vesa)...
    Tudnatok ajanlani valamit?
    Neztem az adapter.hu-n, ott van egy, de olyan bumfordi. Nekem nem kell bele odd, sem soros, csak a paneltap, egy 2,5" hely, es maga a lukacsos femdobozka.
    Van otletetek?

Új hozzászólás Aktív témák