Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mckay

aktív tag

válasz PROTRON #61235 üzenetére

Nagyon szépen köszi, hogy képbe helyeztetek.

Szóval:
    - Megdrágult ez is...
    - És manapság már körülményesebb ITX form factorra nyákot tervezni...
    - És szerintetek is harmatos a 6 évvel ezelőtti, Celeron plecsnis, áramtakarékos csip...

Szerintem is necces az éppen elegendő gép. De legalábbis nem vihetek oda 9 év elteltével egy olyan upgrade-et, ami pont azt a sebességet tudja.

Külön köszi, Protron, a tippet: Legalább egy J5005 kéne.
    Rá is kerestem árukeresőn az asrock változatra: Már nem árulják.
    De azért találni e szóra, csak barebone kész gépként (úgy látszik a Gigabyte még tud ilyent venni/tervezni): [J5005]

Oké menjünk feljebb árban, legyen J5040.
    No, hát ez már 55 ezer forint, de legalább van.

De ha már ennyi, miért ne lenne N6xxx, hiszen az mégújabb.
    Barebone-okban több is van - de oem alaplapként még az Asrocknál sem.

Szóval így állunk. Tulképp nem gyártanak friss ITX-et oem vonalon.
    (Kicsit persze csalódott vagyok, hogy erre indult a piac.)

Jól van, kiajánlom az 55 ezres verziót.

Habár ennyi pénznél, szorozva 3 db gép, már felvetődik: Vehetek használtan öt pici gépet, német importból, és akkor az oem standardok (cserélhető táp, alaplap) helyett ez jelenti az üzemeltetési tartalékot: Lesz két gép a szekrényben, donornak.

Nagyon szépen köszönöm mindannyiótok segítségét!
    :R

• cinemazealot

addikt

válasz PROTRON #61235 üzenetére

Bocs, mckay felé is, felületesen olvastam azt a "6 éves" mondatot. :R De továbbra is az a véleményem, hogy még az integrált procis 6 éves lapok is elegendőek lehetnek a megjelölt feladatokra.

Egyedül mostanában veszem észre azt, hogy YouTube alatt küzd a 4. generációs i7 (konkrétan leköt másfél magot egy FHD videó lejátszása), de ennek valószínűleg az az oka, hogy a YT 2018 óta szép lassan szélesebbb körben is elkezdte alkalmazni az AV1 codec-et, amivel már csak a frissebb (pl. a 2020-ban debütált 11. gen. Intel) vasak képesek mit kezdeni.

Új hozzászólás Aktív témák