Hirdetés
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyogo83
Topikgazda
Ez inkabb meretre egy 125cc-s blokkra tervezett motor "olcso kategoriaja", mind meret/suly, technikai felszereltseg, fizikai kialakitas miatt.
Ha csak az uzemanyagtartaly kapacitast megnezed (5L), hiaba a valos 2-3L kozotti fogyasztas, eleg keveske lenne egy nagyobb blokkhoz.
Nagyobb blokkal (mondjuk 200-250cc), mar szerintem eleg sok olyan attervezesre lenne szukseg, ami az egesz eredeti meret/design attervezeset igenyli, az ararol nem is beszelve.
Az meg a masik, hogy a Malagutinak jelenleg ha jol tudom csak 125-os vizhuteses blokkja van, amit a legtobb modellbe szerel, kisebb valtoztatasokkal.
Ez a Spectre sima leghuteses blokkot kapott, gondolom ezzel is picit lefaragva az aron, de pont emiatt kisebb teljesitmenyu lett mint a 10-11kW koruli vizhuteses tarsai.Amugy gyanus, hogy ezt lehet csak bizonyos regioban fogjak hivatalosan forgalmazni, Gorogorszagban mar van hivatalos ar is(2400 Euro), tobbi orszagban pedig nem is emliti a hivatalos kereskedo ezt a modellt.
Szerk: Macinak igaza van, 123kg az onsuly 273kg az osszsuly hivatalosan.
Ez a Spectre amugy inkabb egy Derbi GP1-nek a modernebb verziojara emlekeztet, lehet nem veletlen a nevvalasztasz sem. -
Zoli bácsi
őstag
A 170 kg-os összsúly, 123kg önsúly......
gyengécske motor, meg a 6 sebességes kézi..őő vagyis lábi, manuális váltó....Én ezt nem tudom városi motornak elképzelni, pedig annak írják.
Egy előnye lehet, a fogyasztás, CVT robogóhoz képest. Részemről persze inkább elfogadnám azt a 2dl különbséget, hogy többet eszik a robogó, egy városi közlekedésben.
Ez a forma erősebb motorral elővárosi, vidéki közlekedésre lenne szuper..Persze olyan már van: [link] -
-
nyogo83
Topikgazda
Sajnos a doboztarto konzoloknal durva arazasok vannak. Raadasul vagy gyari vagy ha gyartott hozza a Givi akkor attol valamilyen megoldas. De egyik se olcso

Ilyenkor esetleg megoldas lehet bontott robogot keresni vateran/marketplace-en, hatha idomok kozott van ilyen konzol. -
Rivaul
addikt
Saját Peugeot blokkosok. Ahogy a Honda, Suzuki is. Populárisabb blokkokkal Malaguti, Aprilia, Yamaha, Gilera, Piaggio, Derbi amikből tudsz válogatni. Persze itt is vannak kivételek mint Derbi saját blokk vagy némely Morinivel szerelt darab. Mondjuk én a Honda blokkjait is nagyon szeretem. Csak macerásabb hozzá alkatrész venni néha, mint egy Minához.
-
nyogo83
Topikgazda
En ugy tudom 95-96-tol jott az elso tarcsafekes verzio.
Szerk: Ilyenkor segitseg, ha csavarsz egyet a keresesen
Rakeresel a Piaggio Free fektarcsara es ott mar sok helyen listazza is, hogy melyik evjarathoz van. Most gyorsan rakerestem es valoban, 1995-2002 illetve 1996-2002-es Free-khez van fektarcsa/betet. -
macilaci78
nagyúr
Rendszeresen járok az említett szakaszokon és egyetértek veled.
Viszont defenzíven lehet élni 50 km/h-val is, sáv közepén kell haladni, hogy sávon belül ne akarjanak megelőzni, leszorítani, illetve legyen helyed menekülni.
Persze az alacsonyabb sebesség miatt a baktatós külső sávban illik haladni, ami nem egy leányálom.Robogóval és kocsival is közlekedek. Aki szerint a robogók általában véve gyorsabban indulnak, mint az autók, az vagy hazudik, vagy csak én fogok ki balfaszokat. Dinamikusan szoktam indulni a lámpánál, ha kétkerekű áll be elém, akkor rendszerint tötymörgősre kell vennem a figurát.
Viszont Pesten szoktam le a csatornafedelek, úthibák kerülgetéséről. Hiába figyelem a tükörben a mögöttes forgalmat, bármikor ott teremhet egy motoros, akit fellökhetek egy ilyen kerülő manőverrel. Ahogy terjednek az elektromos cuccok, már hallani sem lehet mindegyiket.Inkább azt tudom mondani, hogy a budapesti autós közösség nem készült fel a motorosokkal való együtt haladásra, a motorosok, főleg a futárok pedig hajlamosak páros lábbal felrúgni minden írott és íratlan szabályt és etikettet.
Ami viszont nettó életveszély és/vagy baromság Budapesten, az a kerékpározás de főleg az elektromos rollerezés, mint közlekedési mód. Egyszerűen ezek rövid távra értelmetlenek, nem éri meg elővenni, fenntartani. Hosszú távon pedig nem spórolsz vele időt, de az időjárásnak sokkal inkább ki vagy téve, mint tömegközlekedéssel. -
FeniX-
senior tag
-
Rivaul
addikt
Pontosan ahogy FeniX írja. Leginkább az anyagi keret ami az útjába áll az ilyesminek. Persze a hozzá nem értés mellett. Ráverik a hengert, aztán csodálkozik hogy rosszabbul megy mint előtte. Ilyenkor meghirdetik hogy új hetvenes henger, de még állítani kell kicsit és jó lesz
Nem. Soha nem lesz, mert hiányzik mellé egy fél motor. De látatlanban csak spekuláció minden amit írunk ezt leszögezem. -
FeniX-
senior tag
Szerintem úgy lenne a legjobb, ha mindent visszaállítan a szerelő gyári állapotába. Henger, karbi, stb.
De ahogy írták itt többen is, gazdaságilag nem nagyon érné meg, hacsak nem a polcodon vannak a régi alkatrészek.
...
Most nem akarok általánosítani, de ilyen az, mikor valaki kitalálja, hogy "pfú, rakok rá egy 70-es hengert és 90-et fog menni..." aztán rájön, hogy kéne másik karbi / fúvóka, esetleg még pár alkatrész, görgő, szíj, neadj isten másik főtengely, de ezekre már nincs keret/ingerencia, aztán eladják egy mit-sem-sejtő vevőnek (neked) ... Te meg szívsz vele. -
Rivaul
addikt
Tehát egy már át épített motor. Gyárilag 50 volt. A szerelő szerint tákolt mint sem épített. Akkor itt kb minden gond lehet. Ha 70-re váltasz, azzal sok mellékes dolog is jár ahhoz hogy használható maradjon. Változik a karburátor, a hajtás, kipufogó stb. Ha ezek csak hasraütésre lettek összedobálva, akkor könnyen okoz ilyen gondot. Hajtás, vagy karburáció ami hideg/meleg esetén változhat sztem. Viszont ezt így, online kimatekozni kb lehetetlen egy át épített motoron. Alapig le kellene bontani és szép sorban a megfelelő alkatrészekkel összerakni. Ár/érték miatt ezt szinte senki nem vállalja.
-
nod1
csendes tag
Nem tudom, hogy a szerelod motorokat is javit e, de ha igen, akkor lehet azert razott le, mert itt a szezon kezdete, jonnek a gyors, egyszeruelok ( karbiszinkron, ultrahangos tisztitas, gumizas, ) amin lehet keresni. Robogon meg kb.a blokk szethuzas, amin ertekelheto penz van..
Kenjed neki, aztan ugyis kiderul. 😉
Az en Ciakomon a kapcsolo romlott el, igy folyamatosan eg a tompitott is es a helyzetjelzo is. Itt is hasonlora, vagy erintkezesi hibara tippelek.bHa szet tudod szedni a kormanykapcsolot akkor egy probat meger a kifujasa es kis kenes neki. Hatha.. -
nod1
csendes tag
Azt tudod esetleg, hogy milyen olajpumpat tettek ra? Gyarit, vagy valami mast?
Csak azert kerdezem, mert nekem egy szakember azt mondta, hogy a Ciaknal fix az olajpumpa, tehat nem lehet allitani. Ez otvenesnel jo, mert kizarja a user errort. De nalad a hetvenes henger miatt valamennyi plusz olajmennyisegre szukseg lesz. Ha gyari a pumpa, es marad a hetvenes henger, akkor en tuti, hogy a jovoben is tennek plusszba a tartalyba a benzin melle olajat is. -
mumtaz
senior tag
Ha tippelnem kellene, akkor én is arra tippelnék, hogy valami dzsuva eltömíti a fúvókát. Aztán az a vákuum megszűnésekor (leáll a motor) azonnal, vagy a rugdosáskor kikerül a fúvókából.
Másik és valószínűbb lehetőség lenne dugulás, vagy esetleg még a karbiban a tűszelep dugulása is tud ilyet okozni. Lassan folyik át rajta a benzin és elfogy a karbiból. Aztán rugdosásnál kap utánpótlást és lassan feltöltődik a karbi és akkor megint megy, míg újra ki nem fogy. Jó játék.Én biztos azt csinálnám, hogy szétszedném a karburátort és kitisztítanám. De egyébként egy benzinszűrő dugulás is tud ilyet okozni, ha már nehezen folyik át rajta a benzin.
Ezeket kellene ellenőrizni. -
nyogo83
Topikgazda
Megprobalhatod megdontogetni, de hasznald inkabb, 100km-nel tankolj, aztan meglatod, hogy attol helyreall-e.
En egy ido utan leszoktam mindegyik robogonal errol a kijelzesrol ,annyira megbizhatatlan volt mind.
Az elejen kb alig valtozott valamit, amikor meg elkezdett lemenni, akkor mar boven a tank aljat jartam.
Volt ugyanez mint nalad az egyik robogomnal az elejen, hogy jopar km-ig semmit nem valtozott, aztan mikor ket doccenon atmentem, akkor leesett a mutato meg ki is villant a lampa. kb 1 km utan ki is fogyott a benya
Kapott vadi uj szintjelzo szenzort, azzal se lett sokkal megbizhatobb a kijelzes, csak mar nem akadt meg.
-
nyogo83
Topikgazda
Probaltad mar teletankolni? Vagy hol maradt allva a mutato?
A legtobb 50-esnel eleg kaotikusan mukodik az uzemanyag visszajelzo, 4-5 tankolas es hasznalt utan kezded majd kiismerni, hogy kb az orra allasaval milyen aranyban van a benzin mennyiseg.Szerk: ha normalisan be van allitva, akkor azalatt a 60km alatt max 2,5 liter korul kellene fogyasztania. De ez majd a hosszab tavon kiderul mennyi lett a valos.
-
nyogo83
Topikgazda
Link lemaradt

Mas:
Ma gyorsan elugrottam a motoromert a szervizbe(1000km-es szerviz, kb ellenorzes es olajcsere).
17k-t hagytam ott, ebbol 2400Ft volt az olaj+egy tomites, a tobbi meg a 1.25 ora munkadij(9k-s oradij)
Amugy egy szavam nem lehet rajuk (plusz a Keeway forgalmazora), mert a tankon 2 helyen kb 3mm-es pottyben lepattant a festek. Zokszo nelkul csereltek komplett tankot.
Pedig hasonlo dolog miatt hetekig izmozott Yamaha-nal a szerviz haveromnak, mert mindent kitalaltak, hogy nem garis(valami vegyszerrel erte, nekiutott valamit, stb stb) -
energy4ever
addikt
Draga!? A maganemberek kapjak a yuasat 22korul, ami minoseg mar.
Ami nem yuasa, az mindegy mi, a legolcsobb is ugyan az mint a legdragabb...Ha mar akku. Elvileg belesz tiltva a kiskereskedelmi eladasa az otthon (folyadekkal) feltoltheto savas akkuknak. Eladas elott a boltnak kell "osszerakni" az akkut, ha forgalmazni akarja...
-
nod1
csendes tag
Ha savas akkud van, akkor azon van egy kivezetes arra kell kotnod a muanyag cso veget.
Ahogy nyogo mondja az a szuszogo.
Gondolom azert van ketto, mert az egyik tulbuzugo elozo tulaj ledugott egy masikat is. Sose' lehet tudni alapon.
Az enyemben peldaul egy sem volt, szoval te meg jol is jartal a kettovel. 😃 -
nyogo83
Topikgazda
Latsz valamit, hogy hova vezet a vege?
Valamikor volt, hogy a savas akksik szuszogojara dugtak a csovet, hogy ha valami gaz van, borul/stb akkor ne bent menjen mindenhova a sav.
De ketto is, az passz.Debilon:
Alapbol nem szoporoller a People, hogy az lesz-e az az allapotatol fugg, mint minden mas robogonal

-
Tamás9x
őstag
Pedig kell
Télen és nyáron is állítani kell, egybe lehet fűzni a kötelező takarítással. De ha van annyi rálátásod te is simán megcsinálod, ilyen kisebb" blokkoknál iszonyat sokat számít teljesítményben a tökéletes égés. Egy téli beállítással nekem nyáron simán elköpi a gyertyát, a nyárival télen fele annyi ereje van. De ha nem vagy "jeges" ember és melegben jársz vele akkor a nyári elég 
-
nyogo83
Topikgazda
Siman elofordulhat, hogy csak akksi gond. Mindig a legegyszerubbel kell kezdeni

Nekem is annyit merult most telen az akksi, hogy vilagitas, minden van amikor raadom a gyujtast, viszont arra mar nem eleg, hogy megforgassa a motort.Arrol az Address-rol irtam fentebb, FL 125-kent is hivjak. Ez a konkret peldany amirol beszeltem, egy 2009-es:

-
Tamás9x
őstag
50-70 között akkora különbség nincs, hogy ne tudja átforgatni. Szenvedni fog de be kell inditania. Mindenféleképpen elvinném szerelőhöz, mert nem normális, hogy kézzel kell tartani, hogy le ne álljon, amíg bemelegszik. Majd nyáron is el kell még 1* vinni finomhangolásra.
Annyi pénzétz nagyon jó volt, még ha sok rejtett hibája van akkor is
-
FeniX-
senior tag
Hali, annyiért szinte normális bicajt sem kapni már.
Ugh, [hsz_81558-81558] , ez a küllőzés nagyon 'menő'.
Ha már ilyen kategória, akkor ennyi pénzért ezt a múltkor a totalbikeon mutatott kis vacakot is árulhatnák. Simán vennék egyet, odavagyok a formáért.
[Aveta vs 110] -
nyogo83
Topikgazda
Mindenkepp nezesd at szerelovel.
Mivel 70-es henger van rajta, erdemes atnezni a karbit, hogy jol sikerult-e beloni a hengerhez(az alapjarat problemat is megoldja egy beallitas)
Az onindito az abszolut nem megy? Elvileg egy 70-es szettel nem szabad lenne annyira megfognia az oninditot hogy meg se moccanjon, maximum erolkodne. De az, hogy majd bejaratas utan fog mukodni, az nem fedi a valosagot
Szerk: amugy igy keprol szep

-
nod1
csendes tag
Gratula az uj gephez! Akkor most mar meg egy Ciakos van a forumon. 😉
Milyen a kezi szivato hasznalata? Mert hogy a karbi itt elerhetetlen, mivel a hatso kerek folott is teljesen le van burkolva. Gondolom nem egyszeru igy elerni, de biztosan van ra valami trukk.
Es gondolom az onindito se jatszik a hetvenes henger miatt.
De a menetteljesitmeny mindenert karpotol! -
nyogo83
Topikgazda
Keprol meg aranylag egyben lenne, de sok reszletet nem ad vissza, ami eloben csalodas lehet(fenyezes, idomok allapota,stb). Ennek a motornak az erteket igazabol mar a ritkasaga adja, ezert nem felnek elkerni erte ekkora osszegeket.
Amit hirtelen meg eszrevettem, hogy a kormanyzar az ugy ahogy van ki van berhelve, a fordulatszammeros kifogas meg bullshit.
Ez tipikus szoveg arra, hogy valamit draga megcsinaltatni, vagy leszarja.
A muszerfalat/orat, bowdent/kabeleket kb 2 perc alatt kitudja szurni barki, hogy melyik a hibas. Ha azok jok, akkor maradt a blokkban levo fordulatszammero kihajtas vagy erzekelo, amit mar macerasabb megcsinalni szereles valamint alkatresz szempontjabol is.(nem tudom most hirtelen, hogy mechanikus vagy elektromos a fordulatszam mero)
En igy elso blikkre ennyiert nem igazan foglalkoznek vele, mert ilyen viszonylag jol lathato aprosagok utan szokott a tobbi is kibukni. -
nod1
csendes tag
Hello!
Biztos, hogy öregebb, sőt meg merem kockáztatni, hogy inkább olyan 95 körül lehet a valós évjárata, plusz mínusz pár év. Ha komolyan érdekel, kérdezz rá a motor számra, az enyém 122682 papíron 98-as, és már tárcsás. De amiből még lehet következtetni a korra az a blokk, mert a freeből az utolsó szériákat a kilencvenes évek végén már az un. Runner blokkal szerelték:
-
perge666
veterán
Igen volt Free-m.
Nekem egy ütött-kopott leselejtezett postáz motorom volt,nagyon sok kilóméterrel,én jóformán csak a határban jártam vele. Mindig pöccre indult,elég jó erőben is volt,végre csak 55-öt ment,de elég az,vagy 2 évig volt meg,szerettem nagyon de akitől vettem az visszakunyerálta.
Ő azóta is használja. -
energy4ever
addikt
2T 50-es piaggio blokkos motorok ajanlottak. Ezekhez a robogoblokkokhoz van a legtobb tuning cuccos. Minden van hozza, es birja is a tuningot. Nem csak elterjedt, de kimondottan jo konstrukcio. Nekem Zip-bol van 50 2T Piaggio blokkos, meg full gyari az egesz blokk(hengerszett is!), ~12ezer felett van a blokkban. Ugy vettem, hogy a km spiral nem volt jo, igy fene tudja mennyi lehet a valos km... 92-es evjarat amugy.
Szerk: Ami a hirdetesben van az a 94elotti verzio lehet, mert az ules alatt labresznel ott az U zar tarto...
-
-
energy4ever
addikt
A valasz leirasa helyett abban segitek, hogyan szokas ezeket megnezni, peldakent itt a jelen esett:
Kikeresed az adott dobfekes tipust. A fekbetetnek megnezzed a cikkszamat, es rakeresel mihez jo. Igy kijonnek az evszamok is. (a legjobb az adott marka EPC-je, bar ezekhez csak szervizek fernek hozza, igy marad masodlagosan pl az OEM-Parts.)
Persze van amikor tobb eltero cikkszamu fekbetet is van, de nagyreszt ezzel megdtudod mondani magadnak a valaszt!
-
energy4ever
addikt
Hivatalosan papirforma szerint 2007. A valosagban kb 1999-2003 kozott kezdotott meg az atszervezes Indokinai reszre.
Amik voltak eddig is paiggio fele cuccok mielott az olaszok azsiai vizekre evesztek volna, azok minosege ugyan olyan. A frissebb dolgoke viszont mar nem. De igysem gyartanak huladekot, de monoseget sem hoznak. Koztesek lettek.Zoli bácsi 81487:
Altalanositani fogok, a dolgok nagy reszerol elmondhatoak:
Kinai: Olcso - szar
Japan: Draga - jo
Indiai: Olcso - jo (mire ideer valamiert draga lesz
)
Vietnami, valamint Tajvan pedig vegyes arban es minosegben is. -
FeniX-
senior tag
Itt ( [Data sheet Peugeot 103 FOX] ) azt írják, hogy 3.1 kW a teljesítménye. Egy 50-es aprilia RX-nek, vagy egy Rieju RR-nek van mondjuk talán 10 lóerő körüli teljesítménye. Vagy 8? Kb.
Szóval, ez szerintem tényleg moped-kategória. -
nod1
csendes tag
Igazad van, felületesen ismerem csak a márkát, de egy biztos, hogy minél régebbi, annál kevesebb kínai gyártást tartalmaz. A hirdetőt nem ismerem, de tudom, hogy kereskedő, és összességében szép árui vannak. Hirtelen kellett vennem robogót, mert kiesett alólam a téli gépem, így napi szinten figyeltem a kínálatot pár hétig. Akkor is, meg előtte is fenn volt már ez a gép. Ami nem jelent semmit, simán lehet jó, csak mivel ismeretlen, így kisebb az a réteg, akinek érdekes lehet, talán ezért van még meg.
-
nod1
csendes tag
Hello!
Tapasztalatom nincs a márkáról, én csak felületesen ismerkedtem a kínai dolgokkal. Volt egy MadAss-em, és most egy CPI-m, de anyagminőségben, kivitelezésben, és tartósságban meg sem közelítik a japán, vagy olasz gépeket. Nem is tervezek több kínait. Mert itt hatványozottan igaz, hogy milyen állapotban, és milyen kilométerfutás után kerülne hozzád. Egyáltalán nem viselik jól a rideg tartást. Ez amit linkeltél, ezt már hónapok óta árulja a kereskedő. Ausztriából hordja be a robogókat, de nem a hulladék kategóriával foglalkozik. Viszont ha mégsem jön be majd a menyasszonyodnak, nem biztos, hogy hamar megtalálod rá a vevőt.
-
Tothgera30
veterán
Akkor nincs baj, levegős gyári blokk ennyit tud. Esetleg egy hosszabb röppályával lévő variátorral, görgőkkel lehet kísérletezni, hogy kissé rugalmasabb legyen a robesz.
#71994 macilaci78: Akkor azzal még jól jár valaki, ha eladósorba kerül. Bár én teleszkópok becsúszószárait mindig áttöröltem, már csak maratonversenyek miatti áthatást követően.
#71996 lbence: Zsíros villában nem olyan gyakori hogy kiszáradna.
-
macilaci78
nagyúr
A műanyag idomok belső felén van gyártási év feltüntetve. Maga a gép 1-2 évvel lehet fiatalabb, de többel aligha.
Tothgera30: az enyém '98-as, 6.600 km van benne. Első tulaja vagyok, igazolólap, számla, szervizkönyv, egyebek... A futott km biztosan ámítás
Villán lévő kosz attól is függ, hol használták és hogy takarították. Emlékszem, ifjú koromban fogkefével takarítottam a küllőket, hátsó rugót, levettem az első sárvédőt és külön mostam...
-
Tothgera30
veterán
Mókány kis gép, bár én a frissebb, 2007-ben megjelenő példányra gondoltam. Olyat tavaly próbáltam, az sem akart 55km/h-nál többet pöfögni. Bár elvileg ezek fojtások nélkül 70km/h-t meg kellene hogy fussák. Viszont jobban beleásva, képek alapján ahogy látom ez a hirdetett darab lehetett. Mivel még a "régi" Pigi blokkos, és a két gen.-el ezelőtti műszerfallal szerelt, ezért inkább 90-es években gyártott. A futott km biztosan ámítás, anno a majdnem 20ezer km-t futott NRG-m teleszkópja nem hagyott ennyi koszt a becsúszószáron.
-
perge666
veterán
Lehet pont te mondod jól!
Larpi : Szerintem nincs,mert amikor a garázsba beindítottam és nem volt kinyitva az ajtó,1 perc alatt tiszta füst volt bent.
Most hogy indítottam szivatóval,felbőgött elég rendesen,ahogy levettem a szivatót állt befelé normál alapjáratra szépen lassan.
-
Grillo
őstag
Bizony, 2 év után bukó. Nekem is meg kell csinálni idén a korlátlant, mert jövő tavasszal lejár a 2 év. És mivel a B125öt elkezdtem január végén (KRESZT), a gyakorlatot valamikor április elején fejeztem be, addig meg szerintem nem jön ki a gyakorlati. A pár alkalom a 125re belefért.
-
Bambalazs
senior tag
Ajánlani tudom a Decathlon sajátmárkás Quechua túracipőjét, jó árban van, fogja a bokát és az orr rész keményebb. A 2 év garancia nem vicc. Egy hete 4 hónapos használat után elszakadt a cipőfűző-tartó szalag, visszavittem és kérdés nélkül visszaadták a pénzt... és vettem egy másikat.

-
szmissz
senior tag
Elnézve a talpát, ez valami lágy, Converse szerű cucc, ami a motorozás biztonságához meglehetősen harmatos. A keményebb, merevebb talp megmenthet attól, hogy a rád boruló motor összetörje a lábfejed.
Egy utcai félcipőnél viszont sokkal többet ér, ennél alább ne add, viszont szerintem egy sima munkavédelmi bakancs biztonságosabb lenne, csak nem ilyen szép.
Ha viszont a talpa oldalról nehezen összenyomható, akkor frankó, de ehhez meg kéne fogni.
szerk: Igen, KRESZ vizsgát tenned kell, de az elméleti tanfolyamra eljárni nem kötelező, "online oktatás" szerű néven kiváltható. Vicces, hogy drágább volt nekem így 3 ezerrel, hogy ember nem foglalkozott velem, de az megérte, hogy nem kellett elmennem sehova.
-
huszi.gyb
senior tag
A srác is max annyit szerelt, hogy a benzincsövet visszarakta. Típusbetegség, hogy ahogy a tankot felnyitod, megfeszül a benzincső, és lecsúszik a csapról, ha már öreg és merev.
Nem nagy tétel a javítása, de a cserét már én oldottam meg a motoron. Eladás előtt szintén újat fog kapni, ha nekiesünk. 
-
huszi.gyb
senior tag
Kívülről vannak kis hibái. A képeken annyira nem adja vissza, de ha figyelmesen megnézed, a többsége látszik.
Jobb oldalán nyúzás nyom a piros, és fehér idom sarkán, bal oldalon az ülés, és a kapaszkodó szintén nyúzott. Valamint a vínasszonyok ráb@szkodták a biciklit, úgyhogy a tankon van pár karc...
Belülről sincs rossz állapotban, utolsó útja a szerelőtől jött haza, műszakira felkészítve. Szét soha nem szedtem, de mindig 1 gombnyomásra indult. (Jelenleg akku=0, tehát nem indul, de betolva a múltkor ment. Most tüdőgyulladással nem kísérleteztünk a tologatással, de legközelebb, ha otthon leszek, kap egy karbi pucolást, és egy új akkut.) Utána pöcc-röff gép lesz.

-
huszi.gyb
senior tag
Én nem adom el a motoromat az biztos... Egy raklap pénz áll benne, hatalmas buktával lehetne értékesíteni. Akkor inkább játszunk... Viszont a parkolás pl motorral még mindig ingyenes. Tehát csak-csak eszükbe jut, hogy a városban nem a motorosokat kéne szopatni. Főleg egy robogót kitiltani? Szerintem ha ezt megtennék, akkor az amúgy is feszült húrt, túlfeszítenék... Hatalmas ellenállásba ütközne. Kérdés továbbá, hogy autós részről milyen ellenállás fog keletkezni. Úgy érzem az sem lesz piskóta... Főleg, ha heti 2x átjövök a városon, amikor jövök haza, és lehúznak havi 3k-val... Napi szinten meg nem is terhelem az utakat. De ez megint más kérdés.
-
Something_
őstag
A dugódíj előtt mindenképpen az lenne a logikus megoldás, hogyha az 50-eseket köteleznék a rendszámra.
Mert ennyi erővel mindenki 50-essel (és kamu 50-essel
) járna a városban.De szerintem motorra nem fogják bevezetni a dugódíjat. Más országokat kellene megnézni, hogy motorra van-e. (ami ugye nem jelenti 100%-ra, hogy nálunk is úgy lesz
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

gyengécske motor, meg a 6 sebességes kézi..őő vagyis lábi, manuális váltó....Én ezt nem tudom városi motornak elképzelni, pedig annak írják.
Egy előnye lehet, a fogyasztás, CVT robogóhoz képest. Részemről persze inkább elfogadnám azt a 2dl különbséget, hogy többet eszik a robogó, egy városi közlekedésben.

Grat!
Rakeresel a Piaggio Free fektarcsara es ott mar sok helyen listazza is, hogy melyik evjarathoz van. Most gyorsan rakerestem es valoban, 1995-2002 illetve 1996-2002-es Free-khez van fektarcsa/betet.

Ő azóta is használja.

nyogo83
sityupityu