- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Netfone
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
pinnacle #102424 üzenetére
Ha a CB képes erre, akkor az Asus pláne. - nem. a CB még a "régi időket" erősíti, azaz gyárilag nincs "agyon korlátozva", a mai routerek már igen, hiába veszel 200e-ért egy routert, "lefedettségben", nem lesz jobb egy 20e-eshez képest, viszont a távolabbi ponton stabilabb lesz és szoftver/hardver páros is jobb. Már végig jártam a ranglétrát, drága routert venni sem feltétlenül éri meg, mert néha sz@r a szoftver vagy épp van egy olcsóbb, ami jobban teljesít. Nekem is CB-m van, de modem módban.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #102144 üzenetére
Lehet kiderült, hogy miért dobál le az ASUS 65P a 100-as csatornáról, radarra hivatkozva. 4 napja kikapcsoltam az energiatakarékosságot, azóta nincs probléma. Nincs semmilyen radar a XIII. kerületben, csak fals riasztást ad takarékos üzemmódban.
-
memorix
senior tag
válasz
pinnacle #102158 üzenetére
A Huawei olcsóbb routerei nem a nagy hatótávról ismertek, hanem az olcsóbb ár fekvéstől, szofveresen jellemzően kevesebb beállítással bírnak mint az asus, tp-link társa. A supportja pedig nem olyan jó mint az asus ,tp-link -nek.
TP-link, asus modellekben érdemes gondolkodni ha az ár/teljesítmény/support is fontos.
Jellemzően az olcsóbb modellekben a hatótáv, sebesség visszább van véve egy picit. Az interneten rá lehet keresni hogy 10, 30,40 láb távolságra, 1 fal -l esetleg 2 fallal mit teljesít egy router. (A cikkekből nem derül ki jellemzően milyen fal típus volt az eszköz és router között)
Látom a 100 -s csatorna a kedvenced. Nem csak ott van élet.
A legjobb sebességet a kábeles csatlakozással lehet elérni. A wifi -n felcsatlakozott eszközöknél a sebesség nem garantált. Erősen függ a környezeti és esz eszközök/adapterek router lehetőségeitől. támogatott szabványaitól. Egyes tp -link, asus routereknél is fel lehet tölteni a kina sw -t ahol a hatótáv nincs korlátozva.
Olyan leírást nem fogsz találni ami konkrétan , garantáltam megmondja, hogy fog teljesíteni a router nálad. Kísérletezéssel lehet megállapítani, hogy a falak, router és eszközök elhelyezkedése mennyire kritikus, vagy elfogadható tartományba van számodra..
kérem néz rá erre a cikkre: https://www.blacktubi.com/review/tuf-ax4200/ -
kpityu2
őstag
válasz
pinnacle #102158 üzenetére
Esetleg nézhetsz valami pofásabbat, hátha megenyhül. A TP-Link mesh dobozai egész kulturált kinézetűek. persze ezek drágábbak is. De mindenképpen olyat nézz ami wired backhault is tud. Sajnos olyan nincs, hogy "nagy hatótáv". A wifi teljesítmény törvényileg szabályozva van. Hogy a reklámban mit írnak az egy dolog, a "nagy" különben is relatív fogalom.
-
baro32
aktív tag
válasz
pinnacle #102155 üzenetére
Szia ha ez neked segítene :
Igaz csal Telekom 500-as netem van de mint látod a 2000-el is el boldogulna wifin.
2éve vettem az ASUS TUF AX5400-as-t akkor még csak egy Intel AC-9650 kártyás laptopom volt de a mostani már wifi6-os Intel AX211-es.
Most már menne a 6GHz-es sáv is csak azt meg már ez a router nem tudja
Ezt a router 50ezerért vettem boltból és a padláson van fent vályog paraszt ház. -
-
Multibit
nagyúr
válasz
pinnacle #102149 üzenetére
Az Asust - és bármilyen más routert - nem tudsz a 100-as csatornán tartani, ha a közelében időjárás radar van.
Az, hogy bármilyen router lefed-e egy 81 m2-es panel lakást, nem lehet előre megmondani. Főleg mert nem az alapterület az elsődleges befolyásoló tényező. A környezeti viszonyok, a kliens(ek) és a beállítás többet befolyásol.
Próbáld ki a wifi6-os szolgáltatói eszközt routerként (ha nem zavar, hogy a hálózatodat nem Te tartod kézben)! Lehet, hogy kiszolgálja az igényedet. Ha nem felel meg, még mindig megteheted, hogy bridge módba teszed és raksz utána egy saját routert. Hogy pontosan milyet, az csak próbálgatással derül ki. Az áldott jó wifi már csak ilyen. -
Tompika777
senior tag
válasz
pinnacle #102147 üzenetére
Szerintem a szolgáltatói cucc nem 6GHz-en megy, a WiFi 6 5Ghz-es.
Mindamellett az említett Huawei nem router, hanem ONT(modem és router egyben), ezért is fogad optikai kábelt. Ha veszel egy akármilyen konzumer routert, azon nem lesz optikai csatlakozó,tehát az optikai kábelt nem is kell meghosszabbítani. -
Multibit
nagyúr
válasz
pinnacle #102144 üzenetére
mondták tudnak Wifi 6-os routert adni, nem kértem, mert régebben azt ajánlották, jobb a saját router...
Ha továbbra is jobb a saját router, akkor mi lenne ajánlott...
Ne keverjük a két dolgot! A saját router valóban jobb, de nem a wifi miatt! A wifi ettől teljesen független. Ha nincs is wifi a routerben (amúgy ez a normális), akkor is jobb a saját router. Egyszerűen azért, mert Te tartod kézben a hálózatodat, Te menedzseled azt. Ha még a wifi is fejlettebb, korszerűbb, az csak hab a tortán.
Konkrét home router típust nem tudok ajánlani, azt másra hagyom. -
kory24
őstag
válasz
pinnacle #91911 üzenetére
Telekom ONT is lehet bridge módba tenni, 2 féleképpen is:
Egyik ha csak bekapcsolod a Passtrough ppoe módot (máson nem állítasz ONT-on itt). ekkor a saját routered is létrehoz egy ppoe kapcsolatot amire csatlakoznak eszközeid és az ont is az ont-ra csatlakoztatott eszközöknek pl ha van tv box akkor csak így járható.
másik ha bekapcsolod a ppoe passtrough is és a wan mode bridge-re állítod és connection triggert manulra, felh. név és jelszó kitörölni. Ekkor csak a saját routered hoz létre ppoe kapcsolatot, de ilyenkor a tv boxok nem működnek....
De ez ide nagyon off már, tudom...
-
kory24
őstag
válasz
pinnacle #91909 üzenetére
"Te tudod direktben, router nélkül kipróbálni?"
Nemigazán, hiszen az ONT az router is, de ha úgy érted azt használom jelenleg routernak, nincs mögötte saját router és így ad 18/20at.
"Igen az lenne a jó, nekem nincs is ilyen állítási lehetőség"
Az a beállítás az ONT-ban van, de nemtudom mit kellene odaírni.
Talán annak a pc-nek az ipv6 címét amin tesztelek? (local)
És portnak? -
-
woodworm
veterán
válasz
pinnacle #91894 üzenetére
Rossz nyomon vagy! Nem az olcsóbb vs drágább router itt a különbség oka. Egyszerűen egyes routereknél már javították ezt a hibát, másoknál pedig nem. Az ac65p szoftveres alapja elég réginek számít. Amúgy sem sűrűn kapott frissítést és életútja végén szerintem nem ez a prioritás.
Ha nem csak a szemedet bántja, hanem szükséged van a hiányzó tudásra, akkor csatolsz egy háttértárat a routerre és az snb fórumon utánajársz az iptables szabály módosításhoz szükséges információnak. -
tha_answer
őstag
válasz
pinnacle #91886 üzenetére
"Do not enable IPv6
Impact Effort B. SIGNIFICANT 1. LOW
IPv6 is disabled by default in IPFire. For security reasons it is recommended that you do not enable it.
Although IPv6 may be the future of addressing on the internet, today most fixed-internet ISPs still provide an IPv4 address. IPv6 allows all devices on your network to be visible from the internet. It was long thought that searching for devices in your network wasn't viable, due to the high number of possible addresses. However it has recently been shown that there are smart ways around this.
Do not enable IPv6, unless you understand the full implications of using it Avoid using "dual-stack" IPv4 and IPv6 at the same time. This exposes your system to the potential of more security bugs than if you just used one of the two IP versions. " -
válasz
pinnacle #91882 üzenetére
Szia!
A Firewall menüben van olyan, hogy "Respond ICMP Echo (ping) Request from WAN"? Ha van akkor engedélyezd, és tesztelj úgy! Ez nem az áron múlik, az enyémen tökéletesen működik, pedig csak ~12000Ft volt anno. Xiaomi Mi Router 3G.
-
válasz
pinnacle #87113 üzenetére
Például ebbe: WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Akkor sem veszélyes. Még ha olyan erővel is sugároz mint a saját routered közvetlen közelről, akkor is töredéke például egy mobiltelefon sugárzásának, nem is beszélve földfelszíni sugárzású rádió és TV adók jeléről, amik több tíz, akár több száz KiloWatt-al szórják az adást.
-
válasz
pinnacle #87108 üzenetére
Az biztos, hogy nem időjárási radar, hanem egy sima WiFi AP, egyébként nem is látnád egy ilyen alkalmazással. Ráadásul a radar nem ad folyamatosan, hanem impulzusokat sugároz. Én arra tippelek, hogy esetleg egy vezeték nélküli internetszolgáltató access point-ja lehet, ami nyilván egy körsugárzó nagyobb teljesítménnyel, a kliensek meg ilyen esetben úgyis irányított panelantennák szoktak lenni, szóval arra az oldalra elég a kisebb teljesítmény is. A "veszélyességét" meg túlgondolod.
De ez nem idevaló téma!
-
inf3rno
nagyúr
válasz
pinnacle #87086 üzenetére
Elvileg mac address alapján meg lehet mondani a gyártót. Ha megnézed erre a címre, akkor az jön ki, hogy ismeretlen a gyártója, ami elég fura. [link]
Maga a jel ez alapján 6x erősebb, mint a te wifi jeled [link] Nem igazán van info arról, hogy 5GHz-en mi a káros, megpróbálhatok utána keresni. A vér-agy gátat tudják megbontani a mikrohullámok, amitől könnyebb agyi fertőzést kapni, esetleg agydaganatot, de úgy rémlik, hogy olyan ezerszerese kell a házi wifikhez képest, hogy ez megtörténjen, és egész más frekvenciát is használnak hozzá az orvosok. Azért utána keresek, meg rákérdeztem, hogy ez mennyire normális. Elképzelhető, hogy törvénybe ütköző, és jelenteni kell.
-
Exelsior24
aktív tag
válasz
pinnacle #87086 üzenetére
Európában elvileg nem szabadna azokon a felső csatornákon sugározni, gondolom az itthon kapható európai régiós készülékekben ezek le is vannak tiltva gyárilag már így nem is látjuk őket a beállításoknál.
Én legalábbis google-n rákeresve amit találtam képeket ott Európá-nál pirossal ki vannak húzva. Már kérdés persze, hogy van itthon egy kínai régiós Xiaomi Mi Wifi 3 router-em amin simán be tudnám állítani akár én is azokra a felső csatornákra, de persze nem teszem 44-esre van téve. -
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #86192 üzenetére
Megkérdeztem az alattunk levő szomszédot, nem az ő routere, Not4U az övé. Akkor mi a fene lehet ez? Azért az durva lenne, ha még egy szinttel lejjebb kellene keresni. Erősebben sugároz, mint a saját routerem, amitől 2 méterre vagyok. Az az érdekes, hogy nem rögtön, hanem csak idővel jelenik meg. Ez az a, n, ac beállítás is fura, meg az, hogy váltogatja a WEP, WPA2 titkosítást. Egyébként EU-ban mi a max szabványos csatorna? 165 nincs is nekem az ASUS 65P-ben.
Azért lenne fontos, mert este ebben a szobában szeretnék aludni. Nem túl erős ez a sugárzás? Nekem a wifi router mellett ennyi a teljesítmény.
-
-
szaboi6512
őstag
-
válasz
pinnacle #76872 üzenetére
Egyszintes lakásban a teoretikus optimális beállítás az, amikor minden antenna függőlegesen áll. A beamforming is ilyenkor optimális.
A vételi körben álló tárgyak, felületek azonban befolyásolják a hullámterjedést (reflexiók, elnyelődések), így előfordulhat, hogy érdemes játszani egy kicsit az antennákkal, azaz kicsit kifelé dönteni a külsőket. A 45 fokos döntés azonban már fölöttébb valószínűtlen, inkább 10 fok alatti értékek jöhetnek szóba.45 fokos döntésre több szintes házban lehet szükség.
MaCS
-
Valkűr
addikt
válasz
pinnacle #76819 üzenetére
Aham, na most javult a helyzet valamit a térerő, de a sebesség tovabbra is gyalazatosan xar...30-50 az ezres net sebessege, 5G eseteben 150-160, de gyanitom hogy tovabbra is az a problema, h a telefonnal hasznalva a wifit, bezuhan a sebesség es addig a kabeles sebesseg sem áll vissza, amig ujra nem.inditom a routert.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #76567 üzenetére
Nem akarom elkiabálni, de lehet megvan mi dob ki a 100-as csatornákról. A Samsung J5 2017 telefonom.
Tegnap vártam, hogy mikor vált csatornát, (telefon szerencsére először a 2G-re ment fel), de nem történt semmi. Médiaboxot pont előtte állítottam 5G-re, lecsatlakozott, visszaállítottam. 10 perc után még mindig nem váltott csatornát. Ekkor már gyanús volt a telefon, minden más eszközt 5G-re tettem, semmi gond. Mi a fene gond lehet a telefonommal?
Nézzétek meg, hogy egy 4 szobás panelt, milyen jól lefed a 65P. Antennák függőlegesen állnak. Korábban ajánlotta valaki. Ha nem többszintes lakásunk van, lehet tényleg ez a jobb. Erre mondom, hogy jobb az 5GHz, mint a 2,4GHz. Még közelibbnek is érzékeli, mint a 2,4GHz-t. Igaz a szomszéd csoda TP-Link routere betonon keresztül is ugyanazt a teljesítmény nyújtja, de már nem zavar. Deco sorozatot ajánlották, de ugye ebben nincs HW NAT?Kíváncsi vagyok meddig tudok a 100-as csatornán maradni. DFS csatornák is be van kapcsolva.
TeeJay lehet téged is valami olyan eszközöd dob ki, amit ritkán használsz. Meteorológia radar nem lehet. Lehet eleve sem is engedné azzal azonos frekvenciára.
-
viktorhu
veterán
-
TeeJay
félisten
válasz
pinnacle #76567 üzenetére
ez nem jó wifi analyzer sajnos mert nem téglalappal mutatja a blokkokat hanem ívesen
EU-ban 3 darab 80MHz AC blokk használható
első 36-40-44-48
második 52-56-60-64
harmadik 100-104-108-112szóval aki fullos AC-t tol annak 80MHz kell 433mbit vagy 866mbit vagy 1300mbit linkhez (1-2-3 antenna/stream esetén)
tudtommal ha valakit csak 20 vagy 40Mhz-re mutat AC-n az analyzer az nem AC-t hanem 5GHz N wifit használ
a legtöbbetket amúgy 36-48közé rak mert TP routerben nem is lehet a többit használni csak valami DFS kapcsolóval ha van
tedd 112-re és akkor is ugyanazt a blokkot fogja majd le AC-n, kiderül ott is eldobja-e egyből neked -
válasz
pinnacle #76548 üzenetére
De vannak más radarok is, pl. az idokep.hu is saját radarhálózattal rendelkezik, de fogalmam sincs, hogy azok milyen spektrumban működnek.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
pinnacle #76548 üzenetére
Mivel nincs ac képes eszközöm, így jelenleg nem érint, de legalább azt tudom, hogy a következő telefonnal nem lesz ilyen gondom. Amúgy ez a radar védelem kérdés mekkora küszöbbel dolgozik az áthallás miatt, de most lehet hülyeséget írtam, nem igazán foglalkoztam ezzel a témával.
-
TeeJay
félisten
válasz
pinnacle #76524 üzenetére
azért 10perc után az gáz lenne
én hetente újra indítom mert amúgy is a DIGI net 168órás bontást használ tehát a PPPoE csatlakozás úgyis hetente bontana
na 2-3-4nap után áll át 100-ról másik blokkraés én itt vagyok 1km-re a Gilice téri radartól, de van még Pesten több helyen is tutira
-
gedikart
aktív tag
válasz
pinnacle #76110 üzenetére
Sajna nem tudom, még nem vettem routert. Itt találtam róla fotót, azt linkeltem be:
https://www.digitalcitizen.life/asus-rt-ac85p-reviewMindenki ezt a 65(85)P-t ajánlja, de remélem, hogy megbízható cucc. Ha csak a hardver jó, és fw oldalon instabil, akkor inkább mást keresnék.
-
TeeJay
félisten
válasz
pinnacle #76107 üzenetére
nem kell letesztelni
már kb. 100x leírtuk hogy szét lett szedve egy AC65P
Vargalex rakott rá openwrt-t és látszik hogy egyezik az AC85P-vel teljesen
ugyanaz a wifi vezérlő ugyanúgy 4antennás még a FW is bitre azonos sőt AC65P-ben van olyan rész ahol lusta voltak átírni és megjelenik AC85P-ként egy beállításkár ezen többet agyalni, jelen állásban aki 85P-t vesz annak sok a felesleges pénze
hiszen ugyanazt kapja AC65P néven is 10ezerrel olcsóbban -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
pinnacle #74906 üzenetére
3,06/8,97et mértem ajtón kívülről.
(#74910) woodworm: connection/enabled protocol: TCP and µTP. ez gondolom így jó?
Internet detection-t is kilőttem, ahogy TeeJay javasolta, meglátjuk milyen lesz így
Egyébként ezt engedélyezhetem/érdemes engedélyezni? "VPN- és DHCP-kapcsolat engedélyezése"
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
pinnacle #74912 üzenetére
annyira nagyon távoli pont nincs a lakásban (kis 50nm-es, két szobás, a 2 szoba egymás mellett majdnem, cska a fürdő van közte), szóval szerintme lépcsőhátból, ajtó elöl mérek majd egyet. A lagg a problémakor nem ilyen. az, h alap helyzetben milyen gyorsan reagál (1 vagy 3mp) egy tab/menüpont kattintásra nem érdekes. Ez kb olyan, mint amikor a rendszerstressttest alatt van és kék halál közeledik (tuning utáni prime stb teszt, ha csináltál ilyet9, vagy amikor memory leak van pl és megtelik szeméttel a memória és a böngésződ összeomlik (de mielőtt felmerülne a kérdés: nem, nem ez a hiba most junk-kal együtt ~22gb volt a max használt tegnap, közel sem volt tele, a jelenséget még a 16gb-os torrent+game+10000tabos firefox időkből ismerem
)
(#74913) woodworm: oké, köszi, megnézem, aztán átállítom, ha nincsengedélyezve, habár elvileg hwnat esetén nem lehetne ilyen, nem? (lehet rosszul gondolom)
(#74914) TeeJay: oké, köszi, a beállítást átlövöm. az éjszakai ip-váltással kapcsolatban én is gondoltam ilyenre, habár nagyon rég nem volt ilyen gond (évente 1-2 alkalom van talán, de lehet véletlen egybeesés). esetleg ez elkerülhető azzal, hogy az echo interval-t és/vagy a max failures-t magasabbra állítom be?
-
TeeJay
félisten
válasz
pinnacle #74534 üzenetére
de miért kellene váltania?
blablabla2G 2,4GHz SSID-nek
blablabla5G 5GHz AC SSID-nek
jelszó lehet azonos
telóval mindkettőre csatlakozok, ha az 5GHz gyenge átnyomom másikra és kész
az meg hogy melegszik? nem néztem nekem nem melegszik túlságosan pedig panelban 30-31fok van nyári melegben sajnos. normál hőfokban langyos volt max, helyedben nyugodtan tolnám mind a két wifi sávot -
válasz
pinnacle #74506 üzenetére
Nem vonom kétségbe, hogy ez a helyzet Nálad -- ezek valóban a Te közvetlen tapasztalataid.
Csakhogy nem azt írtad, hogy nálam nem vált be az 5 GHz, hanem azt, hogy általában marketing az egész, tehát nyilván másnál sem lehet jó.
Ezzel meg nagyon nem tudok egyetérteni.
MaCS
-
TeeJay
félisten
válasz
pinnacle #74506 üzenetére
most jól értem hogy nálad nem megy egyszerre a 2,4 és 5GHz?
miért nem?
aki közeli szobában van mehet AC-n a cucc
a távolihoz meg vagy még egy router vagy marad a 2,4GHz N-es wifi
nálunk szépen megy igaz itt is a legtávolabbi szobában 2,4GHz van csak 15-20megabittel
aztán majd ha lesz felesleges pénzem veszek még egy AC57U-t és berakom a konyhába AP-nak akkor a lakás másik felén is lesz bika wifi -
TeeJay
félisten
válasz
pinnacle #74499 üzenetére
hát...
nálunk a lakás felében meg 2-3x ráver az N-es 2,4GHz wifire
egy fal után még alig csökken és N wifi 1 antennán átvisz 60megabitet ez meg 280-310-et
van pici különbség
2antennás cuccal meg főleg
igen a vasbeton ellensége de akkor vegyél két 15ezres routert és le van fedve baromi jól a lakás 5GHz AC-val
866mbit link már 5-600megabitet át tud vinni ha jól számolom -
TeeJay
félisten
válasz
pinnacle #74411 üzenetére
jó amit bekarikáztál de az FCC ID alapján meg azonos a két eszköz és ha a 65P tényleg csak 3x3:3 MU-MIMO-s akkor viszont csak 3 antennás lenne nem írnák Asus oldalon hogy 3külső és 1 belső antennája van
ugye az már 4x4:4 MU-MIMO valójában mint az AC86U is aminek belül van a 4. antennája szintén -
-
TeeJay
félisten
válasz
pinnacle #74406 üzenetére
Asus oldalán írják hogy 3+1 antennás mint a 85P
wikidevin stimmel az FCC is vagy mi tehát a két router azonos elvileg
system menüben van WPS gomb miként funkcionáljon
és van ott turn off LED opció
beállítod és hátul hosszan nyomva a WPS gombot kinyomja a LED-et persze restart után ismét el kell játszani -
Moleman
addikt
válasz
pinnacle #74274 üzenetére
A WR1043-on a belső hálózaton történő másolást lassította le nagyon az IPv6 egy idő után, Windows alatt letiltottam, utána jó volt. Ezzel sincs gond, bár gondolom Win alatt továbbra is le van tiltva az eszközökön.
(#74265) Ano
Én is egyre inkább arra gyanakszom, hogy a céges laptopok okozták az újraindulásokat az AC65P-nél, most hétvégén csinálok pár tesztet. Már 10 órája nem indult újra, pont mióta nincs rajta céges gép... -
Moleman
addikt
válasz
pinnacle #74262 üzenetére
Én is tapasztaltam azt a kis késedelmet az oldalbetöltésekkor, de IPv6 alatt sem érzem 100%-osnak a reakcióidőt. Néhány oldalnál talán, de azok lehet korábban is gyorsak voltak. A Facebook pl továbbra is vállalhatatlanul lassú, 2 másodpercig üres fehér képernyőt mutat, még 2 mp mire minden poszt megjelenik.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
pinnacle #74225 üzenetére
Kipróbáltam a kedvedért a dolgot, ráraktam egy 32GB-os usb3 pendrive-ot, csináltam megosztást és mediaszervert is az általad linkelt leírás alapján. Gépről rámásoltam egy sorozat részt, ment 25-30MB/s-kel, telefonon vlc-vel meg minden gond nélkül tudom nézni a router megosztásából.
Szerk.: Most másolok rá egy 1080p remuxot és megnézem, hogy az is megy e rendesen.
Ez is hiba nélkül ment, csak egy kis videót tudtam rámásolni, mert fat32-ben van a pendrive, videó adatai:
Video
ID : 2
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L4.1
Format settings : CABAC / 2 Ref Frames
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 2 frames
Format settings, GOP : M=3, N=22
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration : 30 min 1 s
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 10.0 Mb/s
Width : 1 920 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 23.976 (24000/1001) FPS
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.202
Stream size : 2.11 GiB (94%)
Default : No
Forced : No
Color range : Limited
Color primaries : BT.709
Transfer characteristics : BT.709
Matrix coefficients : BT.709Audio
ID : 1
Format : FLAC
Format/Info : Free Lossless Audio Codec
Codec ID : A_FLAC
Duration : 30 min 1 s
Bit rate mode : Variable
Bit rate : 642 kb/s
Channel(s) : 2 channels
Channel layout : L R
Sampling rate : 48.0 kHz
Frame rate : 11.719 FPS (4096 SPF)
Bit depth : 16 bits(#74249) blueye
Kipróbálnám úgyis, hogy letiltom a szolgáltatói eszközön a wifit, mert attól, hogy nem egy csatorna még zavarják egymást. -
woodworm
veterán
válasz
pinnacle #74231 üzenetére
Ahogy bővíted a problémákat egyre nehezebben nyomon követhető, hogy pontosan mivel is van gondod. Ha a router és a box megosztására is lassan másol, ill. olvas, akkor nem hiszem, hogy a router a ludas.
(#74233) _ak_
Nem hiszem, hogy foglalkoznának vele. Inkább openwrt vagy padavan várható. -
-
Dragon3000
nagyúr
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
pinnacle #74150 üzenetére
Abból a szempontból macerás volt, hogy az előszobában a tp-link fel volt fúrva a lambériára, az ac65p-nek meg fel kellett szerelnem egy polcot. Azt nem tudom, hogy ha a routeren fog lógni a hdd, hogy oda mennyivel fogsz tudni tölteni, de majd úgyis megtudod, valamennyire biztos korlátozni fogja az usb-s képessége.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Diablo IV
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Rövid videón az új Virtua Fighter játék
- Jön az Ashes of the Singularity 2
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB GARANCIA: 1 ÉV
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 7600 / 32GB DDR4 / 1TB M.2 SSD
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest