- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Capella
senior tag
válasz
Gubek-Einste #107590 üzenetére
Asus 4G-N16? Ez 24 ezer.
-
blueye
veterán
válasz
Gubek-Einste #107586 üzenetére
Rendeltem egyet, meglátjuk
-
dzf007
senior tag
válasz
Gubek-Einste #107590 üzenetére
Huawei B535-232a ?
-
blueye
veterán
válasz
Gubek-Einste #107581 üzenetére
Köszi, most néztem nekem v1 van
Ettől függetlenül ez a TP-link Be9300 ajánlott, jókat olvastam róla, ráaadásul elég jónak tűnik mesh nélkül is a hatótávja. Esetleg ha mégis szeretnék mesht akkor milyen TP-linket vegyek mellé, esetleg egy AX20 v3-at? -
szita.erno
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #107575 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Ilyenre gondoltál? -
knoxhu
senior tag
válasz
Gubek-Einste #107559 üzenetére
Nagyon köszönöm!
-
ginola
addikt
válasz
Gubek-Einste #107515 üzenetére
A kérdés az, hogy magával a gyári szoftverrel is tökéletesen működik-e és stabil a 3000S.
-
ginola
addikt
válasz
Gubek-Einste #107511 üzenetére
Szia
100-es one netem van, érdemes a Xiaomi Mi 3G-t (padavan) lecserélni egy Cudy 300S-re, remélem ennek baromira jó az admin felülete.....
-
válasz
Gubek-Einste #107498 üzenetére
Meg is rendeltem az általad ajánlottat! Köszönöm szépen a segítséged!
-
Veron
addikt
válasz
Gubek-Einste #107320 üzenetére
Közben erre a két kombinációra jutottam (2x60 m2 lakás, min. wifi6 lefedettség, aimesh):
1)
Fsz: ASUS AX4200/RT-AX59U (wifi on)
Emelet: Asus XD52)
Fsz. ASUS RT-AX57 (wifi off) + 1 db Asus XD4 plus
Emelet: 1 db Asus XD4 plusMelyik verziót ill. routert javasoljátok?
Köszi! -
válasz
Gubek-Einste #107489 üzenetére
Tavaly óta 2 év jótállás jár 10 ezer Ft felett.
250 ezertől marad a 3 év jótállás. -
Bdanyy
addikt
válasz
Gubek-Einste #107480 üzenetére
Köszönöm!
-
tudi13
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #107484 üzenetére
Remek. De közlük melyik lenne jobb választás?
-
tudi13
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #107481 üzenetére
Két szintes, 95nm ház. Mindkét szintre egy egység.
1000/200-as telekom koax net. 30+ eszköz. Jó pár okos eszköz 2.4-en. Többi AX képes. 60-65 ezer a keret. -
szabeska
addikt
válasz
Gubek-Einste #107401 üzenetére
Rendeltem az Asus ax52 mellé egy Cudy wr3000s-t kipróbálni, a budiban 300Mbps helyett 700Mbps-t produkál
Vezetékes része is jó, minden kütyü egyből csatlakozott rá wifin is, szóval marad
-
szega89
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #107463 üzenetére
Az igények kb kimerülnek abban, hogy a ház bármely pontján lehessen számítógépről TV-re streamelni, és netflix/stb streaming menjen max minőségen + stabil kapcsolat wifis kameráknak. (A max 1Gbit-es net legyen kihasználható, tehát a routerektől távolabb is legyen legalább ~2-300mbit, telefonnal/laptoppal).
-
makoss
veterán
válasz
Gubek-Einste #107452 üzenetére
Akkor 4G de lehetőleg 30eFt alatt, többet nem ér mivel már van 5G is
Akkura azt értem, hogy ne kelljen naponta többször lesni mikor merül le
Torrenteztem már de úgy, hogy a mobil volt a router hotspotra beállítva, megy, jó, de van mikor forrósodik, ezért gondoltam inkább külső eszközön...
-
Mate
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #107424 üzenetére
Köszi!
AXE 7800-at kizárnám. Ennyiért már jó lenne 1 wan, 1 lan 2.5 port.
BE92U Tökéletes lenne, de bőven keret felett van
BE82U - Ez is jó, de szintén kereten felül van.
TUF-BE6500 - Kevés a lan port, de switchel megoldható.Néztem még pár típust, ami esetleg szóbajöhetne. pl. ASUS ROG Rapture GT-AX6000
Nézegetem az akciókat, hátha valamelyik kap egy kis kedvezményt és lecsapok!
TP-link oldalon pedig néztem a TP-Link Archer BE6500 (BE400). Amazonról 55K-ért nem tűnik annyira rossz vételnek. -
Mate
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #107422 üzenetére
Köszönöm!
IPTV nem lesz, csak OTT. Legalább 1 2.5-es lannal mi az ami szóba jöhetne?
-
micafighter
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #107400 üzenetére
Köszönöm szépen, megrendeltem az általad ajánlott 1x Asus TUF-AX4200 és két darab AX57-ket, pár rövid kábellel pont bele is fért 100k-ba
Még azt megkérdezhetem, hogy miért ezt tartod a legjobbnak az említettek közül?
Ezeket majd madzaggal kötöm össze ahogy ajánlottad, viszont ha a kert végében nem lenne térerő, a már meglévő AC58U-t vezetékkel a meshre csatlakoztatva kiraknám a kert mellé a műhelybe - ez nem lassítaná be a hálózatot a házban? Mindegy milyen gyors a net a kert végében, de jó lenne, ha lenne némi térerő.
-
micafighter
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #107389 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséged
Az Asuswrt UI tetszik egyébként, de úgy láttam az Asus közép és felső kategóriás routereinek az ára exponenciálsan elszáll, laikusként úgy tünik, hogy felsőbb kategóriákban jóval drágábbak itthon, mint a konkurencia, így talán drágább lenne fejleszteni a hálózatot a jövőben, mint másik márkánál (a mesh hálózat ugye brandhez fog kötni). Viszont az Asus tud pár szoftveres okosságot, ami miatt megérheti a felárat, pl Open NAT, VPN Fusion, Instant Guard pl nem használtam még, de leírás alapján talán hasznos lehet, ha majd az otthoni szervert akarom elérni a hálózaton kívülről.
Ezeket figyelembe véve az 1x Asus TUF-AX4200 + 2 AX57 jobb megoldás lehet szerinted, mint pl Mercusys vonalon 2x MR90X és egy MR80X?
Esetleg az előbb említett, akciós TP-Link Archer AX80 (30k) vagy TP-Link Archer GX90 AX6600 (63k) ilyen árakon jó alternatíva lehet? Pl 3x AX80 vagy 1x AX80 és 1xGX90, amit később majd bővítenék még egy harmadik egységgel, ha szükséges.
Nekem úgy látszik, hogy gyári SW-ben az Asus tűnik a legerősebbnek, de ezt az áruk is tükrözi.
Köszönöm mégegyszer a rám szánt időt/energiát
-
micafighter
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #107382 üzenetére
Értem, köszönöm a gyors választ
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Kertes ház, ráadásul egyik oldalról nincs is szomszéd, úgyhogy szerencsére minimális a wifi zaj, általában csak a saját hálózatot látják az eszközök, néha látnak 1-2 szomszédos hálózatot minimális térerővel.
A két AP amit cserélni szeretnék a ház két végében van, azok között 7 fal húzódik, ebből azt hiszem 3 vályog, a többi fal tégla. A távolság a kettő között kb 20 méter.
Egy szoba van csak az emeleten (tetőtérben kialakítva) pont középen, a többi szoba földszint.
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
1 Gigabit
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Kettő szobában van 1-1 kis gigabites switch, (egy TP-LINK TL-SG105 és egy TP-Link TL-SG108E), ezek osztják a netet 1-1 PC-nek, 1-1 AP-nek és összesen 3 db TV-nek (ebből az egyik TV a One által szolgáltatott mediaboxon keresztül csatlakozik). Ezeken kívül van a házban még 2 laptop, 5 okostelefon és 2 kamera (TP-Link Tapo C320WS,), amik wifin csatlakoznak, (még 1-2 wifis kamera tervben van a kozeljövőben, valószínűleg TP-Link Tapo C410 KIT). Ezek közül eddig csak 2 okostelefon támogat wifi 7et, így talán ez kevésbé fontos szempont, viszont a kamerák távoli elérése néha akadozik - ez persze lehet több okból is, de a routerek modernizálásával szeretném ezt a lehetséges hibaforrást kizárni.
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
Port forwarding (home szerverhez) és DNS állítás (majd adblockhoz az otthoni hálózatra) gondolom alap dolgok, ezeken kívül annyi lenne a lényeg, hogy kiszolgálják a háztartás eszközeit minél stabilabban és gyorsabban.
-
Azteeek
tag
válasz
Gubek-Einste #107383 üzenetére
Családiház, 2 szint, elhelyezés miatt 1 fal van minden irányban amin át kell mennie, a mostani egész jól lefedi a házat azért is keresek minimum hasonló teljesítményüt, nyáron használunk egy erősítőt, hogy az udvaron is megfelelő legyen a wifi. Igazából a fő szempont az a 4k streaming stabilitása. 4 telefon, tablet, 2tv ami rendszeresen használja. 1000-es net van jelenleg de jó ha többet tud a jövő miatt nyilván.
Első körben egy tp-link ax55 pro-ra gondoltam de inkább rákérdeztem mert jelenleg nem nagyon vagyok képben a piaccal -
Djuree
félisten
válasz
Gubek-Einste #107358 üzenetére
bocsi, legközelebb oda írok akkor.
igaz, rosszul írtam. -
Agyas
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #107334 üzenetére
Mercusys AC12G AC1200 volt itt az ajánlóban, és akkor a MR60X amit te is írtál.... azt megnézem holnap kapató e győri boltokban. Remélem ugyan az a konfigurálhatósága mint a régi tp link és akkor gyors be is üzemelem.
köszi -
ginola
addikt
válasz
Gubek-Einste #107330 üzenetére
Nem tudom miért csinálja, másik telefon nem csinálja, illetve, amelyik lecsatlakozik az 2,4-et gigahertzen tökéletesen működik ugyanazzal a routerrel, viszont másik vodafone router-rel szintén nem jó az 5Ghz..... Ismerős ök valamilyen tp-link routerével viszont az 5GHz is tökéletes.
Esetleg tippek a többi miért csinálja ezt a le és felcsatlakozást gyakorlatilag 10 másodpercenként? -
Veron
addikt
válasz
Gubek-Einste #107320 üzenetére
Köszi a választ!
Ezek milyen alternatívák lehetnek?
1.
ASUS RT-AX59U vagy TUF-AX4200 +
2 db ASUS ZenWifi XD4 plus vagy 1 db XD5 ?2.
Csak 2 db ASUS ZenWifi XD4 plus +
4 portos switch-A jelenlegi mesh jól működik (és az eszközök is dekoratívak). Kell egy 2x60 m2-es házba két mesh node?
-A fenti routerek képesek PPPoE kapcsolatot építeni a Digi ONT helyett?
-XD4 képes olyan stabilitásra és teljesítéményre routerként, mint at AX59 és AX4200? -
tasiadam
veterán
válasz
Gubek-Einste #107286 üzenetére
Néztem, hogy van a cudynak ugyan ilyen külsővel rendelkező kültéri AP-ja, viszont ehhez már kéne Poe. PoE switch related kérdésekkel másik topicba érdeklődjek?
-
tasiadam
veterán
válasz
Gubek-Einste #107284 üzenetére
Nincs epulet, sem kabelezesi lehetoseg, emiatt annyit tudok tenni, hogy a villanyora hazaba bedugom a modemet, es kiviszem valahogy egybol a villanyoszlopra. Tehat ha tudna azt, amit egy belteri TPlink, hogy egy kis eifi antenna, de 4g modem is, akkor az mar eleg.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #107249 üzenetére
Úgy tűnik mindenki összeköti a wifi7-et és a 2.5Gbps ethernet használatot. Pedig nincs köztük logikai kapcsolat.
-
ginola
addikt
válasz
Gubek-Einste #107240 üzenetére
Ezeken 3 LAN van csak, de köszi.
-
Tyrel
őstag
válasz
Gubek-Einste #107103 üzenetére
Költségcsökkentés jeligével egyelőre csak egy darab EAP-225 Outdoor lett az egészből, az összes többit később szerezzük be, ha indokoltnak vélik...
Szeretnék viszont egy kis feedback-et adni erről az egy szem AP-ről, ugyanis felülmúlta az elvárásaimat. Rettenet könnyű volt beállítani egy sima mobil app-pal, még laptopot se kellett vinnem. Szerelni is egyszerű volt, jó a fali tartója és jó hogy adnak hozzá külön PoE tápot. A WiFi lefedettsége is nagyon jó, olyannyira, hogy valószínűleg nem is lesz szükség további kültéri AP-kre. Azóta zökkenőmentesen működik, stabil, gyors.
Elég pozitív csalódás lett nekem ez az Omada.
Az egész szerelésben kb. csak a kültéri FTP kábellel kellett küzdeni, nem volt még vele tapasztalatom és nagyon merev.
-
Stealth
senior tag
válasz
Gubek-Einste #107162 üzenetére
Köszi!
Asus vonalon én is ezeket néztem, a TP-linkeket nem ismerem.
Kb egy fél éve kezdődtek ezek a router ggondok, akkor vettem egy ax4200-at, de mivel helyreállt a rend, visszaküldtem. Kár volt, 10 ronggyal olcsóbb volt mint most. -
tibbike01
őstag
válasz
Gubek-Einste #107149 üzenetére
Köszönöm!
Ha a router 4x4 képes és van 2 kliens, ami mindkettő 2x2 képes, akkor 2x2 és 2x2 tud működni függetlenül egymástól? -
Tyrel
őstag
válasz
Gubek-Einste #107105 üzenetére
A 4G valami komolyabb cucc állítólag , nem usb-s, de még nem láttam közelről.
Ha részletekben vennénk meg az Omodás configot az is működhet? Főleg az érdekel, hogy az EAP225 Outdoor önállóan is használható, vagy mindenképpen kell hozzá egy Controller?
Hogyan lehet beüzemelni, van pl. admin felülete LAN kábellel?Másik kérdés, hogy milyen kábel kell ami stabilan tud Gbit kültéri POE-t? Mármint melyik az ami árnyékolt és megy vele a POE? Cat7?...
-
Tyrel
őstag
válasz
Gubek-Einste #107103 üzenetére
Köszi !
Lehet ezen olcsósítani úgy, hogy 1db OC200, 1db ER706W (olcsóbb mint az EAP650-Desktop), és a 2db EAP225?Vagy akár valahogy még jobban ?
-
umfrider
senior tag
válasz
Gubek-Einste #107062 üzenetére
Van javaslatod eszközre?
-
Lagolit
tag
válasz
Gubek-Einste #107031 üzenetére
Beltéri, wifis kamerát szeretnék rákötni. Garázsba csak SIM-es netet tudok berakni.
A távoli elérés nem is fontos, legrosszabb esetben egy rasberry-t rárakok. -
válasz
Gubek-Einste #107030 üzenetére
Megnézem a másik topikot, köszi!
-
kmgabor
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #107034 üzenetére
gyakori és nagy mennyiségű adat mozgatás?
NAS még a jövő zenéje, de filmezésre, letöltésre, adattárolásra, backup-ra lenne használva.
a mobilok szerintem nem azok
Erre nem gondoltamHa frekvenciára nem szűrök akkor TP-Link Archer BE230-at találtam, de hogyha NAS miatt lenne értelme a több 2.5-ös portnak akkor továbbra is a TP-Link Archer BE550 BE9300 marad szerintem.
-
kmgabor
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #107032 üzenetére
#107029 Alex91: TP-Link és Asus routerekre gondoltam mesh miatt.
#107032 Gubek-Einste:
1 darab 2.5 Gbps-es LAN és WAN port
"fő" számítógép és NAS közé kettő 2.5-ös LAN port kéne nem?
szükséges a 6 GHz?
igazából csak az én telefonom használná jelenleg ki (S25), szüleimé nem (Moto G72, Defy 2021), de jövőállóság szempontjából jó ha van nem?
Vagy rosszul állok hozzá a dolgokhoz? -
válasz
Gubek-Einste #107024 üzenetére
Ahham, köszi! Ha mégis inkább én venném, merre nézelődjek? Milyen típusok közül lenne érdemes válogatni?
-
yanna
addikt
válasz
Gubek-Einste #107012 üzenetére
Az idő eljárt felettük szerintem.
-
coolpet
senior tag
válasz
Gubek-Einste #107003 üzenetére
Köszi. mind csúnya, akkor gondolkozom az AX58U-ban inkább ha nincs probléma vele.
-
ádika86
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #106941 üzenetére
Köszi! Egyébként az ASUS RT-BE58U nem jobb ezektől?
-
tibbike01
őstag
válasz
Gubek-Einste #106836 üzenetére
Mire jó a 2.5 gigabites WAN port? Van már olyan szolgáltató, aki ilyen netet ad?
-
válasz
Gubek-Einste #106756 üzenetére
Nagyon köszi !
-
válasz
Gubek-Einste #106744 üzenetére
Huu nagyon köszi, ez tényleg jónak tűnik !
( A mikrotik nem ajánlott egyébként? )
@Multibit : Neked is köszönöm, a típus pontosítást !!
@Patice : Ez is egy tök jó megoldás ! Felveszem a listára
( Egyébként azért próbáljuk egy eszközzel megoldani mert a rendszergazdánk khmm nem igazán tartja karban a dolgokat, ezért próbáljuk minél egyszerűbbé és gondozásmentesebbé tenni. Egy hónapja volt adatvesztésünk mert a fő fájlszerverünk egy raid 0-ban üzemelő nas-ról ment, amihez egy külső usb hdd volt kötve mint napi mentés. Persze a napi mentés valamikor a múltban elszállt, arról jelentés nem ment, így amikor a tömbből kihullott egy vinyó ( 2 cmr+1 smr vinyó volt egybe !!! ) akkor eltűntek adataink. Most próbáljuk újragondolni az egész rendszert, és mindent új alapokra helyezni. A rendszergazda meg nem igazán partner ebben.
Köszi mindenkinek a helpet, és ha van még ötlet akkor jöhet nyugodtan ! -
andrisms
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #106733 üzenetére
Köszönöm
Amit nem mondtam, hogy hétfőn kellene, így kicsit változik a helyzetem.
Ha jól értem, ár/érték aranyban a Cudy lehet a megfelelő választás, viszont 25e Ft alatt nincs sehol raktáron(hétfőre).
Árukeresőn megnéztem az árakat, véleményeket, ezeket gyűjtöttem ki:-TP-Link Archer AX53: 25.000Ft, jó vélemények, 3000Mbit
-AX52: 18.000Ft, 1800Mbit, jó vélemények
-Cudy WR3000: jó vélemények, 3000Mbit, normális áron (25e Ft alatt) nincs raktáron
-ASUS RT-AX53U: 22e Ft, 1800Mbit, van pár rossz vélemény (hibás, újraindul, eldepobálja a wifit)
-ASUS RT-AX1800U: 20e Ft, 1-2 rosszabb vélemény (hibás, gyenge proci és jel, net)Kérdés: megéri a 7000Ft pluszt a TP-Link Ax53 az Asus AX52-höz képest?
Lényegében nekem nem a net a szűk keresztmetszet, mert az jelenleg nem lesz acélos, hanem inkább a födém, falak, bár nem nagy az alapterület. -
válasz
Gubek-Einste #106737 üzenetére
Húú köszi a gyors reagálást! Már eljöttem az irodából, így nem tudom megnézni a switch-et. Az ár meg nettó 200K körül is mehet, mert már nagyon elege van mindenkinek.
-
Essejó
veterán
válasz
Gubek-Einste #106734 üzenetére
Mondjuk nem irányított antennás, de lehet megérné megnézni. link
-
zetecR
addikt
válasz
Gubek-Einste #106728 üzenetére
Ha nem akarok ágyúval verébre lőni, akkor melyik kültéri modemet ajánlanád?
-
bgaborj
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #106721 üzenetére
Csak azért kérdeztem, hogy nem eleve elvetendő-e az ötlet? Árban lényegesen jobban nézne ki a dolog, mert most a Telekomnál a Huawei B535-232a 20ezer alatt kapható, és antennából nagy választékot találtam az "LTE antenna" kifejezésre rákeresve 15 ezer forint körül. A Mikrotik meg eleve 50 ezer körül van. ( A ház előtt állva egyébként rá lehet látni az adótoronyra, de a sebesség nem túl combos, max. 10-15 Mbit/s telefonnal mérve.)
-
bgaborj
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #106649 üzenetére
Látom, hogy a Mikrotik SXT/LHG-t ajánlod mobilnet vételére kültéri egységként.
Nekem hasonló a problémám. Vertfalú présház egy domboldalon a semmi szélén, 60 centis falakkal. Csak a mobilnet jön szóba, és nyilván a házon belül pocsék a térerő. Azon gondolkodtam, hogy nem lenne elég, ha a háztetőre csak egy antennát tennék, és kb. 3-4 méter kábellel lehoznám a jelet egy 4G routerbe (pl Huawei)? Muszáj kitenni egy komplett modemet a tetőre? Mennyivel lenne pocsékabb az eredmény az antennás módszerrel? -
pigatt
őstag
válasz
Gubek-Einste #106664 üzenetére
Ne haragudj, de nem tudom mi az a CFW.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Gubek-Einste #106661 üzenetére
30as pth téglafalak, elég 1 szint, 1 falon átmenjen
gigás üveg net
40e
intel 2.5G
wifi7 2.5G -
pigatt
őstag
válasz
Gubek-Einste #106659 üzenetére
Csak nem találok olyat ami tudja az IGMP-t és a print servert is.
Tudtok ajánlani a Synology RT1900ac mellett olyat amely mindkettőt tudja?
És 40 ezer körül megáll az ára. -
pigatt
őstag
válasz
Gubek-Einste #106655 üzenetére
Wifi nem lényeg, mert egy AX73 a fő routerem annak wifi-je van használva. Igazából ha egy 5 portos switch is tudná egyszerre az IGMP-t és a printer servert akkor az jó lenne.
De összeszedve, egy laptop dokkoló lenne rákötve, egy MiniPC ami TS szerverként működik, egy Telekom android TV box és egy TV, meg az USB-re egy nyomtató.
1000/1000 Telekom Net. -
dragon1993
őstag
válasz
Gubek-Einste #106635 üzenetére
Unifi Express router és a Unifi AP-k tudnak így együtt működni vagy kell egy wifi nélküli router és a router mellé is egy AP-t kell tennem?
-
Csigger
őstag
válasz
Gubek-Einste #106623 üzenetére
Aző tesója a Asus RT-AX58U V2? A gaming verzió mennyivel tud többet?
-
Gery15
addikt
válasz
Gubek-Einste #106610 üzenetére
Akkor marad a gardrób és a nappaliba a TV mögött.
Nem szeretnék horror áron olyat venni, amit ki sem fogok használni. Telefonok, tablet, 1-2 notbook lógna rajta.
Kifejtenéd, hogy mi is ez a OC200 vezeérlő és miért lenne rá szükség?
#106611dudika10: Családi házról beszélünk, nem szeretnék ennyi pénzt elkölteni rá.
Azt szeretném, ha stabil, megbízható és gyors internet lenne a házban.
-
Ice!?
őstag
válasz
Gubek-Einste #106596 üzenetére
Kültéri eszközre van kapásból ötleted esetleg?
-
ejnyebejnye
tag
válasz
Gubek-Einste #106583 üzenetére
Nekem elég a router, a Synology is tökéletes volt (jelenleg is) erre. De most szeretnék egy újabbat. Csak nem ismerem a kínálatot.
-
Essejó
veterán
válasz
Gubek-Einste #106578 üzenetére
Valami ilyesmi lehet link csak ez B-30-as, a B-32-ről nem találtam képet.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #106578 üzenetére
Gondolom, a fal anyagául szolgáló téglára utalt.
-
Newyorker
addikt
válasz
Gubek-Einste #106561 üzenetére
Laikusan tudom ezeket leírni, vagy megpróbálom leírni amit tudok és szeretnék, lehet sok a felesleg is, ezért ne haragudj
Terv: szval befejezés előtt álló családi házba kellene egy olyan rendszer, mely biztosítaná pl. a házon belül a telefonos eszközök, okoszár, okosotthon rendszerek, laptop, tv-k wifin keresztül netre kapcsolódását, illetve házon kívül lévő eszközök folyamatos netes kapcsolódását is. A ház téglafal 38 cm vastag, csak földszintes, 120 nm, a telek kb 1000 nm, a ház a telek közepén van.
Net: ami közül lehet majd választani: [link]
Elhelyezkedés: a net a padláson keresztül jön be az oszlopról, majd fentről a padlásról csak egy utp kábel jönne le egy designos mennyezeti központi eszközre (pl. mint ez, csak utp kell neki, csak nem kör alakú). Ez a ház közepén van, kiállás is kész. Fontos a design, fehér kör alakú mennyezeti központi eszköz kellene, pl mint ahogy ezek néznek ki: [link] [link]
KÖSZÖNÖM
-
Newyorker
addikt
válasz
Gubek-Einste #106557 üzenetére
Több eszközös megoldásról hol találok infót? Köszönöm
Vagy hogyan keressek rá? -
doktordrog
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #106548 üzenetére
Valaki javasolta itt a tplink nx600at egy korábbi hozzászólásban, de nem tudom, h van e ertelme a felarnak. Mobiltelefont kellene 5Gben megvernie. A cél az lenne, hogy minél jobban fogja az 5Gt.
-
Newyorker
addikt
válasz
Gubek-Einste #106547 üzenetére
Próbálok keresni a neten ugyanilyet, esetleg még milyen márka plusz típus játszhat? Úgy tudom, hogy az újak nem hozzák ezt a teljesítményt, de régiek közül melyek lehetnek alternatívák?
-
Newyorker
addikt
válasz
Gubek-Einste #106547 üzenetére
Egyik jelenlegi eszköz se ugorja meg ezt a távot?
( egy ablaküveg, 8 m udvar, egy 38-as vályogfal)
Pl.?:
- ASUS RT-AC68U
- ASUS 4G-AC86U -
sesomaru1989
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #106538 üzenetére
Mesh van már 2 telekomos. Ezek biztosítják a tv szolgáltatást.
Egy 3-kat is beiktathatok, de sajnos az is csak vezeték nélkül. Ha mesh melyik?
Sajnos nincs lehetőség vezetékes kapcsolat kiépítésére. -
Imi1981
veterán
válasz
Gubek-Einste #106523 üzenetére
Asus rt-ax58u v2 pontosan amit néztem 28 ezerért. Újonnan melyik Asus ami ezzel kb egyenértékű vagy jobb és 30 ezerből kijön postával együtt? Nem vágom most melyik milyen.
-
Geo19870322
tag
válasz
Gubek-Einste #106507 üzenetére
4900ft-ot sem ér? Media marktban volt akciós...
-
Multibit
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #106501 üzenetére
Nekem mindegy, az ipari dizájnt kedvelem
-
Multibit
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #106499 üzenetére
Ez mit jelenet?
Rondának találtatott -
PilG
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #106463 üzenetére
Koszonom!
Jol nezem, hogy ezek csak 4G?
A mostani routerom is tud 4G-t (tudom ez annal komolyabb) jelerosseg is rendben, az 5 G elonyeit szeretnem fokent kihasznalni. -
válasz
Gubek-Einste #106458 üzenetére
30e Ft max
-
PilG
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #106459 üzenetére
Kulterire van konkret javaslatod?
-
atees
őstag
válasz
Gubek-Einste #106445 üzenetére
Tehát kirakom vhova, 220at adok neki, berakom a simet és egy utp-vel bekötöm a routerbe?
-
Beretvás
veterán
válasz
Gubek-Einste #106330 üzenetére
-
Isikamika
tag
válasz
Gubek-Einste #106297 üzenetére
Köszönöm! A dugalj amibe belenne dugva, szerencsére febt a teraszajtó felett van,aránylag erős jel is van ott! Olyan jeltovábbító ami külső antennás megfelelhet-e?
-
LiteCross91
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #106275 üzenetére
Erről esetleg vélemény? TP-Link Omada ER706W
-
LiteCross91
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #106271 üzenetére
Nem mintha külsőre adnék, de miért kell ezeknek a routereknek űrhajóra hasonlítani?
Mondjuk ehhez képest egy ASUS EBR63 szerinted? -
David888
tag
válasz
Gubek-Einste #106257 üzenetére
87m² a ház. Tégla falazatú.
-
LiteCross91
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #106258 üzenetére
Panellakás, 55m2, beton falak vannak és nagyon nagyon sok zavaró szomszéd wifi. Vagy egy fél évembe telt megtalálni az optimális csatornákat. Digi (One) gigás optikai ftth net.
Iot eszközöknek külön wifi AP van jelenleg, mert nagy számú wifis eszköz gondot jelentett az ax55nek, ledobalta a sonoff kapcsolókat. De azt sem bánom, ha egy eszköz elvinné. Kb. Kapcsolók, klíma, LED vezérlők, okoskonnektorok, fogy.merok, hűtő, mosógép, szárító, stb. 25-30 eszköz jelenleg 2,4GHz.
5 GHz en kb. 15, telefonok, tabletek, tvk, laptopok, google home-k, stb.
Funkciók: port forwardot tudja. Más funkciókra van külön szerverem, nasom, stb.
Legyen net stabilan, ennyit tudjon. -
Alex91
félisten
válasz
Gubek-Einste #106144 üzenetére
Akkor melyik tudja frinc-franccal is
-
osonte
őstag
válasz
Gubek-Einste #106136 üzenetére
Köszönöm!
Gondolom a hosszabb támogatás miatt és a jövőre nézve (Wifi 7).
-
osonte
őstag
válasz
Gubek-Einste #106129 üzenetére
Azt tudom, de saját eszközt szeretnék használni (a szolgáltatói eszköz átmeneti megoldás) és igazából a kérdésem az lenne, hogy melyik jobb választás a két router között az adott kliensekhez?
A 6GHz lenne a megoldás (az nincs a környezetben), de most nem akarok annyit költeni, mivel kliensek sincsenek hozzá.#106130 memorix: Már nincs meg a router, illetve több 50 ezres routert is teszteltem (kínai Xiaomi-t is). Viszont a frekvenciákat mindig végigtesztelem, analizálom és legjobbra állítom, de a szomszéd routerek szerintem "Auto"-ra vannak állítva és ez miatt bukik a beállításom...
-
locon70
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #106088 üzenetére
Falak nincsenek ,5-6 kliens használná ,60/3net ,
-
Dani0504
tag
válasz
Gubek-Einste #105959 üzenetére
Az nem opció, mert nagyon látható helyen van és valami esztétikusabb kellene. Ezért is gondoltam elsősorban az RT-AX57 GO-ra aminek az ára is tűrhető.
Mi az ellenvélemény a rejtett antennás ellen? -
VGYke
addikt
válasz
Gubek-Einste #105959 üzenetére
TUF-AX4200 az miért nem "normál wifi"?
-
válasz
Gubek-Einste #105937 üzenetére
Jogos. Eredetileg U-st is írtam, de az S miatt javítottam -- és megfeledkeztem a P-ről.
MaCS
-
meander
tag
válasz
Gubek-Einste #105897 üzenetére
Szia, köszi. Mit értesz kültéri mobilnetes eszköz alatt?
-
Noxy
veterán
válasz
Gubek-Einste #105899 üzenetére
Gyakorlatban nálam 0 gond van.
Minden eszköz hibátlanul megy 1SSID-l.
Még az ezeréves AppleTv (3.gen) meg a 10-11 éves RPI 0.
A többi wifi-s eszközöm meg pár éves, meg wifi 6-s. -
Noxy
veterán
válasz
Gubek-Einste #105893 üzenetére
Ajánlott szétválasztani a sávokat más-más SSID-ra.
Nem kell.
Mesh rendszerben Smart Connect opció: [kép] -
Essejó
veterán
válasz
Gubek-Einste #105883 üzenetére
Ez egy szép bejelentés az Asustól, de nem találtam boltot ahol árulják. Egy német bolt ugyan már beárazta 195 €, de nincs raktáron. A Redditen is az a téma róla, hogy hol kapható. Mindenhol csak a Zenwifi BD4 beltéri, tehát nem az Outdoor verzióra van találat 120 € környékén.
-
Xraycer
újonc
válasz
Gubek-Einste #105874 üzenetére
Nagyon köszönöm a válaszod. Nem tudom, hogy ennyire reménytelen-e a helyzet, hogy spéci antenna kelljen. Ma megmértük mit tud a hálózat egy vodás iphone14-el amin csak a 4G-re volt állítva. Eredmény: 306/42 letöltés/feltöltés. A Tp link router LTE cat4-es, az iphone lte cat18-as ha jól olvastam. Létezik hogy ennyire gyenge, vagy megkockéztatom, hibás lenne a router, hogy csak 12/12-t tud? Már kivittem a szabadba hosszabbítóval és semmit nem javul a sebesség. Köszönöm. Szép estét.
-
zedok
őstag
válasz
Gubek-Einste #105836 üzenetére
Köszönöm szépen, már beszerzés alatt van a TUF-AX4200 - majd jelentkezem, hogy mit tapasztaltam. Pont hardveraprón hirdettek egyet.
-
Anubris
őstag
válasz
Gubek-Einste #105851 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ.
Hatótáv szempontjából az AX4200 helyett az AX6000 jobb választás lehet, vagy felesleges? -
Xraycer
újonc
válasz
Gubek-Einste #105847 üzenetére
Sziasztok.
Hasonló problémával küzdök én is. Van egy Tplink MR6400-as routerem vodafon-os sim-el. Harmatgyenge. Szóval ha nagyon jót akarok magamnak akkor Mikrotik LHG. De melyik? Van LHGG LTE6 kit és LHG LTE18 kit. Az MR6400-al használhatom az LGH-t vagy router csere is ajánlott? Nagyon köszönöm és előre is és elnézést az amatőr kérdésekért.
Norbi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Yettel topik
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Asztalos klub
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest