- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
válasz
tha_answer #103410 üzenetére
Az ablakkeretet.
Lelógatják a vezetéket, be a lakásba, oszt jóvanazúgy. -
venom8888
őstag
válasz
tha_answer #103411 üzenetére
Most mas problemam is aladt. Miutan pppoe be tettem a netete, majd utana vissza raktam a routert,nincs netem. Azt irja,hogy a kabel.nincs csatlakoztatava. Holott van. A pc hatuljaba az ethernet kabel portja nem zöld amikor bedugom.
-
dudika10
veterán
válasz
tha_answer #103390 üzenetére
Szoval a magyar lakossag kb. felet egyaltalan nem erinti.
Nezzuk a maradekot, mennyi usernek van AX-es eszkoze, amit rendszeresen hasznalna az udvaron, olyan helyen, ahol mar 5GHz nincs,.de a 2.4 meg elfogadhato sebesseget produkal AX eseten, de az N sebesseg mar nem eleg a felhasznalashoz (ez nem egy hatalmas tartomany)? 20-40%-a a maradek felhasznaloi bazisnak? Szoval 8-9 embert sosem fog zavarni, hogy 2.4GHz-en nincs AX, es akkor alulbecsultem.Az egesz iparag a tobb, megfeleloen elhelyezett eszkoz iranyaba megy mar evek ota (elotte is ipari kornelyezetben). Ez ellen felesleges szembe menni, belterre ha egy eszkoz nem eleg, tobbet kell hasznalni, kulterre pedig fel kell tenni a kulteri access pointot iranyitott antennaval es kesz.
AC eseten nem zavart, hogy az osszes router "kamu ac" volt?
Hagyjuk mar abba a marhasagot. Majd ha valaki ugy ker routert, hogy "ax-es eszkozoket hasznalnek a kertben ott ahova az 5GHz-es jel mar nem er el, de a 2.4GHz igen, viszont az N sebessege keves es gyorsabbat szeretnek", es ajanl neki barki egy olyan eszkozt, amin nincs ax 2.4GHz-en, akkor szolj. (Bar ez a felhasznalo kulteri AP-t fog kapni ajanlasnak nyilvanvaloan.)
-
venom8888
őstag
válasz
tha_answer #103352 üzenetére
Illetve bírja a több kapcsolatos letokteseket is?
-
venom8888
őstag
válasz
tha_answer #103352 üzenetére
Köszi. Akkor ez tuti viszi az 1000 es netem es torrentezhetek is,game kozben stb?
-
venom8888
őstag
válasz
tha_answer #103348 üzenetére
Az a mód mire jo?
-
venom8888
őstag
válasz
tha_answer #103345 üzenetére
En csak annyit akarok,hogy torrentezes kozben ne szakadjon meg a net,nem nagy elvárás.
-
dudika10
veterán
válasz
tha_answer #103318 üzenetére
Mi az a "kamuax"?
Az a baj, hogy 2.4GHz-en nem ismeri a router az AX szabvanyt?
Ez hol hatrany? A legritkabb eserben ismerik az iot eszkozok, mert nincs ra szukseguk. 2024-ben pedig mas nem igen log 2.4GHz-en. -
venom8888
őstag
válasz
tha_answer #103325 üzenetére
Csak PC-n torrentezek.
-
BiP
nagyúr
válasz
tha_answer #102842 üzenetére
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
tha_answer #102842 üzenetére
Szerintem azt én írtam bele, mégpedig azért, mert 20 ezer Ft alatt ezek vannak, amik ax-esek, még ha "kamuaxesek" is. Zombulni jó lesz az is.
Te mit ajánlasz ebben az árkategóriában?
Szívesen beleírom, ha valami értelmeset írsz. -
kpityu2
őstag
válasz
tha_answer #102818 üzenetére
Elmondod végre, hogy melyikkel van gondod?
-
woodworm
veterán
válasz
tha_answer #102811 üzenetére
Már kérdezték, de kifejtenéd bővebben?
-
Essejó
veterán
válasz
tha_answer #102796 üzenetére
Komkrétanban!
-
Attti73
tag
válasz
tha_answer #97372 üzenetére
jogos, figyelmetlen voltam. Köszi, ez elég is. :-)
-
Pawaja79
csendes tag
válasz
tha_answer #97318 üzenetére
A cikkben jókat írnak róla. A srác viszont a hozzászólásban nem túl jót ír és igaza is van. Egyéb alternatíva ami nem új a piacon?
Olyan amúgy létezik ami tud sima router és 4G router is lenni? -
troooper
tag
válasz
tha_answer #97289 üzenetére
Még csak ismerkedős fázisban vagyunk, pár napja kaptam. Egyelőre semmi, teszi a dolgát.
Nem vagyok a zsebem ellensége, csak akkor vennék külön routert, ha sok rossz tapasztalat van vele és ajánlott hozzá. -
WarninShotZ
tag
válasz
tha_answer #97273 üzenetére
Köszönöm az infokat.
-
WarninShotZ
tag
válasz
tha_answer #97271 üzenetére
A mostani asus kuka lesz, lassan feladja a harcot, annak a helyére keresek mást viszonylag rövid idő alatt. :D
Veszem, nem kapom.
A 15-16 megát hagyjuk, én már ezer éve felvetettem itthon a csalási kupaktanácsba, hogy 1 rakás sz@r. Meg ugye itt ilyen ezer éves monortel van, ami már megszűnt. -
WarninShotZ
tag
válasz
tha_answer #97263 üzenetére
ASUS RT-N10E. A router jelenleg az emeleten van, a földszinten csak a TV van, ami fix, az meg wifivel csatlakozik az internetre. Hogy mit kéne konfigolni?
-
WarninShotZ
tag
válasz
tha_answer #97261 üzenetére
Bármilyen megoldásra vevő vagyok.
Egy wifi hálózat lenne a földszinten, meg egy az emeleten, ez lenne az elképzelés, csak a megvalósítást nem tudom.
-
válasz
tha_answer #97244 üzenetére
És remélhetőleg nem az RDP van kiforgatva direktbe a routeren...
-
tirszin
senior tag
válasz
tha_answer #97242 üzenetére
Igen, be van állítva az újraindítás automatikusan minden hajnalban.
De csak a külső port cseréje javítja meg. (A belső marad mindig 3389)
Ha "elfárad" az új port továbbítása is, visszateszem a régire, akkor az megint jó kb. 1 hónapig.
Fogalmam sincs hogy tud ilyen lenni, de ez már több éves tapasztalat vele, plusz kipróbáltam vagy 4 nagyon hasonló típust ebből a Netis-ből, de mind ezt csinálja. Minél többen csatlakoznak fel kintről a szerverre, annál hamarabb "fárad el" szegényke. -
sinclair2
csendes tag
válasz
tha_answer #96937 üzenetére
Na ja, de azt hogy csak 300Mbit-et tud routolni elég nehézkesen hiszem el... Azt még megértem, hogy az extra cuccokat nem tudja mellette de egy 500-800Mbit-et el kellene tudnia routolnia simán és szerintem el is tud.
-
sinclair2
csendes tag
válasz
tha_answer #96916 üzenetére
Mindenképp 1 eszközben gondolkodnék, ez lemaradt. Bocsi!
-
TeebyKay
őstag
válasz
tha_answer #96862 üzenetére
Nem tudok róla hogy kéne basztatnom, perpill egy tp link 100/10es régi router van switchkent bekötve.
-
válasz
tha_answer #96786 üzenetére
Igen
-
Soma01
veterán
válasz
tha_answer #96707 üzenetére
Jól látom, hogy 35.000 Ft körül van egy ilyen?
Mondjuk, használtan 5000. De az meg azért lutri. Régi cucc ez, sokat mehetett mind ami használt. -
Traptor
aktív tag
válasz
tha_answer #96688 üzenetére
Ezekre a szakkifejezésekre még rá kell keresnem mert nem ismerem őket de köszi.
-
repvez
addikt
válasz
tha_answer #96610 üzenetére
bocs a kérdésért, de hova kell ilyen kábel ?
A net elvileg optikán jön be a modemig, a modemtöl a routerig lesz kb 1m és megint 1m a routertül a PC-ig a többi helyre Wifi lenne és mint mondtam, egy szobába korlátozodna az adat felhasználás.
Ha az IP TV-hez kell akkor az más kérdés ,ott 3 szobába kellene átvinni a dolgokat, de mindenhova kellene még valami vevöegység is, mert még nem okos TV-k vannak a szobákba. nincs rajtuk NET catlakozás , de még HDMI sem. -
FireFox1996
őstag
válasz
tha_answer #96571 üzenetére
Pénzben kb ugyanaz egy használt mini PC-re. Csak megint egy újabb eszközt, újabb áramforrás stb.
-
Multibit
nagyúr
válasz
tha_answer #96518 üzenetére
Nem.
-
Soma01
veterán
válasz
tha_answer #96518 üzenetére
Jó kérdés. Szűrőkkel, szabályokkal 500 körül tud.
Mi a következő lépcső felfelé? Edgerouter 4? De azt meg nem látom sehol, hogy árulják. -
EkSYS
senior tag
válasz
tha_answer #96508 üzenetére
Köszönöm
-
tha_answer
őstag
válasz
tha_answer #96507 üzenetére
Pppoe-n nem biztos h kihajtja az 500as netet a legkisebb.
Ha van kedved szorakozni es a fogyasztas nem tema allits be egy kiszuperalt (server) gepet. Ha szerencsed van evekig elketyeg hibamentesen. -
smallmer
őstag
válasz
tha_answer #96475 üzenetére
sajnos nem jók a vélemények a routerről, így ez kiesett. Továbbra is fennáll a kérdés
-
-FreaK-
veterán
válasz
tha_answer #96481 üzenetére
Oké, de mondtam, hogy kábelt nem akar, árban meg rugalmas. Próbáljuk ki valamelyiket amit linkeltem, aztán ha nem lesz eredményes, akkor 14napon belül küldjük vissza?
-
Dani82
senior tag
válasz
tha_answer #96441 üzenetére
Egy tplink c7 archer es a digi modem, ami bridge-kent uzemel.
a falban vannak utpk de sajnks nem jon egyikszobaban sem a jel lentrol, viszont a falban ahol futnak meg se mozdulnak, nem tudom kihuzni hogy esetleg ujrakabelezzuk -
tibe0309
tag
válasz
tha_answer #96435 üzenetére
Köszönöm, szerintem most elég nekem 1, van más szűkebb keresztmetszet a rendszerben
És milyen router-t ajánlasz a Mikrotik helyett? Miért jobb egy erősebb router, mint a mikrotik? Azt várnám, hogy egy ilyen kis irodai eszköz stabilabban tud működni, de igaz, nincs benne tapasztalatom
-
Slyer
senior tag
válasz
tha_answer #96427 üzenetére
Igen láttam, de inkább vennék újat 4k plusszért, meg erre garancia van e stb.. mondjuk ha fw csere van, akkor gondolom a gari az ugrik?!
Köszi!
-
-FreaK-
veterán
válasz
tha_answer #96429 üzenetére
Cat7 nem opció jelenleg sajnos.
A TUF-AX5400 tudja a 2.4GHzen az AX-et?
Tudsz valamit ajánlani az AP pontokra is ami tudja ezt?
Illetve a triband mesh-re is kérhetnék konkrét ajánlást?
-
-FreaK-
veterán
válasz
tha_answer #96429 üzenetére
Nem sajnos. A 3-as pontra tudna még föld alatt kivinni kábelt, de inkább nem ásná fel a kertet.
-
kipser
tag
válasz
tha_answer #96412 üzenetére
Köszi!
Az fix, hogy minden be lesz kábelezve.
A korábbi házban szívok vele eleget, szóval itt meg lesz oldva.
Routert viszont mindenképpen kell most választanom. -
stigma
addikt
válasz
tha_answer #96411 üzenetére
Hi, köszi az infókat.
Tudom vasbeton/beton falon nehezebben megy át a Wifi, de az durva lenne ha egy 30ezres router 50-60nm-t nem tudna lefedni.
Max ha úgyvan inkább picivel fölélővök, minthogy 2 eszközt kellene venni. -
F.B.I.
veterán
válasz
tha_answer #96412 üzenetére
+1, kábelezésre.
-
kipser
tag
válasz
tha_answer #96406 üzenetére
inkább azért mert lehetséges. Kezdtek kibillenteni
Amit meg az építésről írtál az pontosan hogy nézne ki?
-
falco5
tag
válasz
tha_answer #96335 üzenetére
Utánanézek. Köszi
-
falco5
tag
válasz
tha_answer #96333 üzenetére
Egy esetleges felújítás során lehet.
De az még 1-2 év szerintem.
Addig viszont kellene valami megoldás, hogy fent is használható wifi legyen. -
válasz
tha_answer #96328 üzenetére
-
jerry311
nagyúr
válasz
tha_answer #96303 üzenetére
Sehogy sincs 100k-s tétel.
Egy jó router erre a sebességre megvan 30k alatt, powerline adapterek párja 17k-tól indul. -
balazs1956
senior tag
válasz
tha_answer #96283 üzenetére
hétvégén megnézem -
balazs1956
senior tag
válasz
tha_answer #96279 üzenetére
Fél órát kerestem, de nem jutottam el a fenti képhez. Windows 10-es op rendszert használok, gugliztam meg minden de sehol nincs
-
Tipcsi_1976
lelkes újonc
válasz
tha_answer #96272 üzenetére
Igen, de ehhez két net előfizetés kellene. Az meg pénzügyi okokból hosszú távon nem jó.... Ha kell akkor kábelezek, de ez tégla lakás és azért nem annyira nagy, így talán lehetne más megoldás is.... Mesh vagy erősebb router és jelerősítő vagy a nappaliba menne át a modem... De ettől még nem tudom hogy pontosan mit vegyek, laikus vagyok és nekem ehhez képest túl sok a variáció...
-
tha_answer
őstag
válasz
tha_answer #96270 üzenetére
Tipcsi_1976
Illetve van egy pofon egyszeru megoldas ha herotod van a kabelezestol:
fizess elo mindket helyen. Seriously.
Elonye is van:
Igy lesz ket fuggetlen halozatod es ha vmit hazahoznak a tobbiek akkor nehezen maszik at a gepedre, nem fog nekik szakadozni semmi ha eppen nagyban masolsz, stb. -
Tipcsi_1976
lelkes újonc
válasz
tha_answer #96268 üzenetére
Úgy gondolom hogy a lépcsőházba futnak ki, és nincsenek egymással direktbe kötve.
-
Tipcsi_1976
lelkes újonc
válasz
tha_answer #96266 üzenetére
Ez egy társasházi lakás, nincs a kábelezésről rajzom, csak azt mondta Hwr hogy kérhetem másik szobába is a modemet. Pl. nappali.
(de az telefon lenne, de sosem volt itt vezetékes telefon, szóval passz hogy belül mi is van benne...)
-
Tipcsi_1976
lelkes újonc
válasz
tha_answer #96264 üzenetére
-
Tipcsi_1976
lelkes újonc
válasz
tha_answer #96258 üzenetére
2007-ben épült, tehát 15 éves most. (Valószínűsítem hogy koax kábelek vannak, merthogy azt látok a fal és a router közötti 1 méteren.)
-
balazs1956
senior tag
válasz
tha_answer #96256 üzenetére
Láma vagyok, úgy hogy légy szíves fejtsd ki , mit jelent ez, és hol kell megnéznem.
Köszönöm -
Slyer
senior tag
válasz
tha_answer #96238 üzenetére
Köszönöm!
-
mikk2000
őstag
válasz
tha_answer #96236 üzenetére
Ez a mini vacak milyen sebességet tudhat ténylegesen (tartósan), ha már ajánlod?
-
Garfield.37
tag
válasz
tha_answer #96218 üzenetére
Az asztali gépek és a tv jelenleg is kábelen van.
-
mikk2000
őstag
válasz
tha_answer #96200 üzenetére
Kültéri.
-
Soma01
veterán
válasz
tha_answer #96207 üzenetére
Esetleg ki lehet próbálni egy Wavlink AC600-at. Az AC-s. Mondjuk sok tapasztalatot nem olvastam róla, csak az eladó oldalán.
-
Garfield.37
tag
válasz
tha_answer #96211 üzenetére
Ezeket már az előbb is írtad ....
-
Garfield.37
tag
válasz
tha_answer #96209 üzenetére
Hát ezektől nem lettem okosabb....
-
válasz
tha_answer #96202 üzenetére
Köszi!
Nincs bajom igazából, vagyis csak annyi, hogy a legtöbb eszköz lassabban 6-8mp csatlakozik az én wifimre, mint pl. ismerősnél a vodafone-os routerre (1-2mp).
De emiatt végképp nem.fogok újat venni. :D
Akkor egy ideig marad ez, aztán majd megvárom a 6E-s eszközök elterjedését.
Kössz a tippet és a cikkből kiemelt részeket. Azok is tanulságosak voltak, el is olvasom az egészet a link alapján.
-
Soma01
veterán
válasz
tha_answer #96200 üzenetére
"A kiülőben akarom, hogy legyen wifi a mobiltelefonoknak."
Hát persze! Arra bőven elég. -
válasz
tha_answer #96196 üzenetére
Ennek most az a mondanivalója, hogy akkor is 11%-ot gyorsul legalább, ha csak egy eszközöm van?
Mert írtam, hogy 5db AX-es kütyüm van.
Nem tudom, hogy ennyi eszköz esetén megérné-e a fejlesztést AC-ről.Vagy félreértek valamit?
-
woodworm
veterán
válasz
tha_answer #96196 üzenetére
Szerintem túlságosan negatív forgatókönyvet vesz az összehasonlítás alapjául, rossz helyen húzza meg a gyakorlatilag tapasztalható linksebességeket. Saját tapasztalat szerint hozza azt a kb. 50%-os javulást, ami az elméleti sebességekből is következik.
Ha a 160MHz-es csatornaszélességet is figyelembe vesszük, akkor még több. Ezt a cikkíró szinte figyelembe sem vette, mert a cikk írásakor szinte a felső kategóriába tartozott és szerinte amúgy is használhatatlan a dfs miatt. -
Duttya
csendes tag
válasz
tha_answer #96193 üzenetére
A kiülőbe földkábelen megy az áram, de nem tudok mellé fűzni és felásni sem akarok újra 30 métert.
Akkor maradjunk annyiban, hogy ajánlj a wc vagy a spájz abalakba egy böszme jelismétlőt légyszíves. -
Duttya
csendes tag
válasz
tha_answer #96191 üzenetére
A ház azon oldalán, ami a kiülő felé van nincs szoba, csak spájz és egy wc. De már a wc-ben sem lehet wifizni akadozás mentesen. Ezért gondoltam, hogy ez a kinti router ott is megoldaná a problémát.
-
Guidetti
csendes tag
válasz
tha_answer #96178 üzenetére
Köszi szépen! Majd akkor ennek még utánajárok
-
hurjup
csendes tag
válasz
tha_answer #96130 üzenetére
Hat jo. Ha az x86 vonalat erositenem arra van (par) konkret javaslatod?
Ragugliztam arra is hogy "asus axe". Csak addig nevettem a talalatokon amig meg nem lattam az arcimket (262e).
Lehet hogy ez mar a kor, de az en eloiteleteim szerint egy router egy kavics egyszerusegu, agyonoptimalizalt hardver a megfelelo portokkal, ami epp elbir a feladataval. Ha 5W-nal nagyobb a fogyasztasa max terhelesen vagy tobbe kerul mint egy alsokategorias telefon, akkor mar gaz van.Illetve idokozben azert csak megvettem egy ax3200-t, amin par ejszaka kielhetem a
kokanyolasiprosumer hajlamaimat.
De ettol meg nem biztos hogy meg is fogom tartani. Szoval ha van a kozelben valaki problemas digi nettel es van tuti tippje, ne kimeljen. -
hurjup
csendes tag
válasz
tha_answer #96128 üzenetére
Prosumer... szep eufemizmus.
Igen, gondoltam a fentire, de ugy mar tenyleg tul sok lenne a kutyu. A fileszervert
a folyamatos router-cserebere miatt kinomban igy is kiszerveztem egy coreelec-es box ala, de azzal el is ertem a jelenlegi komfortzonam hatarat.
x86 alatt x86 openwrt-t ertesz amugy? Vagy pfsense es hasonloak?Szoval az 'A' terv tovabbra is egy ertelmes openwrt-sitheto router lenne.
-
válasz
tha_answer #95978 üzenetére
Gyakorlati tapasztalat alapján nem nagyon történik meg automatikusan, általában a legvégső esetig a gyengébben marad a kliens eszköz.
-
Soma01
veterán
válasz
tha_answer #95972 üzenetére
Király!
Lesz két WiFi hálózata... 2022-ben ne szivassuk már egymást ilyesmivel!
-
steewcv65
őstag
válasz
tha_answer #95963 üzenetére
Ez képes lesz arra, amire szükség van?
-
TheMiller
tag
válasz
tha_answer #95947 üzenetére
lakásfelújításkor jött, hogy bizonyos dolgok iot-ban olcsóbbak voltak a lakásra vetített mennyiségben, mint az átlag dolgok. aztán jöttek/voltak azok, ami vagy "kellett", vagy már szinte nincs is wifi nélkül.. elszaporodtak, na.
a szétválasztás azt jelentené, hogy külön wifi hálózatra teszem őket, külön routerekkel? (pl. wifi-1, wifi-2?) vagy elég sima ap-ket rakni? (ami azonos hálózat)
-
válasz
tha_answer #95929 üzenetére
Milyen indokkal?
A Linksys WRT54GL is kapható még. -
woodworm
veterán
válasz
tha_answer #95927 üzenetére
Inkább a Renault Daciája.
-
fcbarca
őstag
válasz
tha_answer #95913 üzenetére
Alcatel LINKHUB HH40 ismeri valaki?
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz
tha_answer #91906 üzenetére
Na,így már értem.
Bocsi,nem vagyok egy PC guru...
Soma01:igen,arra van szakember.
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!Gubek-Einste:nagyon köszönöm a válaszodat!
-
pinnacle
nagyúr
válasz
tha_answer #91887 üzenetére
Köszi! Akkor mégsem jobb az IPv6? Pedig nekem azt ajánlották. Egyébként azzal, hogy a DIGI-nél kivettek a NAT-ból, nem ugyanúgy látható vagyok, mint az IPv6-nál?
-
válasz
tha_answer #91880 üzenetére
Igen, a szolgáltatói ONT bridge módban van.
-
Soma01
veterán
válasz
tha_answer #91574 üzenetére
Akkor inkabb már az AC12G, 8-ért. Vagy még éppen 10 alatt a Mercusys MR50G (ac1900).
Én azt a legutóbbit venném.
Jó, hogy eszedbe jutott a Mercusys. -
zsolt734
tag
válasz
tha_answer #91527 üzenetére
Oké.Oké.Okéokéoké.Oké.
De milyen router-ből induljanak azok a kábelek? -
Gabesz87
veterán
válasz
tha_answer #91510 üzenetére
1. Nem ONT lesz, most van a lakásban optikai net, de az új házban T-nek még csak koax van. Gondolkodtam sokáig, hogy Digi legyen-e, jó lett volna igazából, csak 2 év hűségidőm van, és így csomó kötbért kellett volna fizetnem, ha lemondom. Az új bérlőink pedig külföldiek, így TV nem kell nekik, szóval azt amúgy is le kellett volna mondani. Ezek miatt döntöttem úgy, hogy akkor költöztetjük az egészet.
2. Miért kell, hogy direktben menjen mindenképp az ONT-ról (vagy teszem azt HGW-ről)? Most is úgy van, hogy az ONT a hálóban van, az itt lévő box direktben megy róla, viszont a nappaliban lévő box az ott lévő IGMP-s 4 portos TP-Link switchről megy.Kamera rendszerekhez nem igazán értek, nem kellett még belemélyednem. Áramot nem tudom azok hogyan, honnan kapnak, de DVR kamerák, nem IP, azok meg, ha nem tévedek, valami koax kábelen mennek, nem?
Hát, nekem nem azzal van bajom, hogy bejárati ajtó mellett van, hanem hogy ennyi cucc egy zárt szekrényben, ezen meglepődtem. Jó, mondjuk egy elég nagy, szellős polc, nem volt agyon zsúfolva, de akkor is...modem, router, DVR, gondolom még switch, HP microserver...
#91511 mutyi:
Mármint hogy akkor van egy 16 és egy 8 portos switch-ed külön?
Jelenleg az ONT után AP módban van az Asus router. Köszöni, jól van
Ahogy fentebb írtam, nem Digi lesz a házban, marad a Telekom. Csak kábeles lesz, nem optikai. Emiatt (IPTV miatt) nem tudom bridge módba tenni a HGW-t. ONT-ot lehet úgy tudom, ill. a HGW-t akkor, ha nincs IPTV. Diginél nem tudom, hogy van, mert nekem még sosem volt. -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
tha_answer #91429 üzenetére
Én 25-30k-ra számítottam volna kompakt méretben (kb egy 5 portos switch mérete), de ezek alapján legalább a duplája és még nagyon utána kéne olvasni.
-
Multibit
nagyúr
válasz
tha_answer #91432 üzenetére
nem kell bele 16gb
Általában nem, de ha Sensei-t használ az ember, bármi előfordulhat... -
Multibit
nagyúr
válasz
tha_answer #91429 üzenetére
Előbb utóbb kiegészítőket fog telepíteni a pfSense/OPNsense alá, vagy méretes blokklistákat fog aliasként használni, így fontos lesz a memória méret is.
-
djalmasi
tag
válasz
tha_answer #91395 üzenetére
A távolság miatt nem kivitelezhető. (Nem fogok 20 méter kàbelt húzni át a fél házon)
-
kodmen
aktív tag
válasz
tha_answer #91389 üzenetére
-
djalmasi
tag
válasz
tha_answer #91390 üzenetére
A PC-ken kívül máshova nem megoldható a kábel
-
axlfsi
veterán
válasz
tha_answer #91347 üzenetére
Köszi a tippet!
Alapvetően meg akartam magyarázni magamnak, hogy jó döntést hoztam azáltal, hogy megvettem 38-ért a Deco S4 hármas packját
(Igazából, ha csak az árát nézzük, jó deal volt, de a kérdésem ebben topikban inkább a termékkel kapcsolatos tapasztalatokra irányult volna,... De valahogy nem sokat olvasni itt ezekről a Deco-król - lehet mégsem olyan jó cucc(?)). -
Bubukain
senior tag
válasz
tha_answer #91225 üzenetére
a betero kerdezo felvazolja a helyzetet, kap nehany tippet, majd a tippekben javasolt cuccoknak utananez h h teszteltek, miket irnak rola stb.
utanajaras ez is, de legalabb nem milliofajta tesztet kell atnezni, hanem csak nehany tipusnak utananezni. aztan eldonti.
Ezt én is pontosan így gondolom, arról nem is beszélve, hogy itt szinte mindenki Asus-t ajánlgat, úgyhogy semmi gond azzal szerintem ha más gyártók routerei is idekerülnek.
Aztán majd mindenki utánanéz ha érdekli. -
Merula Alba
tag
válasz
tha_answer #91220 üzenetére
Köszönöm szépen a tippet, de sajnos az eset sürgőssége miatt nem ér rá. Illetve a garanciát sem szeretném esetlegeyen szenvedve érvényesíteni.
-
woodworm
veterán
válasz
Főleg az oroszok veszik (és raknak rá padavant). Biztos szuper az fw!
-
libit
tag
válasz
eddig ebben a topicban foleg szemelyes tapasztalat alapjan ajanlottak routereket - van ezzel a routereddel szemelyes tapasztalatod??
ha netalan nincs es valaki az ajanlasod alapjan megveszi, nem felel meg neki - atveszed tole? vagy allod az elallassal kapcsolatos koltsegeket??
(vissza amazonhoz - gondolom Nemetorszagba - a posta kb. 15€) -
Dr.NX
Topikgazda
válasz
Ebben mi a pláne? Hardveresen ASUS RT-AC57U. Ráadásul sok klienshez jobban jár 256-512 MB RAM-mal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpársportok
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Formula-1
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Tőzsde és gazdaság
- World of Tanks - MMO
- Komoly GPU a processzorban: AMD Phoenix APU-k tesztje
- További aktív témák...
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest