- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kory24 #97734 üzenetére
Ha az AX1800U routert lecserélném pl TUF AX3000-re vagy AX58U V2-re, akkor nagyobb sebesség lehetne?
Körülményektől függően akár elérhetsz nagyobb sebességet is.Illetve kérdésem még, hogy ez az adapter tudja a 160Mhz, a mostani router nem tudja, de az említett másik 2 igen, a 160Mhz használatának milyen előnye lenne? Sebességre hat vagy inkább másra?
Stabilabb kapcsolat és nagyobb sebességet is elérhetsz. -
pinnacle
nagyúr
válasz
kory24 #91910 üzenetére
Ja, a Telekomnál pont nem lehet bridge-be kérni az ONT-ot. DIGI-nél vagyok, bridgebe az ONT simán csak betugtam a LAN kábelt a PC-be. Úgy emlékszem nekem azt mondták, hogy minden IP címre érvényes legyen az ICMP protokoll. Talán itt megmondja valaki, hogy kell nálad megadni vagy a Telekom topikban.
-
kory24
őstag
válasz
kory24 #72703 üzenetére
Egész pontosan ezt találtam:
WiFi is always promoted using ‘theoretical’ speeds and by this standard 802.11ac is capable of 1300 megabits per second (Mbps) which is the equivalent of 162.5 megabytes per second (MBps). This is 3x faster than the typical 450Mbps speed attributed to 802.11n.
The problem is these speeds are garbage. In the real world no-one ever gets close to theoretical speeds and the fastest 802.11ac real world speeds recorded in testing are around 720Mbps (90MBps). By contrast 802.11n tops out at about 240Mbps (30MBps) so the 3x estimate is still true, just much lower.
Ez alapján a tapasztalat, hogy 802.11n 5Ghz esetén 240mbps megvan (főleg ha 10cm-re teszem majd a tv-től)
Jól gondolom, értelmezem?
(#72704) woodworm
Akkor szomorú leszek :s
Bár elméletben a kábeles 100mbit-nek is elégnek kéne lennie, de sajna mégse az.
Hátha így wifin ha 240se jön össze, de ha csak 150 és az már hátha elég....Mikor a 4k hdr filmek max 60-70mbps bitrátájúak.
-
kory24
őstag
válasz
kory24 #72603 üzenetére
Utánaolvastam a TV-m iylen wifi szabványt ismer:
Wi-Fi 802.11n
Neten utánajárva ez max 300 (600mbit/s)
Ha veszek telekomtól egy Strong Mesh 1600 extendert, ami tudja a Wi-Fi 802.11n szabványt, és azt közvetlen a tv mellé teszem, akkor elvileg át kéne menjen zökkenésmentesen a 4K tartalomnak?
-
-
válasz
kory24 #67646 üzenetére
Akkor melyik az a wifi sebesség/szabvány amit ki tud használni?
Bármilyen router használható lesz mivel AC képes a tévé.Milyen routert keressek hozzá?
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben? -
-
válasz
kory24 #40134 üzenetére
Menj át ebbe a topikba, keresd meg dchard-ot, Ő a profi ADSL-ben, majd elmondja mit nézz meg, és mit tudsz tenni az ügyben...
-
Spuri2000
senior tag
válasz
kory24 #40118 üzenetére
Ha működött, akkor biztos jó! Gondolom, amikor préselték a kábel végét, akkor elnézte az illető és már nem volt kedve újra csinálni, így inkább a képen látható módon oldotta meg! Én nem gondolom, hogy oxidáció okozza, de egy forrasztást megér! Rosszabb nem lesz! A 0 ugyanúgy 0 marad az 1 meg 1!
-
crissprivat
senior tag
válasz
kory24 #40118 üzenetére
Modjuk elég kókler munkának tünik
Lehet,hogy már oxidálódtak a vezetékek ahol ragasztva vannak.
Ha meg tudod csinálni,akkor kösd átt öket,de ugyan így ahogy volt. Ne variálj
Írod,hogy minden eszközöd jó (jól be is konfigolva) és a szolgáltatóval sincs probléma,akkor más nem nagyon lehet a baj,csak a vezeték.
Próba cseresznye -
válasz
kory24 #39954 üzenetére
szia,
adott sebességű net alá mind a két típus megfelelő, az asus alapban annyival tud többet, hogy nem csak wifi router funkciós, hanem ap és range extender opciókat is tud, a tp-link azokra csak moddolt firmware felhúzásával képes.
Shingen; ismered netán a három testvért?
jól megy nekik azóta az rt-ac68u? -
válasz
kory24 #39665 üzenetére
Szia!
Nem kell mindent elhinni amit a marketing szövegek tartalmaznak! Olyan router nincsen, még a 100000-es kategóriában se, amivel korlátozás nélküli lefelé sávszélességgel sok-sok szálon torrentezve 5ms pinggel fogsz játszani! Ha jó pinget akarsz, akkor bizony a torrentet le kell állítani, de legalábbis brutálisan be kell korlátozni!
Egyébként az ASUS RT-N12 D1, 60-70Mbps netsebességig jó választás!
-
Scooter
tag
válasz
kory24 #39665 üzenetére
Szia
Nekem egy Tplink 841N-em van, de még senki nem panaszkodott hogy valami gond lenne, miközben töltök lefele full gázzal. Pedig van hogy 4gép is használja és közben böngészés meg skype és online játék is fut. Amit kinéztél Asust, az hasonló kategória mint ami nekem van(no offense
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged