- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
MikaVejneGI
aktív tag
válasz
Tompika777 #107507 üzenetére
Elköltöztünk ott maradt egy asus router az új tulajnak.
Az elvárásom az hogy atom biztos jel erőségem legyen tankozás közben , de nem tudok kábelezni ezért van az 5g s modem.
Asus vagy TP-Link ? -
Aurig@
őstag
válasz
Tompika777 #107336 üzenetére
Nekem lassan 4-5. éve egy Asus RT-AC57U van.
4 mobil, 1 tablet és egy notebook használja.
Semmi baj vele.
Miért kellene AX helyette? -
Kenderice
senior tag
válasz
Tompika777 #107336 üzenetére
Arra nem kell neki ax-es, amik az igényei...
-
uffneked
aktív tag
válasz
Tompika777 #107302 üzenetére
Köszi!
Ennyire vagyok fogalmatlan, bocsánat. -
love
tag
válasz
Tompika777 #107273 üzenetére
Szuper
új nekem ez a mesh és bizonytalan vagyok még benne. Köszönöm a segítséget!
-
love
tag
válasz
Tompika777 #107271 üzenetére
Csak,hogy jól értem-e. Jobban megéri ez mintha vennék egy extendert, vagy pont fordítva?
-
love
tag
válasz
Tompika777 #107269 üzenetére
Emiatt gondolkodtam el ezen, hogy akkor veszek még egyet, csak nem akartam volna 30e fölösbe kidobni az ablakon
-
woodworm
veterán
válasz
Tompika777 #107265 üzenetére
Ha másik ax80-ast állít be párnak, akkor egy 4x4-es linken valószínűleg észre sem veszi.
-
love
tag
válasz
Tompika777 #107265 üzenetére
Az nem gond, a mostani rendszer is "ilyen", mert sajnos a kábelezés nem megoldható. Csak nem akarok fölöslegesen venni egy másikat, ha nem is működnek együtt.
-
Fikasz
tag
válasz
Tompika777 #107117 üzenetére
Igen ezt én is olvastam, ennek ellenére van olyan ajánlott router típus/márka aminek a wifi jele ki van maxolva az EU-s szabályozásnak megfelelően? ASUS párti vagyok, ebből a márkából vásárolnék, csak ugye nagy a választék, kipróbálásra pedig nem osztogatnak készülékeket.
-
4Grider
félisten
válasz
Tompika777 #107009 üzenetére
Mondjuk ott pont olyan 4G routerek vannak, amiket mobilnetes topikban pont nem szoktunk ajánlani.
-
Lusu
aktív tag
válasz
Tompika777 #106992 üzenetére
Igen, de a wifi-n kapott netet LAN-ra kéne osztania. Bár Wifi-n kéne még egy másik telefonnak is csatlakoznia, de az csak a hálózati lejátszó vezérlése miatt kell.
Ezt amiről beszélek egy Asus RT-AC65P-vel már megcsináltam, a saját firm-jével, csak az túl nagy a tervezett helyre, ezért vennék egy TR1200-t ami befér és árban is jó. -
Petyuska111
tag
válasz
Tompika777 #106870 üzenetére
Igen, wifi-n. Nincs fal, a router abban a helyiségben van, ahol nézni fogom a filmet. 3 méter, semmi fal. Mivel vannak médiaszerver funkcióval rendelkező routerek, így ez a logikus megoldás, én most ezt keresem, nem mást. Ha valaki tud ajánlani konkrét router típust, annak örülnék. (Minden topicban egyből a full professzionális megoldást tolják és nem értik, hogy valakinek nem arra van szüksége, hanem sokkal egyszerűbbre. Köszönöm a megértést!)
-
smombodi
tag
válasz
Tompika777 #106841 üzenetére
Dehogy ér, csak ha lefele 2000 felfele miért nem?
-
smombodi
tag
válasz
Tompika777 #106838 üzenetére
Sajnos csak lefelé
-
woodworm
veterán
válasz
Tompika777 #106808 üzenetére
Ez kevés hozzá. Olyan régi ez a hardver, hogy biztosan nincs benne hardveres támogatás a natoláshoz. A soc pedig harmatgyenge hozzá.
-
emiki6
veterán
válasz
Tompika777 #106808 üzenetére
Na jó, akkor holnap leellenőrzöm, hogy mi van, ha kikötöm a láncból. 🤔
-
memorix
senior tag
válasz
Tompika777 #106476 üzenetére
Mivel van neki Asus AX4200 -se amit garanciába cserélnek és Asus AX1800 . Nem hinném, hogy Cudy -t szeretne. Meshbe csak azonos gyártó termékeit lehet rakni.
Az eszközökre jellemző, hogy el tudnak romlani. A routerek például nem szeretik a nagyon nedves/párás helységeket. Mivel garanciás az Ax4200 én biztosan nem cserélnék semmire.
-
venom8888
őstag
válasz
Tompika777 #106403 üzenetére
Oksa
-
DJS8
újonc
válasz
Tompika777 #106265 üzenetére
Köszi! Igen, Telekom
-
Kobe
veterán
válasz
Tompika777 #106067 üzenetére
Ha a router nominalis sebessege felezodne, nem pedig a tenyleges savszel, akkor akar az meg jo is lehet
Telekomps gogabitem van, ha pl az AX3000-es lefelezve csak 1500at tud, az meg boven lefedi a szolgaltatoi sebesseget. Vagy ilyenkor a “kapott” 1gbitet felezi le?
-
Kobe
veterán
válasz
Tompika777 #106067 üzenetére
A kabeles osszekotes egyedul egy helyen jatszik, a router volt helyen, de ott is csak egy switchen keresztul
wifin a mesh ugy tudom csak akkor felezodik ha 2utas cuccokat rendezel meshbe, 3utasnal ahol kulon uplink van mar nincs ilyen problema, na en ilyen megoldasban gondolkozok inkabb -
Ekkosh
tag
válasz
Tompika777 #105922 üzenetére
Értem. Akkor felépítek egy AiMesht. Ha a most beszerzendő eszköz csak a wifi hatótávok bővítését szolgálná akkor mit lenne érdemes vennem? Asus RT-AX53U vagy ASUS ZenWiFi XD4 Plus? A zenwifit preferálnám, mert elég látható helyen van a kislányom szobájában, de ha megéri a nagy router, megpróbálom elrejteni valahogy.
-
MadKet
tag
válasz
Tompika777 #105726 üzenetére
"Sajnos" én is erre a következtetésre jutottam
Egyébként egy Telekom 1Mbit -es netem van, ami még felezve is simán jónak kell legyen szerintem a kameráknak. Azon a részen egyébként nem lényeg hogy erős legyen a net, inkább stabil és folyamatos.
2 verzióban gondolkodom ami árban is okésabb:
1. Veszek először egy Cudy WR3000-t, megnézem hogy magában erősebb -e mint a mostani Asus. Ha nem elég, akkor veszek hozzá még 1-et és megnézzük a mesh-t.
2. Veszek egy ASUS ZenWiFi AX Hybrid (XP4) párt, és megnézem egyből azzal, az a felezett powerline backhaul-al is szerintem simán jó sebességet hoz a kameráknak.
Van esetleg valami más kombó amit érdemes néznem?
-
gulyasa
őstag
válasz
Tompika777 #105605 üzenetére
Ismétlem, a vezetékezést mindenképpen elkerülném.
A cél az lenne, hogy a gyerek szobájában legyen egy eszköz, ami wifin csatlakozik a fő routerre (AX58U), továbbítani tudja a wifit és még legyen rajta legalább egy LAN a tévének. -
woodworm
veterán
válasz
Tompika777 #105489 üzenetére
Az az fw verziószáma. Ez egy v1-es hw.
-
válasz
Tompika777 #105400 üzenetére
Minden bizonnyal igazad van. Nekem flottás yetteles kártyához van legalább hat évevpublikus címem, az ismert telekomos publikus címes elérés pedig még régebbi.
MaCS
-
tasiadam
veterán
válasz
Tompika777 #105376 üzenetére
szoftveresen, vagy hardveresen szokták őket?
-
op9
aktív tag
válasz
Tompika777 #105055 üzenetére
Mert azt hittem, h ez egy komolyabb szakmai fórum, ahol jó ötleteket/típus ajánlásokat kaphatok.
Kitöltöttem a kérdőívet, 100-as és 400-as netre kértem konkrét router ajánlatokat.
Erre kaptam azt a választ, h:
1: mesh rendszert építsek ki egy db PC LAN csatlakoztatásához
Ebben megegyezhetünk, h ágyúval verébre.2: inkább kábelezzek
Természetesen a legjobb módszer, de nem véletlenül írtam be a "milyen routert" topikba, és nem a "hogyan fúrjam át a födémet" topikba
3: nekem nem repeater kell, hanem kliens módú eszköz
Teljesen jó a repeater is erre a célra, sőt, még többet is tud, mint a kliens mód.4: újonnan nem lehet 2.4GHz-es 10/100-as LAN csatlakozású routert vásárolni
Konkrétan 34db routert lehet újonnan vásárolni.5: inkább AC-s routert vegyek gigabites lan-nal
A vasfödém a wifi egyik legnagyobb ellensége, a 2.4GHz-es jelnek van a legnagyobb esélye értelmesen átmenni, erre inkább vegyek 5GHz-es routert.
Ezután jött a használjak Powerline adapter párost anélkül, h megkérdezték volna, h milyen idős a vezetékezés, egy megszakítón vannak-e a konnektorok, van-e nagy fogyasztó azon a hálózaton stb...Nem tudom, h látszik-e, h teljesen érthetetlen válaszokat kaptam egy szakmai topikban a problémámra.. ezek után gondoltam, h leírom az eddigi konkrét tapasztalatom, és prezentálok egy bevált eszközt, ami képes arra, amit kértem, arra meg jön a fikázás.
Kértem, h akkor mi az a konkrét típus, ami ennél jobb választás lenne ár/érték arányban, akkor olvassam a topik összefoglalót.
Egyedül tasiadam adott konkrét típusokat, amit ezúton is köszönök neki! A többiektől csak általános, félrevezető, kritizáló, majd kitérő válaszok jöttek.
Szóval igen, azt teszem, veszek egy 5500Ft-os routert, ami pont elég a 100-as net kiszolgálására, amit kértem is. 400-as netre meg talán egy erősebb Asus router lehetne, ha átmegy az 5GHz-es jel, mert abban van még repeater funkció, a legtöbb TP-link/Mercusys-ből már direkt kiveszik ezt a módot.
-
csanyiadam
tag
válasz
Tompika777 #105009 üzenetére
Szuper, nagyon szépen köszönöm.
-
aap
újonc
válasz
Tompika777 #104878 üzenetére
Köszi az infókat, meg is vettem közben.
-
aap
újonc
válasz
Tompika777 #104876 üzenetére
A másik router nem cudy, az valami régebbi Tenda készülék, pontos típust fejből nem is tudok. Szóval maradna két külön wifi hálózat, az a terv amúgy is.
-
player2k15
csendes tag
válasz
Tompika777 #104732 üzenetére
Hali, Kábelek jók meg a hálókártya is 1000- mb tud , ha abba dugom amiben van a 800+ akkor a többin is megvan, csak a másik kettőn lesz 89 mb kb ezért gondoltam ,hogy valahogyan szét lehet osztani őket
-
paolinho
őstag
válasz
Tompika777 #104518 üzenetére
illetve osonte, és RicsSuly!
Köszönöm szépen a javaslataitokat! -
paolinho
őstag
válasz
Tompika777 #104366 üzenetére
Nem rossz ötlet. Lehet meg is próbálom.
Igen, bérleti díjat kell fizetnem, ami kemény 250 Ft/hó. Ez ugye kb 10 év alatt éri el a 30e-es értéket. Ezért vágtam bele. Bár már bánom egy kissé. -
paolinho
őstag
válasz
Tompika777 #104356 üzenetére
Az a bajom, hogy meglehetősen hullámzó a teljesítménye a router-nek. Van, amikor órákig semmi gond, aztán meg egyszer csak képtelen betölteni az oldalt. Van egy FRITZ! Repeater 1200 az emeleten. Ez UTP kábelen kapja a jelet, és szórja tovább. Amikor lent képtelen vagyok az egyébként max (akadálymentes) 5m-re lévő AX1500-as routerrel kommunikálni, csak átváltok az egyébként sokkal gyengébb jellel bíró Fritz-re, és már is megy minden rendben. Persze egy újraindítás a routeren megoldja a pillanatnyi szakadást, de ez akkor sem normális.
Igazad van, egy új router is hordozza azt a kockázatot, hogy ne legyen stabil a kapcsolat, de bevallom, ezt is megkockáztatnám már.
Itt a topikban visszaolvasva, korábban ajánlották az ASUS TUF AX4200 routert. Nem olcsó, de ha hozná az általam elvárt szintet, inkább beruháznék rá. -
válasz
Tompika777 #104246 üzenetére
Egy gyártó, 4 szabvány. Csak hogy egyszerű legyen
Köszi, utánanézek!
PoE kérdésre tudja valaki a választ?
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Tompika777 #103920 üzenetére
AiMesh-sel sajnos van tapasztalatom, ezért gondolkozok alternatívában.
-
dudu98
tag
válasz
Tompika777 #103894 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Az eredeti válaszodra nem is írtam, hogy vezetékesen is működik az Easymesh hálózat, úgyhogy 2db RE705-ös egységet bekötök a rendszerbe és egy hálózatként tudja kezelni.
Itt a link ahol írja -
dudu98
tag
válasz
Tompika777 #103892 üzenetére
A switch után és előtt is közvetlenül rámértem egy másik kábellel, amivel tudta a 800Mbps-t. A 40m-es kábellel nem működött. Érdemes akkor a kábelen cserélni a 2 csatlakozó véget? Ha úgy se jó, akkor újra kell kábelezni?
-
dudu98
tag
válasz
Tompika777 #103889 üzenetére
Másik kérdésem az lenne, hogy jelentős a lassulás az első 40m-t követően, ami az első switchből jön. Cat5e kábellel van összekötve, lehetséges, hogy újra kellene kábelezni azt a szakaszt egy Cat6-os kábellel, hogy ne legyen a 800Mbps sebességből csak 80-90Mbps?
Vagy felesleges munka lenne? -
woodworm
veterán
válasz
Tompika777 #103810 üzenetére
"Jelerősség nem mérvadó az EU-s szabályozás miatt..."
No offense, de az utóbbi másfél-két évben ebből szinte mantra lett az érintett topikokban. Viszont ez nem igaz. A gyártók nem az engedélyezett maximumra építik az összes eszközüket, ebbe jelentősen beleszól a tervezett gyártásköltség és a megcélzott piaci szegmens. Ha a céljuk úgy kívánja eleve olcsóbb kis teljesítményű végfokokat raknak bele vagy egyszerűen szoftveresen visszafogják a hardvert.
-
BitRider
senior tag
válasz
Tompika777 #103639 üzenetére
Az AX53-ra mindkettőt írják (OneMesh, EasyMesh). Viszonylag új darab.
Illetve a fentiek türében melyik lenne az ajánlott rendszer ASUS-ból?
1 gigabites nethez és sorba kötve, 3 nem túl kiterjedt épület-szintre. -
dabgergo
őstag
válasz
Tompika777 #103276 üzenetére
Köszi, tiszta, online rendelem, max visszaküldöm. Köszönöm a segítséget!
-
woodworm
veterán
válasz
Tompika777 #103272 üzenetére
Ha elolvasod a linkelt leírást, akkor láthatod, hogy mely eszközökre érvényes. Hiába linkelnek ilyenkor akár több problémamegoldást is a kapcsolat létrehozására, ha az adott készülék nem támogatja azt.
-
woodworm
veterán
válasz
Tompika777 #103269 üzenetére
Nem minden easymesh készülék támogatja az ethernet backhault, legyen az router vagy akár extender. Pl. az NX510v sincs a listában.
-
dabgergo
őstag
válasz
Tompika777 #103267 üzenetére
Köszi!
Ilyen az 5G router:
TP Link NX510vNem tudtam a feleződésről, köszi az infót, ha a routert és a RE-t nem tudom kábellel összekötni, akkor elkerülhetetlen a feleződés?
-
dabgergo
őstag
válasz
Tompika777 #103263 üzenetére
Jogos, félreértettem.
Akkor ezzel menni fog?
TP-Link RE605X AX1800 -
dabgergo
őstag
válasz
Tompika777 #103261 üzenetére
Köszi, ez ok, az 5G router támogatja a OneMesh-t, akkor bármilyen másik TP-Link router jó lehet, ami OneMesh kompatibilis?
-
TaliGa
aktív tag
válasz
Tompika777 #102749 üzenetére
Akkor elvileg működhet (easymeshben)?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Tompika777 #102426 üzenetére
Köszi Tompika777, blakey! Azt hittem a drágább, "nagyon nagy lakások" routernek nagyobb a lefedettsége. Ha ez az EU-ban egységes értékre van korlátozva, akkor tényleg felesleges drágábbat venni. Egyébként csak kíváncsiságból van olyan táblázat ami mutatná korlátozás nélkül milyen erővel sugároznának? Ez az EU-s határ tényleg felesleges, vagy káros lehet felette? Gondolom ezért is jó az OpenWrt, mert ott USA-t beállítva nagyobb a teljesítmény. Gyári firmware-ben erre nincs lehetőség?
Most jutott eszembe, hogy régebben a CB a kert végében is volt térereje, de idővel ez megszűnt. Gondolom frissítették EU szabványra. -
Pocok256
veterán
válasz
Tompika777 #102427 üzenetére
Tényleg bocs ha van mod akkor rakja át pls
-
BitRider
senior tag
válasz
Tompika777 #102335 üzenetére
-
-conrad-
addikt
válasz
Tompika777 #102113 üzenetére
Értem, nyilván túlzóan írtam de a KAON cuccok nem tudom mennyire jók ár/érték alapon, amit a Telekom árul. Lehet csak beidegződés de nekem a "Telekom = felcímkézett f*s" van meg a fejemben... Illetve mivel egy 90m2-es ház közepén van az optikai szál lehúzva és itt van az eszköz, körülöttem a jelenlegi, telekomos routerrel is mindenhol van lefedettség még a kültéri kamerákon is így valszeg nem is lenne musthave a mesh rendszer 96k-ért, egy 50k-s router is elvinné az egészet ha alkalmas egyáltalán egy jobb router arra, hogy kezelje a wifi hálózatot és emellett IGMP kezelje a smartboxot.(ez egy olyan kérdés amire 2 topicban chatelve sem tudtam meg a választ kb 1 hét alatt
)
De ha már kiadok érte ennyit - mesh vagy router - akkor valami branded cucc legyen ne egy 200%-os haszonkulccsal árult Telekomos eszköz. -
válasz
Tompika777 #101719 üzenetére
Valóban: érdemben torrentezni mobilneten nem túl illő tevékenység.
MaCS
-
Bondix
aktív tag
válasz
Tompika777 #101716 üzenetére
Igen hirtelen ötlet volt de nem tudja kivaltani sajnos.
Ps nem is lenne elég valószínű meg stb
Jó hirtelen ötlet volt.
Láttam ezt a balatoninternet oldalát is gondolkoztam, de közbe valószínű ez azoknak van ahol nem lehet vezetékes internetet telepíteni.
Tehát váltani nem érdemes a kettő egybe meg felesleges ha HomeOffice lenne otthon egy szoba /íroda akkor lenne kis értelme de így nem igazán.
Azt hittem simán hogy a 4G lesz olyan erős meg nem tudom mintha a vezetékes azt simán cserélem stabilabb is lenne de már olvasgattam h kicsit más. -
válasz
Tompika777 #101716 üzenetére
"Egy mobilnet maradéktalanul nem tudja kiváltani a vezetékest.... "
Vezetékese válogatja. Akárcsak ruf4fun esetén, nálam is előrelépést hozott a mobilnet -- nem is kicsit. A T 2 Mbps / 1000 ms kiváló értékeket produkáló ADSL-jéből (a mai napig ilyen) lett 4G-n 90-100 Mbps és 30-50 ms.
Bondixnak: Mikrotik SXT LTE-vel.
MaCS
-
Eclips21
őstag
válasz
Tompika777 #101179 üzenetére
Es ha mondjuk osszevetjuk a ket ajanlott mesh packot
Asus XD4 vs Xiaomi AX3000 akkor mik lennenek az elonyei az Asus dupla aranak? -
Eclips21
őstag
válasz
Tompika777 #101173 üzenetére
Akkor lehet jobban jarok, ha egybol 2-3 olcsobb mesh tudasu router veszek es telerakom vele a hazat?
-
RVR400
veterán
válasz
Viszont ugye FW-ezni mindent lehet, így más régiós FW-rel szerintem megoldható lenne, ha nagyon akarnák. Vagy ilyen esetben mondhatjuk, hogy inkább haladjuk Xiaomi irányba, mert azokra élből elérhetőek a kínai FW-ek.
-
kpityu2
őstag
válasz
Ugyanez van az 50 köbcentis robogóknál is.
Van egy 2001-es Suzuki sportrobogóm gyárilag 7 LE-s motorral. A mostaniak meg 3.5 LE-vel kínlódnak.
-
drrossgeller
csendes újonc
válasz
Tompika777 #100840 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a választ, akkor meg is rendelem!
-
Wyll
őstag
válasz
Tompika777 #100781 üzenetére
Köszi szépen
-
Wyll
őstag
válasz
Tompika777 #100777 üzenetére
Igazad van, ez teljesen logikus amit írsz.
Két dolog miatt gondoltam, hogy lehet nagyobb/jobb térerejű verzió:
- aminek több antennája van
- osonte értékelése az AX58U V2-ről, ahol azt írja, hogy az Asus a jobb hatótávú routereit magasabb áron adja..Amúgy, azt is írja (és ezt nem csak ő), hogy már nem hárommagos SoC van benne, ahogy az összefoglalós képen szerepel, hanem négy.
Mindenesetre, akkor úgy látom az eredeti kérdésemre a mesh a válasz.
-
Soma01
veterán
válasz
Tompika777 #100700 üzenetére
Re305 v3 és v4 tudja már.
-
DRPCDoki
tag
válasz
Tompika777 #100703 üzenetére
- "ASUS RT-AX1800U AX1800 Router"-ből látok mesh csomagokat is, viszont dupla áron, külön nem mesh csomagban darabja ~ 20 000 HUF és ott is írja, hogy AiMesh képes.
Ha veszek 2 darab-ot, ami nem mesh csomag és az előző hozzászólásban leírt módon lesz kábelezve, akkor jól fog működni a mesh?
Fentebb ajánlották ezt az ASUS-t is.
- Vagy volt pl. a "D-Link COVR-X1862" 2 db-os mesh csomagban látom most durván 31 000 HUF-ért. A D-Link lehet egyenértű az esetemben az ASUS-szal, vagy inkább ajánlott az ASUS?
Egyelőre ez a fenti 2 router tűnik ideálisnak, viszont a D-Link COVR-X1862 durván 31 000 HUF az ASUS RT-AX1800U AX1800 Router-ből 2 darab pedig kb. 40 000 HUF.
Ha az ASUS bármi okból ajánlottabb, akkor nem gond, hogy többe kerül.
Illetve kérdés még, hogy állítható-e az adóteljesítmény ezen routerek bármelyikén - ennek még én is utána nézek, hogy van-e róla infó?
(Bárki reagálhat bátran.) -
DRPCDoki
tag
válasz
Tompika777 #100703 üzenetére
A kábelezés jó lesz az alább leírtak szerint - ha jól értem, akkor az alább leírtak szerint megvalósul és megfelelően össze van kötve kábellel a 2 db AiMesh képes Asus router?
Technicolor WiFi router a szobámban kikapcsolt WiFi-vel. Erre rákötve egy "TP-LINK TL-SG105E" IGMPs switch a szobámban.
- Majd erre az IGMPs switch-re rákötve egy másik szobában levő Android beltéri.
- Szintén erre az IGMPs switch-ből megy egy kábel a nappaliba és egy másik kábel a szomszéd szobába.
- A nappaliban és a szomszéd szobában szintén lenne egy "TP-LINK TL-SG105E" IGMPs switch. (!) Erre lenne rákötve az 1 - 1 Asus AiMesh képes WiFi router, amiket még ki kell választani és 1 - 1 Android beltéri - vagy a szomszéd szoba esetén lehet nem is lesz Android beltéri és switch sem, csak a WiFi router. -
dudika10
veterán
válasz
Tompika777 #100700 üzenetére
RE305 v3 is onemesh kompatibilis.
arpo5: A mesh arra van, hogy setalgathass problema nelkul a keszulekekkel. Ha a lefedettseggel van a baj, akkor a kabelezes a jo megoldas.
-
balint0
csendes tag
válasz
Tompika777 #100697 üzenetére
A csomag leírásában az áll, hogy laptop, tablet, okosóra. A modemre nem tér ki. Tudtok valami routert ajánlani?
-
CP111
aktív tag
válasz
Tompika777 #100517 üzenetére
Akkor a Tp linkek közül amit írtam melyik lehetne a jobb? Ahol használnam ott elég sz... a mobil térerő. Ezért vmi erős antennás lenne jó. -
makoss
veterán
válasz
Tompika777 #99902 üzenetére
Kb fél évig lehet, de ha laptopom is lesz oda kelleni fog a wifi 6!
#99903 cs.zs.:
Így volna oké, de honnan tudjam, hogy biztos ilyen eszközt fogok kapni bekötéskor?
Másik topikban azt mondták, azt kapom ami éppen van nekik
-
válasz
Tompika777 #99790 üzenetére
EasyMesh kompatibilis eszközök között nincsen mobilnetes router, csak OneMesh.
-
Marcsello31
őstag
válasz
Tompika777 #99625 üzenetére
ok [link]
-
mauimagic
senior tag
válasz
Tompika777 #99541 üzenetére
Ok, ezt benéztem, az ASUS honlapja kicsit félrevezető, ahol "very large home"-hoz ajánlják a jobb routereiket, de nem az összes mesh képes ezközt.
A mesh-t nem fogom erőltetni, nem szeretnék újabb ezközt, a lefedettségem így is OK, miután átkábeleztem a router helyét máshova hétvégén -
Roxkex
senior tag
válasz
Tompika777 #99062 üzenetére
De ha van egy szolgáltatói router/modem, arra ráköthető ? Mármint, hogy annak a "netjét" vegye át (kábelen) és ossza meg.
Illetve ha azt szeretném .egcsinálni, hogy a szolg. router/modemjébe lenne kötve egy asztali és az onnan használná még a router is külön rajta lógna (kábelen) és osztaná tovább azt meg lehetne oldani a tplinkel ?
(Mert alapvetően ha ezek megoldhatóak akkor teljes jó, mert max a jövőben - bár vszeg nem lesz erre szükségem - one meshre kell figyelnem, na bumm ha főleg combibb hardwaret kapok csak picit többért) -
makoss
veterán
válasz
Tompika777 #99013 üzenetére
Ez igaz, tegnap tapasztaltam is, 5-ből 4-esen volt a térerő de a sebesség a szokásosnál is rosszabb volt
-
makoss
veterán
válasz
Tompika777 #99003 üzenetére
Lehet az lesz legközelebb.
Ha a telóban jó, a telót routerként mennyire lehet használni?
Például laptophoz? -
Mankó
veterán
válasz
Tompika777 #98967 üzenetére
Aha. Elég az x55 vagy már ajánlottabb egy magasabb számozású? Persze nem horror különbséggel.
Egy 52 nm-es panel lakásba lesz. -
válasz
Tompika777 #98328 üzenetére
Nagyon jót linkeltem, a gyártó nevét nem sikerült eltalálnom.
Szóval TP-Link AX90 az akciós. (Nincs is Asus AX90. Még.) -
MikeWazowski
veterán
válasz
Tompika777 #98310 üzenetére
-
Gabesz87
veterán
válasz
Tompika777 #98230 üzenetére
Óh, köszi. Nem sokat kellett volna lefelé görgetnem
Közben amúgy berendeltem egy AX1800U-t Aqua-n, mert épp akciós volt éjfélig, de azt lemondom, és veszek akkor egy AX53U-t kicsit olcsóbban. Euronics amúgy is jóval közelebb van!
-
embe
nagyúr
válasz
Tompika777 #98152 üzenetére
és Gubek-Einste!
Köszi a részletes választ! Akkor lehet törpölni ... -
Graphics
Jómunkásember
válasz
Tompika777 #98165 üzenetére
Köszi, erre voltam kíváncsi, nekem nem volt teljesen egyértelmű az Asus kommunikációja, de akkor így keresgélek tovább
-
zzola
titán
válasz
Tompika777 #98152 üzenetére
Értelek! Nekem van kábeles kapcsolat a work PC-hez, ezért nem olyan fontos a kábelezhetőség. Telefonnak meg elég a 300 mbit is...
-
lacuska74
tag
válasz
Tompika777 #98084 üzenetére
Köszi, kiprobálom!
-
Gyuri27
félisten
válasz
Tompika777 #97892 üzenetére
Valóban.
De ott az easy mesh is. -
basel00
tag
válasz
Tompika777 #96418 üzenetére
hát ez az
-
Whysperer
addikt
válasz
Tompika777 #96163 üzenetére
akkor ez egy stabil választás ,de ha ebben az árban jobbat tudsz mondani nem ragaszkodom ehhez
-
PpenoO
őstag
válasz
Tompika777 #95717 üzenetére
Ha már így rácuppantatok a hozzászólásaimra kihasználnám a nézettséget
Amire szükségem van.
1. Nagy hatótávolság + stabil Wifijel: 80nm vályogház + 20nm terasz.
2. 1Gbit optikai net mellé minimum 3db Gbit port (szolgáltató készüléke Bridge Modeban üzemelne)
3. Elegendő kakaó, hogy kiszolgáljon kabelen egy nagy forgalmat bonyolító microservert + egy 4K streamet szolgáltató medialejátszót (Nvidia Shield TV 2019 Pro) + Wifin egy FullHD streamet szolgáltató laptopot (ez így egyszerre ment az Asus AX55el is köhögés nélkül)
4. Legyen mobilappja amiben van Wake On Lan funkció
5.Max 50e forintos router legyen (52 na
)
-
PpenoO
őstag
válasz
Tompika777 #95714 üzenetére
Asus AX55él volt pedig. 2,4en 60-70Mbit volt a legrosszabb sávszél, 5ghzen 110. Ezt szeretném feljebb tornázni.
-
PpenoO
őstag
válasz
Tompika777 #95709 üzenetére
Köszi, igen ezt sikerült kibogarásznom. Szerencsémre ez nem érint pillanatnyilag mivel kábelesen nincs szándékom Mesht építeni. Egyelőre egy v1es vargalexes 1043ndvel
csatlakoznék rá mint access point (Asus AX55el babán ment minden), legfeljebb veszek egy Onemesh extendert hozzá.
szaboi6512: köszi az infót
, 3 méterre elég lenne nekem a Telekomos Sagecom 5655 v2 is. Itt 2-3 vályogfalat kell leküzdenie a routernek és azok alapján amit a neten találtam a Tp-Link AX73 lefedettség szinten hatékonyabbnak bizonyult.
-
Newlocal
aktív tag
válasz
Tompika777 #95594 üzenetére
Köszi! Akkor azt hanyagolom.
-
cs.zs.
veterán
válasz
Tompika777 #95382 üzenetére
Mindent elkövettünk az ügyben pl, hogy ha beledugunk egy USB 3.0 háttértárat, akár a Telekom Sagemcom-ba, akár ebbe a TP-Link-be, akkor mindenki lássa, az is, aki a másik routeren van. Ezt végigpróbáltuk AP és Router módban is, WPA2 és WPA3-titkosítással is, utóbbinál már nem látta a telefon a routert, de persze ez akkor nem derült ki, csak később vettük észre, és nem tudtuk mi a baj, vissza minden, és végül nem jött össze, Sagemcom nem hajlandó együttműködni.
Végül csak akkor lehetséges, ha TP-Linkben van, és csak azok látják, akik ugyanazon vannak.
Távoli elérés pedig se itt se ott nem megy, még konzultálni kell Telekommal.
Ha automata sávkiosztás volt, akkor kb 20%-kal kisebb volt a netsebesség. Nem értettük, hogy a gigabit az miért csak 700-800 megabit, 2,4 GHz-en meg csak 250-300...
Ezzel is szórakozni kellett, ezért lett 2,4G fix 40MHz 13-as sáv, 5G fix 160MHz, 48-as sáv. Így max sebesség van.
Be volt rajta kapcsolva az intelligens kapcsolódás is, nem értettük, hogy az egyik laptop, meg az egyik telefon miért 2,4-re akar kapcsolódni, miért nem 5G-re. Na az a pipa is jól el volt dugva, akkor már idegállapotban voltunk, kb nem láttuk a fától az erdőt
Egyik nap AP-mód és kísérletezgetés, másnap WirelessRouter és kísérletezgetés...
ilyesmik...
-
cigam
titán
válasz
Tompika777 #94739 üzenetére
Sajna az AX1800-asomat nem szereti a Teher alkalmazás
Ráadásul valamiért a [link] oldal sem jön be, amit kompatibilis eszközöket listázná... -
Damage401
senior tag
válasz
Tompika777 #94669 üzenetére
Asus elvből nem szeretnék, rossz szájíz. Viszont akkor működhet ha router mellé egy wifi extendert is veszek? Router mellé?
-
woodworm
veterán
válasz
Tompika777 #93981 üzenetére
A magyar nem naprakész. A globalon ott az áttekintésnél és a specifikációnál is.
-
válasz
Tompika777 #93978 üzenetére
Pedig a C7 v5 OneMesh képes.
-
gatesz
tag
válasz
Tompika777 #93847 üzenetére
Köszönöm, és szerinted ár/érték arányban jó választás volt ennyiért?
-
zozy84
senior tag
válasz
Tompika777 #93827 üzenetére
Akkor majd ha ez nem lesz elég akkor kitalálom
-
zozy84
senior tag
válasz
Tompika777 #93823 üzenetére
Akkor nekem ez mellé még kell egy router ugye? Szóval egy AX55 még 35k. Szóval 110ben állna meg a mutatvány. Viszont akkor jó pár évre a rendszer ezen része pipa lenne(?)
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Arch Linux
- Azonnali processzoros kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Windows 11
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Apple MacBook
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Nintendo Switch 2
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- MSI MAG 341CQP QD-OLED 34" UWQHD ívelt Gaming monitor + több mint 3 év garancia
- Sony PlayStation 5 Media Remote eladó
- Eladó Xiaomi Mi 10 5G 8GB / 128GB Twilight Gray Szinte karcmentes!
- iPad Pro 12.9" 4.Gen 2020 1TB Space Gray Wifi cellular, Garanciával, üzletből
- Dell Latitude 7420, 14" 4K IPS, I7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( ol
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest