-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
MPClassic kizárt, régensem bírtam.
Azért fontos a magyar nyelv, mert nem csak magamnak telepítem, olyan helyeken is (pl. ügyfelek), ahol ennél kisebb dolgon is hisztiznek, pl. Skype miért nem magyar... miért nem indul az OS-el, etc. Nekem egyszerűbb, ha ez miatt nem kell magyarázkodni. Igen, olyan ügyfeleink is vannak, akiknek a telepítés és a stop/play is kínai. De hívtak már azért is, mert nem indult automatikusan a betett DVD... szal. a tudatlanságot ne becsüld le, sokaknak a PC csak egy 1000. rangú dolog, nem foglalkoznak kicsit sem vele.
Megnézem azt is, köszi!
-
zone
őstag
válasz
ViZion #28492 üzenetére
Én BitDefender Total Security-t használok évek óta (talán 2008-tól), tudom ajánlani.
Az új KMPlayer valóban minden frissítés után egyre több felesleggel van tele. Vagy használj régebbi verziót vagy a program eredeti fejlesztőjének új lejátszóját, a PotPlayer-t. Magyar nyelv nem értem miért fontos egy lejátszóhoz, itt találsz egy részlegesen lefordított nyelvi fájlt, bár nem tudom, hogy a legfrissebbhez jó-e.
-
ViZion
félisten
SMPlayer tetszik, ha visz mindent, akkor lehet váltok. Egyszerűen nem akarok extrákat: amit indítok azt játsza le. Ha extrákra vágyom, akkor linuxon XMBC-t felrakom. VLC volt, videókra nem jó, volt, aminél letérdelt, ahol KMPlayer nem. Persze ez má' vagy 3 éve, azóta nem néztem.
CAV az magyar? Mert jó lenne (nem csak magamnak rakom fel), Avira nem az és hisztizik, a böngésző eszköztárért...
-
ViZion
félisten
BSPlayeer-t, realplayert ismerem, ezt nem. Meglesem. Lényeg: free, egyszerű felület, saját kodek, ne hirdessen az ember pofájába. Épp ma írtam a bitdefendernek, ha free, akkor minek regelni? Ha hirdetést küldenek, akkor miért free a neve? Nincs kedvem fake mailcímekhez, inkább lesz más.
-
ViZion
félisten
Sziasztok!
2 dolog...
Antivirus:
Valahol free AVG-vel kezdődött, majd a win8 "gyönyörű" felületét felvette, átláthatatlan -illetve kényelmetlen, idegen- f@s lett, váltottam Avastra. Nah, erre a 2014 már itt is az a bugyuta "egyszerűneklátszok és sz@rul nézek ki" megjelenésű, a fontos beálítások eldugva... ehh. Avira és Bitdefender AV-ket néztem, de hol jobb, hol rosszabb helyen vannak. Mi a vélemény erről a 4-ről, mi az ajánlott, szolid, jól konfigurálható?Médialejátszó:
Ezer éve KMPlayer sé XBMC van, később win alatt már csak KMPlayer. De egyre több f@SSágot villant, hol az a régi, szerény progi? Valami egyszerű, saját kodekes, mindent lejátszó cucc kellene, mint a régi KMPlayer, feliratot kezelje, magyar legyen és free természetesen.Javaslatok?
THX!
-
LonGleY
veterán
válasz
Kareszovics #28489 üzenetére
Elég sokféle CAD szoftver van, az csak egy összefoglaló elnevezés (computer-aided design). Azt is gyanítom, hogy önmagában nem működnek, és más fájlok is tartozna hozzájuk. Nem tudom, hogy próbáltad, de a Google elég pontos leírásokat ad ezekről a fájlokról... (így keress: xyz extension). A filext.com is jó oldal erre - már ha működne épp.
-
LonGleY
veterán
válasz
Kareszovics #28487 üzenetére
CAD cuccok, igen.
-
Kareszovics
addikt
Sziasztok!
Az alábbi dologban kérnék segítséget!
Milyen programmal tudnék - akár csak olvasásra - *.dft, *.par, *asm kiterjesztésű állományokat megnyitni. Amit eddig Google segítségével próbáltam nem járt sikerrel.
Ha őszinte akarok lenni, még csak nem is tudom milyen állományok ezek; azt tudom, hogy valamilyen gyártástechnológiai "dolgok".
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Rico33
aktív tag
Jónapot!
Van-e olyan ( mért ne lenne) progi, ami a lemezműveleteket naplózza?Melyik prog, mennyit és hova írt?Feszt tünik el a hely a C-ről ( takarítom rendesen) de valami mégis eszi a helyet.. -
800.henrik
senior tag
Sziasztok!
Van olyan program, ami teljes képernyős játékoknál kiírja a cpu-gpu használatot, és hőmérsékletet?
-
aleister
veterán
Tud valaki ajánlani valami jó iktató programot? A legfontosabb elvárás, hogy tudjon borítékot nyomtatni.
Az sem baj, ha nem ingyenes.
-
andy83
aktív tag
válasz
trisztan94 #28476 üzenetére
Egyedi app durva lenne erre, de azért köszi!
Közben találtam egyet, T-Counter, viszont az a bajom vele, hogy a mobilomon nincs "Menü" gomb, amivel az beállításait előhozhatnám, és szerintem a fejlesztői kihagyták belőle azt a gombot (jobb felső sarok, 3 ponttal), amivel ilyen esetben a Setup menübe lehetne lépni...
Úgyhogy keresgélek tovább...
-
andy83
aktív tag
Androidra tudtok ajánlani vmi jó "klikkelgetős" számoló programot? Előnyt jelent, ha egyszerre több dolgot is lehet vele számolni.
Konkrétan edzésnél lenne szükségem rá, hogy melyik feladatból hány db-ot csináltam.
Előre is köszi!
-
zone
őstag
válasz
ledgeri #28473 üzenetére
Start - perfmon.exe
bal oldalon Teljesítményfigyelő
jobb klikk - Tulajdonságok, Adat fül, hozzáadod ami kell
Általános fül - Időtartam, beállítod mennyi időt mutasson egyszerre
kivárod az időt (játszol), jobb klikk - Beállítások mentése másként, html-ként elmented
Explorer-ben megnyitod amikor akarod -
AtHoS
nagyúr
válasz
Sick Boy #28467 üzenetére
Szerintem Te nagyon egyszerűre próbáltad venni a figurát, de ez nem az aminek látszik...
A DVD-lemez felépítéseEttől azért picit bonyolultabb a művelet, amit szeretnél:
How to Edit a DVD Movie or VOB files?Természetesen rengeteg hátulütője van a mutatványnak attól függően mit is helyeztek el a lemezen és hogyan...
-
cigam
titán
válasz
Sick Boy #28467 üzenetére
Beszéld meg a csinálójával, hogy cserélje le.
Amúgy tuti jó paraméterekkel konvertáltad? Sanszos hogy azért akad ki mert nem azt kapja amit vár. Attól, hogy vob konténerbe konvertálód, még n+1 kép/hang parméter nem stimmelhet. kezdve a felbontástó, a használt audio codec-ig. Egy médiainfó progival kukkant rá az eredetire, hogy milyen paramétereket vár.
-
LonGleY
veterán
válasz
ledgeri #28466 üzenetére
Az alt-tabolás eleve egy nagy akadást jelentene a játéknak, így értelmét vesztené az egész.
A játékokat semmiképp sem tudnád a háttérben további működésre bírni, ráadásul olyanok is akadnak, amikből az asztalra ugorva a VGA-terhelést is megszüntetik.
Erre cska az a megoldás, ha csinálsz a tényleges felvétel előtt egy próbát, ahogy szokás. :]
-
Sick Boy
őstag
Szevasztok srácok!
Hát nem tudom, hogy ide kell-e írnom, de megpróbálom.
A következő a gondom: Adott egy komplett, kész esküvői DVD, menüvel, mindennel, kész struktúrával.
Ki kellene cserélnem benne az egyik fejezetet.Odáig el is jutottam, hogy a DVD VIDEO_TS mappában tudom, hogy melyik az a VOB fájl, amit ki kellene cserélnem.
A csere klipet átkonvertáltam egy videó átalakítóval (MP4 to VOB) VOB formátumúra, kicseréltem, kiírtam DVD-re, de az asztali DVD nem játssza le. Kiakad és újraindul, ha azt a fejezetet akarom megnyitni a menüből és újraindul a menü. A többi /érintetlenül hagyott/ fejezeteket rendesen lejátssza.Mit tanácsoltok, milyen programmal tudnám ezt megcsinálni?
Régi Nero-m van, de a Windows azt mondja, hogy ismert kompatibilitási hiba van, és nem fog működni,. Amúgy azzal írtam ki a kész VIDEO_TS és AUDIO_TS mappaszerkezetet videó formátumra és abban nem ment...Megvan a készítés nyersanyaga, egy DVD képfájlban (.IMG kiterjesztésű), ezt pl. ki tudom nyitni WinRAR-ral, de nem tudok törölni, illetve beletenni dolgokat, mint pl. egy ZIP fájllal.
Az IMG formátumot amúgy ki sem tudom írni, mert a Nero nem ismeri...Szóval keresek:
1. MP4-> VOB konverter progit, ami ingyenes, és jó minőségben tud konvertálni, nagy bitsűrűséggel
2. Olyan progit, amivel a .IMG képfájlban ki tudok cserélni egy állományt
3. Olyan progit, amivel az IMG képfájlt ki tudom írni DVD-reElőre is nagyon köszi!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
LonGleY #28456 üzenetére
Nem.. nekem az kéne, hogy azt az asztalt, és ablakokat (ok belátom rosszul írtam előőbb, helyesen) felvehessem videóra, vagy bill-kombóval lelophassam az aktuális képüket, úgy, hogy a játék van teljes képernyőn... (ésnem az abéakokat szeretném látni a játék előtt, bocs ha félreértettél, vagy én most téged...)
-
Istv@n
aktív tag
Sziasztok!
Nem ismer valaki esetleg valamilyen faliújság szerű programot (vagy inkább webes alkalmazást, scriptet. php, mysql van.), amivel rövid üzeneteket tudnék kiírni egy bár honnan elérhető felületre? (Pl weblapra)
Egy ilyet találtam, a tudása jó is lenne, csak nem tud ékezetes betűket.... -
LonGleY
veterán
válasz
ledgeri #28455 üzenetére
Pár játéknál XP alatt hibaként előjött alt-tabozáskor, hogy a háttérbe szorultak, miközben megjelent rajtuk a tálca és az ablakok. :] Ezt a bugot egy normális fullképernyős játék még külső ingerre sem játsza el a kedvedért, váltogatva a billentyűzet és az egér lefoglaltságát. A jövőre nézve: nem mindig a véletlen műve, ha ilyen kérdésre elsőre nem kapsz választ.
-
ledgeri
nagyúr
Még mindig kéne+
Hogyan lenne megoldható, hogy egy 1monitoros rendszeren az asztal, és megnyitott ablakok képét folyamatosan rögzitve "fölöttük" használok teljesképernyőn egy játékot, amit viszont nem rögzitek?
-
LonGleY
veterán
válasz
LonGleY #28452 üzenetére
Találtam közben egy überkirályat!
Két változata van, ahogy az oldalon is látni. A .NET 4-es akkor kell, ha szinkronizálnál mindenféle cloud-ra vagy FTP-re, illetve plugin-oznád. Az alapverzió viszont gyorsabb. Itt van mindkettőből a legfrissebb portable formában - a sima verziót kiegészítettem a magyar nyelvi fájllal (a .NET-eshez még nincs fordítás):
-
scope2007
addikt
üdv!
tudnátok ajánlani egy jó kis sticky note cuccost?
desktopra lenne kiszúrható.. emlékeztető sorokat beírni, teendők stb.
nem ártana, ha valami dizájnos lenne -
zone
őstag
válasz
Spam123 #28448 üzenetére
GetDataBack NTFS vagy FAT, fájlrendszertől függően. Lehetőleg ne másolj, ne telepíts, ne tölts le semmit az érintett partícióra.
-
Spam123
tag
Sziasztok!
Létezik olyan, akár fizetős program, amivel könnyen vissza tudnám nyerni, akár lassan is, a tegnap a Winchesteremről letörölt kb. 300 GB-os mappámat a benne lévő adatokkal, úgy, hogy nem tudom mi volt benne, csak a mappa nevére emlékszem?
-
Heffi
őstag
Szép estét!
Olyan felügyeleti programot szeretnék felrakni a fiaim gépeire win8 oprendszerre, amin beállítható egy napi üzemidő kredit, ami elteltével lezár a gép. Sajnos kezdenek kockulni és szeretném megállítani őket a lejtőn.
Kerestem a topikban, van is valami regebbi progi (parental lock guard), de win 7 alatt sem jöttem rá hogyan működik.
Vannak alternatíváim?
-
ATi0021
csendes tag
Köszönöm a válaszokat. Hasonlót keresek viszont:
A lényege, egy amolyan teszt is lenne, hogy ha valaki kitölti, akkor arra kijön egy értékelés. Például amilyen magazinokban szokott lenni, hogy ha az adod válasznak, hogy sokat dohányzol, iszol, nem mozogsz stb akkor kiadja rá, hogy nem élsz egészségesen stb. Ilyen formát csak más témával. És később a felvitt adatokból kellene majd statisztikát csinálni. Fenti példában ez úgy nézne ki, hogy X kor, X nemből mennyi százalék dohányzik, mennyi nem. Vagy hogy a végső értékelés alapján mennyi él egészségesen és mennyi nem az összes alapján.
Szólva a kérdés miben is lehetne ezt. Én Accessre gondoltam először csak azt nem tudom azzal lehetne olyat, hogy X válaszra megy adott pont, Y-ra megint más és később kiszámolja a végső értéket és besorolja kategóriába.
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Mac OSX alá kellene nekem egy olyan progi, mint a Paragon NTFS, csak ingyé', vagy nagyon alacsony árral. A lényeg, hogy Disk Utility-ben tudjak NTFS-ként formázni és tudjak írni normális sebességgel a fájlrendszerre. Kb ennyi.
Köszi!
-
ATi0021
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék készíteni egy felmérést. A lényege, hogy a kérdésekre fix válaszok lennének, amik alapján kellene nekem egy egyéni értékelés. Majd később szeretnék statisztikát csinálni belőle, hogy például fiúk lányok, kor stb alapján milyen eredmény lett. Ez beleférne még valamelyik Office programba, vagy mivel lehetne megcsinálni?
Köszönettel. Ati
-
olivera88
veterán
Véletlen nem létezik olyan program amivel webcamként tudom használni a fényképezőgépet?
-
ledgeri
nagyúr
Milyen program, ami tudja mérni, hogy egy adott mappába mekkora írás történt egy adott időszak alatt?
-
AtHoS
nagyúr
válasz
muszty #28428 üzenetére
Virtualdub-hoz van Vobsub feliratkezelő plugin, amivel kedvedre variálhatod a feliratod kinézetét.
Virtualdub-ot feltelepíted, majd mikor a Vobsub kerül telepítésre rákérdez, hogy telepítse-e a vdub plugint. Itt értelem szerűen megadod a vdub útvonalat (plugins mappába kell kerülnie a textsub.vdf fájlnak)Mondjuk, ha .idx + .sub fájlod van, akkor vobsub_vd.vdf pluginre van szükséged, amivel ha jól emlékszem hasonlóan lehet kezelni a feliratokat
-
LonGleY
veterán
válasz
Mattey #28429 üzenetére
Windows újratelepítéssel.
Ha csak a 9-es verzióival van gond (vagy eleve XP-ről van szó), akkor annak a telepítőjével (Windows 7-re is fel szokás rakni egyébként, mert pár program még mindig ezeket a komponenseket használja).
-
Mattey
tag
Milyen progival tudnám lekapni a Direct X-et ? VAgy javítani?
-
muszty
tag
Üdv
Elég jól utána néztem a dolgoknak, de nem találok egy olyan progit se, amivel úgy lehetne feliratozni, hogy a szöveg mögött fekete háttér van, mint ebben a videóban: http://www.youtube.com/watch?v=ACzXZsEPpI0
Valaki nem tudna kisegíteni? -
Dilikutya
félisten
Hello!
Két kérdésem lenne.
1. Mivel tudok lyric videót csinálni? Youtube-on manapság menő, dalokhoz készül elsősorban dalszöveggel, de nem feliratozás, a szöveg maga a videó valamilyen háttérrel.
2. Olyan felirateffekt, ami képernyőre fröccsentett folyadékból jeleníti meg a feliratot. Pl vér fröccsen, lefolyik a képernyőn, és ott marad a felirat.
-
zone
őstag
válasz
Fecogame #28419 üzenetére
Ütemezett indítással nem kerül előtérbe? Nálam közvetlenül indítva egyből az indított programra fókuszál.
Próbáld ki, hogy a start sor felé ezt beírod:@echo off
setlocalif [%1]==[Recurse] goto %2
start "Focused Window" "%0" Recurse Label %1 %2 %3 %4 %5 %6 %7 %8 %9
exit:Label
-
válasz
Dluinet #28418 üzenetére
A .bat fájllal végső soron egy Firefoxot fogok megnyitni, ennek kellene az előtérben futnia ( erről fogok screenshotot készíteni ). Szóval ehhez mi kellene hozzáírnom a .bat fájlhoz?
Jelenleg ez van a fájlban:
@echo off
start /d "C:\Program Files\Mozilla Firefox\" firefox.exe -
-
Motaba78
addikt
Sziasztok
Milyen programot ismertek fotozashoz
,amivel egy notit es a fenykepezot osszekotom majd az elkeszult kepet mar rakja is at a notira es esetleg szerkeszteni is lehet ? Elore is koszonom. (Hirtelen a camera control pro jut eszembe, de kellene alternativa) -
AtHoS
nagyúr
válasz
Fecogame #28413 üzenetére
Ilyesmire szerkeszteném a batch fájlt
@echo off
call :GetDate year month day
screenshot-cmd.exe -o x:\SS\screenshot_%year%-%month%-%day%.pnggoto :EOF
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
:GetDate yy mm dd
::
:: By: Ritchie Lawrence, 2002-06-15. Version 1.0
:: Func: Loads local system date components into args 1 to 3. For NT4/2K/XP
:: Args: %1 var to receive year, 4 digits (by ref)
:: %2 var to receive month, 2 digits, 01 to 12 (by ref)
:: %3 Var to receive day of month, 2 digits, 01 to 31 (by ref)
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
setlocal ENABLEEXTENSIONS
set t=2&if "%date%z" LSS "A" set t=1
for /f "skip=1 tokens=2-4 delims=(-)" %%a in ('echo/^|date') do (
for /f "tokens=%t%-4 delims=.-/ " %%d in ('date/t') do (
set %%a=%%d&set %%b=%%e&set %%c=%%f))
endlocal&set %1=%yy%&set %2=%mm%&set %3=%dd%&goto :EOF
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::Szerk.
Értelem szerűen ahol kell egyénileg módosítva az útvonalakat, stb.. -
Zso2
őstag
Köszi mindenkinek sajnos rájöttem ,hogy sajnálom a 40-50gb helyet erre ,majd inkább újra telepítgetek,ha lesz valami.
-
cigam
titán
Pl. a beépített mentő programmal. Lemezkép létrehozása, és Rendszer-helyreállító lemez készítése.
De rengeteg klónozó program létezik pl Maricum Reflect, Redo, az ubcd4win is tartalmaz pár partíció/lemez másolót (DriveImage XML,...)
-
Zso2
őstag
Szevasztok,melyik az a progi amivel a legegyszerűbben le tudom menteni a friss win7-t a feltelepített driverekkel együtt,meg progikkal ,ha valami gubanc van csak visszamásoljam a hdd-re úgy ahogy van.?
-
LonGleY
veterán
-
zone
őstag
válasz
Fecogame #28402 üzenetére
Érdekes a kérdés, ezért utánajártam.
Kell hozzá ez a program: screenshot-cmd
Kell egy batch fájl, mondjuk screenshot.bat néven, ami ezt tartalmazza:timeout /T 3
screenshot-cmd.exeEz 3 másodperc késleltetéssel elindítja a programot.
Kell egy screenshot.vbs script, ammi ezt tartalmazza:
CreateObject("Wscript.Shell").Run "screenshot.bat",0,True
Ez úgy indítja a batch fájlt, hogy elrejti a cmd ablakot. Próbáltam közvetlenül az exe-re is hivatkozni benne, kihagyva a batch fájlt, de ekkor rákérdez a futtatásra.
Az időzítéshez pedig egyszerűen a Windows ütemezőjét használd. -
Hogyan lehetne megoldani ( akár egy .bat fájllal ), hogy időzítetten, napi egyszer csináljon egy képernyőmentést?
-
AtHoS
nagyúr
Hagyd, felesleges.....explorer hash-t is gyárt, start menüt helyettesítő szerkeszthető eszköztára is van, menüit is úgy szerkeszted ahogy akarod, a látható fájlokat is 2 másodperc alatt tudod szűrni vele, fájlokat/mappákat is könnyen lehet tartalom egyezőségre/különbözőségre ellenőrizni, rejtett fájlokat is 5 kattintással lehet vele eltüntetni/megjeleníteni, fájllistát készíteni, alapértelmezett hozzárendeléseket felülbírálni, stb... ráadásul "ingyen" van.
Szóval hagyd, hogy mindenki azt használja, amit akar, ami a felhasználói szokásaihoz a legjobban illik
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Antivírus szoftverek, VPN
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- CSX 2x2GB (4GB) DDR 800 MHz kit
- Samsung Galaxy A55 / 8 RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12hó Harancia
- Microsoft Surface Pro 6 fekete
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3176, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest