- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
válasz
akoskodas #52607 üzenetére
Esetleg: RLB Demo programja [link]
"A DEMO programok célja a kipróbálhatóság, így a DEMO programokkal minden könyvelési feladat kipróbálható, korlátozva csupán a tételszám van: maximálisan 30 tétel rögzíthető ügyfelenként,valamint a bérmodullal december hóra nem lehet bért számfejteni. A számlázó program DEMO változatával maximum 30 számlát állíthatunk ki, és nem módosíthatjuk a szállító nevét, ebből következően a DEMO számlázóval készült számlák nem használhatóak adóügyi bizonylatként."
Úgy emlékszem alapból van benne egy minta "szervezet" -
AtHoS
nagyúr
válasz
tylerddd #52100 üzenetére
Talán a [Thing Counter]
-
AtHoS
nagyúr
válasz
chrome11 #52084 üzenetére
Ha azonos néven van a video mellett a felirat fájl, mint a video, akkor auto megjeleníti lejátszásnál. Amúgy pedig, jobb klikk a video képén, majd Feliratok és Engedélyezés ill. be is lehet tölteni külső fájlokat is. Na mondjuk ez MPC-BE-ben, sima MPC-HC-ban itt nem látok betöltési lehetőséget, ennél amit bobalazs írt lehet betölteni más helyen/néven lévő feliratfájlt
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Rodzser Mór #51607 üzenetére
Véletlenül nem szoktál Total Commander vagy társai fájlkezelőt használni?
Azokban van eszköztár, ahová annyi "mappát" azokban almappákat, program indító ikonokat használhatsz amennyit szeretnél, rendezgetheted a sorrendjüket, egyéni ikonokat is rendelhetsz hozzájuk plusz egyénileg szerkeszthető lenyíló menüt is lehet beléjük varázsolni
De TC-ben van alapból szerkeszthető (és almappázható is egyben) START / Indító menü
pl.
Ha nem használsz ilyesmit, akkor talán: [WinLaunch: Launchpad for Windows]
-
AtHoS
nagyúr
válasz
sztanozs #51543 üzenetére
Érdekes nálam lehet változtatni mi alapján rendezzen, De amúgy is keresztnév mező az alap rendezési mód, tehát nincs összevisszaság
woodworm
OK, nálad az a megoldás működik, nálam meg ez. Én tudok kompromisszumot kötni abban, hogy melyik mezőbe mit írok, míg Te nem (na meg amik még jöttek tippek, ott is tökmindegy milyen mezőbe kerülnek az értékek)
De akkor lényegében van már több működő megoldás. Még, ha neked van/volt is azzal korábban problémád amit én írtam le, de nálam meg hibátlanul működik, szóval akkor én leszek a kivétel, ami erősíti a szabályt
bacus
Jó bakker, de tele a fórum olyanokkal, akik nem hajlandóak a gyári tárcsázót/névjegykezelőt lecserélni, melyek pl. nem tudnak szó közepében találatot adni keresésre. Erre előállsz a legprofibb erre fejlesztett alkalmazással, ami mindent is tud
-
AtHoS
nagyúr
válasz
woodworm #51540 üzenetére
Valamit erősen benéztél
"Sajnos bármit módosít a webes felületen már rosszul mentődik el, mert a google rosszul kezeli a név megjelenítését és nem a magyar, hanem a nemzetközi standardok szerint rendezi."
Nem kezel az rosszul semmit, csak amerikai stílusban jeleníti meg a neveket keresztnév vezetéknév sorrendben. Ellenben, ha TE a magyar általános használat szerint szeretnéd megjeleníteni, akkor fordítva kell kitölteni a mezőket (keresztnév vs. vezetéknév) és nem kell semmiféle csv és egyéb dolgokat szerkesztgetni, mindent az adott helyen meg lehet tenni, mivel van rá még mező is készítve, nem kell megerőszakolni semmit, csak tudni kell használni
Nálam már több éve jól működik, szóval nem lehetetlen ezAzt hiszem ezeket már leírtam korábban is csak sikerült fölötte átfutnod.
De amúgy nem ellenzem, hogy Te úgy használod ahogy akarod
-
AtHoS
nagyúr
-
AtHoS
nagyúr
válasz
zsoltip #51531 üzenetére
Én is telefonon szoktam a kontaktokat felvinni, de a név mező mellett jobbra lévő kis "háromszöggel" lenyitom a mezőt, ami így szétnyílik
- Név előtag
- Keresztnév -> ide családnevet írok
- Középső név
- Vezetéknév -> ide utónevet írok
- Név utótag
- Vállalat
- Beosztásmezőkre.
Itt konzekvensen Keresztnév helyére a családi nevet, Vezetéknév helyére pedig az utónevet szoktam beírni, mert GG ugye alapból mindenhol fordítva jeleníti meg (ill. korábban így kezelte).Most ránéztem asztali gépen böngészőben a névjegyekre, ahol egyet megnyitva Szerkesztésre ugyanúgy a fordítottan beírt értékeket mutatja.
De egyébként a bal oldalon a Címtárat választva a Keresztnévhez beírt Családi név szerint rendezi sorba a névjegyeket, viszont most észrevettem pár kivételt, ami eltért ettől, bár a ABC sorrendiségben nem volt probléma, de ennek ellenére furcsa volt, hogy a B betűs neveknél (értelem szerűen a Keresztnévhez beírt Családnév szerint rendezve) más betűvel kezdődött az adott névjegy.
Egyiknél előtagba volt beírva, hogy Zongora, így az volt elől (hát ez mondjuk nem meglepő), viszont több névjegy esetén is hiába a fentiek szerint mutatja szerkesztésre megnyitva a névjegyet a Vezetéknév mező értéke volt elől és utána a Keresztnévhez beírt érték (de ugye a rendezésnél a megfelelő helyen - keresztnév mező szerint - volt egyébként az adott névjegy, de vezetéknév, keresztnév mező értékek sorrendiséggel megjelenítve)
A Zongora megjegyzést átraktam utótaghoz, míg az egyik fordított megjelenítésű névjegynél a vezetéknév mezőben végeztem pici módosítást, majd mentés után rendbe került a megjelenítés a Címtár nézetében (keresztnév, vezetéknév sorrendre).TruePhone tárcsázót használom Androidos készüléken és ott is Keresztnév mező szerint vannak a névjegyek megjelenítve, de az előbbi anomáliák - fordított megjelenítés - nem jelentkeztek eddig sem.
szerk.
woodworm
-
AtHoS
nagyúr
Hát a szögegyszerű szövegszerkesztő azonnal indul és szinte semmit nem lehet formázni benne, de ugye nem vagyunk egyformák
szóval nem tudom a notepad-ra milyen jelzőt is használnál, ha a LO szövegszerkesztője szerinted szögegyszerű
De ezen nem fogunk összeveszni, csak TELJESEN más a nézőpont részedről
-
AtHoS
nagyúr
válasz
hódmaci #51440 üzenetére
Én ezeket irfanview képnéző alap szerkesztési funkcióival szoktam egyberakni, ha már úgyis azzal szkennelek
aztán, hogy marad kép formátumban avagy PDF-et mentek belőle az felhasználástól függ
Bár ehhez némi jártasság is igényeltetik, ezért a javasolt (amúgy nem szögegyszerű) szövegszerkesztők használata kényelmesebb ebből a szempontból.
(szögegyszerű szövegszerkesztő -> notepad és társai - tudom, jelen esetben nem relevánsak -, nem pedig az Office jellegű csomagokban lévő megoldások)szerk.
Amúgy gondolom a szig-t, lakcímkártyát, TAJ-t, adókártyát nem külön-külön szoktad szkennelni, hanem egymás alá berakod őket, majd második menetben TAJ és adókártya kivesz és SZIG + lakcímkártya maga mellé "másik oszlopba" forgatva szkennel.
Bár Office-os szövegszerkesztő használatával nem is szükséges "másik oszlopba" forgatni, mert ott kényelmesen húzgálhatod a képet és csak a megfelelő rétegmagasságot kell hozzá igazítani -
AtHoS
nagyúr
válasz
zsoltip #51411 üzenetére
Linkre kattintottál? Method №2: Configure AdGuard DNS manually -n belül Androidot kiválasztottad? Általam bemásolt "Instructions for Android 9 and above" részt olvastad?
Szerintem nem, de mindegy is, bizonyára jobban tudod, hogy megváltozott a régi cím és az általam bemásolt a hivatalos
-
AtHoS
nagyúr
válasz
zsoltip #51409 üzenetére
[Hogyan kell beállítani az AdGuard DNS-t?]
Default server
tls://dns.adguard-dns.com
AdGuard DNS will block ads and trackers.Non-filtering server
tls://unfiltered.adguard-dns.com
AdGuard DNS will not block ads, trackers, or any other DNS requests.Family protection server
tls://family.adguard-dns.com
AdGuard DNS will block ads, trackers, adult content, and enable Safe Search and Safe Mode, where possible. -
AtHoS
nagyúr
Erre megoldás tárhelyre feltöltés és a futtatható állomány linkjének küldése e-mailben.
WinRar-ban be lehet állítani kibontási útvonalat, ami független attól, hogy honnan lettek összedobálva a csomagba a fájlok/mappák. Azt viszont nem vágom, hogy ezt csak rar típusú tömörítvénynél tudja vagy esetleg zip-et választva is.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
DrojDtroll #51366 üzenetére
TC tudja ezt, a parancsokat vesszővel elválasztva egymástól, DE azt írják, hogy a második parancs nem vár az első parancs lefutására [Menu item executing multiple commands]
Ahogy írják itt tudsz a Help-ben olvasgatni a lehetőségekben, mert pl. várakozási lehetőség is van a parancsok között
"To look-up how TC can support you, do
- right click a button
- choose Change...
- press F1 key and read
- cancel the button dialog" -
AtHoS
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #51143 üzenetére
Nekem bőven elég lett volna, mert nem a kép mintázata alapján akartam volna hasonlítani, hanem fájlszinten, név-méret alapján. Csak épp pont fotókra akadtam
Amúgy az Awsome Duplicate Photo Finder-rel végül megoldottam azt a maradvány kb. 4...500 fotó hasonlítását. Igaz munka közben az összes fotóra dolgozott nem csak az elsőnek megadott mappa képeit kereste a másodiknak megadott mapparendszerben és első alkalommal fél óra alatt kb. a képek feléig jutott, de akkor több időt nem tudtam rá szánni így lekapcsoltam.
Második alkalommal viszont nem is tudom hogyan, de olyan 11...12 perc alatt végigpörgette az összes fotót és talált is sok 100%-ig egyezőt (no ezek között rengeteg volt a célmappában duplikálódva, amivel egyelőre nem kívántam volna foglalkozni, de ha már így alakult, akkor végiglépkedtem azokon is) és megtapasztaltam azt is, hogy csak egyesével lehet kijelölni benne, így minden egyes duplikátumot egyenként kellett töröltetnem, plusz a törlési figyelmeztetés minden egyes esetben. Na ez meg vitte az időt rendesenAnnyi előnye volt ennek, hogy korábban pár kép kapott tartalma alapján új elnevezést és ezzel a módszerrel azok eredeti verziói is kiszűrésre kerültek, ami csak fájlnevek és méret alapján kimaradt volna
-
AtHoS
nagyúr
Megkövetem magam, mert...
Nem tudom ki szerkesztette a leírásokat az összefoglalóhoz, de most rálestem az Awesome Duplicate Photo Finder-re, aminek leírásából kimaradt a duplicate szócska, így alapból skippeltem is, de jobban átnyálazva a program elnevezéseket csak úgy gondoltam valami ilyesmi jó lehet és mintha dolgozna is, bár lassúcska kicsit, mert tartalom alapján hasonlítgat, ahogy kivettem.
Winmerge-re is ránézek....majd (mondjuk erre kapásból fájlok összehasonlítása maradt meg bennem régről, így szintén skippelve lett első nekifutásban), mert ennél is említettek fotóhasonlítgatás mókát weboldalukon, meglátjuk mapparendszerben működőképes-e
Szóval lehet mégiscsak van/lesz megfelelő progi összefoglaló alapján
szerk.
IT user
Köszi rálesek erre is -
AtHoS
nagyúr
válasz
woodworm #51135 üzenetére
Azt az összesen 1 darab fizetős verziót (mondjuk FREE-ként szerepel az összefoglalóban, de valahogy csak a 7 day trial-ra akadtam csak)? Na azt nem, de nem is fogom
ugyanis 41 font-ot jelenleg nem ér meg számomra ez a program, még ha a 7 nap alatt biztos megoldanám vele a most felmerült megoldandót
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Olyan programot keresek windowsra, mellyel relatíve gyorsan tudok keresni duplikátum fájlokat.
Konkrétan: ráakadtam egy mappányi "ömlesztett" képre, melynek nagy része fotó. Ezt én valamikor szétszortíroztam már, mert sokat megtaláltam kézi keresgéléssel, de közben eszembe jutott hátha van erre speckó program.Szóval egy kijelölt mappában lévő sok fájlon dolgozva ellenőriz megadott meghajtón duplikátumot, vagyis megadható mely mappában lévő fájlokhoz és az is, hogy hol keressen duplikátum fájlokat, majd egy összesítő oldalon mutatja mihez talált mihez nem. Az sem lenne rossz, ha az összesítő oldalon lehetne is törölni a duplikátummal rendelkezőket
Nyilván nem csak képekre lenne jó használni a későbbiekben
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Ittnemaz #51126 üzenetére
Köszi, elmentettem későbbre
W11-es topikban megerősítették, hogy mklink-kel a mentendő mappáról junction-t létrehozva a kijelölt OneDrive mappába működőképes.
Hétvégén neki is ugrottam beállítani és már az utolsó pár tizengiga van csak hátra a feltöltésből, tehát teljesen rendben van az
mklink /j "X:\OneDriveMappa\BackupGyujtomappa\D\LinkeltMappa\" "D:\LinkeltMappa\"
módszer. Jelen esetben X és D két eltérő háttértáron lévő partíció. Az elérési út saját egyértelműsítő elgondolás, hogy ránézésből egyből lehessen látni melyik mappa mit tartalmaz ill. hová tartozik, de ugye ez egyénileg testreszabandó.
Böngészővel megnyitva a OneDrive oldalát pedig elérek minden fájlt Android telón is. Bár még az Androidos OneDrive APP-ra is ránézek az mennyire "buta", viszont oda van már korábbról tipp szinkronizáló APP-okra
-
AtHoS
nagyúr
Aha, akkor 3 különböző partícióról egyre kellene másolgatnom a cuccaimat, de előbb át is partícionálni, hogy el is férjenek, hogy megfeleljek a OneDrive követelményeinek?
Jobb szeretném előbbieket kihagyni
Vagy Hardlinkeléssel is működik a OneDrive? Ennek még utánaolvasok
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
MS Office365 mellé járó 1TB-os tárhelyre szeretnék menteni egy PC-s mappa (és annak almappái) tartalmát, ha abban/azokban változás történik.
OneDrive-ban nem találtam ilyen lehetőséget (MS-éknél senkinek nem jut ilyesmi az eszébe?), így keresném az erre megfelelő biztonságos és működő megoldást/programot.Az nem lenne probléma, ha pl. Android rendszeren is hozzá lehetne férni a mentett mappákhoz/fájlokhoz (bár ez talán Ms tárhely kezeléssel weboldalon keresztül alapból megoldható)
-
AtHoS
nagyúr
válasz
perempe #50977 üzenetére
jahogyja, azt hittem valami nagyobb mennyiségről van szó.
Akkor viszont szerintem ezt a kis mennyiséget sokkal gyorsabb begépelni egy excel táblába, mint másol, beilleszt number extractorba, majd sorokat törölgetni és ellenőrizni, hogy volt-e boltnévben szám, amit szintén törölni kell és a végeredményt átmásolni a számolgatóbaAztán a végeredmény összeggel mit kezdesz? Felírod a heti költés összegét?
De persze Te tudod neked mi a kényelmesebb
-
AtHoS
nagyúr
válasz
perempe #50975 üzenetére
Ahogy nézem ez bizony az általad belinkelt 3 sornyi mintát sem képes összegezni
A Numbers extractor meg a dátumokat és pl. a coop 660-ből a 660-at is kiemeli a szövegből és így a maradvánnyal sem tudsz szerkesztés nélkül mit kezdeni, csak itt már a 660-at sem fogod tudni, hogy nem kellene oda -
AtHoS
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #50954 üzenetére
Indítás alatt nem az OK-val-ra, hanem F2-vel-re gondoltam
persze, mint írod, F5-öt nem lehet megúszni
Amúgy TC wincmd.ini-hez tartozó HELP-jében a Part1 Section alatt van 2 ilyen bejegyzés
SpeedLimit=5.0 Last used speed limit in kBytes/s in the background transfer manager
SpeedLimitEnabled=0 1: Enable speed limit immediately when opening background transfer managerIlletve ehhez kapcsolódhat ha szükséges
AlwaysCopyInBackground=0 1: Total Commander always copies in the background 2: Always use background transfer manager
Na szóval az 5.0-t átírod 1.0-ra és voálá 1KB/s, bár azt majd leteszteled mennyire működőképes
-
AtHoS
nagyúr
válasz
perempe #50947 üzenetére
Mennyire vagy hajlandó előformázni ezt a szövegfájlt?
A középső részen a megnevezésekből el kell tüntetni a szóközt, már ugye ami tartalmaz ilyet (a beillesztett példádban pl. a Coop 660. közötti szóközt kell törölni vagy helyettesíteni kötőjellel, stb...). Utána a komplett szövegfájlt vágólapra másolod, majd egy üres megnyitott Excelben a Kezdőlap Beillesztés részen kiválasztod az "A szövegbeolvasó varázslóval ..." részt. Itt ne állíts semmit, csak nyomj a Tovább-ra, következőnél a Szóköz legyen kijelölve Határolóként, majd Tovább. Utána hagyd Átalános-on Az oszlop adattípusát és ha mindent jól csináltál, akkor alul a megtekintés részen 3 oszlopot fogsz látni, a harmadikban csak az összegeket.
Nézd át, hátha bennmaradt még valahol egy szóköz. Ha minden rendben, akkor mehet a Befejezés és utána csinálhatsz amit akarsz az összegekkel -
AtHoS
nagyúr
válasz
John D'oh #50895 üzenetére
Ha "normális" monitorod van, akkor menüjében be lehet állítani, hogy 1:1 megjelenítést alkalmazzon. Winben pedig beállítasz egy kisebb felbontást, amit a monitor 1:1-ben fog megjeleníteni, körülötte fekete kerettel
VGA meghajtóban pedig szerkeszthetsz saját felbontásokat, ha az alap kínált nem felelne meg.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
atoszmester #50887 üzenetére
Hát nem tudom mióta használod a DC-t. Én most kíváncsiságból felraktam, hogy megnézzem neked mit is kell benne beállítani ahhoz amit szeretnél. 2 perc alatt kiderült, hogy ezt kell használni:
Parancs: cm_ChangeDir
paraméter: activepath=%$PROGRAM_FILES%Tudom neked javasolni ilyen esetekben a program Súgóját. Sok infót lehet szerezni belőle. Pl. most is az Új gomb parancs mező jobb szélén ott a link hozzá. Bár előtte nem árt a megfelelő belső parancsot jól kiválasztani
-
AtHoS
nagyúr
Köszönöm a tippeket, javaslatokat infókat
-
AtHoS
nagyúr
Pop3-mal használtam hosszú időn keresztül, de tavaly tavasszal valamiért "beakadt" az M2 és egyik napról a másikra pl. gmail-ről már nem szedte le a leveleket. Ekkor lekapcsoltam M2ben a lekérdezést és hozzáadtam imap-pal a fiókot újra (tehát biztos hogy imapot használ jelenleg gmailhez, de szerveren nem címkéz/pakol semmit az biztos) azóta is így működik.
Ha mindegyik tudja, akkor kipróbálom az összefoglalóban ajánlottakat és amelyik megtetszik az marad
A pluszban írtakon meg elgondolkodom, biztos úgy egyszerűbb is lenne
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Email klienst keresnék elsődlegesen windowsra, amellyel egyszerűen megvalósítható több különböző levelezőfióknál a beérkező/elküldött levelek szortírozása "mapparendszerben" és almappázást is kezel + offline tárolást is megvalósít.
Jó lenne (bár nem tudom ez egyáltalán megvalósíthat-e) az imap-on kezelt levelezőfiókok esetében (pl. gmail), ha a mapparendszer az online felületen is létrejönne, az aktuális módosítások (mappa átnevezés, levél áthelyezése, stb...) ott is végrehajtódna.Jelenleg még Opera M2 levelezőjét használom, de szeretnék továbblépni róla. M2vel szépen lehet mappázni, szabályokkal auto mappázza/címkézi a leveleket, de online ezek nem mennek végbe, így a szortírozást webes felületen is el kellene végezni (amivel baromira nagy lemaradásban is vagyok
)
Elsődlegesen ezt szeretném, minden egyéb extra csak ezt követően érdekel
Természetesen fizetős megoldás is érdekel
-
AtHoS
nagyúr
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Egy barátom keresett meg olyan kéréssel, hogy konyhabútorát át akarná fóliáztatni és a színválasztáshoz keresne olyan programot amivel át tudná színezni a konyhabútorról készült képen a bútort. Van/létezik egyáltalán ilyesmi program?
-
AtHoS
nagyúr
No ez nem tűnik túl jó fejleménynek nálad
Nem tudom erre gondoltál-e: [Adatmentés]
-
AtHoS
nagyúr
[Image Mounter by Paragon Software] ha működik
vagy [How to use .pVHD in VirtualBox?]
"I can mount the entire image in VirtualBox, set it as a bootable disk for a new VM, and it appears to work. However vboxmanage doesn't like manipulating the VHD image. Strange. Maybe it has to do with GPT vs MBR? (My tests are all on GPT partitioned disks.)" -
-
AtHoS
nagyúr
válasz
SpaceJam #50274 üzenetére
Nem csak, hogy a tálcát nem lehet oldalra rakni, de a start menüt sem tudod így mappázgatni, ahogy nálad van.
Mondjuk tálca oldalra rakására van megoldás [link] de a start menü nem változik, marad ugyanaz a kutyagumi3x6 progit látsz egyszerre, ha ettől többet akarsz, akkor ahhoz görgetni kell
-
AtHoS
nagyúr
válasz
liszi70 #50227 üzenetére
Mikor bekapcsoltam az Összesítő nézet-et auto eltűnt és képen látható lett. Semmi extra nem kellett hozzá....lehet a W11 az oka
Grafikont is ki lehet kapcsolni, akkor szövegesen írja az adatokat
szerk. Én nem átméreteztem az ablakot, hanem a jobb klikkből elérhető Összesítő nézet alakítja ilyenre a felületet csak utána még kisebbre állítottam a megjelenítést
-
AtHoS
nagyúr
-
AtHoS
nagyúr
Ha az első mentés egyedi terület megadást igényel, akkor az 5-ös Custom rectangle/region capture pontot kell kijelölni. Ilyenkor capture alkalmával megjelenik a képernyőn egy széltől-szélig érő függőleges+vízszintes vonal, aminél a kereszt aktuális helyzetének x-y koordinátáit mutatja a kereszt mellett balra-fent. Ha megvan a bal felső sarok, akkor katt (ha nem mozdítjuk a kurzort, akkor mutatja az X-Y koordinátákat a kattintás pillanatában)
A kurzort elmozdítva átvált a mutatott érték width-height-ra, majd a terület kijelölése után újabb katt és kész a képernyőmentés.Nem valami felhasználóbarát, mert az x-y koordinátát meg kell jegyezni, míg a width-height pedig a mentett kép méretéből meglesz később is, bár erre is van lehetőség megjegyezni.
Sajnos a ShareX általi kényelmes nyújtogatom a téglalapot kényünk-kedvünk szerint itt nem érhető el és belenézve a súgóba nem találtam lehetőséget arra sem, hogy a koordinátákat a fájl névbe auto beleírja (bár a width-height paramétereket bele lehet kombinálni a fájlnévbe, ezek viszont a kép megnyitásával is megtudhatóak)
Utólagos képvágáskor az iview fejlécében mutatja a kijelölés bal felső sarkának x-y koordináit és mellette a width-height értékeket, plusz az oldalarányt és itt van lehetőség a kijelölést utólagosan szélesíteni-keskenyíteni mind vízszintes, mind függőleges irányban
-
AtHoS
nagyúr
Ha mégsem találnál, akkor egy egyszerű iview megoldja neked ezt a problémát utólagos régió kivágással. Meg tudod adni a kívánt képterület helyét x-y koordinátákkal és a méretét width-high értékekkel, amit el is tud menteni, de batch műveleteknél egyéb dolgokat is hozzá tudsz csapni, ha szükségesnek látod és ezen beállításokat fájlba menteni, később betölteni.
De bizonyára más képkezelők is hasonlóan jók lehetnének ehhez
ui.
Mondjuk iview tartalmaz képlopó funkciót is, ahol x-y koordinátákkal lehet beállítani a képlopás helyét és width-high értékekkel a méretét
-
AtHoS
nagyúr
válasz
tonyrulez #49648 üzenetére
Mostanában nem tesztelgettem az üresjárati elalvás dolgot, de anno win7 beszivatott pl. 2x sebességű DVD írás közben elküldte aludni a gépet, mert nem volt egér vagy billentyűzetkezelés. Hosszabb idejű WinRAR tömörítés közben is simán elküldte a gépet aludni. Az, hogy a proci és a winyó éppen aktívan dolgozott, neki smafu volt.
No innentől hanyagolom a Win féle altatós mókát, bár lehet, hogy Win8 - Win10 érára már kiküszöbölték azt, hogy csak egér+bill használatot tekint aktív géphasználatnak
-
AtHoS
nagyúr
válasz
MostaPista #49607 üzenetére
Ha ingyenesség kritérium nálad, akkor gondolom windowst se használsz...ja várj csak, win7re keresel programot.....
14 napig ingyenesen használhatod a TC-t és utána is működik, nem tilt le semmit...legjobb tudomásom szerint
-
AtHoS
nagyúr
válasz
SpaceJam #49576 üzenetére
Feladatütemezőbe ezt a powershell scriptet kell berakni és auto indul, ráadásul le is rakja tálcára
start-process taskmgr.exe
Start-Sleep -s 1
$shell = New-Object -ComObject "Shell.Application"
$shell.minimizeall()A grafikonjával nem tudok mit kezdeni, ha elegendő, hogy látszik az aktuális terhelés szintje, akkor jó, ha nem, akkor nem jó
lehet használni esetleg azt amit ajánlottál
-
AtHoS
nagyúr
válasz
SunMount3r #49409 üzenetére
A self-host nem offline, hanem saját magadnak saját szerverre rakhatod az adatbázist. Gondolom az alapértelmezett Bitwarden fiókba bejelentkezés nélkül tudod ezt használni, de ez nem ebbe a topikba való, adtam linket hol érdeklődj [Jelszókezelők] én nem tudok self-host-ban segíteni, mert nem vagyok járatos, próba erejéig használtam csak Bitwardent korábban
Fiók bejelentkezés előtt beállítható a saját szerver címe -
AtHoS
nagyúr
Súgó szerint ilyen formátumban írd be a kereső mezőbe: dc:today
Hagyd lefutni a Query-t (bal alsó sarokban írja is, hogy fut...egy darabig fog is futni/futhat is)
Természetesen dc helyett mehet da, dmElőbb a funkciót kell beírni kettősponttal, majd a paraméter érték, ahová pl. a today konstans is mehet dátum érték esetében
SunMount3r
Itt kérdezz a topikjában, lesz tapasztalat is [Jelszókezelők]
Bitwarden a Self-host Option-nal saját helyen tárolja a jelszavakat
-
AtHoS
nagyúr
válasz
repvez #49256 üzenetére
IrfanView nem lapozgat PDF-en, ha a rendszerben nincs hozzárendelve, ergo nem IrfanView a probléma okozója
Egyébként pedig IrfanView-nál az Options -> Properties/Settings -> Plugins -> alul az Other Plugins részen PDF options és pipáld be a Use (new) "PDF.DLL" Plugin for PDF loading checkbox-ot. Onnantól megnyitja a pdf-et is, bár lapozgatás közben, ha a korábban javasolt beállítást megcsináltad átugorja a PDF-et...legalábbis nálam így működik
rar-hoz meg hozzá sem szagol. Ott valami nem kerek a rendszerben, ha rar-t is be akar tölteni.
-
AtHoS
nagyúr
Kipróbáltam a plugint, gyors tapasztalati megjegyzés:
A pluginnak egyetlen hátránya van: csak pdf-ben keresésnél ad találatot (tehát Általános fülön nem szabad engedélyezni a tartalomban való szöveg keresést)
Ha az Általános fülön engedélyezem a szövegre keresést és kitöltöm a szöveg mezőt, akkor hiába állítom be a plugin fülön pdf-re is a keresést semmilyen találatot nem fog adni. Ha nincs engedélyezve a szövegre keresés, akkor pdf-ekre lesznek találatok és vice versa. Így pedig 2 keresést kell mindenképpen végrehajtani: 1-et csak pdf-re és egyet minden másra
-
AtHoS
nagyúr
Hát ezt szarul állítottad be, mivel csak Milu szót tartalmazó fájlnévvel rendelkező fájlokban keresne, de szöveget nem írtál be mit keressen
Nyomj egy F1-et a kereső ablakban és olvasd végig a HELP-et
Amit keres: hagyd üresen vagy csak egy darab *
Pipa + Szöveg mellé: keresendő szöveg kerüljönszerk.
PDF-ben szerintem nem keres ill. nem talál ... hacsak nincs valami beépülő ehhez
-
AtHoS
nagyúr
válasz
tillatrilla #49142 üzenetére
Ezen topik témakörében a hordozható zenelejátszó = portable audio player software
Tényleg rosszul fogalmaztál ill. rossz topikban vagy. Itt PC-s szoftvereket keresnek egyéni problémák megoldására. Nálad meg mint kiderül szar a BT hangszóród lejátszása, az szvsz. nem ezen topikba tartozó témakör
Hacsak nem a pendrive-ra másolt fájlok véletlenszerű átnevezésére keresel szoftvert. De akkor ezt kellett volna írnod
-
AtHoS
nagyúr
válasz
tillatrilla #49136 üzenetére
Foobar2000 portable [link]
Nem próbáltam, hogy működik-e a random lejátszás, de feltételezem, hogy igen
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Kezdő vagyok #49076 üzenetére
Esetleg ez [mediaklikk-downloader] de csak úgy véletlen akadtam rá ráguglizva a kérdésed tárgyára, tehát nem próbáltam működik-e
szerk.
Közben máshol ezt az infót találtam róla: [link]
"2020.03.01. után feltöltött műsorok a RTL MOST frissítés miatt sajnos nem letölthetőek"
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Kezdő vagyok #49074 üzenetére
És visszafelé lapozni szoktál? Ha nem, akkor nem ártana...legalább 1et.
Amúgy meg valóban FLASH ..."szart" akarsz letölteni? Miután W10-ből is kivette MS a flash lejátszás lehetőséget? Flash támogatást megszüntette az Adobe! Értelmes böngészők nem támogatják már a flash lejátszást! stb...
Eszem megáll
-
AtHoS
nagyúr
Dehogy tuti, csak ilyenről én még nem hallottam (nem is kerestem
) és valahogy képek tömörítési eljárásából adódóan nem is tűnik kivitelezhetőnek. De ugye minden annak a kérdése, hogy mekkora a tűrési tartomány.
Az mondjuk megint egy másik történet, hogy a kiindulópontot alapul véve a kimondottan netes szolgáltatások által módosítandó, feltöltögetett fotók/képek mennyire sérthetnek személyiségi jogokat. De ezt majd eldönti, aki így akarja megoldani a dolgait.
Addig nem érdekel, míg nem szerepelek ilyen feltöltött fotón vagy ha igen, akkor hozzájárulásomat nem adtam eme tevékenységhez -
AtHoS
nagyúr
válasz
liszi70 #48448 üzenetére
Nemigazán használom a programot, egy barátomnak kellett korábban leszedni pár albumot, amit csak YT-n találtunk meg, ahhoz használtam. No meg jó páran állandóan YT letöltőt keresnek a környezetemben és ezt szoktam javasolni. Ennél mélyebbre én nem merültem bele a lelkivilágába
Most ránéztem, leszedtem pár formátumba és amit észrevettem, hogy első lépésben mindenképpen webm-ben szedi le, majd onnan konvertál a kiválasztottba. A különböző végeredmények méretei eltérőek, de hogy a GUI felületen miért ír más méretet ill. a létrehozás dátuma miért az ami, szerintem egyszerű programozói hanyagság végeredménye lesz
-
AtHoS
nagyúr
válasz
realist #48388 üzenetére
Telepítsd fel a DW Contacts & Phone & Dialer APP-ot. Ez az egyik legátfogóbb tárcsázó, névjegykezelő, amiben van statisztika rész: összesített + SIM-enként szétbontva
Jelenleg a TruePhone tárcsázót használom aktívan, de a DW is telepítve van és ezt mutatja most (nem vettem meg a DW-t, csak a linkelt ingyenes verzió van felrakva) nálam a statisztika (szintén P30 telón)
Költségek és számlázási ciklus nincs beállítva, mivel nem használom ezt a funkciót csak emlékeztem, hogy van benne és gyorsan lőttem róla egy képmentést, hogy lásd mit is mutat.
-
AtHoS
nagyúr
Ha véletlenül mkv a konténer formátuma a vágandó videónak, akkor mkvtoolnix is tudja úgy vágni, hogy nem tömöríti át.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
tylerddd #48270 üzenetére
Esetleg: [Random Choice of Elements / People]
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Vertigo18 #48034 üzenetére
Mennyire fontos, hogy alapértelmezett böngészővel böngéssz?
pl. sok alkalommal nyit meg nálad valami az alapértelmezett böngészőben oldalakat?
Ha nem, akkor állíts be más böngészőt alapértelmezettre és az előbbi .bat-al azt löveted ki, míg Te nyugodtan használod a megszokott böngésződet nem alapértelmezettként.
szerk.
egyébként ilyen funkciót korábban tűzfalak nyújtottak, lehet van mostanában is ilyesmi tűzfal pótló/kezelő pl. Tinywall és társai, szóval kérdezz be az antivirus topikba is ezzel kapcsolatban, hátha szerencséd lesz
-
AtHoS
nagyúr
válasz
N.Szil #47888 üzenetére
Külső memória kártyákra be lehetett kapcsolni kódolást, bár sosem használtam ilyen funkciót így nem tudom, milyen módon történik maga az eljárás (pl. a kártyán lévő mapparendszer, fájlok más eszközön láthatóak maradnak-e miközben a tartalmukhoz csak az eredeti készüléken lehet hozzáférni)
szerk.
Ha a zárójeles rész igaz, akkor a szervizben egy véletlenül elkövetett Factory Reset okozhat ilyen jelenséget -
AtHoS
nagyúr
válasz
Postas99 #47605 üzenetére
Rákerestem időpontfoglaló programra, de tapasztalat híján csak google találatokra tudok hagyatkozni. Ezek bizonyára 95%-ban megfelelők, de kategóriákra való utalást nem találtam az oldalakon, azt tesztelni kellene.
Ingyenesben winre ezt találtam [appointment-manager]
Fizetősben meg első találatok között ezt (nem olcsó) Customer Appointment Manager, de van demó verziója
MS fizetős szolgáltatása [link] [link]Illetve egy jó kis lista ilyen szoftverekre Appointments and Scheduling Software for Windows
Esetleg online verzióban ingyenes [időpontmester]
De ezek mind csak google találatok alapján tippek, lehet teljesen messze van az elképzelésektől amit nyújtanak
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Postas99 #47600 üzenetére
A kategória kezelésen kívül a többi stimmel, de hátha tud/használ valaki olyan programot, ami azt is tudja és ezen topikba is betéved és válaszol/ad tippet számodra.
Én sajnos itt elakadtam, nem volt igényem/szükségem még kategória funkcióra
Szerk.
Visszakerestem a Topikban naptár-ra és korábban ajánlásban többször szerepelt a Rainlendar program, aminél olvastam, hogy kategóriákat is létre lehet hozni [link]
Nézz rá szerintem, hátha...
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Postas99 #47595 üzenetére
A minimum 15 percet cáfolom, 0-1...5.... percet is simán lehet beállítani
kategóriás kezeléssel valóban nem találkoztam
Én jelenleg Droid-on acalendar+ programmal kezelem, ott az időtartam hosszánál 0-30p között 5 perces időtartamokat kínál, utána emelkedik 10 perces közökre, majd 60p után 15perces közök, stb.., de kézzel bármikor beállítok 1 percet is és mellékletet is lehet hozzá tenni (pl. fénykép, dokumentum)
Persze nálam időnként van csak szükség a használatára, napi beosztáshoz nincs
és kategória kezelést sem tud ez az APP
Ha véletlenül nem csak számítógépen kezelnéd a naptárat, akkor Droid vagy amilyen rendszerű telefonod van annak APP-os topikjába is kérdezz be, hátha tudnak olyan APP-ot, ami kategóriát is ismer, hogy neked csak egy előre létrehozott listából kelljen választani
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Postas99 #47590 üzenetére
Korábbi melóhelyemen google naptárat használtuk ilyesmi funkcióra: asztali gépen böngészőben megnyitva a bevitt "foglalásokat" simán egérrel lehet áthúzni máshová, időtartamát rövidíteni/hosszabbítani, lehet az időpontokat/alkalmakat/feladatokat rendszeresség szerint ütemeztetni (pl. minden hétfőn vagy minden hónap utolsó hétfője stb...). Több emberhez/helységhez/stb... lehet alkalmakat/időpontokat/feladatokat rendelni eltérő színezéssel, hogy első ránézésből látható legyen melyik bevitt időpont/alkalom/feladat kihez/mihez tartozik.
Természetesen bármikor ki/be kapcsolható melyik látszódjon éppen.
Előzetes figyelmeztetést is be lehet állítani az egyes elemekhez, hogy még véletlenül se maradjunk le róla. A figyelmeztetések előzetes ideje elég tág határok között állítható. pl. születés/névnapot napokkal/hetekkel korábban is jelezheti, akár többször is, hogy legyen idő ajándékot keríteni stb...A felvitt elemekhez megjegyzéseket, helyadatokat, résztvevőket, stb. lehet részletezni, ha szükséges.
Az elemeket lehet másolni, ezáltal újabb azonos elem létrehozása egyszerűbb ahol már csak a dátumot/időpontot kell megadniMondjuk kategóriákat nem hoztunk létre az egyszerűbb bevitelhez, nem is tudom van-e ilyen funkció beépítve. Viszont az alkalmak/időpontok/feladatok elnevezése alapján (természetesen konzekvensen ugyanazokat a neveket használva) szép kis statisztikát tud készíteni azon időszakokra, amire éppen kíváncsiak vagyunk.
Mivel okostelón is lehet szerkesztgetni és meg lehet osztani egymással naptárakat, így mindig percre pontosan lehet látni a beosztást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Milyen házat vegyek?
- Könyvajánló
- NBA és kosárlabda topic
- Filmvilág
- Renault, Dacia topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged