- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LonGleY
veterán
válasz
DataTraveler #27998 üzenetére
OCR, optical character recognition, avagy szövegfelismerő.
Ezek alapján itt is kereshetsz megoldást.
Sokan az ABBYY FineReader-re esküsznek.
-
DataTraveler
tag
Sziasztok, létezik olyan program, ami pl. egy képről vagy egy PDF fajról felismeri a szöveget és áttudom másolni vele a szöveget egy szövegszerkesztő programba?
-
Kasya
nagyúr
Gondban vagyok...az agyam lukas, vagy csak pont azt a részt ölte meg az alkohol...
Tehát használtam régebben egy felhős szolgáltatást. Kb. 5 giga tárhelyem van, Basic subscription, ha jol emlékszem max. 250 megás feltöltés lehet / fájl. Az ikon jele egy kolibri zöld háttérrel...
Mintha valami Sync lenne a neve...Melyik ez a program? :/
-
AtHoS
nagyúr
válasz
qwertly #27989 üzenetére
Mondjuk alapból nem klónozni kell, hanem lemezképbe menteni. Bár lehet ezt próbáltad csak nem ezt sikerült ide lekanyarítanod
A noti winyót kösd közvetlenül az asztali gépre, ne dokkolóval csatlakoztasd és úgy próbáld a lemezmentést.
Én mondjuk készítenék az Acronis progival egy rendszermentő lemezt, majd erről indítva a rendszert menteném le a noti winyó partícióit és hasonlóképpen raknám "vissza" az új winyóra is.
Nemrég volt újrarakva nálam a rendszer és szokásomhoz híven friss állapotban készítettem rendszermentést. Mivel nagyon ajánlgatják a Macrium progit, gondoltam teszek vele egy próbát. Max tömörítéssel lementettem vele a rendszert, de a kapott fájl mérete kicsit nagynak tűnt. Acronis boot lemezzel is mentettem egyet. kb. 700MB-tal kisebb méret lett a vége (6,9GB -> 6,2GB). Időben nem volt jelentős eltérés a két program között. Úgy tűnik Acronis jobb tömörgető algoritmusal rendelkezik
-
qwertly
addikt
válasz
LonGleY #27988 üzenetére
Rosszul írok
na a lényeg:van egy notebook rossz a usb port és a dvd olvasó is.A benne levő HDD kiakarom cserélni de mivel nem működnek a külső portok így csak egy másik pc segítségével tudom.Notebookból kiveszem a merevlemezét beleteszem egy HDD dokkolóba majd usb keresztül csatlakoztatom az asztali géphez.Az asztali gép merevlemezére szeretném leklónozni a notebook merevlemezét és innen vissza a cserélendő notebook merevlemezre.Ez nem sikerült az asztali gépen levő acronis true image programmal pedig jó a notebook merevlemeze.
-
LonGleY
veterán
-
qwertly
addikt
válasz
LonGleY #27986 üzenetére
Szia!
Köszi a választ,nem megy külső usb-röl csak a notiba nem megy a dvd olvasó sem a usb port de HDD akarok benne cserélni.Így kiveszem a HDD beteszem egy dokkolóba és az asztali gép winyójára szeretném leklónozni és utána a másik HDD vissza másolni amely menne be a sérült notiba.Próbáltam az acronisal eddig mindent vitt a Macrium Reflectel régen már próbálkoztam vele és nálam nem szuperált.És akkor az acronis vitte de most az sem működik.A winyót leteszteltem nincsen gond vele. -
LonGleY
veterán
válasz
qwertly #27985 üzenetére
Külső USB-ről megy a rendszered?
Amúgy Macrium Reflect Free, itt már számtalanszor írták. Azzal képfájl és közvetlen klónozás is kivitelezhető, úgy is, hogy ha más méretű partícióra menne a cucc. Win 7-8-nál a 100 megás partíció is kell a rendes működéshez. A Youtube-on és egyéb helyeken nézhetsz hozzá segédletet. Saját véleményem szerint egyszerűbb az újratelepítés, kár ilyenekkel szórakozni.
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Egy külső winyóról amely usb csatlakoztatok a pc-hez szeretnék képfájlt készíteni amelyet majd egy másik HDD felmásolnék és arról menne tovább a noti.Próbáltam acronisal de nem készítette el a képfájlt,a gazda gép egy win7 64-bites lenne a másolandó pedig windows xp 32-bites. -
válasz
McSzaby #27982 üzenetére
HDTune Free vagy az összetettebb Anvil's Storage Utilities
-
McSzaby
őstag
Háj,
Milyen ingyenes programmal tudom letesztelni a winchesterem elérési sebességét?
Főként az acces time érdekelne, szóval az is elég ha csak ezt tudja..
-
mzx
senior tag
U P :
Főleg linuxra, de akár windows-ra érdekel olyan média lejátszó, amely képes stage (aréna/színpadi), de leginkább virtuális (3D) hangzásra (opcionálisan). Mit/milyet javasoltok?
Előre is köszi a ötleteket. -
-
-
létezik olyan számológép, amiben az idővel lehet számolni?
pl. 01:07:27 - 01:26:51 = ? -
xKacsax
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan programot keresnék (feltéve ha létezik ilyen) hogy különböző programok és játékok futási idejét méri, tehát mint a játékok idejét az xfire vagy a steam. Tudtok ilyen programról ?szerk: Elfelejtettem a legfontosabb feltételt leírni hogy ezt mind offline módban tegye.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
dauphin
aktív tag
Sziasztok!
Remélem jó fórumban érdeklődöm, ha mégsem, akkor kérlek bocsássatok meg érte.
Olyan kéréssel fordulok hozzátok, hogy segítséget szeretnék kérni abban, hogy a meglévő Samsung Story Station 1TB-os külső merevlemez meghajtómhoz tudnátok-e ajánlani egy szinkronizáló programot lehetőleg magyar nyelven. Amit adtok hozzá a csomagban, azzal nem tudok dűlőre jutni. És még annyit, nem tudom: lehetséges-e több különböző mappát beállítani, hogy azok tartalmát rendszeres időközönként a külső meghajtóra mentse? A segítségeteket előre is köszönöm. -
zone
őstag
válasz
gabor128 #27961 üzenetére
Blender-rel sok mindent lehet csinálni, modellezni és animálni is. Ha komolyabb tervező (CAD) program kell, akkor a DraftSight ingyenes, esetleg FreeCAD, vagy a Solid Edge-nek van 45 napos, az AutoCAD-nek 30 napos próbaverziója.
Ha valami nagyon egyszerű kell, akkor Sketchup -
válasz
Draken #27959 üzenetére
Macrium Reflect Free (mentést is készíthetsz, de ha meglesz az SSD, akkor klónozhatsz is közvetlenül)
-
Draken
őstag
Sziasztok!
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok elnézést, ha már volt!
A jelenlegi win8 rendszerről (az eddig feltelepített szükséges programokkal+eddig feltelepített frissítésekkel együtt) szeretnék egy bootolható képfájlt csinálni, ha ez így lehetséges, arra az estre, ha jön az msata a laptopba, hogy ne kelljen elölről csinálnom az egész folyamatot. Melyik programot ajánljátok erre? Köszönöm! -
fatal`
titán
-
sityuka80
tag
sziasztok.
olyan programra lenne szükségem amivel más géphez hozzá tudok férni otthonról.
köszönettel -
zone
őstag
válasz
percival64 #27952 üzenetére
Az nem cross-platform.
-
percival64
csendes tag
-
zone
őstag
válasz
w.miki #27942 üzenetére
EaseUS ALL-IN-ONE Partition Manager Software, otthoni használatra ingyenes.
-
gabor128
aktív tag
Üdv,
Tudtok olyan progit, lehetőleg valami ingyeneset, amivel 3d-ben tudok rajzolni és méretezni gömb cikkeket? Illetve ezeket egymáshoz képest összekombózni és mozgatni.
Nekem van egy a Prodesktop 2000 trial, de ezzel csak főleg szügletes alkatrészeket lehet rajzolni. Az ívelt formákat elég nehéz kivitelezni és korlátozott.
Köszi.
-
Visormail
addikt
válasz
w.miki #27942 üzenetére
Van egy ilyen pl SD Formatter
-
crazyzozy
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni,hogy ki tud olyan programot amivel Blu ray filmet tudok szerkeszteni.
50 GB iso blu ray fájlokat szeretnék szerkeszteni. Pl: hangsávok,feliratok,menük eltávolítása,
és csak a fő film szerkesztése a video kép minőségromlása nélkül. Szóval valami ilyesmi kellene,amivel
bele lehet piszkálni a filmbe. A DVD fabot leszedtem,de állandó hibával kilép. -
w.miki
veterán
SD kártyát (telefonba) mivel tudnék (vissza)particionálni, és/vagy formázni akár ext2/3-ra?
-
seniman
veterán
Sziasztok!Tudna valaki olyan programot amivel rendszerfájlokat törölni tudnék,anélkül,hogy a windows károgna érte,meg különféle engedélyekért nyivákolna?
Konkrétan egy régi,már nem használt win8 telepítés maradékát akarom elpucolni az egyik partícióról.Formázás kilőve,mert más méretes állomány is van rajta,amit sajna nem tudok hova pakolni.
Előre is köszönöm.
-
mzx
senior tag
Főleg linuxra, de akár windows-ra érdekel olyan média lejátszó, amely képes stage (aréna/színpadi), de leginkább virtuális (3D) hangzásra (opcionálisan). Mit/milyet javasoltok?
_MEGJEGYZÉSEM: NEM megyek online windows-zal (csak linux-szal), ha csak nem múlik rajta valami eget rengetően nagy dolog! Ezért kérlek titeket, winamp plugint, vagy mást, amihez windows-zal netre kellene mászni:
olyat NE javasoljatok; köszi a megértést.
(Windows-os alkalmazás is érdekel, mivel linux-szal le tudom szedni netről! Viszont egy win-es plugint nem tudok leszedni internetről!)(Linux-ra Audacious-on pl van egy csomo plugin-em, de ezek közül alig van pár olyan, ami érdekel, a virtuális/3D hangzáshoz hasonló meg nincs is a 10 féle hangmódosítóm között...)
Visormail
addikt
válasz
MaxxDamage #27926 üzenetére
mkv-ba egyedül blu-ray forrást érdemes konvertálni, kb semmi mást.
-
válasz
fatal` #27923 üzenetére
hunfatal & zone : akkor csináljam így őket ahogy vannak ? (a minősége láthatóan jobb!)
fekete-fehér filmet is érdemes mkv -ba konvertálni ? (1958-as)
össz. 32 része van a Carry On -nak (és elég gyorsan átkonvertálja /db !) 1GB körüli / film mkv -ba)
am. ez a progi egy remekmű ! (gyors, könnyű kezelni)Jazz : értem miről beszélsz (már)
L
-
Jazz
veterán
válasz
MaxxDamage #27922 üzenetére
Arra gondoltál amire gondolok, hogy van egy alacsony felbontású/forrású videód, azt átakarod konvertálni pl. full HD-ba, hogy ettől részletesebb legyen??
(#27924) zone: Jó is lenne. Lefotózom az éjszakai égboltot a telefonommal, majd addig interpolálom a képet, amíg a távoli galaxisok csillagporainak atomját is részletesen látom....
-
zone
őstag
válasz
A felskálázásnak semmi értelme, ugyanúgy nézne ki nagy képernyőn, csak nagyobb lenne a fájlméret.
Egy adott felbontású képforrást csak lerontani lehet, javítani nem.
Tehát egy 640*380-es videóból soha nem lesz éles HD, arra csak nagyítani lehet, ami teljes képernyőn ugyanúgy elmosódik, mint az eredeti. (Persze a CSI-ban ezt nem tudják)
-
fatal`
titán
válasz
Attól, hogy széthúzod HD-ra az még ugyanolyan marad.
-
-
-
válasz
MaxxDamage #27919 üzenetére
-
Valaki tudna mondani spéci progit amiből a régi "folytassa" (Carry On...) film (xvid .avi) kollekcióm átlehetne konvertálni 720p -be ?
(.mkv file) x264 ha jól rémlik !Előre köszönöm az infot / ajánlást , ha létezik erre a célra ilyen progi ! (DvD -re van azt tudom)
Több fajta is érdekel (akár teljes verziós is) lényeg a hang / kép átkonvertálása HD (720p) -be !
(1080p FHD) nem kell, mert nagy a fileméret !L
-
Visormail
addikt
Check Flash ingyenes, Flash Memory Toolkit fizetős
-
Jazz
veterán
Üdv. Keresem a legjobb micro-sd tesztelő progit. Thx.
-
Vladi
nagyúr
cross platform (win/linux) programot keresek, ami telefonszámokat tárol. Ilyen adress book féle. Lehetőleg nyílt forrású és aktívan fejlesztett.
-
Mr.Peter
aktív tag
válasz
LonGleY #27910 üzenetére
Az egyes hangfalak hangerejét.
Játszani 5.1-ben, a gép előtti székben szoktam, de például filmet nézni már jóval hátrébbről a kanapéról, így teljesen más beállítások mellett lesz tökéletes az élmény. Zenehallgatásnál is más a helyzet, és ezért jönne jól egy program amiben erre van lehetőség, mert így mindig állítgatnom kell, hogy akkor most filmnézéshez például a center +4dB, rear -2dB, mert akkor ahhoz ülök közelebb stb. -
Mr.Peter
aktív tag
Üdv!
Olyan programot keresek amiben 5.1-es hangkártyához különböző profilokat tudok létrehozni, hogy ne kelljen mindig állítgatni film nézés, zenehallgatás, vagy játék elött egyenként a különböző értékeket, hanem egy kattintással át tudjam állítani a megfelelő profilra.
(Asus P5KEPU alaplapi hang)
Realtek HD progiban sajnos nincsenek profilok. -
-
LonGleY
veterán
Tudtok Deskpins alternatívát?
Always on top funkciót, tehát ablakok legfelülre szögelését kell tudnia billentyűparanccsal. A Deskpins fejlesztése megszűnt, de amúgy sem szerettem a piros, otromba ikonját. Találkoztam régebben már jó darabbal, de akkor nem raktam el. Nekem ne rakjon system tray ikont és ilyenek.
Hogy az ablakok címsorára jobbklikkel kattintva ezt az alapfunkciót miért nem lehet elérhetővé tenni, az totál érthetetlen. A Win 8-ban van már ilyen? Ez lenne az első értelmes indok, ami miatt elgondolkoznék a 8.1 kipróbálásán.
-
róland
veterán
válasz
viperabácsi #27902 üzenetére
Avidemux, majd Audacity.
-
marcyman
aktív tag
Köszi az ötletet! Csak annyi a baj, hogy a Powerpoint felhozatala elég szegényes, nem tudom testre szabni normálisan. Tehát mondjuk ha egy ilyet szeretnék készíteni, ami dinamikusan változik, akkor vajon melyik programokhoz kellene nyúlnom? Nekem elég lenne 2 dimenzióban is (csillogás nélkül
), csak mondjuk nem sima téglalapok lennének, hanem emberek a helyén.
Valószínűleg egyébként valamilyen 3D szerkesztőhöz kellene nyúlnom, de akkor hogy tudom megcsinálni, hogy dinamikusan változzon és egyszerű legyen kezelni?
-
viperabácsi
addikt
Üdv
Van olyan program amivel egy videó felvétel hangját tudom tisztítani , esetleg hangsávot kiemelni belőle?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Generációs lemaradásban a Huawei chipek, de a cég kitalált valamit
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hobby elektronika
- Apple MacBook
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Gyermek PC játékok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged