- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kispx
addikt
válasz
SunMount3r #53439 üzenetére
A jpg már eleve tömörített, így már nem lehet nagy hatékonysággal még jobban tömöríteni. Annyit tudsz csinálni, hogy a kép minőségét továbbrontod: pl.: gimppel
-
kispx
addikt
Milyen fájlformátumról lenne szó?
Word esetén használható a beépített összehasonlító. -
kispx
addikt
válasz
enginev3.0 #48717 üzenetére
Mennyi szabad hely van a partíción? Kevésnél nem fogja tudni átkonvertálni. Ne szakítsd meg a folyamatot!
-
kispx
addikt
válasz
enginev3.0 #48714 üzenetére
Fizetős program kell hozzá:
"You can use its Pro Ultimate version to achieve this within a few clicks without formatting. For the detailed information about how to change cluster size using this program, you can check this guide." -
kispx
addikt
-
kispx
addikt
válasz
kromatika #48390 üzenetére
A beállításokban az adataidat (köztök az üzeneteidet) letudod tölteni. Egy böngészővel lehet majd megnézni.
> "És milyen programmal tudom meg nézni hogy ki nézte meg a profilom?"
Semmilyen ilyen adatot nem vezet (legalábbis nyilvánosan) a facebook. Így semmilyen programmal sem tudod megnézni ezt. -
kispx
addikt
válasz
littleNorbi #48145 üzenetére
Új fájt kell létrehoznia, nem az eredetit változtatja meg.
-
kispx
addikt
válasz
littleNorbi #48140 üzenetére
Ebédidőben felraktam az basex-et és következő lesz a jó megoldás:
copy $c := doc('sample.xml')
modify (
for $x in $c//parent_node[Diagnozis="Z025"]
return replace value of node $x//PoKon with '1'
)
return fn:put($c, "result-new.xml")
Remélem jól gépeltem a képről. Nem tudtam a munkahelyről bejelentkezni a phbe. A következő xml-lel teszteltem.<?xml version="1.0"' encoding="UTF-8"?>
<root>
<parent_node>
<Diagnozis>Z025</Diagnozis>
<OOP>511</OOP>
<Kart>5989185</Kart>
<OO>1010</OO>
<PoKon>0</PoKon>
</parent_node>
<parent_node>
<OOP>511</OOP>
<Kart>5989185</Kart>
<OO>1010</OO>
<PoKon>0</PoKon>
</parent_node>
<parent_node>
<OOP>511</OOP>
<Kart>5989185</Kart>
<OO>1010</OO>
<PoKon>0</PoKon>
</parent_node>
</root>
-
kispx
addikt
válasz
littleNorbi #48129 üzenetére
for $item in doc("mydoc.xml")//parent_node[Diagnozis="Z025"]
return $item replace value of node $item/PoKon with '1'
A regex nem hiszem, hogy hasznos tud itt lenni. -
kispx
addikt
válasz
littleNorbi #48127 üzenetére
6-7 éve használtam utoljára. De első nekifutásnak a következő xquery-t dobtam össze:
replace value of node doc("mydoc.xml")//parent_node[Diagnozis="Z025"]/PoKon with '1'
ahol a parent_node az a fentebb említett 5 adatot összefogó szülő csomópont.
lehet, hogy nem tökéletes. Biztonsági másolat legyen róla. -
kispx
addikt
válasz
littleNorbi #48125 üzenetére
Ez utánaolvasós dolog lesz.
1) egy xml adatbázis-kezelő szoftverbe (PL.: baseX) betölteném, és ott módosítanám
vagy
2) még az oxygen xml editor tud xmlt queryvel módosítani
vagy
3) Esetleg excel. De szerintem 65,536 soros limitáció miatt elég pepecs munka lenne. -
-
kispx
addikt
válasz
repvez #46403 üzenetére
Mind mapping toolok között nézz szét.
-
kispx
addikt
válasz
#68216320 #44610 üzenetére
Ha tehetem akkor nem használok mac-et
Így csak egy alternativeto linket tudok adni. -
kispx
addikt
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
válasz
pvt.peter #42380 üzenetére
IDE-ben nem nagyon lesznek sablonok, max sample projectek, ami egy dummy/minimális funkcióval rendelkező oldalt jelenit meg. (Lásd NetBeans) Backend vagy frontend?
Mire kell? Milyen háttértudásod van?Szerk.: Azt azért tudod, hogy ez nem olyan lesz mint a Word, a WYSIWYG editorok gagyik. Vagy egy jó templatet keresel és azt szerkeszted vagy egy programozót.
-
kispx
addikt
válasz
King Unique #42177 üzenetére
Akkor viszont nálam nem stimmelt valami. Win 8.1 alatt nekem egy dual-particiós pent felérzékelt így. (Igaz, azt linux alatt a gparteddel hoztam létre)
Az mp3 lejátszómhoz is két partíció van. (Egyiket a zenék, másikon pedig a szoftverek a lejátszóhoz.)
Most nem fogok telepíteni egy win-t, hogy eljátszadozzak ezzel, de köszi hogy szóltál. Nem tudtam róla. Lehet, hogy valamelyik driverem tette lehetővé ezt. -
kispx
addikt
válasz
jani_gy_22 #41679 üzenetére
-
kispx
addikt
Sziasztok,
Adott egy csomó .bmp kép. Azt szeretném elérni, hogy megadok egy RGB színkódot, és a kilistázza, hogy mely képekben fordul elő.
Van ilyen program? -
kispx
addikt
Jelenleg Sumatra PDF-et használok.
-
kispx
addikt
Ha a telepítésnél megadtad, hogy a shell extensiont is telepítse fel, akkor ez
Ha nem akkor reinstallnál pipáld be a shell extension telepítését.Nekem is a kedvenc PDF nézegetőm volt, de a topik figyelmébe ajánlom, hogy befejezték a PDF XChange Viewer fejlesztését, így már biztonsági hibák sem lesznek javítva.
-
kispx
addikt
válasz
TheProb #40297 üzenetére
PDF-XChange Viewer
Telepítésnél pipáld be, hogy a free verziót szeretnéd (a fizetőssel szerkeszteni is lehet) -
kispx
addikt
válasz
Gallac #39206 üzenetére
Az egyik legyen rendszergazdai fiók, a másik meg egy sima felhasználói jogú. A felhasználói fiókban letiltod a hálózati adaptereket. (vezérlőpult -> hálózati és megosztási központ -> adapterbeállítások módosítása -> jobb egérgomb mindegyikre -> letiltás) Így a rendszergazdai jelszó nélkül nem tud csatlakozni a netre.
-
kispx
addikt
válasz
Zola007 #38796 üzenetére
A Firefox addon oldalán eredetiben is megvan.
Viszont a Summatra PDF is olvas EPUB-ot.
-
kispx
addikt
Pont, hogy az eredeti adat fog átmenni. (és nem a hard link) Így kétszer lesz meg az adat. 2X több helyet foglalva.
Szerk.:
Lehet, hogy estére belekavarodtam már, de ha az eredeti adatot akartad másolni, akkor a fentebb linkelt paranccsal és a cikkben leírtakkal meglehet csinálni. Ha azt akarod elérni, hogy a másolás után csak egy helyen maradjanak meg a fájlok, akkor új hardlinket kell létrehozni (és nem másolni)És nem kell mindegyik fájlról külön egy hard linket létrehozni, elég, csak az őket tartalmazó mappáról.
-
kispx
addikt
Nem erre használjak a linket.
> "B helyen lévő bármely almappát átmásolom egy C helyre, akkor az adott almappában lévő linkelt adatot az A helyről fogja átmásolni a rendszer."
Ezt a feltételt nem fogja teljesíteni semelyik program sem. Egy új symlinket kell létrehozni a másolás helyett. A fentebb linkelt paranccsal elég csak a gyökérmappára elkészíteni a linket.
Így egy X:\Dokumentumok\Projects\Feladat1 mappában tárolt fájlokat eltudod érni a Y:\Projects\Feladat1 helyen.
Ha ez a mappát symlinkelni szeretnéd máshová, akkor újból létre kell hoznod egy másik symlinket.
link -
kispx
addikt
válasz
Kékes525 #38240 üzenetére
Nem csak fejlesztői vannak rajta. A ffmpeg-3.0.1-win32-static.7z nem igazán tűnik fejlesztői verziónak. Bár, hogy miért a 3.0.1-nél miért hagyták abba ezt nem tudom.
Konkrétan valami baj van az legújabb ffmpeggel, vagy csak egy program egy konkrét verziót fogad el?
Láthatod, hogy a 3.1.1-ben is tegnap is javítottak hibákat. Szóval tökéletes sehogy sem lesz
-
kispx
addikt
válasz
Kékes525 #38238 üzenetére
3.1.1 was released on 2016-07-01. It is the latest stable FFmpeg release from the 3.1 release branch, which was cut from master on 2016-06-26.
[link]Ahogy elnézem a linkelt honlapon a master branchből fordítanak. Ez áll legközelebb a a release 3.1.1-hez
Ha nem jó, akkor marad a saját fordítás: [link]
Szer.: Vagy ezek közül még válogathatsz.
-
kispx
addikt
válasz
DrojDtroll #38084 üzenetére
Akkor MorphoLogic-nak vannak programjai rá.
-
kispx
addikt
válasz
jolti05 #37747 üzenetére
Kezes bárány, csak egy kicsit googlizni kell hozzá.
Erre gondolsz?
feladat létrehozása -> Indítás fül -> új... ->Parancssori argumentumok között kiszeded ami neked kell. És argumentumként átadod a programnak.
A másolásra csinálsz egy másik feladatot így: link
Vagy csinálsz egy batch fájlt a program indításával és a fájlok másolásával és nem szöszölsz az előbbi linkkel.
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
válasz
enginev3.0 #36984 üzenetére
Az az oszlop csak a folyamathoz tartozó fizikai memóriában lévő lapok összmérete. (nem megosztott)
view -> select columns... ablakban válaszd ki a memóriának a többi részét is vagy nézd megy a resource monitor (talán erőforrás-figyelőnek fordították) memória fülét. -
kispx
addikt
válasz
juharsirup #36737 üzenetére
Nem tudom.
Ha valamit szeretnék vele, aminek a parancsa nem jut az eszembe, a Google pár másodperc alatt megmondja. Emiatt sosem próbálkoztam még GUI tenni a youtube-dl felé. -
-
kispx
addikt
válasz
gyulank #36733 üzenetére
Ha nem utálod a parancssort akkor a youtube-dl programot ajánlom.
youtube-dl -citw -v a_csarotna_url_cime -
kispx
addikt
válasz
V.Stryker #36628 üzenetére
Fentebb linkelt youtube-dl nevű program. Parancssoros, de jelenleg jobbat még nem találtam.
youtube-dl.exe -F https://www.youtube.com/watch?v=8uVUR0mraH0
paranccsal letudod kérdezni, milyen formátumokban tölthető le a videó.youtube-dl.exe -f 249 https://www.youtube.com/watch?v=8uVUR0mraH0
Paranccsal pedig a kijelölt formátumban töltöd l a videót.
A 249 helyére a kívánt formátumot kell beírni. Jelen esetben
format code extension resolution note
249 webm audio only DASH audio 53k , opus @ 50k, 885.91KiB -
kispx
addikt
Nem. Egy random yt videó html 5-ös videólejátszójának a tagja:
<video src="mediasource:https://www.youtube.com/f6a87c2e-28ea-4a8a-bd9d-0e671a113af5" class="video-stream html5-main-video" tabindex="-1" style="width: 640px; height: 360px; left: 0px; top: 0px; transform: none;"></video>
A mediasource protokollal nem tudok mit kezdeni. Nem vagyok webfejlesztő, de ha valaki tudja, hogy mi a szösz akkor nyugodtan szóljon.
-
kispx
addikt
válasz
V.Stryker #36617 üzenetére
Hopsz, fogalmam sincs, hogy a link végére hogyan került oda a youtube-dl%5B/L
de javítom: linkjobb egérgombbal rákattintasz a videóra -> vizsgálat
A megjelenő részben ez a sor van kiemelve: <div class="target hidden" hidden=""></div>
Felette nyisd le a felette lévő <div class="video-wrapper"> elemet,A megjelenő elemet is nyisd le, meg az azutánit is....
Végül kapni fogsz egy hasonló elemet:
<video preload="metadata" src="https://fpdl.vimeocdn.com/vimeo-prod-skyfire-std-us/01/638/3/78194505/201270903.mp4?token=56ab2692_0x38cd88cfd0cac1099c7da6b14b44453b8761db88"></video>"<video" val kezdődik. A videó fájl linkje az src=" rész után kezdődik és a bezáró " jelig tart
-
kispx
addikt
válasz
juharsirup #36539 üzenetére
Egy kis kiegészítés:
TrueCrypt is safer than previously reported, detailed analysis concludes -
kispx
addikt
válasz
CityBoy007 #36398 üzenetére
-
kispx
addikt
válasz
sto1911 #36373 üzenetére
Egy batchfájlt írsz rá. Majd elindítod.
Egymás alá írod a programok futtatható állományát elérési úttal. Ha szóköz van az elérési útvonalban, akkor aposztróf közé rakod.
pl.
"c:\program files\program\program.exe"
"c:\program files\program2\program.exe"
x:\program3.exe -
kispx
addikt
> "Senki nem mondta hogy tragédia a java. Csak sérülékeny, iszonyat lassú, és felesleges mivel semmi nincs fenn ami használná."
Tiltsd le a böngészőben.Win10 tűzfala. Letiltod az összes ki- és bejövő kapcsolatot. Majd manuálisan felviszed, hogy melyik programot engedett ki a netre.
A CIS kompatibilis a 10-zel, az önálló tűzfala miért nem?
-
kispx
addikt
válasz
harcikoca #36310 üzenetére
1X használtam ezt: KaraFun Player
-
kispx
addikt
válasz
Dumi86 #36288 üzenetére
Nagyon relatív a kérdésed. Én pl nem használnék ultradefragot.
Néhány mérést eredménye van az oldalon, de itt sem látom, hogy az ultradefrag sokkal jobb lenne, mint a beépített.
Ha nagyon akarsz töredezettség mentesíteni, akkor inkább a mydefragot ajánlom. De kérdéses, hogy >1 órás töredezettségmentesítés megéri, néhány ms változás.
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
válasz
Sk8erPeter #35099 üzenetére
Helyreállítási bejegyzés és RAR5. Biztos van még valami, de ezek személyesen is használom.
-
kispx
addikt
válasz
GEPESZ66 #35046 üzenetére
Ha ingyenest akarsz akkor 7zip, ha fizetős is szóba jöhet akkor WinRAR.
Change language
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Milyen házat vegyek?
- Könyvajánló
- NBA és kosárlabda topic
- Filmvilág
- Renault, Dacia topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest