- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Íme az új Android Auto!
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Xiaomi Mi 9 SE - csúcsimitátor
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
válasz Fecogame #41839 üzenetére
Nem kell erre szoftver, a kedves munkatársak csak próbálnak segíteni neked, hogy betartsd a céges adatvédelmi szabályokat És ez a mondat érvényes smiley nélkül is.
Még pár FB post a nevedben, háttérkép, stb. és lassan megtanulod, hogy Win+L Space leütése a combizom megfeszítésével egyszerre jöjjön reflexből.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
mezis
félisten
-
Kernel
nagyúr
válasz Fecogame #29818 üzenetére
Olvastam egyszer ilyen programról, amivel külső médialejátszók részére szoktak igény szerinti feliratot kreálni, több feliratot is kezel, sok egyebet is tud:
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
AtHoS
nagyúr
válasz Fecogame #28764 üzenetére
Nem kapcsolódik szorosan a témához ezért OFF
Pár éve tesztelték a nagyobb írási sebességre fejlesztett lemezeket különböző sebességeken. A végeredmény az lett, hogy jó pár lemeznél az alacsonyabb sebességgel írtak rosszabb minőségűek lettek, mint a gyorsabban írtak. Természetesen lemeze is válogatta, ill. bizonyos sebesség felett már nem volt eget verő eltérés.
A lényeg, hogy nem minden esetben az alacsony írási sebesség a jobb...
read-only mode on the forum
-
LonGleY
veterán
válasz Fecogame #28602 üzenetére
Nálam így nézett ki XP alatt:
De most, most 7 alatt is ezt használom.
Portable verzió a fent látható színbeállításokkal (az igazából egy .reg file):Net Meter 3.6 (Build 437) Portable.zip
Hm, lehet a lan-t ebben se lehet kiszűrni...
[ Szerkesztve ]
-
zone
őstag
válasz Fecogame #28419 üzenetére
Ütemezett indítással nem kerül előtérbe? Nálam közvetlenül indítva egyből az indított programra fókuszál.
Próbáld ki, hogy a start sor felé ezt beírod:@echo off
setlocalif [%1]==[Recurse] goto %2
start "Focused Window" "%0" Recurse Label %1 %2 %3 %4 %5 %6 %7 %8 %9
exit:Label
[ Szerkesztve ]
YouTube - https://goo.gl/bCKFYP
-
nagyúr
válasz Fecogame #28419 üzenetére
Nagyon sok bat fájlt szerkesztettem, és ismertem fejből az összes DOS parancsot és kapcsolóit is.
De Windows 95-tel ez már elmúlt.
Több mint 18 éve nem írtam bat fájlt, windowsos részét még annyira sem ismerem.
Sajnálom."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
AtHoS
nagyúr
válasz Fecogame #28413 üzenetére
Ilyesmire szerkeszteném a batch fájlt
@echo off
call :GetDate year month day
screenshot-cmd.exe -o x:\SS\screenshot_%year%-%month%-%day%.pnggoto :EOF
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
:GetDate yy mm dd
::
:: By: Ritchie Lawrence, 2002-06-15. Version 1.0
:: Func: Loads local system date components into args 1 to 3. For NT4/2K/XP
:: Args: %1 var to receive year, 4 digits (by ref)
:: %2 var to receive month, 2 digits, 01 to 12 (by ref)
:: %3 Var to receive day of month, 2 digits, 01 to 31 (by ref)
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
setlocal ENABLEEXTENSIONS
set t=2&if "%date%z" LSS "A" set t=1
for /f "skip=1 tokens=2-4 delims=(-)" %%a in ('echo/^|date') do (
for /f "tokens=%t%-4 delims=.-/ " %%d in ('date/t') do (
set %%a=%%d&set %%b=%%e&set %%c=%%f))
endlocal&set %1=%yy%&set %2=%mm%&set %3=%dd%&goto :EOF
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::Szerk.
Értelem szerűen ahol kell egyénileg módosítva az útvonalakat, stb..[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
-
zone
őstag
válasz Fecogame #28402 üzenetére
Érdekes a kérdés, ezért utánajártam.
Kell hozzá ez a program: screenshot-cmd
Kell egy batch fájl, mondjuk screenshot.bat néven, ami ezt tartalmazza:timeout /T 3
screenshot-cmd.exeEz 3 másodperc késleltetéssel elindítja a programot.
Kell egy screenshot.vbs script, ammi ezt tartalmazza:
CreateObject("Wscript.Shell").Run "screenshot.bat",0,True
Ez úgy indítja a batch fájlt, hogy elrejti a cmd ablakot. Próbáltam közvetlenül az exe-re is hivatkozni benne, kihagyva a batch fájlt, de ekkor rákérdez a futtatásra.
Az időzítéshez pedig egyszerűen a Windows ütemezőjét használd.YouTube - https://goo.gl/bCKFYP
-
LonGleY
veterán
válasz Fecogame #28247 üzenetére
Pedig spórolhattál az ilyenekkel vagy 5 KB-ot. :] Nekem is volt rengeteg release-em, azok ablaktémákkal és sata driverekkel együtt voltak 200 mega környékén. Szerencsére soha többet nem kell XP-vel foglalkozni - kukázom is mindenkinél, akinél meglátom. Aki csak böngészni akar és régi gépe van, kapnak Xubuntu 12-t vagy 13-at a hw-től függően. Ez a masinák második, immáron boldogabb élete. Rendes gépekre Gnome-os Fedora vagy Win 7.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Fecogame #28243 üzenetére
Xp alatt nem létezett még a timeout parancs vistában vezették be, akkor használd danih által írt trükköt.
ping localhost -n 600
Viszont a taskkill pont ugyanúgy működik xp alatt is, úgyhogy nyiss egy parancssort, írd bele hogy
taskkill /f /im firefox.exe
és írd le hogy mi a hibaüzenet, vagy legjobb ha beraksz róla egy képet. Talán valami korlátozott felhasználóval csinálod és nincs jogod vagy nem tudom.Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
addikt
válasz Fecogame #28238 üzenetére
Akkor vagy írd be parancssorba, vagy a bat fájl aljára írd be új sorba hogy pause akkor látod mit ír ki és oszd meg velünk a hibaüzenetet.
Declare: a daemon toolsal ilyet biztos nem (mondjuk a pro verzióját nem ismerem). A Powerdirector-ban olyat se tudsz választani hogy iso vagy egyéb lemezképfájlt készítsen?
[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
Sonja
nagyúr
válasz Fecogame #28227 üzenetére
Tessék:
@echo off
start /d "c:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\" firefox.exe
timeout /T 600 /NOBREAK >nul
taskkill /f /im firefox.exeNyílván a firefox elérési útvonala az alap, ahova telepedik. Ezt módosítsd megfelelően.
cigam gyorsabb volt.
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
-
róland
veterán
válasz Fecogame #28160 üzenetére
Arra nem gondoltál, hogy egy HTPC-t köss rá? Mivel az adott tv valójában egy 22"-os monitor, kiegészítve egy tv-tunerrel.
Az eredeti kérdésedre a konkrét megoldási javaslatom: VGA vagy HDMI kábel beszerzése.
[ Szerkesztve ]
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
AtHoS
nagyúr
válasz Fecogame #28152 üzenetére
Ha van a TV-n LAN csati, akkor mindenképpen hálózaton próbálkoznék. Főleg, hogy amit róland írt is nagyon jó: DLNA szerver futtatása a PC-n, így onnan már pofon egyszerű a lejátszás hálózaton keresztül a TV-vel.
Egyébként lehet pontosabbat tudni a TV-ről? pl. típusszám Úgy talán konkrétabban jöhetne segítség
-
róland
veterán
A gépben lévő HDD-t Mass Storage Device-ként kellene látnia a tv-nek. HA ezt meg tudod oldani, akkor menni fog. Sok sikert hozzá.
Vannak egyszerűbb megoldások. Pl. 1 db 64 GB-os pendrive beszerzése: kb. 10.000,- Ft. Vagy kb. 20.000,- Ft-ból 500+ GB-os külső merevlemez is beszerezhető. Míg átmásol 1-2 filmet, addig összeszeded magadnak a rágcsálni- és innivalót, s indulhat a mozizás.
Ha valamilyen hálózatról érkező médiajelet is képes kezelni a tv-d, akkor pl. a PLEX-szel is érdemes kísérletezni. Vagy valamilyen médiaszerver programmal (MediTomb, MiniDLNA, stb.).
[ Szerkesztve ]
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
Két host közül melyik és hogyan veszed rá hogy kliens legyen?
A hálózat egy másik történet. Ha mázlid van a TV USB portjába dughatsz WiFi adaptert, és akkor -ahogy írták- egy WiFi-s touteren keresztül rácuppanhatsz a PC megosztásra.
tonyrulez
Nem hinném, hogy a TV-n futna a (windows-os) sync program.[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
brd
nagyúr
-
LonGleY
veterán
válasz Fecogame #27242 üzenetére
Az Universal USB Installer-el mindenféle támogatott Linux disztrókat lehet kinyomni USB-re pár kattintással, de lehetőság van listázatlan cuccokat is kiíratni. Majdnem minden Linuxban ott figyel a GParted, mint partícionáló eszköz, ezért ezzel egészen biztosan sikerrel jársz.
Ha kifejezetten partícionálásra készült Linux disztrót keresel: Parted Magic
Én ezzel szoktam az elcsépeltebb eszközökre új partíciós táblát rakni. Van közvetlen támogatása az Universal USB Installer-ben
[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
válasz Fecogame #23308 üzenetére
Ja, hogy a 3-as verzió... Akkor Windows/Open Popup Window/Stats
(Mondjuk azért nem lett volna nagy kihívás azon a "bonyolult" menürendszeren végigszaladnod )[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
válasz Fecogame #23306 üzenetére
View/All Tools/Stats (Lite verzióban nincs)
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Speeedfire
félisten
válasz Fecogame #23282 üzenetére
Igen, ezt mind tartalmazza.
Egy pár kép, még bizonyítéknak.[ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
localhost
Közösségépítő
Új hozzászólás Aktív témák
- Vicces képek
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Szállingóznak a képek az érkező új VGA-król
- Suzuki topik
- Interactive Brokers társalgó
- Tudományos Pandémia Klub
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk