Hirdetés
- iPhone topik
- Telekom T Phone 3 5G – modern tudakozó
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Visszahozhatja a hátlapi kijelzőt a Xiaomi 16 sorozat
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- IFA 2025: Ahová lépek, projektor terem
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LonGleY
veterán
válasz
T. Almeida #26599 üzenetére
... ami egyenlő a szövegértéssel.
-
localhost
Közösségépítő
válasz
T. Almeida #26596 üzenetére
100 % haha
Az írott google vagy bing fordítónál nagyságrendekkel rosszabb hatásfokú a beszélt szöveg megértése és fordítása
-
LonGleY
veterán
válasz
T. Almeida #26596 üzenetére
Az sokkal egyszerűbb nyelv ilyen szempontból.
Az nem korrektúrázás lenne, hanem silabizálás. -
localhost
Közösségépítő
válasz
T. Almeida #26594 üzenetére
Megbízható és használható, főképp professzionális - a mai számítástechnikai szinvonalon - gyakorlatilag még nem létezik, ha létezne, már megvalósult volna a nyelvek közötti online és azonnali tolmácsolás és fordítás is.
-
T. Almeida
senior tag
Sziasztok,
Létezik olyan beszédfelismerő progi, amely a magyar nyelvet is támogatja? Üzleti megoldás kellene, vagyis nem kell ingyen. Google-ban nem találtam semmi használhatót, de háthaKöszI!
-
twine
veterán
PC guruk...segítséget szeretnék kérni...
Adott egy pakli DVD, amin két (video)anyag van,,,ebből kellene összeválogatnom...
DVD shrinkel re-author módban le is tudom szedni egyenként, és .iso készül belőle...
De hogy tudnék két különböző .iso-t egy DVD-re rakni? úgy hogy asztali DVD lejátszóban működjön a dolog, mint egy szabványos DVD?
Mert ugye addig egyszerű a képlet,hogy .iso-ban behúzom, majd kiírom,,,de két .iso-t hogy?
.Vob-al tudnék premiere-ben, vagy ediusban dolgozni,,,de ilyet semmiképp nem akarok,,,mert az roppant számításigényes feladat lenne,amire nincs időm,,cca 95 db DVD-t kell megírnom,,,
Az a kérdés ilyen "bepipálom,kijelölöm,összevonom, write" módot tudtok ami .iso-val működik???
nagyon jó volna
Ha rossz vonalon indultam el,,,akkor is javítsatok ki pliiiz,,,nem "kötelező " az iso...
A lényeg, hogy könnyen/gyorsan tudjak két különböző DVD anyagából(asztali dvd recorderrel készített anyagokról) egy DVD-t csinálni, kódolás nélkül...
Köszönettel -
cigam
titán
válasz
PumpkinSeed #26591 üzenetére
pl. EaseUS Partition Master Free edition:
http://www.partition-tool.com/easeus-partition-manager/convert-dynamic-disk-to-basic-disk.htm -
cigam
titán
válasz
PumpkinSeed #26589 üzenetére
A dinamikus lemezt akarod visszakonvertálni alappá, vagy adatokat szeretnél visszanyerni a (törölt?) partícióról?
-
PumpkinSeed
addikt
Dinamikus partició visszaállítására alkalmas programot keresek.
-
zone
őstag
válasz
redspot #26583 üzenetére
Jegyzettömbbe bemásolod a kódot, elmented .html kiterjesztéssel. A négy videó linkjét lecseréled a sajátodra, ha a monitorod felbontásának magassága nem 1080, hanem 1440, akkor az 540-et átírod 720-ra mind a négy sorban. A kész html oldalt már csak meg kell nyitni és F11-et nyomni a teljes képernyő módhoz.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
redspot #26586 üzenetére
"minden ugyanúgy megy tovább"
Ez alatt mit értesz?
Ezek szerint Te nem nem egészen ezt szeretnéd (önálló böngésző ablakokat szeretnél), de akkor minek írtad ezt
"Olyat szeretnék igen, köszönöm"Neked valami ilyesmi kellene nem?
Winsplit-Revolution vagy GridMove vagy bugn vagy HashTWM -
redspot
tag
Megcsináltam, amit mondtál de semmi sem történt, gondolom az enteren a fáj megnyitását értetted? Mert akkor bemásoltam, html kiterjesztést kapott és úgy megnyitottam a chrome-ban, ki is adta, de minden ugyanúgy megy tovább. Biztos én csinálok valamit oltári rosszul...
Mi kéne még csinálni?
-
AtHoS
nagyúr
válasz
redspot #26583 üzenetére
Folyamatosan hasonlót nézel a neten nem?
Valahogy nem ösztönöz kimásolni a kódot a linkelt oldalról, majd beilleszteni egy szöveges fájlba aminek .html kiterjesztést adnál végül ütnél rajta egy entert?
Ha nem, akkor próbáld ki
Egyébként a html kódnak van egy olyan előnye, hogy megfelelő tárhelyen és beállítások mellett elérhető bárhol, bármikor "csak" net kell hozzá
de esetedben ez nem lehet probléma, ugyanis netszükséges tartalmat jelenít úgy is meg
-
LonGleY
veterán
válasz
maajsz #26579 üzenetére
Csak nem nyereményjáték? :] Mi is is épp azt nyomunk (aláírásom).
A mi megoldásunk (az egyelőre kis számú megosztónál) az, hogy egyszerűen kimásoljuk Notepad++-ba az összes megosztót, leborotváljuk a fölösleges szövegeket, hogy csak a nevek maradjanak, kiiktatjuk magunkat és az oldalainkat - mint belsős megosztókat -, és bekapcsoljuk a sorok számozását. Így kapunk egy nevet, és egy hozzá tartozó számot.
Ezzel a számmal (1 és x között) a random.org-on viszonylag korrekt véletlen választást lehet nyomni. Utána már csak a kiköpött sorszámhoz tartozó nevet kell beazonosítani. Ez dokumentálható, viszonylag egyszerű és becsületes. Ennél jobb módszer egyelőre nekem nem ugrott be.
-
-
maajsz
senior tag
Sziasztok!
Én egy olyan programot ill. alkalmazást keresek ami egy facebook oldalon a lájlokók között választ randomra. Ehhez létezik belső alkalmazás vagy lehetséges exportálni a neveket és egy külső programmal megoldani?
A válaszokat előre is kösz! -
redspot
tag
Sziasztok!
Van egy Philips 247elph monitorom ami 24 inches. Azt szeretném, hogy weböngészővel (lehetőleg Chrome) megnyitok 4 ablakot és szépen a képernyő 4 egyenlőre részére helyezem őket, tehát konkrétan elnegyedelem a képernyőt. Mind a 4-re különböző internetes videólejátszó oldalakat töltök be (pl. : youtube, indavideo stb)A lényeg az volna, hogy amikor valamelyiken megnyomom a teljes képernyő gombot, akkor ne mind a 24 inchre rakja ki, hanem csak a képernyő egy negyedének egészére a videót, eltüntetve minden mást (webcím, chrome keret stb...) általában mind a 4 ablakban ezt kéne megvalósítani a programnak, hogy 4 különböző videó menjen minden sallang nélkül
Gondolom ez is egyszerűbb, mint amilyennek tűnik csak nem értek hozzá
-
törölt tag
-
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Tehát kellene egy lejátszó progi, ami online médiákat ( filmeket ) lejátszik, de (nem tölti le), és filmcímre lehet keresni mindenhol, nem csak yt.-n. ( nowvideo, Streamcloud, Flashstream, stb, stb. )
Na és persze nem böngésző.
Egyszerű használat.....
Jelenleg Ytube player van fent, de ez csak yt-n tud keresni, meglehetősen rosszul.( ritkán dob jó találatot, ha teljes filmet keresek )
Előre is köszi. -
UserX
addikt
Sziasztok!
Melyik az a program, amiből .mkv-ből tudok .avi (divx v. xvid)-be konvertálni, úgy, hogy a feliratot is "magától" (ha megadom neki) "beleégeti"? Elég a fapados is, nem kell 5000 beállítás. Előre is kösz!
Üdv:
UserX
-
Peti78
őstag
Sziasztok!
Volt asszem az ati tray toolsnak a szőrös kockája, ami megizzasztotta asszem a gpu-t, kis ablakban futott, így könnyű volt monitorozni. Most mitajánlanátok ilyen célra a gpu illetve cpu tekintetében?
köszi -
LonGleY
veterán
Vannak formátumok, amiknél szerintem ezt nem tudod megtenni. MOV-ban amúgy nem sok értelme van hagyni videót, nem jó semmire.
Akkor egyéb ötlet.
-
LonGleY
veterán
• Freemake Video Converter
• teljes telepítőKi kéne írni a topik összefoglalóba most már, hogy bármilyen kérdés feltevése előtt nézzék meg a Freemake-et.
-
TaaT
nagyúr
Sziasztok!
Olyan progit keresek amivel mov fájlokat tudnék darabolni, a boilsoft video splitter vmiért nem viszi őket
-
LonGleY
veterán
válasz
Gergő_ #26558 üzenetére
Csinálsz egy új admin usert, és azzal belépve törlöd a jelenlegit. De hogy mik maradnak meg a háttérben, registry-ben, itt-ott, az talány.
Az egyetlen normális megoldás, ha megcsinálod a wipe-ot a lemezen (legalább 3x-os felülírás) és UTÁNA, ha muszáj, majd telepíted rendesen a windows-t. Ja, és töltsd le, ha nincs kéznél. 10 perc egy normális nettel.
-
Gergő_
őstag
üdv
létezik olyan program amely teljesen nullára állítja vissza a windows, mintha teljeseen új telepítés lenne, személyes adatok nélkül? és ezután egy végleges törlés a szabad területen...
nincs telepítőlemezem, minél kevesebb időt szeretnék eltölteni ezzel, ha eladom a gépem. -
törölt tag
Olyan programot keresnék,ami játék közbe figyeli a CPU,GPU,RAM,FPS-t,és kiirja mindig a pontos adatokat.
Előre is köszi. -
cigam
titán
válasz
HackElek88 #26553 üzenetére
Rengeteg ilyen létezik: yumi, sardu,...
Próbáld ki őket. -
macera2
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Telepítettem a FFox 21.0-t, Minden OK, csak azóta a FF.az origo kezdőlap helyett, a
Hurrá! A legújabb Firefoxot használja. Töltse le a mobil böngészőt, a... szövegü lappal jelentkezik be. Pedig ahol csak lehet mindenütt az origo lapot jelöltem kezdőlapként. Hogy lehetne ezt a nem nagy, de bosszantó problémát megszüntetni? -
HackElek88
csendes tag
Nemtom, itt fel e tehetem e kérdésem, de nem találtam hozzá jobb topicot
Van 1 külsős, USB-s vinyóm (Samsung G3 Station 1TB) és erről szeretnék valahogy "multi bootolni."
(XP telepítő, Win7 64+32bites telepítő, Norton Ghost, Meg ilyesmi programok...)Ezt hogy, mivel és míly módon tudnám megtenni? -Ha megtudom
Bónuszkérdés: Valahogy meg tudom oldani, h a partició azon szakasza, amelyiken a "bootolható programok" vannak/lesznek ;) , azok alapból ne látszódjanak a sajátgépben?
Előre is KÖSZI!
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Mercutio_ #26549 üzenetére
Easus partition masterrel tudsz levágni az elejéről, a rajta lévő adatokat áthelyezi és szépen csinál üres részt az elejére.
-
Mercutio_
félisten
Adott egy 3TB-s (tehát MBR helyett GPT-t használó!!!) vinyó, rajta 2TB és 1TB partíciókkal, mindkettőn adatok.
Szeretnék az első (2TB-s) partíció elejéről levágni 60GB-t, hogy arra később szükség esetén rendszert rakhassak (most adattárolásra van használva, de ki tudja mit hoz a jövő) természetesen van ennyi, sőt X annyi szabad hely.Milyen programmal lehet ezt megcsinálni, hogy ne okozzon problémát a már meglévő partíciókban és azok tartalmában? Win7-es rendszerem van, amire rá tudom rakni a vinyót, vagy ha valami CD-ről bootolós megoldás működik csak az is megoldható
-
Vasinger!
nagyúr
Köszönöm mindkettőtöknek!
-
Vasinger!
nagyúr
Adott 1000 mappa, mindegyikben 1 fájl. Azt szeretném, hogy minden mappából ki kéne szedni azt az egy fájlt egy közös mappába. Van erre valami program, script, valami?
-
x5qeqadr
csendes tag
Üdv!
Volt a PH-n egy remek cikk a Truecrypt használatáról. Titkosított konténerek, teljes titkos partíciók stb. Most nem találom. Ki tudja? Hol lehet ez a cikk?
Köszönöm
-
Hali!
Win 7 64 biten szeretnek mp3-at normalizalni. Mp3 gain sajnos nem akar mukodni, tudnatok ajanlani egy erre alkalmas programot nekem?
-
cigam
titán
-
Olyan progit keresek, amivel rajzfilmet lehetne csinálni úgy, hogy képeket teszek egymásra, vagyis valamilyen rajzprogiban megrajzolom, amit akarok, aztán a rajzokat egymásra rakja egy mozgó anyaggá. Windowson kéne lehetőleg.
-
klepto
addikt
válasz
r3dsnake #26521 üzenetére
Köszönöm a tippet
, de sajnos nem talált semmit az általad javasolt program a kártyámon
Ellenben sikerült találnom egy progit (össz. 6 programot töltöttem le), ami megtalálta a képeket a formázott kártyán; ez pedig a Photo Recover Pro nevű program volt.
Úgyhogy csak megoldódott a gondom, és én lenni most nagyon boldog -
klepto
addikt
Sziasztok!
Házilag vissza lehet-e állítani egy SD kártyán tárolt adatokat, egy véletlen formázás után?
A formázás csak tipp, de mert egy fényképezővel lett letörölve "1" gombnyomásra, figyelmetlenségből.
Próbálkoztam 2 adat-visszaállító progival, az Undelete-360, és a FreeUndelete - vel, de egyik sem talált semmit a kártyán.
Van esetleg ezeknél komolyabb, erősebb program, amivel talán sikerülhetne visszahozni a képeket?
Az sem baj, ha csak próba verzió; ha teljes értékűen működik 1-2 napig, -
cigam
titán
válasz
kalapacsolok #26515 üzenetére
Mibajotok a Google-el? Pl. a Csoportok erre tökéletes megoldás (csak a tagok láthatják a hozzászólásokat, ergo idegen nem fér hozzá)
Bármelyik zártkörü levelezőslista tudja ezt. Pl. Yahoogroups-nak is van ilyen opciója.
-
laxus
csendes tag
válasz
LonGleY #26511 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget! Bevált a TimeSnapper és az benne a legjobb, ha nem csinálok semmit, feleslegesen nem készít képeket.
Egyébként a TeamViewer pont ilyen speciális fájlformátumot használhat, ami csak a változásokat rögzíti, mert alig pár MB-ot rögzített egy óra alatt. -
sekli
addikt
válasz
kalapacsolok #26515 üzenetére
Én is valami zárt fórumot javasolnék, vagy esetleg ha a "terápiás tapasztalatok" olyanok, amik később is érdekesek, akkor wiki-t.
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok!
Adott egy kb. 70 fős szakorvosi közösség, középkorúak, idősebbek egyaránt az ország minden tájáról és kórházából. A problémás esetek, felmerülő kérdések megvitatására, terápiás tapasztalatok megosztására kellene egy olyan internetes felület, ahol ezt lebonyolíthatják. Mit javasoltok?
A köremailben kérdezni valamit nem jó 70 embertől, mert az mindenkit idegesít, ha teletömik a postaládáját.
Fontos szempontok: a Google ne érje el a tartalmat, ne legyen nyilvános, egy linkkel ne nézhesse meg bárki...
Valami egyszerű fórumot tudtok, ahol lehet nyitni aloldalt? Eszembe jutott a Facebook zárt csoportja, ahova hozzá lehet adni az embereket -ez nagyon jó és biztonságos, látjuk, ki regisztrált és tag, ki látja... Viszont az a baj, hogy néhányan elvből nem lesznek talán hajlandóak regisztrálni, a legnagyobb probléma szerintem, hogy ha igazi névvel regisztrálnak, akkor a kereső kidobja őket és kapják a betegektől a megkereséseket, üzeneteket irtó mennyiségben, amit el akarnak kerülni... Vagy azt be lehet állítani, hogy ne lehessen rákeresni adott személyre?
Várom a javaslatokat, köszönöm!
-
LonGleY
veterán
válasz
r3dsnake #26512 üzenetére
Ha nincs titkosítva, akkor mégis hogy gondoltad? Szerintem TrueCrypt. Nem nehéz használni, elég lesz csak a szimpla jelszavas védelem, ami a saját gépeden úgy beállítható, hogy ne kérje mindig. Vagy az egészet teszed ecryptelt meghajtóvá, vagy csak létrehozol egy fájlt, ami mountolható, mint egy iso, és abba pakolsz
Esetleg megnézheted az AxCrypt-et, az egy kicsit máshogy működik, szabadon választott fájlokat kódolhatsz át saját formátumba, ami visszaalakításkor jelszót kér (beállítás esetén a saját gépen nem).
Ha szimplán mappákat szeretnél rejteni, akkor Easy File Locker. Erről azt kell tudni, hogy hatásos az adott gépen, de a fájlokkal nem csinál semmit, ezért máshol simán olvashatók.
Ez a probléma a jelszavazással, hogy ahhoz kell valamiféle kliensprogram, hogy ilyet véghezvihess, ami kell az olvasáshoz is, különben 0 védettsége marad a fájljaidnak. Ha úgy vesszük, a jelszavazott ZIP is ilyen kliensfüggő, annyi előnnyel, hogy ott nem egy adott programra vagy szorulva, de annál kényelmetlenebb - és kevésbé biztonságos - titkosítási célolra.
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok
Én olyan progit keresek, amivel jelszóval le tudnám védeni a pendrive-om. Nem kell, hogy a fájlok titkosítva legyenek, de jól jönne egy minimális védelem. Köszi
-
LonGleY
veterán
Pár óra alatt párszáz mega? Teljesen reális, hacsak nem speciális fájlformátumról van szó, ahol a képek közti csekély különbségek nem termelnek plusz adatot. Ilyen meglepően kis méretű, asztalról készült oktatóanyagokat még MOV formában láttam.
De ha nem jó, akkor a kép nem elég? Pl. másodpercenként? Nameg a gépet sem fogná annyira.
A Timesnapper Classic ezt tudja ingyenesen, egyszerűen:
TimeSnapper Classic 2.0.1.1 Portable.zipdezs520: Köszönöm!
-
laxus
csendes tag
Sziasztok!
Olyan programot keresek, ami videón tudja rögzíteni az asztalon történt eseményeket, akár napi nyolc órában, esetleg azonnal kezdi a rögzítést a gép indulásától (vagy ha nem pár kattintással indítható legyen).
Egy program hibáját szeretném megtalálni, a logfilokkal és a videóval talán kilehetne találni milyen esemény hatására keletkezik a hiba. Az összeomlás elég ritkán jelentkezik, lehet hogy csak havonta, de akkor elég nagy károkat okoz.
Mivel egész nap menne a felvétel, fontos lenne, hogy kevés helyet foglaljon a videó (ez a legnagyobb bajom, mert amiket találtam több 100 megás felvételeket csinálnak pár óra alatt), a minőség nem fontos.
A TeamViewer felvevője például teljesen jó lenne, de nekem pont az ellenkezője kellene, tehát a saját munkamenetemet akarom rögzíteni és azt nem lehet vele.
-
olivera88
veterán
Egy kicsit off, tudja valaki h kell ezt elővarázsolni aidában?
Én nem találom ezt.
-
dezs520
senior tag
válasz
LonGleY #26490 üzenetére
Ez jó oldal,itt minden le van írva,kameratipusok,rögzítők stb...
Közbe meg lett a szűk keresztmetszet,a gép amibe használni akarom (céges) csak 512 ram van,amiböl ugye a szabad csa 486mbplussz ahogy a kolega is irta,semmi kodek nincs fent.
Na majd kikisérletezemCigam,mi ez a check flash?ez mit csinál?
-
zoltanz
nagyúr
Olyan app kellene amivel tudok egy PDF fájlon felbontást csökkenteni (és azután képes ugyanebben elmenteni is), lehetőleg ingyenest. Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Battlefield 6 - Digitális játékkulcs
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Corsair 750D Airflow Thermaltake 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3083
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest