- CES 2025: A Garmin Instinct is AMOLED-re váltott
- CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- CES 2025: Piacra kerül végre a kifejezetten vékony Velia okosgyűrű
- CES 2025: Vagy rúd, vagy morzsa, vagy robot, de mindenképpen porszívó
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Négy telefon a Galaxy Unpacked előzetesén
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
junior11
veterán
Köszi, rosszul emlékeztem. Lassan egy éve a Bitwarden-t próbálgatom az egyik bőngészőben + androidon, és eddig elég jól működik, de kérdés, mennyire bízhatunk meg ilyen kis cégekben, azért a nagyobb óriások, mint a Google, MS, Mozilla stb. jobban odafigyelhetnek a biztonságra és többet is költhetnek, de ahogy már nem egyszer olvashattuk ugye, náluk is volt geb@sz.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
-
pvt.peter
őstag
Egy olyan saját domain -en (*.hu végződésű) futó statikus weblapot szeretnék összedobni ami tulajdonképpen csak szöveget meg képeket jelenít meg.
Ehhez keresnék (most már) sablon projekteket ugyanis a fejlesztőkörnyezet az az Adobe Dreamweaver lesz, ugyanis régebben ezt használtam mindenféle weboldal szerkesztgetéséhez (kb. 10 évvel ezelőtt , akkor még Macromedia termék volt ).
Tehát frontendről lenne szó.
Igazából már csak sablon projektek kellenek, de ezt sztem talán összetudom kukázni google -el is.
Esetleg van vmi jó tipp arra, hogy hol találok aránylag jól testre szabható ingyenes templateket?Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
King Unique
titán
Használok én is 8.1-et, de az eleve nem tud több natív (nem virtuális stb.) partíciót kezelni a pendrive-oknál, nem oszt ki a többinek meghajtóbetűjelet. Ha nálad igen, akkor az tényleg érdekes... A GParted nem jelent semmit, csináltam már azzal én is, de ugyanúgy nem kezelték a < 1703 Windowsok a többi partíciót. Ellenben a ≥ 1703 és pl. a Linuxok már igen, azoknál nincsen ilyen korlát.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Ez a 2 partíciós módszer pendrive-oknál csak Windows 10 1703 és az afeletti verziók esetében működik, amiről nemrég volt szó a rendszer topikjában. De ott egyébként tényleg ez a legegyszerűbb megoldás, ha a célgépen és a rajta lévő Windows 10 alatt be van konfigurálva az automatikus lejátszás. Igaz, pendrive-ok esetében pl. a vírusok miatt nem feltétlen szerencsés az autorun engedélyezése, de amúgy kipróbáltam és simán működik egy zene, film stb. lejátszása.
(#42175) kezdosql:
Lehet találni a neten különféle leírásokat, hogy hogyan lehet VCD / CDFS partíciót kreálni egy pendrive-ra. Illetve van néhány spéci firmware tool, amelyekben szintén akad ilyen beállítási opció. Viszont kissé macerás összehozni, illetve az utóbbi megoldás rizikós is egyben. Tehát egyszerűbb lenne az előzőleg említett módszer.[ Szerkesztve ]
-
GEPESZ66
veterán
A CCleaner-t évek óta használom, de eddig sosem törölt olyat, ami gondot okozott volna.
A Wise-t azért kérdeztem, mert nincs tapasztalatom vele.
Korábban írta valaki, hogy ha egy biztonsági szoftvert csökkentett módban eltávolítok a saját eltávolítójával, ezek után a Wise-vel is célszerű takarítást végezni, mielőtt az új szoftver felkerül.
De ez lehet, hogy felesleges. -
jani_gy_22
csendes tag
Az lenne a lenyeg, (ezt veletlenul kihagytam) hogy a gombot hasznalja ujratoltesre, mert van, hogy jon egy feladat, amit el kell vegezni es addig nem frissithet ujra. (Amikor ez tortenik, azon az oldalon a refresh gomb nincs is ott)
Tehat egy hivatkozas nyomkodo app kene, ami folyamatosan ranyom ha van ra lehetosege, ha nincs nem csinal semmit. -
Vertigo18
addikt
Egész jó lenne, csak az eredetin, ha változik valami, akkor nekem kell kiválogatnom, hogy mit szinkronizáljon, meg mit ne. Mindezt egy listából a vizsgálat után. Nekem olyan kellene, ami nem kérdez, hanem megnézi az eredetit, aztán ugyanolyanra csinálja a másolatot.
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
NandorHUN
addikt
-
spe88
senior tag
Tehát azt mondod, hogy ha rákötök egy HDD-t a gépre és Win másolóval (vagy egyéb másoló szoftverrel) átmásolom a B mappa tartalmát rá, akkor az A mappáról linkelt adat nem fog átmenni?
Ha ez így van, akkor hagyom az egészet, mert nekem pont az kéne, hogy különböző helyeken legyenek meg az adatok és ne foglaljanak 2,3,4x annyi helyet és ne kelljen 20 különböző helyről összekukázni sima másolásnál (esetleg szinkronizálásnál). Ilyen nem létezik 2016-ban?
Van, hogy valakinek csak az A mappa kell, valakinek a B és így tovább. Jelen helyzetben úgy működik csak, hogy egy helyre be van ömlesztve minden aztán szépen kimazsolázza az illető, az azért durva. Tuti, hogy kell legyen erre megoldás. Annyira azért nem specifikus ez a dolog szerintem.
Spóroljunk! Kerül, amibe kerül!
-
spe88
senior tag
@Dluinet: Pont azt olvastam, hogy NTFS alatt létezik a soft és hard linkelés.Akkor az mire vonatkozik? Már végképp elvesztettem a fonalat.
@ispx Ezzel az a baj, hogy több ezer ilyen parancssort kéne megírnom. Mondjuk azt is valahogy lehetne biztos automatizálni. De tényleg nincs egy GUI szoftver, ami ugyanazt csinálja, mint bármelyik szinkronizálós szoftver, csak nem másol, hanem linkel? Nem akarom elhinni...
[ Szerkesztve ]
Spóroljunk! Kerül, amibe kerül!
-
Kékes525
félisten
Ok. Igazad van , de éppen azért, mivel nemcsak fejlesztői verziók vannak ott, miért hiányzik a 3.1.1, pedig az is hivatalos. Érdekes, hogy nagyon sok site-on írnak róla, de sehol sincs meg. Láthatod (fentebb a képen) a myFFmpeg programom is a 3.1.1-et írja a legutolsó verziónak. Igazából ezért is keresem.
"Most a legújabb 32bites static verziót (2016-07-31) használom innen: Latest Zeranoe FFmpeg Build Version: 04da20e (2016-07-31) Eddig jónak találtam, de nem tudhatom, hogy mennyire tartalmazhat bugokat, mivel fejlesztői verziók."
Persze, tökéletes nem lesz, csak kíváncsi lettem volna rá.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Kékes525
félisten
Nekem a végrehajtható (bináris) 32-bites static verzió (ffmpeg.exe) kellene, mert a myFFmpeg(32-bites GUI) programom ezt használja.
Az általad linkelt oldalakon sajnos nem ezek vannak, vagy a build, fejlesztői verziók. Most a legújabb 32bites static verziót (2016-07-31) használom innen: Latest Zeranoe FFmpeg Build Version: 04da20e (2016-07-31) Eddig jónak találtam, de nem tudhatom, hogy mennyire tartalmazhat bugokat, mivel fejlesztői verziók.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
jolti05
őstag
És az ütemezővel meg tudom adni azt, hogy mondjuk a Wincatalog induljon el, végezzen egy frissítést az általam megadott mappákon, majd másolja a kapott fájlt egy másik meghajtóra? Én nem úgy látom, hogy ilyen részletességgel lehetne konfigurálni az ütemezőt.
A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
Memphis
tag
Most nem írtam le a-tol Z-ig a dolgot de több user is lenne meg jogosultságok. Most is excelt használunk de ez mar nem az igazi. Szóval a fenti az csak nagyvonalakban igaz
Ha ma nulla CELSIUS fok van és holnap kétszer olyan hideg várható, hány CELSIUS fok lesz holnap? :D (bezártam a kiskaput)
-
-
gyulank
addikt
2 bajom van vele, hogy nem tudom, mit csinál, és hogy milyen formátumot szed le.
Nekem a struktúrával van problémám. Hogy mondjuk van 10 lejátszási lista. Az 1. lejátszási listában is van 10 lejátszási lista. És mind valamilyen sorrendben, és névvel. És sok lejátszási listának a nagyrésze hivatkozik egy másik lejátszásban lévő videóra.
Szóval, hogy egy mappába betesz mindent az nem fain.[ Szerkesztve ]
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
-
sto1911
veterán
Nem jo :
indit.bat:
call flipper.bat
"C:\Users\sto\Desktop\Pinball FX2.url"
call normal.batKimenete:
d:\programok\dc2>indit.bat
d:\programok\dc2>call flipper.bat
d:\programok\dc2>d:\programok\dc2\dc2.exe -configure="d:\programok\dc2\flipper.c
fg"
d:\programok\dc2>"C:\Users\sto\Desktop\Pinball FX2.url"
d:\programok\dc2>call normal.bat
d:\programok\dc2>d:\programok\dc2\dc2.exe -configure="d:\programok\dc2\normal.cf
g"
d:\programok\dc2>Mar azelott lefut a normal.bat, mielott elinditani a PBFX-et.
[ Szerkesztve ]
-
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Ha ingyenest akarsz akkor 7zip, ha fizetős is szóba jöhet akkor WinRAR."
Tulajdonképpen mi értelme lenne egy árva fillért is fizetni a WinRAR-ért, amikor ott a 7-zip?(#35026) brd:
Tanulságos. Jó, hogy leírtad. Meg az is, hogy megoldódott. (Amúgy sejtettem+reméltem, hogy lehet vezérelni parancssorból is a videókártya vezérlőprogramját.)Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Vagy https://images.google.com/-ra feltölti a képet (végső esetben bepötyögve rákeres).
Sk8erPeter
-
vm93hun
aktív tag
"Értelmes" =
- A Feedeket mappákba könnyedén tudom rendezni (pl. Prohardver és Mobilarena Feedeket egy PH! nevű mappába)
- Be tudom állítani, hogy a 30 napnál régebbi cikkeket törölje
- Be tudom állítani, hogy milyen rendszerességgel frissítsen
- Be tudom állítani, hogy a cikket milyen formában töltse be (teljes weblap, vagy csak szöveg képekkel)
- (hirtelen ennyi)[ Szerkesztve ]
Nekem életem van, nem fészbúkom, ezért a telefonom is 6 napig bírja egy töltéssel.
-
Panthera
őstag
Erősítsetek már meg...gyakran kérdezik tőlem, hogy ezeknek a reg cleaner progiknak van-e értelme.
Én eddig amikor célzottan akartam használni, semmire sem mentem velük, pl. soha nem találták meg a szemetet (ami egy szabályosan eltávolított programhoz tartozott). Pedig ott volt a registry-ben. Szerintem parasztvakítás az egész.#31367 Kernel: csak a név kijelölése átnevezéshez tcmd-ben...nem ismertem ezt az opciót...
[ Szerkesztve ]
-
maestro87
őstag
A VS az kell, az amúgy is fent van alap windowsos applikációk készítésére, csak kell egy olyan is amivel parancssoros ablakban tesztelek. De most próbáltam ki a VS-nek ezt a funkcióját és szerintem jó lesz. Kösz a segítséget!
weblap kreálás: alap html, php-s weblapok létrehozása mondjuk inkább grafikusan mert nem vagyok főállásban programozó csak ha kell hirtelen egy weblap akkor tudjak csinálni egyet magam is. -
maestro87
őstag
-
Kernel
nagyúr
Ilyentől nem szoktam kétségbe esni, erre jó a KMPlayer, aminek van egy olyan tulajdonsága, hogy Pause állásban is frissít, vagyis lehet a feliratot időzíteni. Megállítom a képet egy szájmozdulatnál, vagy ahol kell, utána +/- ráigazítom a feliratot, annak is a megjelenési pillanatát. Távszabályzón külön gombokat konfiguráltam az időbeni tologatáshoz.
Volt már olyan, hogy egy sorozatban több epizódhoz is csak olyan felirat létezett, ahol még epizódon belül is, a reklámszünetek után változott az időzítés. Így azt is könnyen tudtam korrigálni.
Míg más lejátszóknál ez eléggé kellemetlen, röptében időzíteni, nem mindig egyszerű eltalálni. Feliratszerkesztő programmal sem jó piszkálni, mert nem jó előre belelátni a filmbe.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
-
brd
nagyúr
Darabolás esetén a RAR szerencsére darabolt fileonként tárolja ezeket az infokat, így kibontható az egész tömörített archívum, csak a hiányzó file-ok helyére kell egy pontosan akkora méretű darabot tenni (a legegyszerűbb/legyorsabb egy másik szeletet elmásolni, majd odanevezni a többi mellé). Így csak a hiányzó darabban lévő file fog hiányozni. Ez annyira működik, hogy még akkor sincs baj, ha az első szelet hiányzik.
A sérült file-ok megtartása azt jelenti, hogy amit elkezdett kibontani, de nem sikerült neki, azt hagyja-e meg. Tehát a félig kibontott file-okat hagyja meg ezzel, mondjuk egy videofile eleje lesz meg. Amit pedig el sem tudott kezdeni, arra ez nem vonatkozik (végül is ez az opció nevében is benne van ).[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
-
Szerintem ő arra gondol, hogy a hiányzó részeket ugorja át.
Pl. megvan az 1,2,3,4,6,7,8, csak az 5. darab hiányzik. Tömörítse ki ami megvan(a 6,7,8-at is)
Ha nincs "lista", mi hol merre hány méter melyik fájlban, akko reménytelen. Lövésem nincs rar esetében létezik-e ilyesmi.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Ukrajnai háború
- Asszociációs játék. :)
- Politika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Akciókamerák
- Revolut
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest