- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
róland
veterán
A probléma:
- adott egy automatizált hangosbemondó rendszer (jelenleg Windows XP alapon), amely a jelenlegi igényeket (adott időpontban a megadott .mp3 formátumú fájl lejátszása; időpont korlátlan mennyiségben, szabadon választhatóan megadható; ismétlődő időpont beállítható; az ismétlődő időpontok kivételével szabadon választható a lejátszani kívánt fájl) kielégíti
- a kihagyott időpontokat NEM játssza le egy esetleges leállás-újraindulást követően
- a dedikált gépen futó program távolról kezelhetőAmi kellene (s sajnos nem tudja a jelenlegi program):
- rendszergazdán kívüli felhasználó távolról, EGYSZERŰEN "kézzel" elindíthassa 1-1 fájl lejátszását!Milyen programot ajánlatok? (Rainlendar-on már túl vagyunk.)
-
smallmer
őstag
Sziasztok van egy ékezetes pdf fájlom amiben ha keresni szeretnék akkor az a kereső nem ismeri fel az ékezetet valaki tud programot ami megoldja?
-
-
válasz
DrTechnoid #29583 üzenetére
Fraps-ot próbáld meg.
-
zone
őstag
válasz
Ipadipad #29578 üzenetére
Találtam egy Excel makrót, ami majdnem ezt csinálja (A oszlopból generálja a párokat C és D oszlopba), hibája, hogy egy szót önmagával is párosít. Kiindulásnak hátha jó, egy hozzáértő talán tudja módosítani.
Sub Combinations()
Dim RNG As Range, cell As Range, cell2 As Range, NR As Long
Set RNG = Range("A:A").SpecialCells(xlConstants)
NR = 1
Application.ScreenUpdating = False
For Each cell In RNG
For Each cell2 In RNG
Range("C" & NR).Value = cell.Value
Range("D" & NR).Value = cell2.Value
NR = NR + 1
Next cell2
Next cell
Application.ScreenUpdating = True
End Sub(#29583) ben
Ha fizetős program, biztosan van ügyfélszolgálata. Egyébként játékokból az MSI Afterburner-rel is tudsz felvenni videót, ami ingyenes. De ott van még az Xfire is. -
Erre tud valaki valamit mondani?
-
-
zone
őstag
Támogatja az offline módot, mint a gmail, ezt is a Chrome-hoz lehet telepíteni. De van több asztali alkalmazás is, ami szinkronizál a Google naptárával. Fizetősből a legjobb a VueMinder, ennek van Lite verziója is, a Rainlendar ingyenes. Ha használsz Outlook-ot, az alapból tudja, a Thunderbird-höz kell a Lightning.
-
Ipadipad
tag
válasz
Hajdu.1 #29576 üzenetére
weboldalamra + youtube video leirásához szeretném alkalmazni
youtube esetén megadnék pl 10 szót és azt ugy összekombinálná hogy címkékhez tudjam alkalmazni
ezáltal ne keljen nekem 10-15 percet kínlódni vele
pl csinálok egy videót ami "bableves tutorial " lenneés akkor 5-6 szót kiválasztok
csípős , bab , leves , tutorial , magyar
ezeket kombinálná
leves csípős , bab leves , magyar tutorial
leves tutorial , csípős bab , magyar
magyar leves , bab csipös , tutorialés akkor ezeket csak simán kimásolnám és beilleszteném a címkékhez
ugyan ez lenne a weboldalamon -
Hajdu.1
tag
Tudnátok mondani nekem valami egyszerű chat progit, ami androidos táblagépet és windows-ost gond nélkül képes összekötni, és hamgátvitelt is lehetővé tesz?
skype, Talk, Messenger kilőve...
-
AtHoS
nagyúr
ehhe...működik benne a search, tehát jó lesz ez statisztikára is.
Legfeljebb ugyanúgy, ha nem nézek rá akkor nem lesz értesítésEsetleg van olyan desktop alkalmazás, ami tud szinkronizálni a google naptárral? Az alkalmazásban be lehetne lőni a figyelmeztetéseket, így ha nem is nézek rá, gép bekapcsolása után kapok értesítést
-
Ipadipad
tag
sziasztok
érdeklődni szeretnék hogy létezik olyan program amivel mondatokat/szavakat lehet generálni ?
például megadok 5 szót és véletlen sorrendbe irja kialma , körte , barack , banán , autó ,
körte , alma , autó , banán , barack
barack , alma , körte , autó , banán
autó , barack , banán , körte ,almavagy netán megadok 5 szót és véletlenül párosítja
alma ,körte ,barack , banán , autó
alma autó
körte autó
banán alma
autó barack
stb..random szó generátort találtam interneten de sajnos amit én szeretnék arra nem tudtam hogy keresek rá igy gondoltam hátha tud itt valaki segíteni
előre is köszönöm szépen -
AtHoS
nagyúr
Ez a színezős kialakítás egész jópofa a google docs-ban. Viszont statisztikiai funkciót nem találtam, bár lehet nem jól kerestem
Igazából ez lenne az igazi lényeges funkció, ami extraként jó lenne.
Ahogy látom a többen kezeljük megoldás megfelelő a színezésekkel, bár emlékeztető funkciót sem megoldott így gépenként (2 gép összesen, bár igazából az enyém lenne a lényegesebb
)
-
Kernel
nagyúr
válasz
phaseOne #29568 üzenetére
Bármelyik szinkronizáló programmal meg lehet csinálni, hogy két feladatot egymás után lefuttatni, de szerintem ilyen esetben elegendő csak időszakosan, naponta 1-2-szer. Régebben én a robocopy.exe programot használtam ilyen célra, ami eredetileg az NT Resource Kit része, de Vista óta a Windows része is. Parancssorba:
robocopy
illetve
robocopy /?
Legegyszerűbb használat:
robocopy C:\Forrás\ D:\Cél\ /mir
mir: tükrözés (mirror), vagyis ha a Forrás mappában törlök valamit, azt legközelebbi futáskor a Cél mappában is törli. Figyelés (monitorozás) 10 percenként:
robocopy C:\Forrás\ D:\Cél\ /mir /mon:10
Naplózás:
robocopy C:\Forrás\ D:\Cél\ /mir /log:C:\log.txt
A parancsfájlokat .bat vagy .cmd kiterjesztéssel kell elmenteni, vagy közvetlenül beírni a Feladatütemezőbe.
Bővebben: http://kernel.uw.hu/robocopy_XP010.doc
Futtatás rejtett ablakkal: http://www.ntwind.com/software/hstart.html
Vagy: Microsoft SyncToy 2.1
Ennél a tükrözést Echonak nevezik, ütemezni szintén lehet, a súgóban megadott paraméterrel:
"C:\Program Files\SyncToy 2.1\SyncToyCmd.exe" -R
-
AtHoS
nagyúr
Szeretném kiváltani az asztali, lapozható naptáramat egy "programmal"
Eddig ugye a naptárba írtam be a különböző eseményeket, hozzájuk kapcsolódó kontakt infókat, megjegyzéseket, stb..
Ennek kiváltására keresnék alternatívát első lépésben. Viszont ha már lúd legyen kövér alapon nem lenne rossz, ha tudna pár extra funkciót:
- emlékeztető beírt dátum, időpont előtt egyénileg megadott idővel
- megjegyzések hozzárendelése az eseményekhez
- kis statisztikai összegzés (pl. le tudnám kérdezni év végén, hogy egy beírt szöveg pl. FGY-NYT hány alkalommal szerepel a naptárban)
- ha tudja az előbbi statisztikát produkálni, akkor a sokszor használt "azonosítókat" pl. FGY-NYT el lehetne tárolni és nem kellene fejből vágni ezeket, csak kiválasztani egy listábólHa ezt meg lehetne fejelni belső hálózati eléréssel több felhasználós kezeléssel, személyenkénti külön-külön naptárkezeléssel, de mindenki elérje a másik naptárát csak hab lenne a tortán
Így első blikkre ennyi lenne
rainlendart nézem, google naptár sms értesítős dolga nem jó, mert nem a saját fiókomra kerülne illetve nem is tudom, hogy kezel-e több naptárat
-
phaseOne
tag
sziasztok,
egy olyan progi kéne nekem, ami szinkronban tart két külső vinyót (és lehetőleg free). a legjobb az lenne ha a gép egy meghajtónak látná a kettőt, és minden műveletet elvégezne mindkettőre.
(biztonsági mentéseket tárolnék a hdd-ken, két példányban, és nem akarom 2x is kézzel pakolgatni a dolgokat, bár az is lehet megoldás ha az egyikre másolok, aztán csak az új dolgokat valami ügyes program rámásolja a másikra.) bármilyen tanácsot szívesen veszek -
Ismertek olyan biztonsági programot, ami elkódolja a pendrive tartalmát, de ne csak jelszóval lehessen kikódolni, hanem ismerje fel a gépet amibe dugtam? Legyen egy "megbízható gépek listája", ahol maga a gép "autentikál"(alaplap/proci sorozatszáma,hálókártya mac címe,...), és már a kódolatlan tartalmat mutatja.
Ez egyrészt biztonságos, ha elvesztem/ellopják nem férnek hozzá az adatokhoz, csak a jelszó ismeretében.
Másrészt nem kell állandóan a jelszót bepötyögni (ezért lehet bonyolult, biztonságos jelszava!), csak bedugom a céges/otthoni gépembe, és működik, hisz azokat már biztonságossá nyílvánítottam.Esetleg van itt a PH!-n ehez a témához kapcsolódó biztonságtechnikai fórum? (Netán egy vállalkozó kedvü programozó?)
-
Hajdu.1
tag
-
dui
aktív tag
Valaki nem tudja hogyan tudnék letölteni "flowplayer"-es videót weboldalról?
Erről lenne szó: link -
Hajdu.1
tag
-
cattus
addikt
válasz
Eternitys #29555 üzenetére
Próbáld ki a NextGen Reader-t. Az importálás nem tudom megoldott-e.
-
Eternitys
aktív tag
Sziasztok!
Olyan RSS olvasót keresek win8-ra amiben kategóriákba lehet rendezni a feedeket és a desktopon egy sidebar-on meg lehet jeleníteni őket ebben a formában, valamint lehessen bele importálni Feedlyből exportált .opml fájlt. Valami ilyesmit keresek mint a Klipfolio-ba épített rss olvasó ,ami mostanában már nem nagyon akar működni, ezért kéne erre célra valami jóféle alternatíva.
-
cascada
senior tag
válasz
biznisz_man #29552 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
cascada
senior tag
Sziasztok!
Milyen programmal tudok AudioCD-t lemásolni? Fontos lenne, hogy image filet készítsen belőle, mert csak később lenne kiírva lemezre újra. Amennyiben jó, lehet fizetős alkalmazás is. Én a CloneCD-t ismerem erre, de 2009-es a legújabb verziója, azt már nem merem feltenni olyan régi.
Köszi előre is! -
Hajdu.1
tag
válasz
biznisz_man #29547 üzenetére
-
biznisz_man
tag
Sziasztok!
Melyik programmal tudnék a képek (fényképek) alá írni, vagy magába a képbe is?
Esetleg olyan program amivel katalógust is tudok készíteni pl: gyerekek képeiről!?Előre is köszönöm!
-
grigo
őstag
Sziasztok!
Pc-re keresnék valami olyan alkalmazást amivel rendszerezni esetleg apró módosításokat tudok végrehajtani a fotóimon. A lightroom nekem túl zavaros (camera raw-t használok szerkesztésre) a picasára pedig nem szívesen bíznám a dolgaimat.
A lényeg az lenne, hogy ne csak egy fájlkezelő legyen hanem tudjam benne tegelni és apró leírásokat készíteni a fotókhoz, hogy ha később keresni szeretnék vagy csak rámegyek egy képre legyen róla háttérinfó. (pl termékek fotóinál hogy milyen év, milyen változat stb...)Létezik ezekre valami alternatíva?
Az is nagyon jó lenne ha magyar nyelvűt találnék
-
RudyD
tag
Üdv!
Az első kérdés felett pár hozzászólással említi Zola007 többek között épp a httrack -et is.
Illetve ha már megemlítettem @Zola007 29376: csak ötletként a FreeDownloadManager egész szépen kezeli ezeket a .php -s rémségeket is ha letöltésre kerül a sor.Ha jól vettem ki akkor van html turkáló meg tömeges letöltő része, esetleg egy próbát megér.
Mindegyiknek fellelhető és\vagy alapból készíthető portable változata.
-
zone
őstag
-
Vladi
nagyúr
Nos kettőt is találtam, ami jó lenne, de valami kicsi hibája mindkettőnek van:
Free Adress Book Ez windows only. Nem nagyon fejlesztik már, például nyelvet se lehet benne váltani. Ígérnek nyelvi támogatást, de nem nagyon lesz. Pedig csinálnék bele magyart.
Plusz ugye nincs linux port. De ingyenes otthoni és üzleti célra is.
Osmo Ez már jobb egy fokkal. Van magyar nyelv. Elvileg win és lin port is van. De ezt se nagyon fejlesztik. Illetve valaki nyomott egy 0.2.12-es verziót, szeirntem megint a Red Hatos fiúk dologztak rá, mert a tárolóban ez volt.
Oszt ennyivel ki is merült.
Ilyen e-z contacts vagy mit néztem még, de annak normális honlapja sincs, nagyon megbízok így a programban.
Mást ismertek? Ezeket miért nem fejlesztik már? MIndenki okostelón nyomul?
-
BoB
veterán
válasz
w.miki #29535 üzenetére
sed "/^$/n;/^$/n;/^$/d" regi.vcf > uj.vcf
Ez veszi azt a sort ahol egyetlen enter van (^ -a sor legelején van ) ($ - enter). Ez a rákeresési szöveg van / / között.
Majd ezzel azt teszi ami a záró / után van. Itt először n, az továbblép a következő sorra.
;-el elválasztva a következő parancs, ahol ugyanez szerepel ugye, mégegyet továbblép ha egy enter van.
Harmadik résznél a / után d, ez törli a sort.
Ebből a logikából következik, hogy ha 4 ilyen sor van 3 lesz belőle, ha 5 akkor 4 és így tovább.
Tehát előbb lefuttatod ezt majd ami kettővel ezelőtt írtam ami 2-ből egyet csinál.
-
H_András
tag
Win7 alól szeretném exportálni az elmentett hálózati kapcsolatokat, wifi és lan kapcsolatokat egyaránt, és csak ezeket, hogy később vissza tudjam állítani (rendszer újratelepítés lesz). Minden mást lementettem már, de ezeket nem tudom hogy kell, vagy milyen programot használhatnék.
-
szabeska
addikt
válasz
Blood Mage #29527 üzenetére
És mi lenne az?
-
zone
őstag
válasz
Blood Mage #29525 üzenetére
Létezik. De nem lenne egyszerűbb megkérdezni Páltól, hogy mit használ?
-
Blood Mage
senior tag
Engem az érdekelne, hogy létezik e olyan program amivel látni lehet hogy egy másik felhasználó mit nyit meg és hogyan működik.
Tegyük fel van egy gép, feltehetően rendszergazda és ahhoz hozzá van csatlakoztatva még 25 gép (Egy PC terem). A "fő" gépen ül a pali és látja ha én megnyitok valamit ez biztos. Mivel látja? és csak azt látja ha valamit megnyitok vagy pontosan hogy milyen típusú file-t?
-
szabeska
addikt
hali!
létezik equalizer program windows 7/8-ra? Valami normális, ami nem torzít, recseg, stb...
-
Hajdu.1
tag
odt to doc converter progit keresek, ha lehet ingyenest, de nem muszáj!
-
BoB
veterán
válasz
w.miki #29518 üzenetére
Megnéztem Windows alatt, mûködik.
Egyrészt: A bináris mellett a függõségeket is le kell szedni. A teljes pakkot szedted le? (Complete package, except sources)
Másrészt: parancsosrt kell nyitni ott ahol a fájl van (explorerben shift plussz jobb klikk parancssor nyitás)
Harmadrészt: a sed-et el kell érnie (vagy odamásolod az egész pakkot vagy elérési útvonalat meg kell adni a környezeti változóknál. Elõbbi egyszerûbb lehet)
Negyedrészt: ezeket: ' ' cseréld ki ezekre: " " (valamiért win alatt nem megy az elõbbivel)
Ha ez mind jó akkor megy, kipróbáltam.
-
BoB
veterán
válasz
w.miki #29515 üzenetére
Minden megoldható, viszont ismerni kell mi van a fájlban, mert amit írtam az azt csinálja, hogy:
1. átalakítja soronként az első 003-6 -ot +36 ra majd a végeredmény újfájl.vcf -be teszi
2. újfájl.vcf -ben soronként az első - jelet törli.Mit hogy csináljon rengeteg féleképpen lehet szabályozni. Ezért nem mindegy van-e kötőjel máshol stb. ezeket nem tudom.
Amit írtam nyugodtan kipróbálhatod mert az eredeti fájlt nem írja felül.
-
BoB
veterán
válasz
w.miki #29506 üzenetére
A sed-et pont erre taláták ki. Ha egy sorban csak egy telefonszám van, és nincs máshol kötőjel, akkor:
sed 's/003-6/+36/' régifájl.vcf > újfájl.vcf ; sed 's/-//' -i újfájl.vcf
Persze ez linux alatt terminálban, de windows-ra is letölthető.
Ha máshol is van kötőjel vagy több telefonszám (vagy van olyan telefonszám ahol még több kötőjel van) van egy sorban akkor máshogy alakul!
-
Süvi
őstag
-
ciry
őstag
Hali. Milyen progi tolja át a Dts-t Ac3-á? A tv-nk smart,de a Dts-t nem ismeri
-
w.miki
veterán
VCF file szerkesztésére milyen programot ajánlanátok?
Szeretném egységes formátumra hozni a benne található számokat.
Pl.:
CELL:003-630-6001234 helyett
CELL:+36306001234 szerepeljen, de
ami már eleve így van írva, azt hagyja békén.
Mivel tudnám kitörölni (csak) a számok közt lévő - jelet, és kicserélni a 003-6-ot +36-ra?
(Esetleg az ékezetes karaktereket is kiszedetni belőle...
A Sándor lehetne: Sandor, a Békássy meg: Bekassy)
(Biztosan szövegszerkesztő is elég lenne hozzá, de nem tudom az hogyan kezeli a formátumokat ) -
sfdrakex
nagyúr
válasz
rvn_10 #29501 üzenetére
Easus backup teljes partíciót le tud menteni. Van a W7nek beépített biztonsági mentés funkciója is egyébként, az is ment partíciót.
-
rvn_10
senior tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy olyan programra, amely képes az egész C meghajtót átmenteni egy másik meghajtóra és szükség esetén visszamásolni, hogy az bootolható is legyen.
Arról lenne szó, hogy most win 7 em van fent szeretném kipróbálni a 8.1-et de ha nem tetszene akkor ne kelljen újbólhúzni a win 7et minden programjával együtt hanem csak visszatöltöm a lementettet.
Nem ártana ha x64 et is támogatná.
Előre is köszi a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged