- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- iPhone topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BitRider
senior tag
Ahogy nézem, a verziók egybeesnek a K-Lite Codec Pack-ban lévővel. Eszerint ugyanaz lenne, csak ott pár hetente mellékelik az új verziókat (gondolom, ez a fő béta teszt, hogy miként viselkedik a K-Lite-ban), míg a GitHUB oldalon ritkábban. De folyamatos fejlesztés alatt van, az tuti.
-
bacus
őstag
Nem tudtam, hogy ez a legprofibb, de tény, hogy a gyári névjegyzékkel nem boldogultam egy bizonyos névjegyszám felett. Feleségem, gyerekeim meg szeretik, de nekik van 100 névjegy a telefonban, apáméban 30, az enyémben meg 2000. Van névjegy, ami szinte fullosan kitöltve, 3 telefonszám, 2 email, 2 cím, stb.., ennek a kezelésére a gyári nem alkalmas.
Nekem fontos volt a csoportba rendezés, ez alapján van hívás szűrés is, a keresésnél meg cégnév alapján is kell tudjak keresni, nekem a név csak egy adat a sok közül -
woodworm
veterán
Nézett a franc. Felülemelkedvén a vitán, bármit is preferálok, ha azt egy mentés után módosítja egy program, akkor az rosszul müködik.
Így mi értelme a honosításnak? És nem, a fordítva kitöltés nem megoldás, mert van rá szabványos megoldás (amit egyébként az usában is használnak). -
sztanozs
veterán
Ezzel felcserelessel mondjuk az a gond, hogy a megjelenites sorrendjenel elsosorban a csaladnevet veszik figyelembe a szoftverek, szoval a list akb igy lesz sorrendbe rakva:
Kovacs Akos
Horvath Bela
Papp Cecilia
...
Arany ZoltanEbben aztan majd keresd meg a megfelelo kontaktot...
-
woodworm
veterán
Azért, mert leírod nagybetűvel, hogy KELL, attól még BUTASÁGOT beszélsz. Ugyanis a nyíllal jelzett további lehetőségeknél sincs rendezett név beírására lehetőség. Az általad javasolt ötlet ugyanis 30 éves zsákutca:
"- Név előtag
- Keresztnév -> ide családnevet írok
- Középső név
- Vezetéknév -> ide utónevet írok
- Név utótag
- Vállalat
- Beosztás"
Ettől csak más programokba importálva fog rosszul működni a megjelenés.A kérdező ezt szeretné elérni:
Ez sajnos a családi és keresztnév HELYES használatával nem fog menni a Névjegyek webui alkalmazás formjával. Mivel ott ez lesz a végeredmény:
Ezért írtam, hogy ha az első képen szereplő végeredményt szeretné kapni, akkor a telefon új névjegy készítésekor az automatikusan megjelenő "Név" mezőt használja a "Vezetéknév, Keresztnév" formában. Ha így írja be, akkor lenyitva a vezetéknév és a keresztnév a helyes mezőben jelenik meg. Ugyanígy a felhőbe mentéskor is helyes mezőben maradnak a nevek és jól is jelenik meg.
Sajnos bármit módosít a webes felületen már rosszul mentődik el, mert a google rosszul kezeli a név megjelenítését és nem a magyar, hanem a nemzetközi standardok szerint rendezi. A két névformátum különbsége jól látszódik exportáláskor a "Name" mezőben:Tehát az elvárt végeredményhez vagy a telefon, vagy helyesen kitöltött csv fájl importja szükséges és bármilyen módosítás átrendezi nemzetközi formátumba.
-
-
Vesa
veterán
-
Annak idején SpaceJam rázta gatyába az összefoglalót (és tisztességes munkát végeztt amúgy), de mint láthatod, a fiókja felfüggesztésre került. (Ne kérdez miért, Én sem tudom, pont akkor kb. 2 hétig nem voltam PH!-ra bejelentkezve, mikor meg igen, akkor ez fogadott)
Utoljára 2021.10.30-n lett frissítve az összefoglaló, azt meg nyilván Te is tudod, hogy 1 hónap alatt is jöhetnek ki új verziók egy adott szoftverből és az is megtörténhet, hogy ami addig ingyenes volt, azt fizetőssé teszik...
Szóval a lényeg, hogy anno volt (és most is elérhető) a Duplicate Cleaner Free Limited változata.UI: Mondjuk Neked akkor sem felelt volna meg, mert a Free-ben nem lehet képeket összehasonlítani.
UUI: Képeket csak úgy lehet összehasonlítani, ha a különböző képformátumokból kinyerjük a teljes képadatot (összes pixelt, ha úgy tetszik) és összetettebb algoritmus(ok) segítségével próbáljuk meghatározni, hogy az egyik kép hány százalékában azonos a másikkal (mert pl egy házról csináltál egy tucat képet, csak épp más-más perspektívából, de attól még ugyanarról a házról vannak a képek). Ez időigényesebb feladat, mint egy sima filecompare, ezért lassabbak az ilyen szoftverek. -
AtHoS
nagyúr
Megkövetem magam, mert...
Nem tudom ki szerkesztette a leírásokat az összefoglalóhoz, de most rálestem az Awesome Duplicate Photo Finder-re, aminek leírásából kimaradt a duplicate szócska, így alapból skippeltem is, de jobban átnyálazva a program elnevezéseket csak úgy gondoltam valami ilyesmi jó lehet és mintha dolgozna is, bár lassúcska kicsit, mert tartalom alapján hasonlítgat, ahogy kivettem.
Winmerge-re is ránézek....majd (mondjuk erre kapásból fájlok összehasonlítása maradt meg bennem régről, így szintén skippelve lett első nekifutásban), mert ennél is említettek fotóhasonlítgatás mókát weboldalukon, meglátjuk mapparendszerben működőképes-e
Szóval lehet mégiscsak van/lesz megfelelő progi összefoglaló alapján
szerk.
IT user
Köszi rálesek erre is -
Ittnemaz
aktív tag
Régen minden jobb volt
Szerintem ez lesz a megoldás a gondodra. -
Visormail
addikt
Sajnos nem jut eszükbe, ill. most már azt hiszem, hogy direkt nem akarnak normális lehetőségeket beletenni a rengeteg buta felhasználó miatt. A jelenlegi pár beállítással sem tudják használni, melóhelyen sorba jönnek, hogy teljesen belekeveredtek és egyáltalán nem is értik, hogy mit csináltak. Nem emlékszenek mibe jelentkeztek be és mivel, nem tudják, hogy a microsoft és a google két külön cég, melyiknek mik a termékei, stb. Az egyik a főnöke céges laptopjára rádugta a telefonját, hogy letöltsön róla képeket, de annyira nem értette az automatikusan felugró ablakokat, hogy véletlenül bejelentkezett a saját google drive-jába és felszinkronizálta a laptop asztalán lévő doksikat (amik a főnökéé).
Androidra van onedrive app.
-
perempe
veterán
Ezt találtam:
Sum (Summation) Calculator (miniwebtool.com) -
TC-ben nem lehet a másolást F2-vel indítani (eddig sem volt és most sincs)...
Amire gondolsz, az -szvsz- hogy F5-l indítod a másolást és utána a felugró ablakban F2, és ott valóban van sebesség-korlátozás lehetőség, de ez is csak akkor műxik, ha nagy mennyiségű fájlt másolsz (mert ha nem, akkor nem is veszed észre a felugró ablakot, amiben lehet korlátozni a sebességet valóban)
Pl. NVMe-ről NVME-re 500GB/s alatt ne is próbálkozz...Ha esetleg van tudomásod olyan GLOBÁLIS beállításról, ami tényleg korlátozza a sebességet (kis fájloknál is, pl. 1KB/s-re), az érdekelne (script nélkül)
-
törölt tag
Ezt valóban a legegyszerűbb a gmailben beállítani.
Ott annyira figyelj, hogy nem mappák vannak, hanem label-ek és nem szabályokat hozol létre, hanem filter-eket.
Ha több mailboxot szeretnél egy helyen látni, akkor ingyenes a Thunderbird, fizetős az Outlook az Office csomagban. Bár ha jól tudom annak is van ingyenes verziója, csak az web alapú.
Nálam melóhelyen van gmail filter használatban de külső levelező nélkül.
Otthon viszont szabályok nélkül, de Outlokkal használom, és ha ott módosítok mappákat vagy csinálok bármit manuálisan, leszinkronizálja. -
-
-
-
-
-
a.gabriel
tag
Lehet, hogy nem fogalmaztam teljesen érthetően, ezért leírom pontosabban.
Van két tárgy, ami csak látszólag egyforma.
Ezen vannak felfogatási pont távolságok, amik a kép alapján némileg különböznek egymástól.
A két tárgy közül csak az egyik áll rendelkezésemre a másik nem.
(Más különben már megtettem volna, a monitoron nem tudom olyan pontosan vonalzóval ezt megtenni)
Mielőtt megrendelném, előtte így össze tudnám hasonlítani, hogy OK-e a méret.
-
SpaceJam
aktív tag
Jah igen... közben leesett: a Win 11-en nem lehet oldalra húzni a tálcát... Nevetséges. Ezt üzenem neki: ..i..
Egyébként nem szélesség kérdése, összehúzva is jelzi a dátumot, az a default viselkedés. De valahol az óra beállításokban szerintem vissza lehet kapcsolni, hogy mutassa a dátumot is.
-
Óóó, basszus.
Köszi. (Jobb lenne, ha nem kellene szélesebbre húzni, a tálca úgy jó, ha minél kevesebbet takar.)
Egyébként Win7-en oldalsó tálcát használtam, 10-re váltásnál viszamentem lentre, már nem emlékszem miért. Most megint megpróbálom az oldalsó tálcát, mégiscsak több a hasznos terület pl. weblapoknál. -
milu
aktív tag
AtHoS!
"Utólagos képvágáskor az iview fejlécében mutatja a kijelölés bal felső sarkának x-y koordináit és mellette a width-height értékeket, plusz az oldalarányt és itt van lehetőség a kijelölést utólagosan szélesíteni-keskenyíteni mind vízszintes, mind függőleges irányban"
Ez - itt leírt folyamat - lehet a megoldásom.
Köszönöm, hogy foglalkoztál a problémámmal!(Még egy program lehet a megoldás, ami az AutoHotkey, de most még nekem meghaladja a programhoz meglévő jelenlegi tudásomat)
-
milu
aktív tag
AtHoS! Egyedi a javaslatod, de a szándékomat maximálisan kiszolgálja! Köszönöm, ez zseniális!
Annyit kérek még, hogy a képernyőn és a beállítások miatt a beírandó x és y pontokat, (mert nem mindig az y=0 és nem mindig az y=0 pontra kell beállítanom a képernyő mentés területét) hogy tudom meg, mert akkor ezeket az értékeket elmenteném későbbre! (Amikor ugyanakkora méretű és ugyanazon a helyen lévő képet kell lementenem)
-
SpaceJam
aktív tag
Jó, de az nem automatikusan indítható, vagy legalábbis nem kényelmes és grafikonja sincs. Valóban nem annyira rossz a "Hide when minimized" beállítással, ha épp nincs más kéznél, de Ezért léteznek a célprogramok...
Erre még mindig a Performance Monitor a legegyszerűbb, ami rendesen a system tray-ben ül indításkor és külön jelzi a CPU, RAM, Disk és Net értékeket. A settings-ben csak a panel-eket kell kikapcsolni és kész. Így, nem kell egerezni, meg a felbukkanó menüt olvasgatni, hanem instant visszajelzésünk van arról, hogy mi a helyzet.
Egyedül a memória-kijelzés kicsit fura, mert el van tolódva (hiába szabad a memória háromnegyede, 50%-on áll a grafikon), de ez legyen a legnagyobb probléma. Kicsi, gyors, egyszerű program és 10 mp beállítani. Nem fejlesztik már, de még mindig nincs értelmes alternatívája.
-
milu
aktív tag
-
Panhard
tag
Na igen, a keresőnél tudom, hogy van ilyen. De az csak egy mappában keres. Nekem két könyvtár között kellene megkeresni az azonos nevű mappákat. Erre lenne a mappaszinkronizálás menüpont, de ha a találatok között kijelölöm amit törölni szeretnék és törlöm a "törlés bal oldalon" menüponttal, csak a fájlokat törli ki, a mappák ott maradnak.
-
Jó kis progi ez a Youtube-DLG, de most nálam némi hibajelenségeket produkál. Tesztelési szándékkal mindegyik audiofájl lehetőséget kipróbáltam az általad linkelt videóval, és az mp3 és aac kivételével az összesnek 2018.10.20. 2:55 a módosítás-dátuma.
Ráadásul az összesre 3.68MB méretet ír, még wavra is, ami cirka 44 MB. Mitől lehet ez? Frissítésre rányomtam, elvileg legfrissebb, telepített verzió.
-
Inkább arra tippelek, hogy össze volt fűzve a belső memóriával, nem önálló tárhelyként volt kezelve.
Próbáld meg lefuttatni a TestDisk-et, hátha talál amit a kártyán...Ha pedig nagyon fontos családi képek lettek volna, nem csak a telefonon lett volna eltárolva. Gondolom a felhő szinkronizációs is ki volt kapcsolva, mert az az ördög játékszere.
-
Postas99
senior tag
Köszönöm. Lehet ezek jobbak, nem gond hogy online mert a Doki 2 helyen is rendel.
Megnéztem a rainlendart, ha befoglalom az időpontokat, majd utána befoglalnék egy újabb időpontot akkor vidáman feladja ugyanazt az időpontot hogy foglaljam be egy új eseményre. Kár érte jó ügynök volt. Szóval nem tartja nyilván hogy már egyszer befoglaltam.
Többit is megnézem.. -
Wolfskin
őstag
Nem értem a problémád pedig van elég.
megnéztem, egyrészt nekem magyarul van, másrészt a playlist alatt nálam nincs már semmi. és sosem volt.
MPC-HC (64-bit)
---------------Build information:
Version: 1.7.11 (b989276ec)
Compiler: MSVC v19.00.24215.01
Build date: Mar 6 2017 15:02:31de amúgy is hülyeség ilyen helyre eldugni,a KMPlayer pl lehetett skinezni, és ott kint volt play a gombok közt
a másik, hogy csak előre felé lehet léptetni kikockázásnálde amúgy rendben van
-
Wolfskin
őstag
elég egyforma programokat használunk. az mpc az egyik alapprogram nálam is, vagy 20 éve azt használom. bár erre még sosem volt szükség. virtual dubbal már szerkesztettem át videót, de itt nem vesződnék ennyit.
köszi!jó progi, egyetlen dolgot nem tud, loopolni (A-B szakasz). van egy kiegészítő hozzá, de nem igazán működik...
-
Kempetlen
tag
Az csak vágólapmentő.
De közben linkeltem a Typio Form Recovery-t, ami talán jó a célra.
-
törölt tag
Jelen esetben kvázi lényegtelen, hogy mi van a linkben (jó, link felmásolásnál nem), mivel több dolog hajtódik végre. Először is ott a 'mousedown' eseménykezelő. Azaz amikor lenyomod az egér gombot végrehajtódik azonnal. Ráadásul a linkre még hatással lehetnek egyéb javascript dolgok is. Mint ahogy a google oldalán is van.
A tényleges és tiszta linkre ugrás csak az egérgomb felengedésekor történik ('mouseup' esemény). Nyugodtan próbáld ki egy egyszerűbb oldalon.A lényeg, hogy esetünkben nem számít mi van a linkben, mivel előbb a lenyomás esemény hajtódik végre.
[link] - Ez a video 15x lassítva mutatja be a történéseket. Itt plugin nélkül, de a felrakott kiegészítővel (és más hasonlókkal is) ugyanez az eredmény.
Update: [link] - Megcsináltam a kiegészítőt is felrakva a video-t. Az eredmény ugyanaz.
-
Cs1csó
titán
Szokásos - egyeknek akár troll - megjegyzésem: semmilyen programból nem kellene elavult nem fejlesztett verziót használni. Mert a vége az, hogy 2-3 "meghalokhanemhasználhatom kiegészítő" miatt 10 éves böngészőket fog használni és még mellette 1-2 frisset mert egyre kevesebb oldal fog elindulni a régi böngészőjében.
El kell engedni a világ változik.
-
Wolfskin
őstag
Igen, köszi, de amíg egy sorba teszi a tabokat, addig ez csak ront a helyzeten, mert akkor jobbra balra nyilakkal, mint egy filmszalagot kell futtatni a tab sort jobbra-balra, szóval így még áttekinthetetlenebb lesz.
Ennek akkor van értelme, amikor több sorban, egymás alá teszik a tabokat, így mindig tudod, hogy melyik hol van
-
Wolfskin
őstag
azt hogyan? ilyen opciót nem találtam. de biztos, hogy az/ilyesmi a baja, az otthoni gépemet is le tudja rántani, pedig abban 16GB ram van és K2200 quadro vga. mégis úgy elfeketedik néha, hogy csak a power off segít.
a vivaldi szimpatikus volna, de annyira gagyi, ez a sok, egyre szűkülő tabulátor egy sorban szorongva... ezt annyira nem értem, 5 éve szinte minden böngésző tudta több sorba rendezni, mára meg mintha betiltották volna..
meg amit megfigyeltem, újra telepítés után elveszti a bővítményeket, kedvenceket, jelszavakat, mindent. tehát hiába portable, valamit mégiscsak a C meghajtón tárol. a firefox, opera, avant portable az tényleg portable volt.
a Firefox a Tab Mix Plus bővítménnyel, szinte megközelítette az Opera tudását, ergonómiáját, de sajnos valami 52-es vagy 58-as verzióig kompatibilis, mert abbahagyták a fejlesztését. (mondom én, összeesküvés-elmélet-szagú ez a dolog...
)
elméletileg az vivadiban sikerült már elérni külföldii földalatti mozgalmaknak a több sorba rendezést, de angolul és nagyon bonyolult módon megfogalmazott röpirataik miatt nem tudtam még csatlakozni hozzájukig...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- 15db töltő egybe (65W + 90W) kerek végűek (ELKELT)
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest