- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
andorra
őstag
Szinte már meg is találtam azt a programot amit kerestem, mivel a "Magix Webradio Recorder 4" néhány problémát leszámítva mindent tud, amit elvártam tőle. Majdnem tökéletes a következő célra:
Netrádiós műsorok rögzítése MP3 fájlokban, előre programozhatóan. Id tagok alapján tételekre tudja bontani a felvételeket, megfelelő beállítás esetén. Ennél több, nekem nem is kellene.
Viszont a következő két problémám van vele: a rádiók lstája látszólag frissíthető, de valójában alig van köze a jelenlegi netrádió kínálathoz. Tény, hogy egyesével hozzá lehet adni címeket, de ez túl nagy munka és csak részleges megoldást ad. Az AAC kódolású adókat nem kezeli. Tehát, ha a fenti célra tudtok ennél jobb programot, kérem jelezzétek! Köszönöm. -
andorra
őstag
válasz
asuspc96 #31977 üzenetére
Odáig fejleszthető egy fordító program, hogy bántó fogalmazási hibákat ne vétsen. Annak természetesen elsősorban anyagi okai vannak, hogy nem ölnek bele annyi munkát, amennyi ehhez szükséges. Főleg, egy ilyen perifériális nyelvnél, mint amilyen a magyar.. A szinte tökéletes fordításhoz nem elegendőek algoritmusok, mert nagyon sok mondatnak, szónak, csak a szövegkörnyezetétől függően értelmezhető a pontos jelentése, sőt, más esetekben, csak egy egész történetbe illesztve.
-
andorra
őstag
válasz
LonGleY #31926 üzenetére
Az idézett cikk szerzője sem érzékelte pontosan a problémát. Itt nem egyszerűen helyesírási hibáról , hanem helytelen szóhasználatról van szó. Tehát a helyesírási hiba, csak látszólagos következménye ennek.
A legfeltűnőbb hiba az "-e" kérdőszócska hibás elhelyezése és a ban-ben, kontra ba-be helytelen használata mellett. -
andorra
őstag
Jdownloder-hez hasonló tudású programot keresek, mert az AVG és a IObit Malware Fighter is tiltakozik ellene. A lényeg, hogy pl. data.hu-s linksorozatot egyetlen kijelöléssel vegyen át, kezdjen el önállóan letöltögetni.
-
andorra
őstag
válasz
kukinyo #29039 üzenetére
A problémám a következő: volt HM erősítőm, de már nem szeretnék ilyet a jövőben használni, átálltam sztereóra. Van sok DVD-m, ami 5+1-es vagy DTS 5+1-es hangsávot tartalmaz (főleg zenei) és PCM sztereót nem. Ezeket szeretném lejátszani valahogy, minél kevesebb macerával. A PC-m 20 méter kábeltávolságra van a TV-től, a DVD játszómmal+az erősítőmmel viszont csak a sztereó hangsávos felvételeket tudom megszólaltatni. Költséghatékony megoldást keresnék, de nem találtam ki még ilyet. (Nem tudom, hogy az olcsóbb, használt DVD játszók között van-e olyan ami ezt az átalakítást eleve megoldaná?)
Jobb híján az is érdekelne és ez már a topik témája, ha lenne olyan program, ami gyorsan átkonvertálja a DVD-t valamilyen media lejátszó által kezelt formátumra (WD TV Live), a videoanyag tömörítése nélkül, de egyúttal a DD 5+1 vagy a DTS 5+1 hansgávot átkonvertálná pcm sztereóra (nem mp3-ra), és mindezt egy lépésben.
-
andorra
őstag
Bár a kérdés már nem nagyon foglalkoztat:
általában az mondható el, hogy a lemezeket a maximálisan írható sebesség felére optimalizálják, tehát ez lehet egy irányadó sebesség. A lemezek minősége azonban talán még fontosabb, mert ebből a szempontból is jól kell választani. Ennek ellenére nem ritka, hogy még márkás lemezek is bizonyos százalékban idővel olvashatatlanná válnak, tehát csak a minimum kétszeres (nem okvetlen lemezes) archíválásban bízhatunk meg. -
andorra
őstag
válasz
LonGleY #28667 üzenetére
Flac esetében mondom, értelemszerűen arra igaz egy lépésben, de lehet, hogy OGG-ra is:
Az összevonandó fájlokat behúzod a lejátszóablakba, majd mind kijelölöd. Jobb klikk, converzio. Itt a destination alatt bpipálod a "Merge all tracks into one output file" rádiógombot. A különböző beállítások különböző néven elmenthetők, majd billenyűkombinácók is rendelhetők hozzá. -
-
andorra
őstag
Free Audio Rontó Converter
-
andorra
őstag
válasz
pagonyinhu #28346 üzenetére
Fotókhoz a FastStone programot ajánlom, ami ingyenes. Videóhoz, talán majd valaki más, én a Sony Vegast tartom a legjobbnak, ami viszonylag könnyebben könnyen megtanulható.
-
andorra
őstag
válasz
Kezdő vagyok #28319 üzenetére
Nem. Ha netán valami mégis ártott, az még korábban történhetett. Érdemes egy Spybot-ot lefuttani.
-
andorra
őstag
válasz
sfdrakex #28146 üzenetére
Mindez akkor igaz, legalábbis részben, ha egy ideálisan kis, esetleg közepes forgalmi helyzetet feltételezünk.
Gazdaságos útvonalat, valójában nem lehet programmal tervezni, ahhoz ismerni kell a forgalmi helyzetet és a lehetséges útvonalakat is. Vagyis nagyon sok tapasztalat, helyismeret + adott esetben szerencse is kell hozzá. -
andorra
őstag
válasz
Pendragon911 #25170 üzenetére
A Nero beállításaival lehet a baj, de használj inkább valami korrektebb programot erre, pl. az Easy CD-DA Extractort. Persze a cue fáljba is bele kell nézned, hogy valóban minden rendben van-e benne, mert előfordul, hogy nincs. Különösen a file-név megadása problémás gyakorta. Pl. flac file esetén is wav-ként van megadva.
-
andorra
őstag
Olyan megoldást keresek, ami viszonylag gyorsan megállapítja egy hangfájlról (jellemzően FLAC vagy APE), hogy milyen hangerő kiverzérléssel rendelkezik. Vagyis, hogy még lejátszás előtt az általam ideálisnak tartott hangerőt be tudjam állítani.
-
andorra
őstag
válasz
GEPESZ66 #25090 üzenetére
"Pdf-fájlok megnyitására használam az Adobe szoftverét, vagy tegnap olvastama Sumatra szoftverről?"
Pdf-fájlok megnyitására használjam az Adobe szoftverét, vagy inkább Sumatra programot, amiről tegnap olvastam?
Gondolom, ezt akartad kérdezni (?)
A Foxit Reader-ről tudom ugyanezt elmondani, bár, hogy gyorsabb is lenne, azt talán nem, de jóval kevesebb helyet foglal. -
andorra
őstag
Ha egy CD trackjei megvannak, flac formátumban, hogyan tudnék ebből legegyszerűbben cue+flac állományt létrehozni ? (A flac a cue mellett, már egyetlen fáljban.)
-
andorra
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #24201 üzenetére
Köszönöm. Kipróbáltam, bár nagyon felületesen.
Egyrészt az a probléma, hogy sok anyagom cue + iso formátumban van meg, ezt úgy látom nem bontja trackekre. A nagyobb baj azonban az, hogy inkább egy katalógus szerű állományt szeretnék létrehozni, ahol én adom meg az adatokat. Sok és különböző helyen lévő adathoz, közös borítóképek tartoznak, ezeket szeretném összekötni úgy, hogy csak egyszer kelljen betölteni a képet a helytakarékosság miatt, viszont mindenhol jelenjen meg, ahova tartozik. (Klasszikus zenei katalógus lenne elsősorban.) -
andorra
őstag
(Képes) CD katalógus készítéshez keresek programot, vagy ötletet. Miután egy borítóképhez sok tétel és címszó is tartozik, azt szeretném, hogy minden kép csak egy helyet foglaljon. A fizetős kategória sem okvetlen akadály.
-
andorra
őstag
válasz
localhost #24145 üzenetére
A MŰPA-ban lényegesen jobb az akusztika, mint mondjuk a Vigadóban.
Ha egy hegedűmúvésznek Stradivari hegedűje van, a MÜPA-ban fellépve azt vigye magával, a Vigadóba pedig a gyakorló hegedűjét ?
(Én ugyan privátban válaszoltam, hogy ne terheljem vele a fórumozók idegeit, de te mégis idehoztad.) -
andorra
őstag
SACD-R iso formátumból 88 vagy 96khz/24 bites FLAC formátumot szeretnék konvertálni. A Foobar2000-el próbálkoztam, amit előszeretettel használok amúgy is, több okból. A FLAC konverziónál a bitszámot lehet állítani, de a mintavételi frekvenciát sajnos nem tudtam, az maradt 44khz.
-
andorra
őstag
-
andorra
őstag
Az ATP ranglista nem így működik. Ott az előző évi versenyen elért helyezéshez is viszonyítanak, annak alapján is lehet pontokat nyerni, vagy veszíteni, tehát sokkal bonyolultabb, mint amit te szeretnél. Tehát az elképzelésedet kellene kialakítanod arra, hogy milyen módszert szeretnél alkalmazni a rangsoroláshoz és arra írhatsz akár programot is, de szerintem felesleges.
-
andorra
őstag
Elég zavarosan fogalmazol. Ha az lenne a cél, hogy úgy lehessen lebonyolítani egy versenyt, hogy nincs körmérkőzés, hanem előre meghatározott számú forduló van, akkor nincs jobb megoldás, mint a sakkversenyekre kitalált svájci rendszert alkalmazni ! Ehhez nem kell program, olvass utána a lebonyolítás szabályainak !
-
andorra
őstag
Köszönöm a tippet. Ez persze elképzelhető, hogy így működik, de nem programszerű, ha mindig át kell írni a batch fáljt. Nem kényelmes és nem elegáns megoldás. Amúgy FLAC-ban vannak a zenei anyagok és nincsenek hozzá lejátszó listák. Tehát az eredeti elképzelésem szerinti megoldás lenne a célravezető, vagyis egy olyan program, ami meghatározott késéssel kiad két billentyűparancsot és ezzel a Foobarba már behívott CD anyagból tetszés szerint kiválasztott tracktől elindul a lejátszás. Ezt azzal tudom elérni, hogy előtte a megfelelő track sávot aktíválom.
-
andorra
őstag
Egy olyan programot keresek, amely egy másik futó program fele, ki tud adni billentyűparancsot, de előre meghatározott késleltetéssel. Másodpercekről van szó, tehát nem lenne praktikus egy olyan fajta megoldás, ahol időpontot kellene megadni.
Egyébként a Foobar 2000 lejátszását szeretném késleltetve indítani, kb 20-25 másodperccel. -
andorra
őstag
válasz
Kezdő vagyok #22992 üzenetére
A konkrét feladattól függ, ez nem derült ki. (Formátumok.)
A 2. kérdésre, az asztali lenne gyorsabb, nem tudom pontosan mennyivel, de nem csak egyféleképpen lehet egy 2 órás filmet konvertálni, lehet egy menetben, jobb minőségben több menetben, ezért ez tőled is függ. Ha valós időben sikerülne például konvertálnod, az gyorsnak számítana.
-
andorra
őstag
válasz
Bjørgersson #22989 üzenetére
MKV Toolnix
-
andorra
őstag
válasz
Psychonaut #22943 üzenetére
Van itt egy kis fogalmi zavar.
Azokat a BR-ről készült anyagokat, amiket HD filmeknek is neveznek MKV konténerbe szokás tenni. Ezt nem BDRIP-nek hívják T. oldalakon. A BDRIP Blue-ray forrású, de csökkentett felbontású (nem HD) anyag, függetlenül attól, hogy milyen konténerbe teszik.
A kérdés tehát nem volt rosszul feltéve, csupán hozzá kellett érteni azt, hogy az MKV, itt értelemszerűen HD filmet jelent. -
andorra
őstag
Ajánljataok légyszíves programot, lehet FTP szerver is, amivel a teljes feltöltési sávszélemmel lehetne tőlem letölteni. A Filezillát próbáltam, de egyrészt alapból alig hagyja magát elérni win7 tűzfalon keresztül, másrészt megfelezte a sávszélemet.
-
andorra
őstag
Köszönöm, de ez nem működik, mert egy flac converter 1.2 programot igényel és bár a Flac oldalra linkel, de ott ilyet nem találni, sőt máshol sem sikerült. A második módszer ha működne, az meg azért nem jó, mert nagyon sok és nagy mennyiségű átalakításra lesz szükségem.
-
andorra
őstag
FLAC fájlokat szeretnék egybefűzni, korrekt módon. (Egybefolyó tételek vannak számokra bontva.)
-
andorra
őstag
válasz
looser #20343 üzenetére
Mint minden pdf-el kapcsolatos esetben, magasan a legjobb szoftver. az Adobe Acrobat Professional. Megnéztem, tud-e ilyet. Van olyan lehetőség, hogy "crop pages", megadhatóak a mértek és bár nem próbálom ki, az opciókat nézve úgy tünik, hogy automatikusan össze is állítja az új dokumentumot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Gyermek PC játékok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest