- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
dik
őstag
válasz
AxBattler #86827 üzenetére
100+ de az 5-ből csak kettő megy egyfolytában. Mert csak ezzel fűteni egy kamikaze ekkora házat... ahol nincs klíma ott nincs meleg mondhatni k. hideg van
így fatüzelés megy mellett esténként. Rásegítésnek megy a klíma.
A lényeg ez a rendszerhasználati díj egy rablás... -
-
bb71
őstag
válasz
AxBattler #84869 üzenetére
"Yes, you can buy the products from us, if you live in Hungary, with a transport cost depending on the locality.
Yes, we provide service during the warranty period, if necessary.
Of course, the tax invoice is issued
To take over the order, the payment will be paid in advance, either directly on the website or by proforma invoice by bank transfer."én megkérdeztem őket.
Egyébként Olaszból is van Perfera pár ezerrel még olcsóbban is, mint az Artbuildingtől, ők ezt válaszolták:
"so usually daikin doesn't give warranty around europe. Usually we sell items to installers who, if they encounter warranty problems, ask me for free spare parts for one year. But I don't know if Daikin has a European guarantee in Hungary, I've never had any problems in that area."A magyar Daikin elzárkozott EU-s gép gari vállalásától, az Daikin EU pedig még csak válaszra sem méltatott.
-
a_tesz
Korrektor
válasz
AxBattler #78162 üzenetére
Nem kell félni tőle, nem azt jelenti, hogy -11 foknál kikapcsol, csak ott már elég rossz hatásfokkal tolja be a meleget, ugye pont akkor, amikor a legjobban kéne. De nekünk az elmúlt 6 szezonban, mióta ilyennel, illetve az elődjével fűtünk, még nem volt probléma belőle sosem.
-
pjen
félisten
válasz
AxBattler #77865 üzenetére
Ami nagy vonalakban a lényeg. 16A kismegszakítót teszel az 1,5mm MCU és a 3,5kW os klíma elé. Ha a klímával bármi történik, például rövidzár, akkor a 16 A kismegszakító hiányában 32A is folyhatna az 1,5mm vezetéken. A vezeték túlmelegszik, esetleg a ház leég. Ezért méretezik legtöbbször a vezetékhez a kismegszakítot és nem a fogyasztóhoz.
-
pjen
félisten
válasz
AxBattler #77853 üzenetére
Mert lehet hogy néha nehezebben indul. Nézd meg az adott klímához mekkorát ajánl a gyártó. Abból baj nem lehet. Senki nem írta, hogy fel is vesz annyit. Nekem 2,5kW pana gyártói ajánlás 16A. Közben 2 megy fűtésben 10 amperről. Egyszerűen dugd a legközelebbi konnektorba. Elég lesz a 32A.
-
válasz
AxBattler #76999 üzenetére
Szívesen!
Azt valóban érdemes számolgatni. Az egyenlethez még tudni kellene, hogy csak a kiterjesztett garinál szükséges az évenként kétszeri szakszerviz által elvégzett tisztítás, vagy már az elejétől fogva szükséges, hogy kiterjesszék a garit. Ugye azt tudjuk, hogy a kötelező jótálláshoz semmilyen plusz feltételt nem írhatnak elő.
Egyébként szerintem ez függ a berendezés árától + hogy alapból is hívnánk-e szakszervizt a karbantartáshoz. Ha egyébként is hívnánk, akkor végülis nem költünk rá semmit pluszban. Egyéb esetben ez évi 30 ezer forint körül lesz, tíz év alatt egy viszonylag normális klíma árát kifizetné rá az ember. Viszont ha valakinek van egy 800 ezer-1 milkós gépe, ott ez az összeg már más ligába kerül + az sem mindegy, hogy ha például 6-8 év múlva garis nagyjavításra kerül sor, nem nagyon leszünk előbbre, hiszen már kifizettünk egy fél gépet addigra, míg a drágább masináknál ez nem olyan jelentős tétel (az új árához képest).
-
arcitec
addikt
válasz
AxBattler #76999 üzenetére
A garancia akkor is érvényes. Másnem adnak újat, vagy pénz vissza. Na az meg a forgalmazónak nem érné meg..
Amúgy meg pár napja írták, hogy a normál garanciának nem része az igazolt karbantartás. Mit is tartanak karban? Szó szerint a karjukat. Egyik szerelő fújta a beltérit, amit azóta magam csinálom - sokkal precízebben -
, a másik kiment karbantartani a másik kültérit és kisvártatva visszajött, hogy kész.
Na mit is tartott karban?Na meg aki csak hűtésre használja ott még is mire az évi 2x?
Nyilván lehúzás. Évi min 40eft. X 10 = Klíma ára.
Szóval ha engem kérdezel szereljék fel azt amit amúgy sem olcsón oszt viszlát...
Az is igaz nálunk csak nyáron megy és akkor sem túl sokat. Tehát nem kell szerelő csak ha szükséges. A Daikinok meg nem igénylik..
Ahol meg télen nyáron mennek rendületlenül, az talán más, de kifújni az akkor is csak annyi, hogy megfelelő szerrel (ami jó minőség, amit a szerelők is használnak)) kitisztítani, a kültérit meg portalanítani. SZVSZ. -
Lmh
őstag
válasz
AxBattler #74468 üzenetére
Csecsemőkre és kis tipegőkre gondoltam, arra az időszakra nem emlékszem, ahogy senki
.
De kertvárosban, jól szigetelt, jó fekvésű, árnyékos gyerekszobám volt, én pedig panelban élek. De mindegy is, csak felmerült bennem.Alapból is 3,5-es akartam venni, csak felmerült hogy van 5ös ugyanolyan árért, akkor már gondoltam rákérdezek, hátha úgy már megéri.
De fogtam az összes ajánlást, értem az érveket, a hangerő nálam fontos szempont. 3,5-es lesz.
Köszi mindenkinek!
-
TeeJay
félisten
válasz
AxBattler #65876 üzenetére
Csakis Kopos-t mindenhol. Gyönyörű szép igaz drága is de tökéletesen elvisz mindent és tele raktam MBCU-val mindenhol plusz koax meg UTP is duplán
Utólag viszont már mindkét klímának külön vezetéket húztam volna mert így ha szét kell szednem valamelyiket akkor mindkettőt áramtalanítom a kismegszakítóval illetve mai fejemmel mindkét klímához raknék sínre rakható fogyasztás/feszültség/amper/cosFí digitális mérőt -
Tikakukac
titán
válasz
AxBattler #65692 üzenetére
Ha a zöldben akadálytalanul elmegy a víz és nem fogja majd a házat csesztetni, hajrá.
Piszkos ritka sajnos amikor pont az általad leírt sztori nincs meg, tehát, hogy a víz nem csinál konrétan krátert a földbe ezzel. 3m-ről olyan lyukat csinált otthon is a mienk 1 hónap alatt, hogy ihaj. Kapott még 1 méter csövet, az ürgelyukba már mehet a mezsgyén. De ez nem közpark, hanem egy 2 hektáros belterület választóvonala
-
PROTRON
addikt
válasz
AxBattler #65686 üzenetére
Nem akarásnak a fenti nyögés a vége.
Miért is nem reagáltál a #65683-asban szereplő megoldásra? Érdekes szemezgetésRajtam kívül egyik szomszéd se vette a fáradságot hogy visszavezettesse a kondenz viet. Ebből 2 földszinti esetben a saját lépcsőjét már sikerült szétfagyasztaniuk, a 3.-nál meg a függőfolyosón a folyton felboruló kannából kifolyó víz miatt kis híján verekedés lett, amikor elcsúszott rajta a másik vétlen idős szomszéd, jó is az a saját lakásod melletti folyosón kis híján combnyaktörést szenvedni...
Egyébként azon két klíma akik leginkább lusták voltak nem is merik most fűtéshez használni...
Aki meg szétfagyasztja a saját lépcsőjét megérdemli, ellenben ha alatta befolyik a víz és az én ivóvíz strangom elzáró csapját fogja kívülről szétfagyasztani, az már neki sem lesz vicces játék...alulról felázik a lakása. -
Tikakukac
titán
válasz
AxBattler #65686 üzenetére
Ja, hát ha nem szeretnél akkor menjen más nyakába vagy a homlokzatra. Fura egy világot élünk
Én amúgy laktam úgy, hogy HO, nyár és még homlokzat is volt csinálva, ergo ablak kinyitás bukó. És lám, itt vagyok. Felpakoltam, elköltöztem a p.-ba onnan és problem solved.
-
rígel
őstag
-
rígel
őstag
válasz
AxBattler #65681 üzenetére
35nm-es, másfél szobás lakásoknak egyáltalán nincs erkélye, az ott élők akkor ne is klímáztassanak?
Mindenáron nem!
De vissza is lehet vezetni a kondenzvizet vizet a saját lakásába. Ja hogy az már nem tetszik... valamit valamiért.Orlin topictárs megoldása a példa, hogy lehet ezt kulturáltan, nem balkáni módra is csinálni.
-
Tikakukac
titán
válasz
AxBattler #65681 üzenetére
Víz be a lakásba, aztán onnantól tiéd a világ. Én pölö 4m körül tartok egy rakat növényt, öntözni őket szopó, amit sokat kell főleg. Kis szivattyú, átlátszó cső és viszlát. Simán etetném a beltéri dudváimat az ilyen vízzel. Ami meg sok, az meg gyűlik valami igényes krübliben és max 2-3 naponta kiöntöd. Ennyi.
-
waveson
tag
válasz
AxBattler #61676 üzenetére
Sima víz, gőztisztítóba csak vizet lehet önteni!
A DeepClean-t szerintem csak adagolni lehet rendes nagynyomású vizes mosással.
Nem merem szétszedni a klímát, meg hát, nem akarom hazavágni!Azt hittem azért egy jó részét le lehet gőzölni, de kb semmit. A kosz 99%-a maradt rajta úgy kb. Szóval teljes időpazarlás volt, vagy valamit rosszul csináltam. Azon kívül is, hogy nem szedtem szét a gépet.
-
TeeJay
félisten
válasz
AxBattler #61603 üzenetére
2havonta kellene csak nincs időm rá annyi mindent csinálok
Deep Clean meg a legjobb cucc, ismerem azt aki gyártatja így sokkal jobb áron kapom tőle mintha viszonteladó boltban venném
Penészes, gombás, nikotinos, sőt volt centi vastag zsírral bevont beltéri is mindent súrolás nélkül leszedwaveson:
Privátban írom, poli amit linkelt az sokkal drágább mint amennyiért a gyártó szakitól veheted -
PROTRON
addikt
válasz
AxBattler #59632 üzenetére
Nono ne kevergessük a micsodánkat a szezonokkal, attól még mert egy Opel astra is tud 130-al menni, meg egy Aston martin is, eléggé el fognak térni a menettulajdonságok.
Gyártónként, gyártón belül típusonként eltér, a névleges 3,5kW az csak hasonlóság, nem jelent egyértelműséget. Csak egy nagyjábóli szám hogy melyik egységet mivel hasonlíts össze, de az árkategória és megmondja mi mire való...persze helyén kell kezelni a származási országot.#59634 gya/352
Ahogy nézem továbbra is csak a "Betétlap "H" tarifa igényléséhez nyomtatvány elérhető az EON honlapján, ennek a kezdő karakterei "22", ez számomra azt mutatja hogy ideiek.Ennek a második oldalán írja hogy:
"4. Hőszivattyú üzeme
SCOP érték (szezonális jósági fok): teljes fűtési szezonra vonatkozóan adja meg az éves fűtési energia igény és a befektetett energia
hányadosát. Elvárt minimális értéke: 3,4, amely az SCOP címkézési rangsorban az A+++, A++, A+, és A energiaosztálynak felel meg."Továbbá kell még az A2/W20 COP érték is.
Ez az enyhített érték, amibe még asszem a Sensira is belefér, a +2 fokon történő jósági fokával együtt, de ezt ki kell keresni.
Amire én utaltam, korábban az ELMŰ budapesten, előírta a 4.1-es SCOP, mellett még a +2 fokon hatékonyságra is asszem a 3.5-öt(na ezen a téren már gyengélkedik a Sensira asszem). Meg talán a -7 fokra is a 3.0-át, de ez már ingoványos terep.
Továbbá -10 fokon a névleges teljesítmény 90%-át le kellett tudni adni fűtésben, azaz ha a klíma névlegesen 3,5kW-os, akkor -10 fokon is le kellett adnia legalább ennek a 90%-át, tehát 3,2kW fűtési teljesítményt, miközben minimum -15 fokig volt kötelező a minimum működési tartomány. Valami ilyesmi rémlik.Ezért nem akartam eredetileg a Mitsut, és kerestem a Panasonic Nordic "NZ" végőzédsűt, csak kifogyott a boltokból. Az amennyire eddig volt szerencsém hallgatni halk és fűtésre tervezett típus.
-
loncsika
tag
válasz
AxBattler #55557 üzenetére
Meg még drágább is lehet, mert nekem azt mondta a klímás, nem tudnak árat mondani, mert a mitsu is napi áron adja nekik, így amikor megveszik, akkor tudnak konkrétumot mondani. Ha nincs raktáron, gondolom ez arra az esetre vonatkozik.
Nekem amikor felszerelte a fujitsu-t a fent említett klímás, akkor beleverte a csúfot, hogy gree a belseje, meg hogy túl van hype-olva, ő ezt nem is ajánlotta volna.
-
válasz
AxBattler #55556 üzenetére
Illetve olvasom, hogy a Mitsubishi MSZ/MUZ-AP35VG is ajánlott fűtésre...
Bár ez megint 120k+ HUF-al drágább a Sensira-nál.Mitsubishi MSZ/MUZ-HR35VF viszont egy árban van a D-s Sensivel, vajon ennél is igaz, hogy alkalmasabb fűtésre?
#55558 kovacsen222
Én mindent elhiszek... meg az ellenkezőjét is. -
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
AxBattler #44829 üzenetére
Ez kvázi egy 2 csövesítés lenne grátisz azzal, hogy szinte központi hűtés-fűtés szerű lenne így a szoba megoldva.
Veszélyes az egész életem, 230V ha eddig nem ölt meg a szutyok konvektorok amiből 1 tényleg beállt és jöttem haza teli gázszagra... akkor ez sem fog.
Csak érdekelne a vélemény erről. Csend lenne, a klíma is örülne neki, hatékonyság is nőne
És mondom, a kémény az 30cm-re van a kijelölt helytől, gyakorlatilag hőveszteségem a csövön keresztül nem is lenne
-
a_tesz
Korrektor
válasz
AxBattler #36294 üzenetére
Sajnos az elektromos radiátorról nem vagyok ennyire jó véleménnyel, nálunk a gyerekszobában van egy 1500 W Atlantic, tud meleget csinálni, de nem kevés pénzért. Így, hogy írtad is, hogy napközben nyitva az ajtó, csak még jobban a klímát tudom támogatni. Alternatívaként esetleg a háló bejáratával szemben felrakni, és akkor jut be valamennyi meleg, de a hangból is kevesebb, és akkor mehet éjszaka is. Egyébként nem tudom, Pesten merrefelé laksz, de forgalmasabb helyeken az éjjeli alapzaj is simán van annyi, mint egy csendes klíma beltérije. Nekünk itt Veszprém megyei kis faluban azért más, már ilyenkor is simán hallani a beltérit.
-
a_tesz
Korrektor
válasz
AxBattler #36284 üzenetére
Ha elfogadsz egy véleményt, a hálóba is rakj nyugodtan klímát, és ha nem tudsz aludni tőle, kapcsold ki éjszakára. Ha fűtve van napközben, és vastagak a falak, akkor reggelre nem fog 2-3 foknál többet hűlni, főleg ha a nappaliban ekkor is megy, és még aludni is jó a hűvösebben. A fürdőbe meg egy 500 W körüli elektromos törölközőszárítós radiátort javaslok, elég jól körbe van fűtve, és ha nyitva lehet hagyni az ajtaját, akkor nem is fog sokat menni.
-
asha07lcc
tag
válasz
AxBattler #36278 üzenetére
parapet beltérikkel is meg lehet oldani és 2 mono gép jobb lenne. a multi összesen 5 kw nominál telj az hidegben keveseb, amikor aq teljesítmény kellene. Ha mindenáron multi akkor egy nagyobb 7 kw körülire tenném a beltériket 5 kw a nappali és 3,5 kw a háló. de van speciális javaslatunk is.
-
válasz
AxBattler #36284 üzenetére
Hitachiról tudok neked nyilatkozni, illetve át tudom neked adni amit az én klímásom mondott 2 hete mikor vettem Daikin Comforákat. Tavalyi évben 5 % fölötti volt a meghibásodásuk és volt amikor 30 nap alatt jött meg hozzá az alkatrész, úgy , hogy hivatalos Hitachi partnerek... ( azt nem tudom mennyiségileg mit jelent az 5 %, lehet eladtak 20 darabot és egy behalt
)
Ő azt mondta akkor nekem, hogy Daikin,Mitsubishi,Fujitsu, Panasonic ezekben gondolkozzak mert ha gond van akár azonnal tudják javítani... Mondjuk a Toshibát pont nem árulják, lehet az is jó... -
sanzi89
addikt
válasz
AxBattler #36272 üzenetére
Légkondis hálószoba fűtést csak meggondoltan. A legjobb az lenne, ha kipróbálnád és megtapasztalnád magad. Oké, hogy a szakma szerint a japán klímák a leghalkabbak, de ezek hangja is bőven lehet ingerküszöb felett. Ez annyira szubjektív, hogy másik véleménye - szerintem - nem sokat számít. Olyan klíma nem létezik, amelyiknek nincs hangja.
-
hary296
csendes újonc
válasz
AxBattler #36278 üzenetére
Ha félsz a beltérinek a hangjától főleg a hálóban, és fűteni akarsz, és ennyi pénzt rá akarsz áldozni, én a helyedben mindenképp japán márkát raknék. Ha nem kötelező a multi akkor mindenképp 1-1 db ot raknék de vagy daikint vagy mitsu vagy pana, mert a gree nem halk. Nem annyira rosz de hálóba fogod hallani, és évekig hallgatni a hangját nem mind1 hogy mennyire hangos. és 500k környékén már 2 minőségi japán márkát is kapsz. Ha mindenképp olcsón akarod megúszni, és nem a japán márkából akkor a gree comfort x még egy jó opció lehet. De a lomó nekem offos. De ez az én véleményem (gree comfort x van a hálómban a fejem felett.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3014, 91% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- 16 GB RTX 4080 HP OMEN - garanciával
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest