- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
fulton #77411 üzenetére
Az ablakra ilyet nézz Hot air stop, Airlock illetve valamilyen hőszigetelést a hőkidobó csőre, hogy minél kevesebbet fűtsön bent.
-
rmihaly
tag
válasz
fulton #74021 üzenetére
Tegyél mérget a klíma cső környzetébe, rágcsálóetető kis műanyag dobozba. Ha ott vannak, megérzik megeszik, elhullanak (1-2 hét alatt). 1-2 egércsalád esetén hatásos, ha sokan vannak akkor mennyiség kell.
Nálam padláson volt sok másfél éve, akkor ez működött. Elég sokat megettek (4-5 dobozzal), majd megszűntek létezniA beltéribe be tudja magát rágni - bár az nem túl nagy egér ami a csövek mellett be tudja magát rágni.
A csőbevezetésnél nyomd ki szilóval, ha az megköt elég sokáig kell neki rágnia hogy bejuson. Ha előzőek szerint megmérgezed előbb fog elhullani mint a gépbe bejutni.Ha bért a géphez, akkor meg elég a műanyag borítást lekapni és máris a szobában van az egér
Javíthatatlan kárt nem tud okozni, de csőszigeteléseket javítani kell.
-
Strezi
őstag
válasz
fulton #65185 üzenetére
Nekem is megvolt ez a mikrokapcsolós köröm az LTCA-val. Nyár végén kipucoltam, eltettemn télire.
Most gondoltam kicsit fűtök vele, hogy a kondenz és olvasztás lepucolja a kültéri lamellákat, aztán csak volligott... Eszembe jutott ez a kapcsolós történeted
Műszerrel rámértem, és igen nem hozta biztosan a kontaktot az a mikrokapcsoló. A lábakon látszott némi oxidáció is.
Én a jumperrel átkötés megoldást választottam (arduinó breadboard tüske), nem olyan nagy kaland, hogy felnyitott előlappal is működik. Öröm, boldogság -
rmihaly
tag
válasz
fulton #65183 üzenetére
Ha a kapcsolóhoz hozzáférsz, húzd le a vezetéket, és zárd az áramkört, egy darab vezetékkel, majd szigeteld le (klímát kihúzva a konnektorból/lekapcsolva a lakásban a villanyt).
Ilyen kapcsolót bármelyik elektronikai boltban lehet venni.
Ha csak azt vizsgálja, hogy le van e csukva a teteje szerintem simán kiiktatható... ha más funkciója is van, akkor ez az átkötés nem lesz elég.
Persze ha megjön a cserealkatrész visszaépíthető. -
baloghgabor
aktív tag
válasz
fulton #65173 üzenetére
Egyszer én is így jártam. Nehéz úgy nekinyomni, határozottan a fedelet, hogy ne törjön, de be is legyen pattanva rendesen. Egyik oldala valahogy nem ment a helyére, lötyögött a fedél és nem is akart felnyílni, sem működni, és villogott (nem emlékszem mennyit). De párszor felnyitottam, majd határozottan vissza, hogy kattanjon, utána rendben volt. Remélem nálad is csak ennyi baj lesz?!
-
törölt tag
-
fulton
addikt
válasz
fulton #65175 üzenetére
A nyáron is volt egyszer ez a hiba mikor bekapcsoltam: majd percek után egyszer csak elindult és tökéletesen futott.
Ez a vidi akkor készült ugyan az a villogás, annyi hogy félig megindult a klima fedele és ott jött be ez a hiba jelenség. de percek mulva elindult ahogy kell a beltéri és onnan tökéletesen működött. most meg megint ezt csinálja de már meg sem mozdul a fedél.
Lehet a fedélnél valami érzékelő adta meg magát , ez megmagyarázná hogy onnan, hogy sikeresen elindult a nyáron miért működött végig a klima. pas -
PROTRON
addikt
válasz
fulton #65173 üzenetére
A kézikönyv baromira egoista és aljas módon nulla információt nem ad, annyit ír:
Két helyen ír:
"
Ha a beszívórács nincs megfelelően rögzítve, akkor a berendezés nem fog működni, a kijelzők villognak.
Először a Működésjelző villan 5-ször majd az Időzítés jelző villan 8-szor. A gazdaságos üzem visszajelző folyamatosan villog.
"
Ez még az egyaszerűbb eset, csak rosszul raktad vissza...Másik eset:
"
ha a beltéri egység OPERATION és TIMER jelzőlámpája villog, ill. az ECONOMY kijelző gyorsan villog, akkor azonnal kapcsolja ki a berendezést, válassza le a tápfeszültségről, és hívja ki a meghatalmazott szerviz személyzetét.
"
Tehát olyan mértékű bajt jelez, amihez mindenképp a klíma szerelőd kell, aki fel tudja venni a kapcsolatot a forgalmazóva-gyártóval, de előre szólni kell nekik hogy nagy baj lehet a fenti villogások miatt, mert tutira nem fognak elsőre komolyan venni, aztán kiküldenek valami első hetes kis mukit hogy indítsa újra, aki majd vakargatja a fejét... -
F.N.
tag
válasz
fulton #65133 üzenetére
Nem árt ha rajta van azon a 30 cm-es szakaszon is a csőszigetelés,
de a hatásfokon alig ront.1. a vékonyabbik csövön folyadék megy, annak egyenesen jót tesz,
az a kis előhűtés.
2. a gázcsövön amelynek ezen a hosszon kb 94 cm2 a felülete,
a legjobb esetben is 10-20 watt tud megszökni.Gondolj bele egy 60 Wattos izzószálas villanykörtének nagyobb a felülete,
de az sem disszipál el 60 Watt hőenergiát, mivel még világít is közben,
a felülete pedig jóval forróbb, akár 100 fok is lehet.3. A beltériben tud csak a 20-30 m hosszú rézcsőben,
amelynek a hőleadó felülete a sűrű lamellákkal meg is van növelve,
végrehajtódni a hűtőközeg halmazállapot változása, amely révén ki lehet nyerni
a rejtett hőt. Sőt még levegővel le is kell fújni a hőt a hőcserélőről, különben
visszamegy a forrógáz a kültéribe. -
-
rígel
őstag
válasz
fulton #64433 üzenetére
Nem, nincs rendben. Az ereszen kívül semmi nem lóghat át, az is minimum 2m magasan kell hogy legyen, és max. 50 cm.
Ez általános szabály, nem helyi rendelet. Ha ennek nem felel meg leszedetheted!
Más kérdés, hogy ha olyan a szomszéd, hosszú és nehéz menet lesz, ott fog betartani, ahol tud. Nagy a Jóisten állatkertje. -
Strezi
őstag
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
fulton #64400 üzenetére
Ha van rá helyi rendelet akkor talán. Nálunk Ürömön van olyan, hogy csak az építési területbe lehet rakni (azaz ahová építhettél volna házat, tehát minimum három méterre a kerítéstől, illetve 5-5 méterre elől meg hátul), mondjuk ez a tető pont beleesne. Ha nagyon nagy a zaj akkor talán tehetsz ellene valamit, de alapvetően ez a dolog mindig kétirányú, hogy valamekkora kellemetlenséget tűrnöd is kell, a klíma zaja valószínűleg beletartozik ebbe.
Az más kérdés, hogy mennyire segíti ez a jó szomszédi viszonyt. -
Pepe78
őstag
válasz
fulton #64400 üzenetére
Szia! Este beszéltem egy jogász barátommal. Alapvetően nem ütközik semmilyen törvénybe az általad leírt klíma telepítés esete.
A jegyzőtől tudsz információt kérni. Nem tudni, hogy milyen besorolású a terület ahol élsz. Lehet van helyi rendelet ilyen esetekre. Meg lehet méretni a zajterhelést.
Cím nélkül egy képet feldobhatnál, hogy hogyan lett megoldva. Ha jól gondolom , akkor abban az esetben ha nem feléd van fordítva , hanem párhuzamosan van az ő házának a hátsó falával a kompresszor oldal akkor is feléd néz. Ha ez így van akkor kb nem lehet nagy eltérést elérni azzal, ha átfordítják. -
BlackJack21
tag
válasz
fulton #64400 üzenetére
Lehetne hiteles mérőeszközzel mérni a zajterhelést, de szerintem ez a telekhatáron is a limit alatt lenne. Így a jegyzőnél valószínűleg nem tudsz panaszt tenni.
Ha ilyen a szomszéd hozzáállása, és nem hajlandó a kompromisszumra, akkor egy zajvédő falat tennék telekhatár-szakasz felém eső részére. A saját logikája szerint ebbe nem köthet bele. -
Strezi
őstag
válasz
fulton #62130 üzenetére
Max hűtés (Powerful), és egy pontosabb, gyors reagálású hőmérővel méred a kifújt levegőt. Érdemes kb. ugyanolyan _kinti_ hőmérséklet mellett rámérni évről évre.
Nekem most 11 éves az LTCA, és pont azért fogom töltetni, mert már csak 18 fokot fújt nyáron hűtésben maxon a benti 26, kinti 30 fok mellett.
Nem töltetem csak úgy saccra, hanem kérek egy lefejtéses mérést grammra, és azután visszatöltetem a gyári mennyiséget (1.2kg). Megérdemli, jól szolgál! -
Tikakukac
titán
válasz
fulton #60908 üzenetére
Villanyszerelővel a családban jelentem: qrva nagy mákod volt, semmi több.
3 óra alatt fullra átkábelezünk és megcsinálunk mindent. Amit nem tudsz sehogy kikerülni az mondjuk esetünkben a doboz. Na az olyan szinten hiánycikk, hogy 120 darabra van rendelés leadva december óta és még mindig nincs. Vagyis de. Ha dupla áron kellene, akkor lenne, ofc másik gyártótól
Átfutási idő jelenleg: 3 hónap.Meg ilyen apróságok történtek azóta.
-
PROTRON
addikt
válasz
fulton #60902 üzenetére
Szuperül leírtad hogy miért kérnek akkora munkadíjat.
Tehát a tényleges anyagköltségen nem spóroltál, hisz beleástad magad, tudtad hogy mit kell beépíteni mit nem.
Ellenben mennyi órabérrel számolhatjuk a munkásságodat? Egy napra br. 35k és tartott 2-3 napig? Hisz a felesleges konzultálásokat is bele kell kalkulálni ha már a Te döntésed volt hogy nem akarod másnak kifizetni a pénzt.
Elvégre a munkának értéke van.Az én főnököm sem kér pénzt az egyszerűbb ügyintézésekért, ahol pl csak alá kell írni a kivitelezői nyilatkozatot, mivel egyébként számít a viszonzásra. pl mert nagy cég rokona az illető és hozhat melókat.
-
freeknight
őstag
válasz
fulton #58675 üzenetére
Ha nem vagy szabványosítva olyan drága a H tarifa bekötése, hogy kb soha nem térül meg, jelenlegi árakkal sem. Persze ez még változhat, ha megy még fel az áram díja, de azt se garantálja semmi, hogy a H tarifa is mindig ennyi lesz, mint most.
Akinek viszont egyéb okból muszáj volt szabványosítani, vagy volt rá valamilyen támogatása, a szabványos dobozba megéri berakni. -
fulton
addikt
válasz
fulton #52694 üzenetére
Nos 15 fokra lőttem be az alaphőmérsékletet.
a számok: bentit 15 fokon tartva, kint volt -9 fok is az éjszaka, most sem több -1 től.
Így fogyasztott óránként 0.220kwh-t. Ami már jó számomra, ha meg tusi kell akkor még azt fogom megnézni mennyi kell neki hogy felfűtse és mennyi idő. -
Strezi
őstag
válasz
fulton #52778 üzenetére
Hármast rakd jobbra, az folyosó ajtóval szembe, oda is tudja kitolni a levegőt(függöny le). Ha eddig bejött az LTCA, akkor legyen mégegy ugyanolyan, 09-ces
Vagy inkább a függöleges falra, az üvegekkel szemben...
Ha csak fűtés, és nem lesz útba amúgy, akkor gondold meg a minnél alacsonyabbra szerelését. -
rígel
őstag
válasz
fulton #52778 üzenetére
Egyértelmű hogy oda biztos kell klíma. Ha állandó hőfokon megy mind a 3, előbb utóbb a konyhába is jut valamannyi hő, a beállítottnál nyilván kevesebb pár fokkal. De ahhoz állandó hőfokon kell tartani, ki-be kapcsolgatással nem fog menni. A konyhába is kellene egy , de szerintem a többivel együtt, ha állandóan mennek, már oda is fog jutni a melegből egy kevés.
-
fulton
addikt
válasz
fulton #52773 üzenetére
Az elsődleges cél a fűtés. Na lerajzoltam mire gondolok, és hogy is néz ki a ház.
Még annyit a rajzhoz, hogy a nappaliból a folyosóra nincs ajtó hanem csak egy függöny.
Nyilván tisztában vagyok vele, hogy a konyhába meg a folyosóra nem fog úgy jutni, és nem lesz egyenletes meleg a ..., de abban bízom (gondolom) valami enyhességet elérnék ott is. Mit gondoltok? -
-
-
rmihaly
tag
válasz
fulton #52767 üzenetére
Szia!
Energetikai számítást javaslok.
Klímás fűtés esetében a meleg eloszlása fontos. 1 klíma nem elég egy lakás kifűtésére.
1.Ha pl van hideg fal - pl másik szobában, akkor ott páralecsapódás, penész keletkezhet.
2. Ha klímást fűtést szeretnél javasolt minden nagyobb (>10-15m²) helységbe megfelelő teljesítményű klímát tenni. Jobban el fogja oszlatni a meleget, jobb hatásfokkal is működhet és nem utolsó sorban halkabban is/kisebb légáramlattal.Nem tartom jó megoldásnak, hogy teljes házat 1db klímával fűts. Persze ha pl 25m²-es garzon nem gond, de tagolt 50-80m² esetén biztos nem lesz jó. Akkor sem ha nyitva van az összes ajtó.
Most nincs fűtve nappali? Nincs kiépített fűtés ami tudna 22-24fokot? Ha van mi az oka, hogy nincs használva?
Ha lenne központi fűtésem - ami amúgy egyenletes jó meleget csinál - nem szenvednék 1-1 helységre megfelelő fűtő klíma kiválasztással.
Ha nincs fűtve a lakás jelentős épületkárok keletkezhetnek - főleg lakott ingatlannál -, penész, páralecsapódás stb. Ezek megszűntetésének költsége több 10x annyiba kerül mint amit a legszuperebb klímával tudnál megtakarítani.
Egyszerűen nem éri meg nem fűteni. -
BlackJack21
tag
válasz
fulton #52701 üzenetére
Szerintem nem sokat segítene, lévén egy fürdőszoba mindig párás, így rengeteg energia menne/megy el a fűtésre, párátlanításra. Első körben én a páramentesítést, szellőztetést gondolnám át, akár hővisszanyerős szellőztetővel is, ha ez megvan, akkor lehet a fűtési igényét csökkenteni.
Nálunk sincs konkrét fűtés a fürdőszobában csak egy törölközőszárítós radiátor. Ezzel 22,5- 23 °C-ra van beállítva a hőmérséklet, a páratartalom 55-65% körül van, ennél magasabb hőmérséklet kell, ha a páratartalom magasabb lesz.Így azt szoktuk, hogy közvetlenül a fürdés/fürdetések után átszellőztetjük(5 - 10 percre), a fürdőablak fürdőszoba-előszoba bejárati ajtó vonalat(addig a szobában vagyunk), így a leghatékonyabb( ilyen időben) a párátlanítás. Ilyenkor is csapódik le pára a falakra, de le is szárad, így nem penészedik le, meg a falak hőmérséklete azért sem engedi, hogy tartósan nedves maradjon a fal. -
pjen
félisten
válasz
fulton #52695 üzenetére
És akkor még csak 18 fok van.írtam is,hogy alsó hangon. Egy fürdő nekem 23 fok a min. ahol komfortos, tehát még 3-400 W ot hozzá számolhatsz. Sajnos valamit meg kell érteni a villany 1kW bevezetett energiával 1 kW ot fűt, csodák nincsenek. Ahhoz, hogy meleg legyen nem a villanyórát kell nézegetni.
-
pjen
félisten
válasz
fulton #52684 üzenetére
Öreg fűtés szerelők úgy számolnak normál tégla háznál: 50W/ légköbméter alsó érték. Erre még rá szoktak tenni biztonsági tartalékot. Természetesen egy jól szigetelt épületben kevesebb is elég lehet. De ha van 3 gyerek és a ruhák bent,száradnak akkor vagy a penész jön vagy a magasabb fűtés számla a szellőztetés miatt.
-
rmihaly
tag
válasz
fulton #52684 üzenetére
Szia!
Valószínű jogy még hidegek a berendezések és a falak, padló.
Van gondolom vízes felület is (zuhanyzó/kád/mosdó). Valamint van légcsere is.
Ezeket összeadva jelentős fűtés igény jöhet ki - főleg nem szigetelt szerkezetnél.
Példának említeném, hogy egy 50cm-es kisméretű téglafal 1m²-en kb 1.6W/fok hőveszteséget jelent. Egy szigetelt szerkezet (akár csak 5cm-el) 0.5W alatti. A vastagabb szigetelésűek 0.2W körüliek. Ha most ezt összehasonlítjuk akkor elképesztő a különbség 3-8x!
Ha már itt tartok, akkor jól látható, ki mondja azt, hogy gazdaságos az elektromos fűtés: az akinek az épülete jól szigetelt minden oldalról (padló felől). Az elektromos fűtés előtt rossz állapotú vagy túlméretezett kazánnal, rossz radiátorral/hidraulikai körrel üzemelő fűtést használt. Ilyen előzmények esetén lehet az elektromos fűtést gazdaságos fűtésnek nevezni (főfűtésnél). Persze ez is téves, mert jól szigetelt házban a többi fűtési berendezésnek is kevesebbet kell mennie. Ha jelentős a hőszigetelés érdemes az épület éves hőigényét kiszámoltatni, a szükséges fűtési teljesítménnyel együtt. Meglepődve látná a tulaj, hogy a szigetelt ház (100m²) hőigénye csupán 4-6kW (méretezési hőmérsékletnél, ami pl 20C belső és -11C külsőnél ennyi), enyhébb időben ennek töredéke. A legtöbb gázkazán ennek a duplájára tud csak leszabályozni kb 10kW tehát átlagos időben ki be kapcsolgatna, rossz hatásfokkal üzemelne (ez igaz egy rosszul kiválaszzott hőszivattyúnál is!). Tehát szigetelés, fűtés méretezés, illesztés ezt kell elvégezni és jelentősen csökken a fogyasztás.Visszakanyarodva a kérdésedhez:
Valaki írta neked, vásárlás előtt ha a 2kW-os fali ventilátoros alig tartotta hőmérsékletet az Adax is ugyanilyen lesz, csak szebb, és wifi-s, de nem lesz gazdasságosabb.
Ha 0,8kwh/órát mérsz, akkor kb ennyi a hőigénye a helységnek. Ha leméred közben a kinti hőmérsékletet, akkor ki tudod számolni hogy pl -15C-ban mennyi lenne a fogyasztás. De ami érdekesebb, az az éves fogyasztás becslése ami az átlagos kinti hőmérsékletre számolt fogyasztás. -
PROTRON
addikt
válasz
fulton #52684 üzenetére
sima b30-as téglával szigetelés nélküli helyiség úgy hogy van egy teljesen hideg fala ahol úgy sétál a meleg kifele ahogy akar, megvan a 0,83 kW hőigény a szinten tartáshoz is akkor amikor egyébként hagytad a falakat télen teljesen áthűlni? simán
Mert gondolom nem 5 napon át járattál valami rendes hősugárzót maxon hogy átmelegítse a helyiséget és minden befoglaló falat, majd utána végezted el a tesztet.
-
"Zoli"
csendes újonc
válasz
fulton #52572 üzenetére
Szia
Nekünk is adax volt a kissebbik fürdőnkben 4 évig , nálam 3 nm a kis fürdő, egy külső szigetelt fallal, nekünk 300 wattos elég lett volna de én 600- asat vettem, hamarabb felfűt.
Gázfűtés mellett használtuk kiegészítő fűtésnek, miután lett napelem non stop ment, hidegebb napokon 3-3,5 kw- ot evett meg, igaz jól szigetelt a lakás.
Időközben lecseréltem egy elektromos törölköző szárítóra ami 500 wattos, ezt is mértem kb annyit eszik ez is, de mintha lassabban fütene fel szellőztetés után.
Én azt vettem észre, hogy ha megy egy beállított fix értéken egész nap, akkor sem fogyasztott sokkal többet, mint amikor kihűlt falat kellett felfűtsön.
Egyébként nem nyugdíjaztam az adaxot bekerűlt az egyik hálószobába és ott teszi hibátlanul a dolgát. -
rmihaly
tag
válasz
fulton #52572 üzenetére
Anno egyszer kipróbáltam egy ventilátoros hősugárzóval kb ugyanekkora fűrdőben önálló fűtés, amit 1kW-os teljesítménnyel is vígan teljesített, de egy nap alatt:
Kb 10kWh volt a fogyasztása (jó kb 24C-ra fűtött mert a kis tekerőjén nincs skála), miközben ugyanebben az időszakban egy 3,5kW-os klíma kb 30m²-t fűtött (21C-ra) és 3,5kWh-t fogyasztott :) - még messze nem voltak minuszok.
Azóta nem tudom elhinni ezt a norvégpanel marketinget :), és piszok drágán adják őket. -
Strezi
őstag
válasz
fulton #52544 üzenetére
Ha teszel csőhéjjat a csőre és a kettő közé a fűtést az jó lesz, vagy eleve a csőben vezeted a fűtőszálat ha megfelelő a szigetelése.
Cseptálcába belülre tették itt szakik a fűtőszálat, a vízvezetőkbe. Aljára azért ragaszthatsz szigetelést, ártani nem fog.
Árak vannakNekem tizen éve volt 320 szereléssel a 09-ces LTCA.
-
F.N.
tag
válasz
fulton #52409 üzenetére
Ott a 10 fok a bibi.
24 órába is mehetne a páramentesítő, ha a fal hőmérséklete
harmatpont alatti marad, mindig kicsapódik rajta a pára.
A levegő páratartalmának van egy olyan tulajdonsága, hogy folyamatosan
egyenlítődik ki, mégpedig olyan módon, hogy 1m3 levegőben
a levegő hőmérsékletétől függetlenül kb ugyanolyan tömegszázalékban
legyen jelen. Akár falon keresztül is képes mozogni.
Bármilyen hőmérsékletű levegő eléri a 100% rel.nedvességtartalmát,
akkor a többi nedvesség kicsapódik.
Ha a levegő minél hidegebb, annál kevesebb víz kell a 100% eléréséhez.
Ezért egy nagyon hideg helységben hiába viszed le a levegő nedvességtartalmát,
ha akadály nélkül tud pótlódni a lakás melegebb részéből, ráadásul
a fal hőmérséklete is mindig harmatpont alatti marad. -
fulton
addikt
-
asha07lcc
tag
válasz
fulton #36654 üzenetére
kismegszakítóval áramtalaníts és indítsd újra. Ha fennáll a hiba akkor más ok lehet. A készülék gyűjti a hibákat és bizonyos mennyiségnél hibakódot dob de megállhat különösebb jel nélkül is.
[link]Technikai anyagot megnézheted a linken.
lehet az infravevő felülete annyira poros hogy árnyékol már LUCA LTCA sorozatnál is jártunk így. Az anyagban megtalálod az infravevő helyét is.
-
Male
nagyúr
-
Male
nagyúr
válasz
fulton #34152 üzenetére
Azt a filtert dobd ki belőle! A leírás szerint 3 hónapig bírja, utána csere... gondolom már több éves, ilyenkor már csak a levegőt fogja le.
Nagy nyomásút én nem nyomnék rá, elég könnyen elhajlanak azok a lamellák!
A kültérit, ha csak poros, szerintem nem kell különösebben takarítani, ha fűtesz vele, lemossa magát.A felnyíló burkolatot hogyan tudtad leszedni? Könnyű volt? ...a mókuskerékig jó lenne eljutni, az engem is érdekelne... szóval ha neked sikerül, majd dokumentáld légyszi!
Következő takarításnál lehet, hogy én is megcsinálnám majd.
-
pjen
félisten
válasz
fulton #34152 üzenetére
Látod azt,hogy koszos e a mókus kerék.Párszor egy évben fújd át gőztisztítóval,én havonta szoktam évente egyszer kétszer a ferőtlenítővel.A kűltérit akkor szokták mosni ha láthatóan elszennyeződött valamitől.Egyébként sűrű levegővel kifújják a port falevelet.Az a nagy venti jó esetben tisztán tartja a hőcserélőt.A panel hetedik emeletén se másznak ki lemosni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Apple MacBook
- Fotók, videók mobillal
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Ingatlanos topic!
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- Motorola G72 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest