Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
Kolléga listáján nincs is Midea mert nem akarnak szívni. Utóbbi 2 hét takarítás, egyik helyen egy 4 éves Midea beltéri csapágyas, olcsóbb beltérit cserélni mint javítani, másik helyen kültéri olyan hangos kerregős volt hogy hagyjuk. Másik 2 helyen Bosch és MDV ez is mind Midea szintén hangos kültéri... Kolléga szintén akitől veszem a vegyszert szomszédja Midea gépét vagy 5x szedte szét mert maga a gyártó mindig rossz beltéri motort küldött neki... mondta soha többet nem foglalkozik a márkával. Én kihagynám
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Zoona
aktív tag
válasz TeeJay #68696 üzenetére
Mi a baj a Mideákkal?
A ComfortX re azt mondták, hogy nem 100as, nem olyan mint pár éve voltak. És nem éri meg a felárat pl az Aux Delta 2 höz képest. Mideára sem volt panasza a szerelőnek rakott fel sokat (igen, hiszek neki, ismerős).
Ha tényleg a 3 ból kell választani? Már kerestem itt a fórumon is, van aki istenmentsAUX inkább a midea a szervize miatt van aki meg hogy az aux gépek nem rosszak (lásd előző comment.)
Diablo 3 Battletag - Jessa#2832
-
TeeJay
félisten
Akarsz te magadnak szívást?
Midea-t én nagyívbe kihagynám, utóbbi hetekben annyi roncsot láttam...Gree Pulse, Gree ComfortX, Gree SmartR-t nézd inkább vagy Syen Bora Plus (Gree Pulse amúgy csak nincs rajta az éjszakai mód) vagy Syen Muse (Gree ComfortX)
Vagy még egy Daikin Sensira is sokkal jobbGree Pulse 200 alatt van a gép, alap szereléssel kijön 250-ből
Syen Bora Plus meg kijön 220-ból is felszerelve[ Szerkesztve ]
-
Zoona
aktív tag
Sziasztok!
51m2-es panel lakásba szeretnék klímát kvázi csak hűtésre mert nem egyedi mérős a fűtés így rohadt meleg van mindig, inkább ősszel és tavasszal lenne fűtés a klímával de metartanám a lehetőséget a téli fűtésre is. A következő gépek vannak kinézve a fentiek tükrében:
- Midea Xtreme save
- AUX Delta2
- Midea Xtreme save proA save és save pro között van egyéb különbség fűtésileg? Mintha a prot erősebbnek mondanák a hidegekre.
A sima save az 300 alatt megállna, a Delta és a savepro 300 felett lenne (szereléssel) - én az UV fényes levegő tisztításban annyira nem hiszek ezért nem kitétel - ti melyiket választanátok? A save és save pro között elvileg csak a levegőtisztítás a különbség így a kérdés kb. Midea Xtreme save vay Aux Delta2 ?
[ Szerkesztve ]
Diablo 3 Battletag - Jessa#2832
-
Rommel6600
őstag
-
TeeJay
félisten
Mondok jobbat, legtöbb panelban csak a konyhában egy és a fürdőben egy konnektor földelt, a többi sima. Jártam olyan lakásban ahol még a régi földelés mentes sima 50éves aljzat volt a falban... Gondolom nem meglepő arra kötötték a klímát. Elmostam a kültérit én hülye nem figyeltem a lakást, hozzáértem a kültérinek a kondenzátorhoz és csípett a klíma
-
Strezi
őstag
12 év szolgálat után a Fujitsu LTCA picit elgyengült érzésre. Klímást kihívtam, alapos mérések, majd tisztítás és végül 200gramm rátöltés után megtáltosodott.
Kimérte, a beltéri ereszt minimálisan. A műszere 3gramm/év(!) szivárgásra jelez már.
Meglátjuk mennyire lesz acélos egy, két év után evvel a töltettel. Ha nem, akkor kap egy új beltérit, megérdemli a technika. A kültéri még mindíg hallkabb maxon mint a tíz évvel fiatalabb R32 RXTP Daikin félteljesítményen ...
Ja, rátöltés grátisz + vidéki kiszállás és alapos mérés + takarítás egy huszas lett számlával (+ kaptam pici deep cleant-t otthoni használatra)[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Jenne
őstag
Szia!
Sosem értettem, hogy miért van az, hogy (panel lakásokban) a szobában van 4 db konnektor aljzat, de abból kettő a földelt csak. Nálunk is így van, és persze hogy a szoba távolabbi konnektora a földelt, ami adja a klímához a tápot.
A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
pjen
félisten
válasz margithid #68677 üzenetére
Az alap felállás az, hogy természetesen földelni kell. Viszont a klíma elég magasan van, tehát a véletlen érintés szinte kizárt. Ha nagy meló lenne a földelés kiépítése lehetőleg egy FI beépítése hasznos lenne. Nagyon sok panel házban ezt alkalmazzák.+ lehet kap i FI relével egybe épített villás dugót, amit Te is fel tudsz szerelni.
-
margithid
veterán
Az egyik szobába beszereltettem egy klímát, gree comfort x 3.5-es, de nem földelt a konnektor.
Ezt érdemes megcsináltatni? Lehet belőle baj ha igy hagyom?
A házban van földelés, de ez a konnektor valamiért nem földelt. -
gyvince
senior tag
Üdv klímasokat kérdezem ahol ki mennek a csövek a beltéritől a kültérihez azt a lyukat mivel szoktátok ki fújni vagy ki kell fújni egyátalán ?
Apple Iphone 12 Pro Max + Apple Watch Series 4 44mm, Hp Omen laptop
-
Freeman11
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni valakitől, aki már látta alulról egy Mitsubishi AP klíma kültériét. Jelen állás szerint AY sorozatú klímát vennék, aminek a kültérije remélhetőleg hasonló fenéklemezzel/csepptálcával rendelkezik, mint az AP-ké. A klímát a "földre" telepíttetném néhány sor kerítéselemre, amik 20cm szélesek. Az AY doksija alapján a kültéri felfogatási pontjai 50cm-re vannak egymástól, így ha a kültérit a kerítéselemek közepére tervezem, akkor annak kb. csak a középső 30cm-e marad "szabad", a többit eltakarja az alatta lévő kerítéselem. Mivel a klíma kifolyója középen van ez nem probléma, de mint ha olvastam volna olyasmit, hogy egyes klímáknál a középső "nagy" kifolyón kívül vannak kisebbek is elszórva a kültéri alján. A kérdésem az lenne, hogy ez a Mitsubishi AP kültériére is igaz-e, ill. ha igen, akkor azok kb. hol találhatóak?
Készítettem egy rajzot is a dologról, úgy talán érhetőbb. Előre is köszi annak, aki segít.
-
TeeJay
félisten
válasz jozsi252 #68669 üzenetére
Dél pesten lakom több száz klíma takarítás után elmondom neked itt ahol lakom még sosem találkoztam rendesen takarított klímával
Ha ez a tendencia vidék felé is akkor nem igen találsz sok korrekt klímást aki legalább mosózsákkal meg nagynyomásúval mossa és vegyszerből is normálisat bele küldi
Egész hétre tele vagyok és mivel én rendesen mosok mindent nekem 2óra egy mocskos klíma, pláne ha kifogok olyat mint ma hogy festő a tulaj és szépen körbe stukkózta a beltérit azt fél óra volt mire szét tudtam szedni úgy hogy ne törjön leMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz gyvince #68667 üzenetére
Persze mert szerelő jól keres rajta és egész korrekt gép azért tolják.
Pulse gyengébb picit mert csak 3,2kW hűtés és 3,4kW fűtés
CX 3,51kW hűtés és 3,81kW fűtés
CX-ben van tálcafűtés Pulse-ban nincs.
Amúgy szerintem kültériben kb. azonos hanggal mennek, beltériben a Pulse jóval halkabbMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz gyvince #68663 üzenetére
Nem azt mondtam hogy nem jó hanem hogy túl van sztárolva... Pl kapásból nem halk úgy mint a Pulse vagy már a SmartR... Fűteni is tud de nem úgy már mint a 20 előtti verziók amik nem voltak limitálva annyira. Korrekt gép de én biztos inkább SmartR-t ajánlanám helyette
-
-
TeeJay
félisten
Polart inkább hagyd ki ha jót akarsz
Daikin Mitsu vagy kínaiból Gree.
Gree-ből is ha fűtésre is lenne akkor Smart R mert a ComfortX kicsit túl lett hypeolva és nem tud annyit mint amennyire istenítik... Ja és hangos is.
A Pulse és Smart R már legalább halkakDaikin vonalon FTXF vagy FTXC nyugodtan mehet vagy ha van zseton akkor FTXP Comfora minimum
Mitsu témában még nem vagyok otthon ott majd valaki ír mi az ajánlottMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz Zsolt802 #68651 üzenetére
Ha lehet ajtóval szebe rakasd mivel ez a szoba nem túl nagy és a 2,5kW klíma is röhögve lehűti. A Gree Pulse egész jó gép és halk is de ha tuti halkat akarsz akkor inkább Daikin Sensira FTXF25 vagy 35 vagy FTXC25 vagy 35 mert azok igazán halkak.
Mondom ezt úgy 200 klíma mosás és tesztelés után
-
TeeJay
félisten
Az max a Sensira lehet az FTXF bár már párszor leírtam hogy párat felraktam meg teszteltem is de én speciel semmi csobogást nem hallottam.
FTXC-vel meg eleve sose volt ez mivel az Gree gyártás és Gree kompresszor van benne, elvileg szaki ismerős mondta hogy dual stage szóval jó gép és ezért is hatékonyabb a kissebb tömeg ellenére is mint a Sensira. Éjszakai mód amúgy van az FTXC-ben is úgyhogy bátran ajánlható[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
-
TeeJay
félisten
válasz jozsi252 #68642 üzenetére
Hát nagynyomású mosó nélkül maximum ilyen kézi spriccelővel tudod vagy olyannal amit előtte felpumpálsz és valami nyomást ad. Ha nagyon mocskos néha még a 20bar is kell a mosómmal plusz vegyszer és a végén még egyszer nagy mosás.
Azért kattog mert tele van a mókuskerék és olyankor nem lesz centírozva. Amint ki szoktam mosni hangtalan lesz plusz kap a bal oldali gumiharang WD40 Teflont azt 2évig semmi gond nem lehet Mennyire messze van dél pesttől?Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Midway
senior tag
válasz Zsolt802 #68651 üzenetére
3D légáramlat funkciós, azaz tudod minden irányba terelni a levegőt. Ettől még érezni ahogy kering a levegő mindenhol.
Érdemes a telepítő cégtől segítséget kérni az elhelyezésben, mivel azok rendelkeznek tapasztalattal és elmondják a lehetőségeket előnyével és hátrányaival együtt. Nekem Gree smart van. -
Begi
senior tag
Sziasztok!
50m2-es "standard" új építésű nappali+1 szobás lakásba keresnék klímát. A készülék a nappali+étkező+konyha (kb. 35m2) légteret hűtené és télen rásegítene a fűtésre.
A hálószoba a nappaliból nyílik és a beltéri egységet a közös falra tudnám szereltetni. Szerintetek le fogja tudni hűteni a hálót is?
Olyan klímát keresek, aminek halk a kültéri egysége, mert azt csak a háló ablaka mellé tudom szereltetni. A kondenzviz egy vödörbe lenne gyűjtve.
Wifi ha van jó, de nem létszükslglet.
Beszéltem már egy szerelővel, aki első körben Gree/Polar-t ajánlott, de mikor rákérdeztem a japánokra, akkor felcsillant a szeme, hogy végre valaki, majd azt mondta, hogy árban húzós, de egy életre szól.
Tudtok esetleg japánt illetve nem japánt is ajánlani, ami megfelel a fenti paramétereknek?Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Zsolt802
csendes tag
Sziaszotok,
tanácsot kérnék. Egy 3,6*4,3m-es panel szobába szeretnék klímát. A lényeg, hogy legyen halk a bel és kültéri egyesége is, ill. wifi legyen rajta.
Egy 2,5kw-s Gree Pulse-t néztem ki.
A legfőbb kérdés, hogy hova helyezzem el. Arra a falra ami alatt a számítógép asztal van, vagy a gép mögötti falra.
Szóval, a fejem felett legyen, vagy a hátam mögött és rám fújja?
Nem tudom melyik a jobb.
-
jozsi252
veterán
válasz sanzi89 #68644 üzenetére
Köszönöm az infókat! Eddig ennek a mókoskeréknek nem jártam utána de kicsit szétszedtem a dolgokat és látom hogy a felülete koszos. Nem vastagon, de azért lehet látni hogy koszos. Minden évben szoktam tisztíttatni a klímát de ugye max a lamellákat meg a szűrőt mossák amik nagyon szép tiszták is, viszont a ventilátort nem. Gondolom azért mert elég szopás azt megtisztítani.
Keresnem kell akkor valakit aki direkt ezzel foglalkozik hogy a mókuskereket rendesen megtisztítsa. Félek tőle hogy egy kis penész is lehet a felületén.
Csak mert néha éreztem azt hogy megy a klíma majd amikor már eléri a hőfokot akkor szerintem lekapcsol és csak sima levegőt fúj, ami nagyon büdös szokott lenni.
Nem tudom hogy a kondenzvíz elvezetőbe állhat-e meg a víz, vagy a mókuskeréken ami van dzsuva az okozza.Na mindegy valamit alkotnom kell mert ez így nem lesz jó. Tudtok valakit aki Pest megyében foglalkozik ilyennel?
Árpi001
Nekem azzal semmi gondom nincs, hibátlan. Nem lehet hogy valami kis faág beleér csak nem veszed észre mert olyan helyen van?iPhone 16 Pro Max
-
csgy66
tag
Sziasztok!
12 nm-es hálószobába csak hűtésre két ajánlatot kaptam, kb. hasonló árban:
Mitsubishi MSZ/MUZ- HR25VF
Daikin Sensira FTXC25C/RXC25C
Nagyon rossz alvó vagyok, talán a legfontosabb a csendes működés.
Aki ismeri őket, tudna pro-kontra érveket írni róluk?Előre is köszönöm a segítséget.
-
Mitsubishi AY42VGK-ra 555.000ft-os árajánlatot kaptam, csak a klíma.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
sanzi89
addikt
válasz jozsi252 #68642 üzenetére
Ugyanezt csináltam nálam egy Sensira és egy Perfera is, úgy tűnik ez is ilyen Daikin betegség. Olvass utána a fórumban, én is és más is sokat írt róla, a lényeg, hogy a mókuskerék gumi csapágyazását fújd be teflonos szilikon spray-vel. Ehhez elég csak a burkolatot levenni. A Perferát pár ilyen beavatkozás meggyógyította, a Sensira-t félévente, a takarítással együtt kellett fújkálni és igazából sose oldotta meg 100%-ban.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
jozsi252
veterán
válasz TeeJay #68592 üzenetére
Én aki nem nagyon ért a klíma szereléshez és mosáshoz, mennyire problémás megcsinálni a kerékmosást? Mennyire kell a klímát szétszedni hozzá?
Felvettem hogy milyen hangot ad ki, így lehet hogy durvának hangzik videón keresztül de annyira azért nem gáz, csak zavar.
https://www.youtube.com/watch?v=8N7UcjwzMMMAz a fura hogy Automata üzemmódban, éjszakai üzemmódban, valamint 1-es 3-as 4-es fokozatban csinálja, 2-es illetve 5-ös fokozatban nem kattog.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
TeeJay
félisten
válasz BigBear #68638 üzenetére
Természetesen higítva nyomatjuk és 1:20 arányban is mindent kipucol. Ma mostam full nikotinos beltérit és mindent lehozott róla
Legtöbb klímás ezt használja és teljesen jó cucc Hidd el nem ajánlanám ha káros lenne mert akkor a srác se használná VRV rendszerekhezMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Frenky89
addikt
Sziasztok!
Daikin FTXB35C2C1B típusú beltériből nem tudjátok esetleg, hogy hogyan kell kivarázsolni a mókuskereket?
Bal oldalon a csak sikló részt kiszabadítottam a coil felemelésével, de a jobb oldalon, ahol a motor van ott nem jövök rá a trükkre. kép1 kép2
A motor kijött, de van még egy műanyag elem, ami körbeöleli a motort és ebben elakad a mókuskerék amikor megpróbálom kihúzni balra. -
BigBear
senior tag
válasz TeeJay #68637 üzenetére
Elhiszem, hogy a klímások szeretik, biztos nem gyenge cucc ennyi hatóanyaggal. Én csak azt mondom, hogy a hatóanyag nagy része szimpla 1000-2000 Ft / kg-os marónátron, ami egy erős lúg és korrodálhatja az alumíniumot.
A termék biztonsági adatlapja szerint 15-20% hatóanyag nátrium-hidroxid.
Wikiről:
"A nátrium-hidroxid a fémek közül a vassal, és a rézzel nem lép reakcióba, viszont az alumíniummal (nátrium-[tetrahidroxo-aluminát(III)] komplex ion keletkezik), a cinkkel (nátrium-[tetrahidroxo-cinkát(II)] komplex keletkezik) viszonylag hevesen reagál. Ezért alumíniumból készült főzőedények, vagy serpenyők tisztítására nem használható. A titánt megvédi a felületén keletkező titán(III)- és titán(IV)-oxid réteg, passziválódik."Ez alapján én nem fújkálnám rá, mondhat akármit a gyártó, max. brutálisan higítva, csak akkor kérdés, ér-e még valamit.
-
TeeJay
félisten
válasz BigBear #68629 üzenetére
Én meg ismerem azt a klímást aki ezt kifejlesztette és gyártatja mert közvetlen tőle veszem. Hőszivaggyú split mindennel foglalkozik és a klímások nagyrésze deep clean-t visz. Hidd el ha az alumíniumot tönkre tenné akkor nem ezt gyártatná
Most megyek pont 5 literes kiszerelést venni tőle mert úgy fogy a cucc mint a veszedelem, annyi helyre hívnakMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz yahagyma #68626 üzenetére
Kültérire ne parazold a drága koktélt, azt a sima víz is kimossa ha van nyomás
Csak a beltérire és burkolatokra fújok meg a mókuskerékre vastagon
Enyhén koszos gépnél 1 liter vízhez elég 20-30ml deepclean úgyhogy 10évre elég lesz neked ami van mostMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
-
Jenne
őstag
válasz Vismajor01 #68628 üzenetére
Szia!
Nem írtad melyik klíma?
Nézd meg itt és itt és még itt.
Hirtelen ezeket találtam, de ha beírod a keresőbe, hogy univerzális távirányító klímákhoz biztosan lesz még találat.A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
pjen
félisten
válasz Vismajor01 #68631 üzenetére
Szerintem a sarki gsm ben kapsz fillérekért. Esetleg a gyártót, forgalmazót is megkeresheted.
-
pjen
félisten
válasz Vismajor01 #68628 üzenetére
Nézz körül a play árúházban.Én a panához tudtam letölteni infrás telóra távot.
-
BigBear
senior tag
válasz yahagyma #68626 üzenetére
Khm... azért jópofa, hogy egy 15-20%-os nátrium-hidroxid oldatot (lúgkő / marónátron) eladnak ~10-20x-os áron tisztítószerként klímákhoz, ami nem mellesleg korrozív hatású egyes fémekre, pl. az alumíniumra. (Mi is a lamellázat anyaga?)
(Nézegettem én is a cég kínálatát, de maradtam egyéb forrásnál zsákra is. Kínából ugynezek a mosózsákok ~ fele, harmadáron kaphatók, ahogy a permetező itthon is féláron van első keresésre is...)[ Szerkesztve ]
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok
5-10 éves használt légkondit tudtunk szerezni, de távirányító nélkül.
Merre induljak, milyen távírányítót vegyek hozzá?
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
yahagyma
tag
A hőszivattyús szárítógépemnek is nekiugrottam, ennek takarításához is jó volt a deep clean! Leemeltük a szárítógépet a mosógép tetejéről, beraktuk a zuhanyzóba, megdöntöttem és vízzel és deep clean-nel faszán tiszta lett, 3szor kellett mosni! Kár hogy előtte nem fényképeztem le a kondenzátort, nagyon koszos volt, de az végeredmény önmagáért beszél! A szöszök és a víz előre folyt ki a szárítógép alján. Tisztítás után a levegő rendesen tud áramlani a kondenzátor lamellái közt!
Sokan akarnak örökké élni, miközben azt sem tudják, mit kezdjenek magukkal a következő hétvégén...
-
yahagyma
tag
Kedves Teejay!
Köszönöm szépen a tanácsod , megfogadtam és vettem 1 liter Deep Cleant, 1 liter Deep Infectet, 1 db mosózsákot és 1 db 360 fokos vegyszerkihordót a Légkondivarázs cégtől!
[link]
Nem volt olcsó a tisztítószett 80000 Ft volt a szett, de nagyon megérte, több évig elég lesz! A Deep Clean valóban működik, végre az első tisztító vegyszer ami hatékony és tényleg működik, itthon 4 db klíma van hűtésre és fűtésre is használva, szóval pörög beléjük az üzemóra rendesen, korábbi tisztítószerekben csalódtam mindben. Deep clean nelo olyanok lettek a kültérik, mintha újak lennének, a beltérikben a mosózsák a mókuskerék tisztításhoz kell, erre is hatékony a deep clean! Nekem kézi 5 literes permetezőm van, vízzel így tudtam lemosni a szereket, elég sokszor kellett utánaönteni a vizet, de megérte.Klímaszerelőkről:
A 4 db klímát 2 db szerelőbrigád rakta fel, 2 db 2018-ban a 1 db-ot 2019-ban 1 db-ot 2022-ben, egyik brigád sem rakott sehova érvéghüvelyt a villanyvezetékekre, ezt most pótoltam.
1 db-nál kontrás volt a beltéri egység csepegtetőelvezetése, 1db-nál beköltözött pókcsalád, ami miatt nem folyt rendesen tisztításál a vegyszer/víz, de kitisztítottam, majd most raktam mindegyikre szúnyoghálót gyorskötegelővel, nem szép, de hasznos!Akinél kerreg/zörög a beltéri, az először a mókuskerékre gyanakodjon, hogy koszos, tisztítás után meg fog szűnni a zörgés, ha nem, akkor a WD40 PTFE spray a mókuskerék 2 oldalán a gumicsapágakra fújva tényleg működik, de 1 db 400 ml-es spray 5300 Ft…
Köszi még egyszer!
Sokan akarnak örökké élni, miközben azt sem tudják, mit kezdjenek magukkal a következő hétvégén...
-
rizso
addikt
Sziasztok,
emeletre 3 hálószobába (~16/16/22m2, belmagasság ~2,5m, szerencsére ferde síkok miatt jó néhány légköbméter kiesik) kellene klímákat beszereltetnem. Hűtés mellett átmeneti/kiegészítő fűtésre is használnánk a tervek szerint, de talán ehhez nem kell direkt fűtésre optimalizált berendezés.
Wifi/távoli elérés/vezérlés kell, jó lenne minél halkabb, éjszakai/alvás funkció.
Szerelő Midea és Gree katalógusokkal érkezett, pontos típusra nem emlékszem, de 3 termékcsaládból mondott típusokat 250-280k környékén:
Xtreme Save
Breezeless
Breezeless EVélemények, ajánlások? Jó lenne 180-250k között megúszni/db magát a gépet, de ha valamivel drágábban sokkal jobbat kapok, átgondolom (nem hinném, hogy erőművekre van szükségem, ár-érték arányban akarok jót).
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
oszi666
őstag
válasz Floyd80 #68623 üzenetére
Koszi a reszletes valaszt, szeretnek szabalyosan eljarnj azert. Szerintem is legudvarnak minosul, bar minden szinten van oda nyilo teljesen nyithato ablak, szerintem furdo es konyhaablakok.
It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.
-
Floyd80
addikt
válasz oszi666 #68620 üzenetére
Szia, légudvarba (amit leírtál szerintem az is légudvar, max. az ablakok szabálytalanok), ahogy Jenne is írta, semmit nem szabadna tenni, mert azt hiszem részben tűzfalnak minősül, elvileg teljesen nyitható ablakok se nézhetnének oda. De ha sétál az ember a belvárosban, sok helyen látni, hogy légudvarba is klímát pakolnak, ahol pl. üres a szomszéd telek, de ha beépítik, akkor le fogják szedetni.
A mi házunkban (Palotanegyed) már telerakták a folyosót kültérivel, a közös képviselő mondta anno, hogy ezek nem igazán szabályosak, de nem hiszem, hogy a hivatalt ez annyira érdekelné, máshova nem is lehetne tenni. Van aki már a lépcsőházba is rakott kültérit, a tetőnél el sem férne ennyi + akkor a negyediken lakó hallgathatná az összeset.
Egyébként 10 év az építésügyi elévülés, ha valami szabálytalant addig nem fedeznek fel, akkor sok mindent nem tudnak vele csinálni.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Jenne
őstag
válasz oszi666 #68620 üzenetére
Szia!
Ezt írja elő a szabály:
A 253/1997. (XII. 20.) kormányrendelet alapján előírást szeg meg:
„70. § (8) Légaknában klímaberendezés, hőcserélő (hűtő, fűtő) berendezés és annak tartozéka, égéstermék-elvezető, továbbá zajt, rezgést, lecsapódást vagy más káros hatást keltő berendezés, szerelvény nem helyezhető el.”
„71. § (3) Légudvarba nem szellőztethető bűzös, gőzös üzemű helyiség, nem helyezhető el zavaró hatású, zajt, rezgést, lecsapódást okozó, vagy más káros hatást keltő berendezés vagy annak tartozéka.”A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
szimcsi
senior tag
válasz Theodorci #68616 üzenetére
Esetleg arra is érdemes rákérdezni közös képviselőtől, mert nálunk 1-2 éve kezdtek erre felfigyelni, hogy egyre több kültéri kerül a bejárati ajtó felé/mellé a körfolyosóknál. Mivel a külső fal már a társasház tulajdona ezért erre hivatkozva nem lehet felrakatni oda kültérit, amikor csak akarunk, nálunk.
[ Szerkesztve ]
XP
-
oszi666
őstag
Sziasztok.
adott egy belvarosi foldszinti lakas ahova szeretnenk klimat. A lakas ajtaja gangra nez, a szabalyzatban nincs rola semmi hogy hova lehet hova nem.
A teto nyilvan qrva messze van draga lenne beszerelni plusz uzemeltetni is.
a kerdesem hogy legudvarra lehet-e szereltetni kulso egyseget? Ez nem egy lichthof hanem egy nagyobb terulet kb 10-15nm amit a kornyezo lakasok fala hatarol le es rendes ablakok nyilnak ra. Errol nem talaltam semmi hivatalos dolgot (pl azt tudom h legaknaba utcafrontra tilos de a legudvarrol semmi)It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.
-
sanzi89
addikt
válasz Theodorci #68616 üzenetére
Szerintem ha most fogsz bele, akkor ésszerűbb lenne megcsinálni helyesen, még akkor is, ha többe kerül.
Gondolom, hogy téged is zavar, ha emberek nem tartják be a rájuk vonatkozó előírásokat azzal az indokkal, hogy többe kerülne.
[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
TeeJay
félisten
Jó gép az FTXC!
Van benne pár hiányosság de teljesen jó gép sőt FTXF-hez képest pár tizeddel jobb hatékonyságban is és kültéri könnyebb. Nekem mondjuk hiányozna az 1-5 fokozatú ventilátor állítás és 1-3 nekem kevés de éjszakai meg powerful mód ugyanúgy van szóval akit ez nem érint annak tökéletes. Econo meg comfort módot meg sosem használom pl Cserébe jár hozzá alapból titánium apatit vagy minek hívják szűrő betét isMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
RudY
addikt
válasz csápeti #68604 üzenetére
Így leegyszerűsítve ijesztően hangozhat, de azért az apró részletek nem elhanyagolandók.
"Daikin will plan and develop the products and Gree will manufacture for Daikin. The products will carry the Daikin brand. Gree will establish a production line and test equipment to Daikin's standard."
A közös fejlesztés azért némileg más, de 2008 se mostanában volt.[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz Theodorci #68473 üzenetére
Mondanám hogyha annyi kültérit látsz akkor mások is tojtak bele és többet ér nekik a hűvös minthogy betartsák a szabályokat.
Ha akarta volna már minden önkormányzat leszedetett volna 500ezer klímát csak akkor rájuk fogják gyújtani az emberek a városházát plusz ugye a lakások fele eladhatatlan lenne klíma nélkül vagy ugye úgy hogy klímát tilos telepíteni.
Nálunk panel telepen is ahány lakás annyi féle klíma telepítés de senki se meri a lakókat szekálni plusz akinek nincs erkély annak sose lehessen klíma?
Nem utcafrontra amúgy egy ablakod sem néz?Unokatesóm Bem rakparton lakik, ott is tilos lenne utcafrontra tenni kültérit mégis az első emeleten két lakónak ott van mert nincs belső oldalra ablakuk és nem akartak megfőni. Meglepő módon vagy 15éves a kültéri tehát ennyi idő alatt sem szedette le senki velük
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz xecutor #68607 üzenetére
Nem biztos, ezt a részletes "specs" listából látnánk
Lásd Sensira ahol
FTXF35A C és D végű is több mindenben különbözik mint kültéri tömeg és hűtőközeg gyári töltet plusz a D végű már új kompresszort kapott amiben fél decivel több olaj vanMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz csápeti #68604 üzenetére
FTXC malajziából jön és elég Gree-s a bekötési pontok szóval tuti ott készül
FTXF FTXP FTXP made in cseh és törökország, mikor honnan jön
Emura meg Ururu passz azok lehet japánból jönnek?FTXF az full Daikin gép és nagyrészt Törökből jön de ha Cseh cuccot fogsz ki akkor is jó
-
Floyd80
addikt
válasz Theodorci #68605 üzenetére
Segítünk! Hogyan használjuk kültéri klímaberendezésünket szabályosan és biztonságosan? - Obuda.hu
Önkormányzati rendelet (njt.hu)
Klímaberendezés elhelyezésének szabályai a közterület felé néző homlokzat esetében:
a) meglévő épületen ablakklíma berendezés és klíma-berendezés kültéri egysége
aa) erkély, loggia, terasz megléte esetén csak azon belül rejtett, vagy takart módon,
ab) az épület megjelenéséhez illeszkedve
helyezhető el,
b) a Duna felé, valamint a főutak felé néző épülethomlokzaton meglévő épület esetében – a panelépület kivételével – kültéri klímaegység nem helyezhető el, azt csak a közterület felől nem látható módon szabad felszerelni,
c) jelen rendelet hatálybalépése után létesülő új épületen
ca) a klímaberendezés kültéri egysége nem rejtett módon nem helyezhető el a közterületi homlokzaton, erkélyen, loggián vagy teraszon,
cb) kültéri egységet utólagosan az épület eredeti homlokzatterveiben e célból meghatározott rejtett vagy takart módon szabad elhelyezni,
d) kültéri klímaberendezés kifolyója az közterületre vagy szomszéd telekre nem bocsáthat ki kondenzvizet,
e) védett érték közterülettel határos homlokzatán, kültéri egységgel rendelkező klímaberendezés csak takartan helyezhető el,
f) új típusú lakóegyüttesek területén, az épület felújítása, hőszigetelése és színezésének megváltoztatása esetén, a kültéri klímaberendezés csak az épület homlokzatának egészére vonatkozó színezési tervvel összhangban elkészített, elhelyezési terv alapján helyezhető el."Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Floyd80
addikt
válasz Theodorci #68605 üzenetére
Kérdezd meg a közös képviselőt, hogy pontosan hol van ez a rendeletben:
Önkormányzati rendelet (njt.hu)Illetve olvasd át ezt:
Építési jog | Légkondicionáló (epitesijog.hu)Az OTÉK szerint nem engedélyköteles a telepítés, ha a munka nem érinti az épület tartószerkezeti elemeit, vagy rendszerét. A homlokzatnál annyi előírás van, hogy a településképbe ne rondítson bele: a berendezés összhangban legyen az épület külső megjelenésével. Továbbá az utólagos felszerelésnél szem előtt kell tartani, hogy a berendezés működésének zaj-, rezgés- vagy más káros hatása ne legyen a környezetére, ártalmas mértékű páralecsapódást ne okozzon. A légkondicionáló továbbá az épület homlokzatát nem károsíthatja, rendeltetésszerű használatát nem zavarhatja.
Ettől térhet el a kerületi építési szabályzat.
Itt nálunk láttam olyat, hogy több kültéri elé homlokzat színű rácsot tettek pl., de az eleve műemlék épület volt.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
xecutor
csendes tag
Daikin FTXP35M vs FTXP35N között ugye nincs különbség csak évjáratban?
-
csápeti
friss újonc
Sziasztok!
Olvastam itt, hogy a Daikin több olcsóbb modelljét a Gree gyártja, pl. az FTXC széria. A neten keresve találtam, hogy ez a kisebb modelleket (mindet?) érinti.
Van-e információja valakinek arról, hogy a FTXF25D azt Daikin vagy Gree gyártmány?
Előre is köszi.
-
mekker
őstag
válasz Rommel6600 #68564 üzenetére
Ez biztos így van, de azért ezek az adalékok is csak annyit segítenek az erre hajlamos műanyagnál, hogy 5 év helyett 10 év alatt sárgul be. A klímámnál a burkolat polisztirol, a távkapcs háza ABS. Egy idő múlva kiderül, hogy hasonló tervezői igényesség és azonos fényviszonyok közt melyik bírja majd tovább.
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
Jenne
őstag
válasz Rommel6600 #68600 üzenetére
Szia!
"... az 50dB és a 60bB között hatalmas a különbség..."
Egyet értek. Valahogy úgy van az íratlan aranyszabály, hogy megközelítőleg minden ~ 10 dB-es hangerő-növekedést nagyjából kétszer olyan hangosnak érzékelünk az előző értékhez képest. Ennek megfelelően a 60 dB-es hangerőt kétszer olyan hangosnak találjuk, mint az 50 dB-est.
A 100 dB nem kétszer olyan hangos, mint az 50 dB.[ Szerkesztve ]
A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
csubuka
addikt
válasz Rommel6600 #68600 üzenetére
" Az azért elég kemény különbség"
Ezt írtam a hozzászólásban pontosan. Egy percig sem kételkedtem ebben. Ha max teljesítményben megy a gép, akkor brutál különbség lehet. Max arra próbáltam reflektálni, hogy találhat az ember olyan állapotot, amikor is nem hangosabb a 60dB-s adatlapi adatos gép az 50dB-snél, mert éppen csendes üzemmódban vagy magától minimumra lemodulálva megy.
Szóval a szomszédnál méregető szakembereknek eléggé szűk sávjuk van, hogy tényleg nyakon csípjék pl a 60dB-es, maxin brutálhangos Therma-V gépet (vagy bármi más hangos kültérivel megáldott zajongót) éppen, amikor 6m-ről jogszabály sértő módon hangoskodik és erről jegyzőkönyvet kéne készíteniük. Igazán csak -13 fokon volna szükség a teljes teljesítményére, már szoba hőmérséklet tartásnál is.
Menüből korlátozható a teljesítmény más állapotokban, így pl a melegvíz-felfűtés alatt megoldható, hogy ne maxin menjen, persze lassabb lesz cserébe. Meg a lakás felfűtése is lassabb lesz kevésbé hidegeknél is, de hőmérséklet tartható csendesen is a tél 95%-ban, kivéve ha nagyon-nagy hidegek vannak.De persze egy 12kW-os gép 9kW-ra korlátozásával (9kW a számított hővesztesége a háznak mondjuk, nűlunk kisház+nagyház ennyi éppen) is megoldható, hogy sosem legyen igazán hangos. Csak mondjuk a 12kW nem olcsó Therma-V-ből sem. (A Therma-V mondjuk kicsit ejti a teljesítményét -10 kürül, tehát a fenti elmélet kicsit necces, mert a 12kW tudna 9kW-ot -10 nél, és maxin üvöltve)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Romet Rambler R9.3 MTB Vadi új, 0 perces, Garanciás!
- SZINTE ÚJ, GARIS, 2024 SENCORE S70 400W EROLLER
- -60% ÚJ Soflow SO X elektromos roller, BONTATLAN
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest