-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
idegen lény
őstag
Annyira veszélyes a szerelése? Könnyen törik vagy speciális szerszámok kellenek hozzá? Az öt év garancia már lejárt. Azt mondják, hogy szétszedés nélkül lehetetlen rendesen kitisztítani. Professzionális klímatisztítóról beszélek, aki egy óráig tisztít egy klímát, videó is van róla az oldalán. Félek, hogy én eláztatnám a falat, meg nincs is ilyen vízsugaras tisztítóm. A gőztisztítóm Bestron. A fújkálás állítólag nem tisztít rendesen, maximum fertőtlenít.
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
borix
őstag
válasz idegen lény #38152 üzenetére
Nem arról van szó, hogy veszélyes, hanem csavarok fogják van ahol bepattintós, és ha nem vágod akkor lehet addig feszegeted, hogy eltörhet.
Szerintem ha 5 év letelt és még sosem volt szétszedve rendesen kitisztítva, akkor érdemesebb szerelővel csináltatni elsőre ha bizonytalan vagy.
Mikor majd látod, hogy csinálja akkor eldöntheted, hogy legközelebb bele vágsz e saját magad.
Itt a tutit nem lehet megmondani a fórumon, lehet valaki tök értelmesnek látszik videókat is nézett a témában, majd mikor belevág kijön, hogy egy szerencsétlen, balf..asz az egészhez. -
hunaqua
addikt
Mi a vélemény az új ( 2020) Gree Bora gépről?
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
TeeJay
félisten
Érdekes kérdésem lenne
Most hogy tegnap szakadt az eső és párás a levegő gondoltam végre megnézem mit tud a
DRY (párátlanítás) üzemmódjól értem hogy ilyenkor a beltéri hőcserélőt lehető legjobban lehűti és a ventilátort lassan tekeri? Szinte azonnal baromi hideget fújt miközben COOL (hűtés) módban csak mértékkel hűt. Tényleg ez a különbség a párátlanítás meg a hűtés között vagy van más is amiről tudni kell?
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
pjen
félisten
válasz idegen lény #38149 üzenetére
Párszor évközben is ki kell azzal a gőz tisztítóval fújni.16 K az elég húzós,lehet találnál ólcsóbbat is.
-
Tibord
senior tag
A héten már fel is került a falra Daikin FTXM35N / RXM35N9 Perfera
Úgy tűnik minden rendben van, minden funkció lepróbálva, már csak a kánikula hiányzik (na mondjuk annyira nem ).Mindenkinek köszönöm a segítséget.
Külön köszönet és elismerés windy -nek és csapatának a gyors és szép munkáért!
Emlékszem a tavalyi nyárra. Egy szerda délután volt.
-
Pietrosz
addikt
Csak hogy ne Daikin fan topik legyen itt lassan, leírom az én szerelőm véleményét is.
Szóval ma volt itt tisztítani és közbe kérdezgettem. Hogy jó ötlet volt-e a Gree Amber
GWH12YC. Azt mondta a Daikin is nagyon jó de semmi extra, sőt vannak negatívumok is. pl ha szereléskor kiderül, hogy szar a kompresszor, akkor a Gree simán ad új kültérit, Daikinék meg csak kompresszort. Aztán cserélgesse a szerelő. Tálca fűtés, wifi opciós, feláras. Tálca fűtés se úgy van elvileg ahogy itt olvastam, nem megy mindig csak óránként párszor kapcsol be a Gree-n. Nem mintha számítana, mert már úgyse cserélem másra, de érdekességnek itt hagyom. -
félisten
válasz Pietrosz #38159 üzenetére
nekem azt mondta a szerelőm, amikor a Daikin comforákat tette fel, hogy 3 napig ne dobjam ki a dobozokat tesztelgessema készülékeket, mert ha rossz valamelyik egység a Daikin kicseréli azonnal.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
idegen lény
őstag
Nagyon zsebbenyúlós. Nagyon sok egy óra munkáért. Sajnos még nem találtam olcsóbbat. Ti biztosan magatok tisztítjátok. De ahhoz kéne egy profi magasnyomású mosó, meg valahogy megoldani, hogy ne legyen a fal meg minden csurom víz. Köszönöm az eddigi és ez utáni segítséget!
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
pjen
félisten
válasz idegen lény #38162 üzenetére
Nálunk egy Karcher 40K s gőztisztítóval és a spricnivel takarítottak.Ahol kellett lefújták,letörölték.Nem fojt a víz sehol.Igaz én egész télen azzal fűtök+legalább havonta egyszer kifújom gőztisztítóval,lezuhanyozom a szűrőket.
-
pjen
félisten
válasz idegen lény #38164 üzenetére
7000Ft.
-
Pietrosz
addikt
válasz TeeJay #38155 üzenetére
Elvileg így működik ahogy írtad. És kevesebbet is fogyaszt a cikkek szerint amiket olvastam. Bár ezt nem tudom mérni.
Amúgy meg ilyen grafikonokat csinál nálam. Felül a dry alul a cool mód.
Hűtés módban ingadozik össze vissza a páratartalom és felfelé megy.
Dry módban meg állandó szinten tartja. A hőérzetem is más így csak van ebbe valami. De nem tudom hogy csinálja. -
lacy027
tag
válasz Pietrosz #38166 üzenetére
Párátlanításkor nem kapcsol ki, vagy csak 18-20 fok körül, hűtésnél viszont ki-be kapcsol a kompresszor, mert a beállított hőfok alá hűtött. Kikapcsolás után pedig elkezd melegedni az elpárologtató és az arra lecsapódott nedvességet visszafújja a levegőbe, ezért hullámzik a páratartalom.
-
TeeJay
félisten
válasz Pietrosz #38166 üzenetére
én feltuningoltam az FTXF-et így nálam hűtésben nem áll le a beltéri csak a kültériben a kompresszor. eredetileg ha elérte a hőmérsékletet akkor egyből leállt a beltéri is.
így most jobb de mivel 24fokra teszem így nem fúj ki nagyon hideget és totál leszabályozza magát. DRY módban egyből éreztem hogy alig fúj valamit de az viszont nagyon hideg volt egyből szóval ott tényleg adja a beltéri hőcserélőnek rendesenvan két digitális páratartalom mérőm is és DRY módban látszott milyen szépen másik le az érték. Na akkor eső utáni párás levegőt hatékonyabb lesz leszárítani mint hűteni
u.i.: DRY módban sem áll le csak néha érzem hogy nagyon hűvös jön aztán vár kicsit majd megint tolja. ezek szerint alap állapotban leáll a beltéri ott is?
[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
windy és asha07lcc + klímás:
kint a rézcsövön lévő fehér csőszigetelés az UV álló?
a sima fehér MTK kábel az nem hiszem úgyhogy ahol éri a napsütés oda érdemes tekerni rá alu szalagot vagy valami UV álló szalagot?Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Pietrosz
addikt
válasz luciferk #38168 üzenetére
Hűtés módban a gyári AMD hűtő(2200G) hangosabb, mint a beltéri. Igaz csendes fokozaton használom csak ha a szobában vagyok. Feljebb véve nem is a hang zavar, hanem a huzathatás. Kültéri szintén csendes. Fűtésben azért megjön a hangja.
#38169 TeeJay
Nem áll le a venti se hűtés se dry módban. Kompresszor is csak hűtés módban. Azért az ingadozás amit lacy027 írt. Viszont azt nem értem miért mondják minden youtube videóban, hogy így kevesebbet fogyaszt, ha többet megy a kompresszor.[ Szerkesztve ]
-
lacy027
tag
válasz Pietrosz #38171 üzenetére
Azért fogyaszt kevesebbet folyamatosan működő kompresszorral, mert alacsony fogyasztással teszi mindezt. Van, amikor pár forinttal gazdaságosabb ki-bekapcsolgatni, de nem a 35 fokban, ki kell tapasztalni, ha valaki szeretné még tovább csökkenteni a hűtésnél egyébként sem magas fogyasztást.
Ha a forróságban valaki csak akkor hűt, amikor otthon van, lehet, hogy egy nap csak pár órát megy a kompresszor, de akkor viszont elég nagy teljesítményen, jéghideg levegőt fújva, hogy le tudja hűteni a lakást. Ha lehűtötte, utána viszont már kis teljesítményből, kevésbé hideg levegővel szinten tudja tartani a hőmérsékletet. Utóbbi esetben hiába megy többet a kompresszor, rendszerint kevesebbet fog fogyasztani és kényelmesebb a használat. -
TeeJay
félisten
válasz Pietrosz #38171 üzenetére
de neked Daikin FTXF35 van?
gyárilag ha elérte a hőmérsékletet leáll a beltéri és a kompresszor is
FTXP távirányítóval lehet tuningolni rajta hogy ne álljon le hanem menjen tovább ventilátor módban. így nekem jobb mert megy folyamatosan a kompresszor meg kapcsol ha újra hűteni kellMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Orlin
addikt
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
windy
tag
Igazi felületes hangulatkelő indexes cikk. Semmi konkrétum, csak az, hogy 42 %. Nos lehet, hogy sokkal több. Mondjuk ha eddig volt tízezer havonta a villanyszámla és felszereltetsz hat darab klímát , és azzal hűtesz-fűtesz, akkor biztos, hogy nem 42%-kal fog emelkedni a számla, hanem akár kétszáz százalékkal is. Ha viszont eddig volt húszezer és egy kis hálószobába kerül egy két KW-os klíma, amit egy évben másfél hónapot használsz, esténként alváshoz lehűteni a szobát, akkor a 42 százalék, lehet, hogy csak 0,4 százalék lesz. Most komolyan egyetemi publikáció kell ahhoz, hogy megtudjuk, hogy egy elektromos motor hajtotta szerkezetnek van áramfogyasztása?
Tőlem sokszor kérdezik meg ügyfeleim, hogy mennyit fog fogyasztani a klíma. Még csak megközelítőleg sem tudom nekik megmondani, mert annyira sokismeretlenes egyenlet ez. Pl, hogy mennyit kell használni. Itt van mindjárt ez az év. Szerintem a userek kilencven százaléka még idén nem kapcsolta be a klímáját, mert nem volt olyan meleg, hogy szükség legyen rá. Tehát a fogyasztás nagyjából nulla. Tavaly előtt már áprilistól jött a meleg, így sokan használták, tehát akkor magasabb volt a fogyasztás. Függ attól is, hogy valakinek még régi on-off-os berendezése van, ami mondjuk "E" vagy "G" energiaosztályosnak számít, vagy mai modern DC inverteres elektromos adagolású A++-os készüléke. Biztos, hogy az első az kb. kétszer annyit fog fogyasztani. Sok függ a benapozottságtól, az épület szigetelésétől, úgy eleve az adott hőterheléstől. A szellőztetési szokásoktól, meg úgy általában a klíma használati szokásaitól.
[ Szerkesztve ]
-
Orlin
addikt
Igen én is hasonlóan gondolom.
El is robbant az agyam hirtelen amikor láttam fb-én a cikk címét,de amint megnyitottam rá is jöttem kb 0 értéke van a 3-4 mondatos cikk ,ebből is 80% más kutatásra hivatkozik.
Amúgy olvasgattam a kommenteket ott is szinte mindenki cáfolja.
Látszik azért jóval többen használnak már klímát mint pár éve és van gyakorlati tapasztalatuk is és a klímák is változtak fogyasztás terén.LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
mpo
veterán
Ha lenne egy csöpp esze az "újságírónak", akkor azt írta volna, amit te.
A hülyeség terjesztését büntetni kellene.
Az index kezd lemenni a kőolajbányászbéka segge alá (6000 méter), dívány, femina, velvet a főoldalon, hányok tőle. Régen a pénzcentrum is jó volt, most egy nagy nulla, már semmit nem olvasok, ami oda mutat.
A várható átlagéletkor amivel mindig kiakasztanak, soha nem teszik hozzá, hogy a 2020-ban születettekre kalkulálnak és nem az 1957-ben születettekre, mert ott 65 év férfiaknál és nem ~75-80 év. Erre ott a KSH, ami nem hazudik ekkorát.[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
ovics
aktív tag
-
Pietrosz
addikt
válasz tibibi #38182 üzenetére
Felőlem lehet 100 klímád is mert én meg annak hiszek amit látok. Két klímával volt két havi fűtés összesen 11ezer Ft nálam. Ez szerintem egyáltalán nem sok de tőled nem láttam ilyen számokat csak hogy a daikin fele annyit fogyaszt amit meg szimplán nem tudok elhinni.
Egyebként sokszor biztos, hogy elbeszélünk egymás mellett, mert nem csak a Gree meg a Daikin van hanem azon belül több évjárat meg típus, lehetnek különbségek sőt kell is hogy legyenek különben csak egyfélét gyártanának. A szerelőm véleménye pedig nem az enyém, de mi okom lenne nem hinni neki, 10 éve csinálja, teljesen profi volt a szerelés, karbantartás is. Mitől hitelesebb az a vélemény, amiket itt olvasok? Lehetetlen eldönteni. -
Pietrosz
addikt
válasz TeeJay #38175 üzenetére
Gree GWH12YC-K6DNA1A van.
Itt van a részletes működése mikor mit csinál pl hűtés közben.
The condition and process of cooling:
If Tamb.≥Tpreset cooling mode will act, the compressor and outdoor fan will run, and the indoor fan will run at the set speed.
If Tamb.≤Tpreset-2°C, the compressor will stop, the outdoor fan will delay 30 seconds to stop, and the indoor fan will run at the set speed.
If Tpreset-2°C<Tamb.<Tpreset , the unit will keep running in the previous mode. -
adika4444
addikt
Hali!
1. Van egy Gree Confort Plus 3.5 kW-os klímám, erről úgy általánosságban mi a vélemény? Hamarosan tisztíttatom, elégedett vagyok vele az elmúlt két évben, igaz, én csak hűtök vele. Viszont érdekelne más tapasztalat is
2. Wi-Fi-s klíma:
Van olyan Wi-Fi-s klíma, ami nem megy ki a cloud-ra? Nem egy Amazon-ban, Kínában vagy hasonló helyen futó szerveren akarom elérni a gépet, hanem közvetlenül, akár a helyi hálózaton akár port forwarddal kintről.
A Gree gépem épp ezért Wi-Fi nélküli, tudtommal az cloud-os...Illetve még egy: Nem tudom milyen Fujitsu klíma, 2010-ben lett feltéve, és talán 3.5 kW-os. Rokonnál van. Azzal mit lehet kezdeni, ha hallhatóan zörög benne a venti? Mint ha csapágyas lenne kissé. Tudom, hogy kevés az infó, de általánosságban hátha tudtok rá vlmit.
Előre is köszi!
üdv, adika4444
-
IreN!CuS
őstag
Köszönöm a részletes leírást és érveket. A multi megoldás tűnt az egyszerűbbnek, észerűbbnek mint laikus, de elfogadom, hogy a 2 mono jobb mint az 1 multi.
Viszont elszomorít is egyben a dolog mert 4 szoba és 1 nappalit végig klímázni egyesével fejfájós lesz.
Tudtok ajánlani mono klímát első körben a 2 14 nm2-es szobához? Semmi extra igény megkötés nincs. Ár fontos, de inkább minőségibb legyen mintsem 2-3 évnél megpukkanjon.
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
windy
tag
válasz IreN!CuS #38189 üzenetére
Most igazából nem értelek. Ha multi klímával történik meg a klimatizálás, az miért lenne kevésbé "fejfájós"?
Mitsubishi MSZ-HR25....az én első tippem a szobákba. Elég jól vissza tud szabályozni, kiváló minőség, és árban sem sokkal magasabb, mint egy kínai márka gyártmánya.
-
IreN!CuS
őstag
Úgy gondoltam, hogy a szóban forgó 2 szobát is meglehet oldani 1 multi klímával és a nappalit is ami felett van még egy szoba szintén 1 multi klímával. Kevesebb kültéri mint érv, illetve mivel nem értek hozzá nekem ez tűnt az egyszerűbbnek.
Köszi az ajánlást.
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
adika4444
addikt
válasz idegen lény #38193 üzenetére
A Klíma 17. Nagyon profik voltak a beszerelésnél, illetve a tavalyi tisztításnál is. Pedig nem egyszerű eset a ház, de megoldottak mindent, már két nyarat végigdolgozott a klíma minden gond nélkül.
üdv, adika4444
-
idegen lény
őstag
válasz adika4444 #38194 üzenetére
A leírásuk alapján szerintem ők sem szedték szét őket, csak befújtak, és végeztek vele tíz perc alatt. Bár érdekes ez "A nagyon elkoszolódott készülék teljes szétszerelése, tisztítása". De mi számít annak? Lehet, hogy akkor inkább az Ózonos klímatisztítást választom. Fele ennyibe kerül, de szerintem többet ér.
[ Szerkesztve ]
-
tonermagus
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy klímát ami megfelel az alábbiaknak?:
- hűteni kívánt helyiség ~ 30m2 (Maga a lakás 56m2, gondolom megbírkózik vele egy kisebb teljesítményű is ha esetleg az egész lakást le akarjuk hűteni kicsit)
- csak hűteni szeretnénk és nem szükséges a párátlanító funkció sem (aktív szellőztető rendszerünk van a lakásban.)
- Lehet fapados is (nem kell Wifi és társai)
- Max. 200-220e Ft a max amit szánni szeretnénk rá...
Illetve hol a legolcsóbb?
Köszönöm előre is! -
hunaqua
addikt
Mérje meg valaki,hogy mekkora a Comfort X 3.5-ös kültérijének a felfogatási mérete! Luk középtől,luk középig. Bent van a szigetelésben a tartó ,és nem szeretném bántani. Illetve mekkora a kültéri pontos mérete.
Köszönöm!
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
sulaco55
kezdő
Üdv! Van-e a Mitsubishi MSZ/MUZ-HR35VF klímához wi-fi modul, ami biztosan hozzá való? (https://klimainfo.hu/klima/mitsubishi-msz-muz-hr35vf-oldalfali-inverteres-split-klima-35-kw/)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest