- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Mezi1982
tag
köszönöm szépen
tervbe van egy erősitő, ártól függően 1-2 hónap
schawo : 70K forintra átszámolva azt hiszem a K701 is hasonló áron van, ami előny a K701-el szemben a szine bár a fehér nagyon szép de nem hinném hogy mindennapi használatra megfelelő, meg a lecsatolható kábel ezek végett
-
NeoExDeath
aktív tag
Hú, pont ilyet kerestem nemrégiben. Eredetileg Sennheiser-ben gondolkodtam, konkrétan a PMX100-asban, de mivel munkahelyen használnám a nyitott nem jöhet szóba. Erre kiderül hogy nemrég volt ilyen zártban
Kár hogy már kifutott, és nincs is új verzió belőle. Bár kicsit drága volt.
Az AKG K404 -ről senkinek sincs tapasztalata, vagy általában az AKG minikkel? Rákerestem a topicban mielőtt kérdeztem volna, de senki nem írt a 404-esről. Egy régebbi verziót próbáltam (k414p), szép mélyei vannak, meg általában szépen is szólt. Neten azt írták, hogy az a mini széria jó középhangokban, és mélyekben is erős.
-
Dave™
nagyúr
Akkor lehet tényleg nekem csapódott le másként, voltaképpen örülök is neki, hogy én értettem félre a dolgot
PuMbA: már próbáltam a korábbit is, csak nem találtam meg hol lehet betölteni. Elindul az electriq meg állítgatni is tudom, csak nem tudom hol lehet betölteni a presetet, csak a gyáriakat találom meg a saját állítgatást. Amúgy eltérő forrásunk van, nem tudom mennyire jó ötlet ugyanazt az eq-t használni
-
orbano
félisten
basszus nem tudok dönteni... ahogy nézem a 242HD kényelmesebb (ami nem árt, mert napi 8 órát is a fejemen lehet akár), ezek szerint a hangja is közelebb állhat az ízlésemhez... kérdés a ki/be hallatszódás. irodában egymás mellett ülünk az emberekkel, nem zavarhatom őket folytonos cincergéssel (azért valamennyi alapzaj nyilván van, tehát ne csendes szobához képest nézzük). mondjuk eleve nem szeretek hangosan zenét hallgatni, bár ezzel amennyit nyerek a kihallatszódáson, annyit bukok a küldő hangok szigetelésén
-
szaszayanou
aktív tag
Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy a k240mkII könnyen hajthatónak számít, a notim füleskimenete remekül megszólaltatja. Persze egy jobb forrást erősítéssel biztos elvisel, de elég hangos és dinamikus nélküle is. Az anyagminőség meg olyan dolog ami majd csak évek múlva fog kiderülni, de 20-30 éves akg-kat lehet látni hirdetésekben.
-
Bling95
őstag
ez viszont szerintem szörnyű
azért ennyire nem extrém
meg 19.990 ami azért már nem az én árkategóriám
ő jönne be nagyon, vagy valami ilyesmi krix krax-os
de szerintem az AKG lesz a befutó
-
Mandarinn
senior tag
Nekem nagyon beszűkültnek tompának és "doboz" hangúnak tűnt a 450. Sőt össze folyt néhány hangszer magasabb hangerőn... Pedig a HD25 1 II is zárt füles ami a haveromnak van de annál nem tapasztaltam ilyet. Lehet hogy meg lehet szokni de akkor már miért ne olyat válasszak ami elsőre egyből megfog
Főleg azért zavar ez mert szeretem a koncertfelvételeket ahol szépen szellősen és tisztán nagy térben hallhatom a hangszereket ha szeretném, hogy mi honnan szól, vagy ha csak elengedem magam és élvezni szeretném egyben a zenét azt is lehet. A HD595-öm alkalmas erre. Nemsokára haza ér az AKG 420-asom és kiderül hosszabb távon hogy ő is alkalmas-e rá. Lehet hogy csak megszoktam ezt a hangzást?
Nem tudom. -
SMITHVADŐR
tag
Csak azért mondtam, hogy hátha tudjátok a 202 est az akg hoz hasonlítani, a cx400II est meg a cx300II mivelcsak egy lépcső van közöttük
De mondjuk ennek nem sok értelme van.
Szerkesztve:Ja bocsánat akkor az OFFért most nézem az akg árát.
Hát azt felesleges a hd202 hangjáhozhasonlítani -
SMITHVADŐR
tag
Én egy cx400II és egy hd202-t tudok összehasonlításként, ész szvsz a cx400II sokkal szebb. Állítólag a cx300II nek több a baszusa, mint a 400II esnek, ezt nem tudom, de pl basszusban több van 400II-nek mint a hd202. Szebbek a közepek és a magasok is, és részletesebb. Nem tudom, hogy ez segített e valamit, de a hd 202 est hátha tudjátok az akg-k hoz hasonlítani
-
Szia.
Köszi a linket, valóban olcsóbb, mint a Fukar mindenit, közben már én is megtaláltam.
A zárt vs. nyitott között hangzásbeli különbség mennyi lehet?
Az 512 és 514 között mindössze ennyi a különbség?Végigpróbáltam mondhatni az egész pultot, de ez ragadt meg, a fülre állással és hangzással.
Többiről esetleg van valmi vélemény?
-
AMDFan
addikt
-
ViZion
félisten
huh, köszi mindkettőtöknek a sok infót, a hangerő szabályozó nem élet-halál, a mic-sem, bár játéknál jó lenne néha. Fel kell dolgozni a rengeteg mindent
Használtat nem rizikó? ha vki megtépette, és recseg, ilyesmi... vagy ezeket nem lehet tönkretenni?
körbenézek az aprókban is, mag a munkatársam zenész... Ő is AKG/Sennheiser "fan", de amiket mond, az nekem horror $$$...
Köszönöm, és majd zaklatok még, ha körvonalazódik a dolog. -
hatred
tag
nem fikazom, es nem hiszem h azt mondtam volna rola h szar, csak h leszarom, magyarul nem erdekel.. annyit mondtam, hogy amennyit a mufajbol ismerek, az engem leginkabb a mosogepem hangjara emlekeztet. es pont emiatt alig ismerek a mufajbol valamit. mint mar mondtam, ahany ember, annyi izles, mindenki azt hallgat, amit akar. amennyit ismerek belole, az nekem szemelyesen nem tetszett, ezzel nem hiszem, hogy a mufajt szidtam volna, minden mufajban vannak szar szamok. mivel pedig alig ismerek barmit is ezekbol, nem hiszem h a velemenyem barmit is szamitana roluk, barkinek. hagyjuk mar ezt az egeszet
-
Cinema
csendes tag
Az pedig kinézetre nagyon hasonlít a hd202re ami eléggé nyomta a fülemet 1 óra után.
Az általam említettek küzöl ma sikerült kipróbálnom a jbl 610 ami kényelem szempontjából jó lenne mert nem a fülre fekszik fel. Viszont sajnos nem szólt így arról még mindig nem tok semmit. Mert olvastam valahol hogy szar a hangzása a teszteken viszont azt írják hogy kevés egy kicsit a mély de cserébe nagyon tisztán szól.
. -
Recon666
Közösségépítő
Nekem is A500-as van hd555 volt eltte és nem csalódtam az A500-ban kellemes hangú dinamikus, nagyon kényelmes, megfelelően zárt elektronikus zenére és minden stilushoz kiváló választás, kicsit erősitő igényesebb mint a HD555-őt, de aki ezt választja nem fogja megbánni! Kristálytiszta hangja minden tartományban. 4 óra white noise után meglepően sokat alakult a hangja minden tartományban (föleg mély) most 1 hónap után a magasak kezdenek szépen tisztulni, Szóval megéri az árát!
-
Ragga.Bob
tag
Ez így világos, köszönöm!
Már csak az a kérdés, hogy mi az, amiben az 514 megéri azt a +3k-tVan annyival jobb, hogy egy magamfajta mezei felhasználó észreveszi a különbséget? Értsd, jól hallok (nagyon is), de hallásom az nincs
. Ez (a jól hallás) az egyetlen oka annak, hogy jobban vonzódom a zártakhoz, mert a mostani, semmire sem használható, nyitott mellett mindent hallok
-
ponti_ak
addikt
...vagy az új HD 228.. itthon baromi drága, de ebay-ről egész olcsón meg lehet úszni...
Nyitott kategóriában pedig 238-as az új széria tagjának kódja... (ha sikerül, rendelek ilyet, már..
-
Neki elképzelése sem volt mit akar. Én voltam az aki rá akarta beszélni, aztán mikor megértettem, hogy kizárólag utcán akarja használni, akkor meg lebeszélném róla
A használt egy más tészta, én senkinek nem szoktam használt dolgokat ajánlani, amíg ő ki nem jelenti, hogy a használt is megfelel. Használt piacról rengeteg dolgot tudnék ajánlani ebben a kategóriában
-
http://www.thomann.de/de/akg_k240270271_velour_ohrpolster.htm
Párja 18 EUR + 20 EUR szállítás Magyarországra.Igen, az MKII változathoz ezt párnát is hozzácsomagolják.
szerk: Nincs hatalmas változás a hangban, talán kicsit több a mély (ami nem igazán használ neki).
-
m3ss
veterán
-
Doresz
tag
már néztem is egy hirdetést itt ph-n, szimpatikusnak tűnik. ha veszek, akkor valószínűleg én is innen.
köszi, hogy leírtad a tapasztalataidat. általában figyelek a dolgaimra, de hiába vagyok óvatos, ha alapból törik a cucc. ez nem néz ki rosszul, de majd az élő tapizás dönt -
riam
tag
Doresz
Bocs, eltévesztettem. az akg nagyobb fülesei biztosan strapabíróak, erről nem tudom mennyire az. Nekem ebből a "sorozatból" kettő van, k420 nyitott, k450 zárt. 430-as a lányomnak van, ő nagyon szereti. Egyikkel sem volt még probléma, pedig mindegyiket innen az apróból rendeltem. Úgytudom leginkább a csatlakozónál szoktak megtörni. -
Doresz
tag
Pont ezt néztem én is, mikor megláttam a postodat. Nem tűnik rossznak. Mondjuk a hivatalos honlap szerint teljesen zárt. Ha jól látom, IPONéknál is lehet venni, a héten megyek vinyóért, remélem ki lehet próbálni ezt is, és akkor megnézem.
Neked volt már ilyened? Vagy vki másnak esetleg? Mennyire strapabíró? Gondolom a kis tartójában hordanám, de azért mégis, mennyire műanyag? -
Vasinger!
nagyúr
Van itt PH!-n 10k-ért egy, ami használt, de ott kipróbálható és vállal rá 1 hét garit is.
Ha csak vezeték, vagy csatlakozó hibája lenne, az nem extra, forrasztópáka, ón és vezeték van elég, csatlakozó meg nem egy összeg. Engem a fülhallgató belseje érdekel, remélem elég tartós. Természetesen nagyon vigyáznák rá. -
Vasinger!
nagyúr
Igen, csak az már közel 18k. Vagy arra gondolsz, hogy csak meghallgatni menni oda? Végül is nem hülyeség...
Mindenféleképp DJ verziót akarok venni. De sztem ki se kell próbálni, azt mondod, hogy jó füles, a basszust meg a hangkártyámmal úgy szabályozom, ahogy akarom + még EQ-val is lehet állítani, ha nagyon akarok.
Gari nélkül, használtan fejhallgatót szabad venni? Mennyire szoktak ezek elromlani? Mik a lehetséges hibái?
-
Falconer
aktív tag
Eleve már maga az árkategória sem egy extra dolog, szóval nem a hangkártyán kell parázni, az a lényeg. Meg olyan alapon, hogy kismillio tesztet végigolvastam a kategóriában, szóval...
Nekem most pl Sennheiser HD428 van, a CX500-hoz képest nincs sehol a hangzása (ok, hogy nem egy kategória, de akkor is). Mondjuk az is igaz, hogy még nincs bejáratva.
Egyébként meg:
www.TESTBERICHTE.de
A Hifi Test TV Video magazinban vannak baromi jó részletes tesztek, 2 euróért le lehet tölteni egy példányt, ha valakit érdekel, akkor leszedhetné és megoszthatná velünk
/nekem nincs paypalom meg ilyesmi/
-
Gevox
tag
Igen,"nyitottnak" érzem,mert rásimul a fülemre,és nem körülöleli azt! Ezért is lehet hallani a külzajokat egy kicsit!
A Fehérvári media markt-ban volt alkalmam meghallgatni egy Senn HD428-t,HD465-t,és egy JBL Roxy Ref 430-t. A HD 428 körülölelte a fülem,nagyon tetszett a hangja,csak a mélyeket keveseltem kicsit. A 465 párnái alá kétszer befért volna majdnem a fülem a nagy kialakítása miatt,ennek a mélye tetszett jobban,de sokkal kevesebb volt a magasa és a közepe. A JBL sajnos egy rózsaszín volt kiállítva,emiatt nem is tetszett,de mikor meghallgattam,kicsit k518dj érzetem volt,mert szép mélyek jó magasak és jó közepek voltak,de nem volt az a "finomság" benne,amit én keresek,és amit pl a sennheiser hd428-ban a mélyhangok keveslése mellett hallottam.
Pioneer fejhalgatókról van valakinek tanácsa,véleménye? -
Ati3120
tag
A k450se lehet rossz /http://viktorbasso.com/2008/11/07/akg-k-450-review-its-sound-is-legendary/
Head-fi-n olvastam róla hogy hozza a teljes méretű akg fejhallgató hangzást .Egyszer volt a kezemben a media-marktban nagyon komoly lecsatolható kábele van olyan bajonett zárral záródik de kb ez olyan fél éve volt és elfelejtettem hogy milyen is volt a hangzása.De ha px100 azért nem tetszett mert semmit nem izolál akkor lehet hogy nem lesz neked olyan nagyon jó k420. -
Ati3120
tag
Nekem volt px100asom 2napig
vissza vittem a boltba mert a buszon max hangerőn kellet halhatni úgy is alig hallottam és ez nem nagyon egészséges(meg pluszba semmi minőség érzete nem volt olyan törékenynek tünt ). Egyébként kipróbáltam k420 k430at egymás után és szerintem a k240 szebben szól (szerintem még a px100nál is)
-
Ati3120
tag
Szerintem meg ép a nyitott kialakítása miat jobb metalra , én is a 420ast akartam csak nem volt ép ezért lett 430as,ami véleményem szerint jóval több basst tól mint a 420 ami így metal zenénél nem biztos hogy jó. Elektronikus zenére és Hip-Hop-ra Chill-out-ra persze nagyon jó de én amikor Rockot hallgattam meg EQztam a mp3mam picikét de ez persze az én ízlésem és lehet hogy mást nem is zavar . Igazából ki kell próbálni és az alapján dönteni.
Ja és a k430 egy zárt kialakítású k420 u.a az alkatrészek Driver került bele eltérés még a kábelezés is ami a 420nál kétoldalas jóval masszívabbnak látszik mint k430as egyoldalasa. -
maszekember
aktív tag
Tudom,h engem mindenki egy Porta Pro fannak tart,félig-meddig az is vagyok
De a Porta-nak torz a hangképe.erősen.Nagyon kellemes hallgatni,de amit a Porta közvetít,az nem "zene" hanem annak egy kellemesebb formája.Azért is szeretem az AKG-kat,mert nagyon nyers a hangképük.
Az,ha nincs benne sok basszus engem egyáltalán nem zavar,ha nincs benne mély,az már inkább -
_ak_
addikt
K240 lesz
bár most hétvégén benézek a westendbe ha az ottani MMbe ki tudom próbálni őket, akkor még változhat a felállás, de ezekkel az adatokkal tutibbnak tűnik a k240 és a 24k-s összeg is szinte, h alkalmi, mert a legtöbb helyen 36k, szal köv fizuból (vagyis ha minden igaz a mostaniból
) jön is a rendelés.
btw szó volt itt vmi erősítőkről. jack/optikai a hangkariba, az erősítőbe a füles és ezáltal hangosabban (jobban?) szól? csak mert olyat "kütyüt" még nem láttam
Amúgy thx a tippet!
-
_ak_
addikt
Nézegettem a füleseket.
akg k530
Fejhallgató
- nyitott
- 102 dB hangnyomás
- átviteli tartomány: 18 Hz - 26.000 Hz
- 55 Ohm névleges impedancia
- 3,5 mm aranyozott jack
- tartozék: 6,3 mm jack adapter
- tömeg: 245 gakg k240
Sztereó fejhallgató
- félig nyitott
- hangnyomás: 88 dB
- átviteli tartomány: 15 Hz - 20.000 Hz
- névleges impedancia: 55 Ohm
- csatlakozók: 3,5 mm jack
- tömeg: 240 gnem jobb a k530? vagyis miért jobb a k240? (elhiszem h jobb csak nem vágom az adatok alapján) gondolom azért "csendesebb" mert félig nyitott, de az átviteli tartománya nem jobb a k530nak? vagy a mély fontosabb mint a magas? (sry ha hülye kérdések
)
-
p_adam
addikt
Persze, ami még nagyszerűbb hogy elemről (vagy beépített Li-ion akksiról) is megy szóval laptophoz és mp3hoz (mondjuk ami Apple lossless vagy Vorbis kompatibilis) is kiváló. Szóval hangminőségben biztos hogy sokkal jobb mint egy X-Fi (már csak a DAC chip minősége miatt is) csak esetleg ilyen trükköket meg effekteket nem tud de szerintem tömörített file használata vétek egy ilyen fülhallgatón Crystalizer ide vagy oda. Szóval a korábban felsoroltak közül valamelyik a legjobb szerintem mert a legszéleskörűbben használható (már ha fejhallgatóról beszélünk mert ugye ehhez tervezett)
-
p_adam
addikt
Először én is csak a standard cuccal használnám (azért úgyse hiszem hogy így rosszul fog szólni
), valamikor utána azonban szereznék hozzá egy 'normális' kábelt (azért ilyenkor milyen jó hogy cserélhető amúgy be kéne vinni újrakábelezésre) és egy erősítő+DAC combót. Abban a hangkártyában amit írtál ugyanis nem annyira jó a DAC chip (természetes ehhez a csúcs fejhallgatóhoz mérten).
Én ezek közül gondoltam valamelyikre mert ezekhez hangkártya sem kell USB-ról átalakítja a jelet sőt áramforrás se feltétlen kell neki tehát egy jobb mp3-mal is jól használható:
Ray Samuels Audio Predeator [link]
Headamp Pico (ez macerás lehet a várólista miatt) [link]
HeadRoom Portable Micro Amp (+DAC) [link]De a legjobban ez tetszik kezdésnek, mivel lényegesen olcsóbb:
iBasso D2 [link]Csak lehet hogy ennél még jobbat érdemel.
Jah azt hozzátenném hogy én azért néztem ezeket mert laptoppal használnám és nem veszek mégegy külön külső hangkártyát hozzá mert plusz pénz és ezekkel jobban is szól mint azon keresztül. Szóval nem tudom hogy neked ilyenre van-e szükséged.
Nyilván nagy kiadás és nem EU-ból származik, de ez a fejhallgató kihasználja és valakivel úgy néz ki ezt is be tudom csempészni... khm hozatni
De ha valaki tud még ilyen viszonylag kicsi és DAC+fejhallgató erősítő combo-t ezeken kívül akkor azok is felkerülnek a listára.
-
nádasi
tag
Ráadásul levehető a kábele????????
Ugye nem levett kábellel használnád? Ne szakítsuk meg a jelet, áramforrást, ha nem muszáj! Pl. ezért van kilőve a moduláris táp nálam...
Nagy gratula a 701-eshez!
De összereszteném a HD600-ammal.
Az igazság az, hogy sajnos nem csak egy legjobb hangkártya kell neki, hanem egy normális fejhallgatóerősítő (HiVox, Creek, Musical Fidelity, Grado, stb.) is + interconnect.
Aktív témák
- Eladó/Trust Gamin 4Az1-ben készlet!!!
- 1080p modern Gamer gép, Garanciás
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest