- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
válasz
nyunyu #14379 üzenetére
Ezt a 45-49 viszonylatból szűrted le?
És a 33-32?
Én úgy olvastam, hogy a HD668B mélyben sokkal jobb, középen jobb, magasban nem jobb (egyelőre), ráadásul be sincs járatva ellenben a másik kettővel. Anyagminőségben egyértelműen jobbak az AKG-k (főleg a párnán meg a kábelen látszik). Megépítettségben a Superlux sem rossz, nem hiszem, hogy gond lenne a tartósságával hosszú távon sem. A kényelem meg moddal megfelelő, bár tény, hogy a K242 kényelmesebb (a párna miatt, ami meg cserélhető ugyebár). Ezek alapján számomra nem csak ár/értékben tűnik jobb választásnak, az eddig is egyértelmű volt. Nyilván schawo tesztje is szubjektív, de ez nem az első, ami a K240-el (ami elviekben jobb a 242-nél) hasonlítja össze, és mindegyik ilyesmi vagy hasonló következtetésre jutott (legalábbis az a négy, amit én találtam).
Holnap kerül átadásra az ajándék példányom, kíváncsi leszek a reakciókra
További boldog karácsonyozást mindenkinek!
-
baluka26
veterán
válasz
nyunyu #13754 üzenetére
Hangfalra rá kell költeni 250-300e forintot, hogy ki lehessen hallanai a különbséget szvsz.
De a hi-fis topikba írta valaki-azt hiszem BBéci-hogy az autójában nem bír rádiót hallgatni, mert veszteséges formátumból sugároznak
Autóban szerintem nincs az a földi halandó, aki kihallja a különbséget. -
Shufny
őstag
-
baluka26
veterán
válasz
nyunyu #10923 üzenetére
Ez miért lesüllyedés?! Szerintem több embernek van igénye jó minőségű gamer fülesre a lanpartyhoz, mind audiofil hi-fi cuccra, és egy gyártónak az érdeke, hogy kiszolgálják az igényeket. Szerintem kifejezetten jó, hogy a tömegmárkákon kívül a hi-fi gyártók is beszállnak ebbe a részbe
Amúgy ez a fejhallgató amúgy már legalább egy hónpja fent van AKG honlapon.
SanyixXx: Koss PortaPro -
-
SOAD19
addikt
válasz
nyunyu #10821 üzenetére
Köszi!
Valószínűleg, meg is veszem, de holnap azért még megpróbálom meghallgatni valahol.
És amúgy milyennek tartod a fülest?! Remélem, ha megvenném leesne az állam a cx300-as sennheiser-em után.
Bár egy darabig, csak integrált hangkártyáról menne. Amúgy, ha vennék egy olyan 30-40 ezres hangkártyát, az esetleg elegendő lenne, ahhoz hogy egy házimozi hangfalszettet meghajtson, vagy esetleg egy normálisabb hangfalpárt, vagy ez így nagy f@szság és azért az ilyen karik, nem ilyesmi teljesítményre vannak tervezve?!
Bocs, hülye vagyok a témához.
-
dudika10
veterán
Viszont nem fogyaszt 2,5W-ot, az csak a maximum.
A sima jack-el csatlakoztatott fejhallgató + integrált hangkártya se fogyaszt kevesebbet.
Nem az volt a kérdés, hogy megdobja-e a fogyasztást, mert arra a válasz elég egyértelmű, hanem egy sima fejhallgató használatához képest megdobja-e.
-
dudika10
veterán
Adatlapra vess egy pillantást. Tuningolt Xonar DS szolgáltatja a jelet.
És bár fejhallgatós topikban vagyunk ne keverjük őket ide, mert azok nem mérvadóak normális hangkártyák esetében.
Persze ha valakinek fejhallgatóra optimalizált, erősített kimenetes sztereo kártyája van és ehhez egy fejhallgató akkor úgy van értelme idekeverni, vagy ha DAC-al és fejhallgatóerősítővel használja, de egyébként nincs.
A házimozi erősítőre kötöttet is hanyagoljuk, mert ott az erősítés megintcsak hagy némi kívánnivalót maga után.
Jah és az Au4 nem egy Au SE.(#9572) Alg: Jól gondolod, saját hangkártyájuk van. Senn HD555, Shure srh440 pl.
-
dudika10
veterán
A régi felvételekkel az a baj, hogy nagyon sisteregnek. Az újak meg a loudnesswar miatt folyton pattognak. Egyik se túl jó.
A klasszikusok a legjobbak, mert azoknál nem tapasztalni a loudnesswart általában.
szerk.: az énekes lélegzetvételét sajnos 2k forintos vackokon is lehet hallani manapság, mert nem tanulnak meg levegőt venni. Még elég komoly együtteseknél is néha olyan durván veszik a levegőt az énekesek, hogy jajj.
Neked is csak azt tudom mondani, hogy válassz ki 4-5 jó felvételt és csinálj belőlük MP3-at, hallgasd meg 10x a párosokat és próbáld meg eldönteni melyik az eredeti és melyik az MP3. 10-ből 6-7 találat az még bőven a statisztikai hibahatárba beleesik. Ha minden esetben eltalálod 10-ből 8x akkor már mondható, hogy meg tudod különböztetni. De ha nem találod el 10-ből 10x akkor felesleges szídni az MP3-at, mert az ideális környezet meg volt és csak a különbségekre figyel az ember ilyen tesztben, nem a zenére, szóval normális zenehallgatás mellett nem fogod észrevenni. -
nem mondtam/írtam olyat, hogy ez csak tucc-tucc esetén lenne igaz...
szinte bármilyen stílusú zenénél megkockáztatom azon állításomat, hogy veszek egy audio cd lemezt, azt átkonvertálom 320 kbps bitsűrűségű mp3 formátummá, és az emberek többsége nem tudja hang alapján megkülönböztetni - még csúcstechnika mellett sem! -
A K240 Studio valóban tökéletes választás lenne, de 5 éve nem forgalmazzák, csak használtan lehet hozzájutni. Az utódja a K240 MKII pedig 40 körül van. Ha esetleg használt is érdekel, akkor viszont K240-ből ne a Studio változatot válaszd, hanem a Sextettet, Monitort, vagy a DF-t, sokkal jobb mint a Studio, és nem drágább. Ha ilyenen gondolkozol, akkor akár tőlem is vehetsz K240-t szép gyűjteményem van a legjobb példányokból
szerk: Agybadugósban nem olyan jó az AKG, de teljes méretű fejhallgatóknál már más a helyzet.
-
No-kia
addikt
hát enyni úgyse lesz ha megépül az idei bringám, meg jobb idő lesz, ez inkább téllre jellemző, legyen csak 8 óra xD így is enynit hallgatok egy 2000ft-s lila Geniussal, és ennél néha már fáj,de eddig nem volt vele bajom, de november óta csak a baloldalszól és így kezd zavaró lenni
-
-
-
Ariadne
őstag
Belehallgattam a Pink Floydba, no és hát igen, ezek a korlátai egy 17k-s fülesnek, a HD485-tel egy helyen nagyon halványan, nagyon koncentrálva hallottam, de alapvetően nem vettem volna észre és nem hallható vele a metronóm.
Berguson: Sőt feltételezem az is számíthat, hogy a gépen hallgatja az ember az audio CD-t, egy gagyi lejátszóval, vagy egy jó minőségű asztalival, nem?
A DVD játékosomból direkt SACD kompatibiliset vettem, a bibi, hogy még mindig nem vettem hozzá SACD-ket, de ha még lehet kapni, most már kipróbálom végre. Persze főleg rendes hangrendszerrel lesz érdemes. Hmm, a Genius Home Theater 5.1 nem az a csúcs hifi hangfalszett kategória, de azért remélem hallható lesz a különbség. -
Berguson
tag
K500-at nem is lenne értelme venni szerinted? 25körül találni a neten már.
A K601 nagyon jó kis fejhallgató,habár ami linket adtál,nekem nem mondd semmit...
Bocs,de nem értek hozzá,s fogalmam sincs hogy tudnék ott vásárolni,s onnan hazajuttatni. Ugyanígy vagyok ebay-el is sajnos,pedig onnan is lehetne sok jó dolgot rendelni,jó áron!
-
scream
veterán
-
mhorvat
senior tag
-
Atomgeszi
nagyúr
Ha csak 5-6k-t tudunk rászánni akkor miért olyanokat felvetni ami nem igaz? Honnan te valakiről, hogy mit vesz és mennyit? Mellesleg alkoholt nem iszok és nem is arra megy el a pénz elhiheted. De szerintem ez a topik nem arról szól, hogy ki mire költi a pénzét és mértnem 20 ezer ft-os fejhallgatót vesz mindenki. Mi feldobtuk, hogy 5-6kból szeretnénk értelmes mikrofonos fejhallgatót venni. Bennetek próbálunk bízni és nem a helyi számtech boltosokba akik az 1000 forintos szart 3 ezerért árulják és rád tukmálják, hogy mennyire jó. Na ezért jöttem ide. De úgy látszik hiába... vagy esetleg valaki tud ajánlani valamit?
-
NosFeraTus
csendes tag
Hello,
Épp néztem azt is, meg a kistestvérét is a K142HD-t. Én csak azon csodálkozok, hogy miért csak ilyen "széles" frekvenciát bir csak? mert hát ahogy néztem pl. az audio technica ad500-as 10-30.000 Hz, míg a K142HD "csak " 18 Hz - 24.000 Hz. Szóval most ezekből az adatokból az következne, hogy akkor az ad500nak szélesebb a hangfrekvenciája, és többféle hang kihallatszódik (lehet hogy kicsit hülyén fogalmaztam, de aki akarja megérti). vagy pl. a HD555nek is kicsivel szélesebb.
De az emberi fül megközelítőleg 20 - 16.000 Hz hall, vagyis akkor valójában mindegy, hogy akkor ettől szélesebb-e a hangtartomány, vagy sem? mivel úgy se hallja már az ember meg azokat a mély hangokat, vagy épp a magas hangokat. Szóval ez csak egy "reklámfogás", hogy tudatlan emberek, az olyan fejhallgatókat vegyék meg, amelyiknek szélesebb a frekvenciatartománya? vagyis mint a fényképezőgépeknél a megapixel. Minnél több megapixeles annál jobb vagy mégse? mert van egy bizonyos határ, ami után, már szinte felesleges növelni, tehát ez a dolog lehet a fejhallgatóknál a frekvenciákkal is?
Remélem valaki vette a fáradságot és elolvasta, és majd válaszolni is fog ráüdv.
-
devast
addikt
Izé, sony-nál biztos a cseh2-őt nézik
Az mondjuk tény hogy ezek az értékek logaritmikusan skálázódnak, tehát pl az akg-d 200mw-al hajtva mindössze 124db hangnyomást fog produkálni(nem mintha az kevés lenne).
szerk: 1500mW is csak 31-32db... szóval 131-132db max teljesítményen.5.1-ről meg annyit, hogy oda jó az au4 is transport-nak, mivel 99.9%-a azoknak a felvételeknek 48Khz-es. Sztereó mp3-ak, cd-k stb azok 44.1Khz-esek.
-
devast
addikt
Az alc889A zajgenerátor digitális részege teljesen jó, esetleg xp alatt lehetnek driver problémák. A D/A átalakító rész és az analóg fokozat elég gagyi, ez tény. Az audigy4-nek jobb a d/a és az analóg része, de ott meg a digitális nem teljesen ok. Haxolt driver kell, hogy 44khz-et 44khz-en küldje ki, és ne konvertálja fel 48khz-re, ezt xp alatt talán még össze is lehetne lőni, vista/win7 alatt fogalmam sincs. Nem csak az impedanciától függ, hogy milyen hangos, hanem attól is hogy a hangszórónak milyen az érzékenysége, akg-knek tipikusan alacsony(~90db/mW körül) => Hiába alacsony az impedancia mégis sok kakaó kell, hogy normálisan ki tudd hajtani.
-
Melorin
addikt
-
Melorin
addikt
Köszi a választ!
Érdekes, hogy én is Pink Floyd-ot és ehhez hasonló zenéket szeretek hallgatni, szóval akkor most már tudom, hogy ehhez a műfajhoz jóféle fejhallgató a K242HD.
Bár, ha jól látom 30 felett van a bolti ára, aztán lehet, hogy én voltam béna a keresésénél.
Valahogy én egy kicsit ódzkodok az ebay használatától, így azt hiszem a K240 ki van zárva a buliból. -
devast
addikt
Ebay-ről fülhallgató vásárlással nagyon vigyázzatok, rengeteg típust hamisítanak(Audio-technika -kat leginkább).
320-as mp3-ról meg annyit, ha jól van tömörítve nem tudom megkülönböztetni az eredetitől(ill nagyon ritka az olyan zene, amiben meg tudom). Foobar2000-hez van ABX modul, lehet tesztelgetni hallod-e a különbséget. 192kbit meg 224kbit vbr más tészta természetesen. -
kingabo
őstag
"Fulonulo: supraaural
Fulet korulolelo: circumaural"
Valahol már olvastam korábban, mert ahogy megláttam hirtelen eszembe jutottak.Köszi! Elvileg fogom itthon is használni majd, mert éjjel állandóan szólnak, hogy túl hangos a zene.
A mostaninak durván 1 méter kábelje volt a zsebemben.
-
rien
senior tag
Nem tudom, de több helyen is sikerül eltörni őket
Na 30-at viszont nem gondoltam volna érte.
maszekember #5544: tetszik
A kommentek közül másolom:
Van ennek a típusnak 1 tölthetõ változata is, az a saját tartó konzolján keresztül minden alkalommal mikor ráhelyezzük a fejhallgatót autómatikussan tölti a benne lévõ tölthetõ elemeket.
Ilyen ajánlat esetleg? -
nyunyu
félisten
Kozben megtalaltam az ezereves MP3-as discmanemet a fiok legaljaban, de sajnos nem lehet bekapcsolni, hiaba raktam bele zsiruj elemeket, ugyhogy K242HD+hordozhato lejatszo teszt elmarad.
Bezzeg az anno 2k-ert vett Sony fuldugojat radugtam az erositore, mit mondjak, szornyu, ahogy szol
Basszus nulla, magas tul sok, 2 perc utan teptem is ki a fulembol, ennyire nem birom az audiovizualis kornyezetszennyezest.
Ennel meg a szanaszetszakadt Technics RP-HT300-am is jobban szolt -
Free04
tag
Persze jobb hangkarival,csupán azt mondom h annyi pénzt(10-20k) szerintem nem ér meg...nekem legalábbis.
Mondjuk én nem hallgatok lossless és komoly zenéket és azért az sem mindegy.Régebben meghallgattam pár lossless komolyzenét x-fi-vel,de nekem nem tűnt fel túl nagy külömbség egy jobbfajta mp3-hoz képest.Biztosan velem van a baj,mert elméletileg jobbak.
Kinek a pap,kinek a paplan.
De ha pl valakinek van 20k-ja,akkor inkább egy jó füles+alaplapi kari mint gagyi füles jobb hangkari.
Nyilván az a legjobb ha jó füles+jó hangkari,de ha az embernek kompromisszumot kell kötnie... -
nyunyu
félisten
Tessek. Technicarnal akcio nelkul is 50.
-
Magnum_
nagyúr
köszi szépen mindkettötöknek. hát ez rengeteg, a fejhallgato ér talán 5k-t. vékony szivacslemezt probálok szerezni, mérere vágni, és szépen benntartja a párna... amugy az én hd201em abbol a szempontbol jobb, hogy teljesen zárt, nem engedi ki a hangot, ez sajnos kiengedi.
-
MarioAna
senior tag
Anno az AKG K324P IEM-nél volt ilyen, hogy Serj Tankian - Baby című számánál hallottam ahogy számolnak a háttérben...
Előtte ilyet sose
más: Lehet veszek egy AKG K512-t, főleg JÁTÉKRA és zenére akarnám használni. Felépítése úgy tudom megegyezik a K77-el, csak ez nem stúdiófüles hanem otthoni. HA VALAKINEK VAN VALAMI INFOJA ERRŐL A FÜLESRŐL KÉREM OSSZA MEG!*tutira kell mennem, nálam ez már olyan szintű anyagi kiadás aminél nem hibázhatok
Elsősorban a kényelemre lennék kíváncsi
-
-
nyunyu
félisten
Tegnap beneztem Mammutban levo Fukarba, kb. 5x korbejartam, hol vannak egyaltalan a fejhallgatok, vegul kenytelen voltam az egyik netezo alkalmazottol segitseget kerni, annyira nem lattam semmit.
Rossz helyen kerestem, nem a hifi osztaly kornyeken vannak a fejhallgatok, hanem a 2-es, meg 3-as penztar kozotti soron.
K240 ott sem volt kibontva, kb. fele volt a kinalat, mint a Westend MM-ben.
-
CséZé
őstag
-
vipisti
tag
Nyilvan az olcso DVD jatekosokbol is ki szoktak sporolni a DAC-ot
és sajnos gyakran a DVD játékos 100e Ft alatt még "olcsó"...Még egyszer, utoljára: a DAC-kal ellátott füleserősítő lehet USB-s is, és így megkerüli a hangkártyát. Bekapcsolod: az szól, kikapcsolod: hangkártya szól. Ennyi.
-
vipisti
tag
Az én tapasztalataim:
- Denon PMA-1500AE sztereó erősítőnél a Lupus DAC közbeiktatása látványos (ez képzavar?) különbséget hoz DVD lejátszónál is, notinál meg főleg. Nálam a noti analóg kimenete pocsék, PC-knél is hasonló a tapasztalatom, de egész biztos van olyan konfig, aminek jó a kimenete.
- Csak ajánlani tudom neked a füleserősítő kipróbálását, főleg ha jobbféle fülesed van.
Aktív témák
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Formula-1
- Anime filmek és sorozatok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nők, nőügyek (18+)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RTX 5050/5060/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- Zealot s79 100w 1hónapos eladó kíváloan szól jó mélyek az ár fix !!!!!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Új FULL HD webkamera + Számla
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest