Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
Aktív témák
-
Begi
senior tag
Sennheiser PC151 és PC230-ról mi a véleményetek?
Mi a különbség (design-t leszámitva) a kettő között? -
Winne
nagyúr
válasz
fi:zi'k
üzenetére
Még nem biztos, hogy megválok tőle, csak érdekelt, hogy mennyi a reális értéke. Tetszik egyébként a hangja, 3 órás folyamatos használat mellett is so-so kényelmes, egy hangyányit túl zárt.
Én pc-n használom, majdnem csak játékok alatt, amire nem biztos, hogy a legjobb és ha jön egy G35 fingért, akkor lehet, hogy becserélem.

-
Winne
nagyúr
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Köszönöm.
-
-
Winne
nagyúr
Urak ha tegyük fel el akarnám adni a K272-es AKG fülesemet, ami új, akkor mennyit kérhetek érte gari nélkül?
-
KMT
addikt
válasz
Johnny Cage
üzenetére
Biztos nagyon jó EQ van azon az iphone-on.

Viszont a mérések! Asszem a magasoknál lévő torzítás az ami zavart engem, nem az átvitel. Ez sokmindent megmagyaráz.
-
dangerzone
addikt
válasz
dangerzone
üzenetére
Talán még annyi, hogy nyugodtan lehet zárt, nem szeretem ha a külvilág beszűrődik.
Na meg hogy a kényelem az fontos lenne még. -
dangerzone
addikt
Sziasztok.
Eltörött a jól megszolgált Sony MDR XD2000 fejhallgatóm.
Szeretnék újat venni.Leginkább zenehallgatásra, filmnézésre, na meg játékra használnám.
Úgy gondolom, hogy sztereo füles bőven elég nekem.
Nem nagyon részesítek előnyben semmilyen márkát.
A keret úgy 10.000 forint környékén lenne.
Tudtok ajánlani valamit?
Előre is köszi

-
KMT
addikt
válasz
Johnny Cage
üzenetére
""Ha esetleg zavaró lenne, akkor EQ-val nem lehet ezt megoldani?"
dehogynem."
Persze, pont ilyen egyszerűen...

Egy tagunk
már rájött, hogy egy fejes hibáit EQ-val korrigálva csak más hibákat generál. -
HollyBoni
veterán
válasz
Johnny Cage
üzenetére
Hmm,ha ennyire dicséritek akkor ki fogom próbálni.Köszi!

Ti melyiket választanátok?AKG K404,vagy PortaPro?
-
válasz
HollyBoni
üzenetére
Régi dizájn (1984) az tény.
Hasonlít az első walkman fejhallgatómra.
Viszont nagyon praktikus, kényelmes, könnyű, nem esik le túl könnyen.
Egész jól szól, bár erről megoszlanak itt a fórumon a vélemények. Komolyzenéhez nem szeretem, de rockhoz, metálhoz szoktam hallgatni itthon is.
Állítható, hogy mennyire feküdjön fel a füledre a fejes rész, illetve a fejtámaszok. Ezzel a kényelem mellett a mély mennyiségét is tudod állítani.
Egyébként nem divat a retro mostanában?
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Ren Hoek
üzenetére
"Ha esetleg zavaró lenne, akkor EQ-val nem lehet ezt megoldani?"
dehogynem.
"Írták előbb, hogy hosszú távon kényelmetlen, ez mennyire igaz szerinted?"
AKG párnákkal egyáltalán nem az, az eredeti párnák nekem 5 perc után is kényelmetlennek tűntek, azokról hosszú távon nem tudok nyilatkozni, de nyilván fej/fülmérettől is függ.
-
Ren Hoek
veterán
-
Feriikee
csendes tag
#27654 -esre valaki?

-
HollyBoni
veterán
válasz
Complete
üzenetére
Ez a Philips nagyon tetszik,csak utcai használatra lehet nagy lenne egy kicsit.Ebben az árkategóriában egyszerűen nem tudok találni feszesebb,kisebb fejest,az akg meg a sennheiser amit linkeltem full laza.Kár,lehet veszek akkor egy ilyen nagyobbat,végülis régebben járkáltam a HD450-el is.
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Fejhallgatót szeretnék vásárolni.A keret max 10 ezer ft lenne.Utcán használnám főleg .Jó lenne ha kicsit stabilan állna a fejemen,mert ha lehetséges akkor még sporthoz is használnám.
Mit tudtok ajánlani?Használtat is vennék. -
Ren Hoek
veterán
Tehát ilyen rossz lenne a 668B? (Szúró magasak, mintha tőrt forgatnak a dobhártyában)
Vagy csak személyes vélemény?Nekem nagyon fontos hogy ne fájjon tőle a fejem, és a fülem se 1 óra után se. Apám panasonicjával vagyok így. Térhangzásnál bántja a fülemet, basszusa meg alig van.
-
Begi
senior tag
Sziasztok!
Ugyanebben a cipőben járok.
Tönkrement az AKG k71-es fülesem. Jól szolgált, de eljárt felette az idő.
Ennek kiváltására keresek másik fülest 90% PC-s játékra.
Ami fontos:
Zárt legyen, mert a bnőmet nem akarom zavarni.
Viselése több órán át is legyen kényelmes.
Birjon ki kb. 5 évet
.
Természetesen szóljon szépen
.
Max. olyan 15k-t szánnék rá.Illetve elolvasva az első hozzászólást tudom hogy nem ajánljátok, de kiváncsi lennék arra hogy milyen mikrofonos fejhallgatót ajánlanátok erre a célre. (Jön az SWTOR
).Előre is köszönöm!
-
Pilok
tag
Sziasztok!
Egy kis segitseget kernek! Meghalt az elozo fejhallgatom es most keresem az utodjat.
Szamitogepen valo zenehallgatasra, jatekra, filmezesre kellene java reszt. Keretem osszesen 10k van ra. Mit ajanlotok? Egy Asus Xonar DX kartya hajtana. Annyi elkepzeles van, hogy valamilyen zart es circumaural fejhallgatot akarok.A valaszt elore is koszonom.
Pilok
(ui. Sony MDR-XD200 errol a mi a velemeny?) -
schawo
titán
válasz
ntomka
üzenetére
Az a helyzet, hogy ugyanezt a változást érzem (az első néhány max 5 órában) egy használt, bőven bejáratott erősítő beüzemelése során is.
(#27844) Johnny Cage Mondjuk a saját teszt során bőr párnás fülest teszeltünk, ő meg plüss párnást, az lehet nem melegszik annyira. De a saját teszt során számottevő volt ez az érzés.
-
Johnny Cage
addikt
válasz
schawo
üzenetére
a felvetés:
Submitted by JAD on September 8, 2011 - 2:34pm.
"What about the heat and humidity of the skin transmitted to the earpads? It could be a clue because the most recent headphones worn could be hotter or had a feeling of recently wear. A good way to solve this is to heat the earpads equally, or wearing the same earpads for both. ..."
Tyll válasza:
"Submitted by Tyll Hertsens on September 9, 2011 - 7:35am.
I doubt this is a problem, that cans were on and off the head rather quickly. I certainly didn't feel anything at all. More importantly, doing blind testing is psychologically complicated, and settling in to simply hearing and focusing on that without thinking about anything else at all is quite important. So when performing these tests, I'm hardly "thinking" about my conclusion at all. Even if there was a temp difference in the pads, I'd be in the mode of not only not being aware of it, but those sensations would likely be strongly ignored. ..."
(tehát azt mondja a Tyll, hogy csak rövid pillanatokra vette fel a fejeseket, nem érzett különbséget és annyira kell koncentrálni, hogy egyébként sem tűnt volna fel.)
-
slfln
senior tag
válasz
bigmasterg
üzenetére
Már megvolt.

Teljesen nem kérdőjeleztem meg. Azt nem mondtam, hogy nincs olyan fej/fülhallgató, ami ne esne át ilyenen. Erről már korábban is voltak méréses eredmények és kimutatható, hogy van, de kicsi.
Az, hogy minden fejes/füles érzékelhetően/drasztikusan változik, azt már inkább... de a legnagyobb problémám még mindig az, hogy arra emlékezni, hogy szólt valami 2-300 órával azelőtt és ehhez képest felismerni azt a változást ami történt, az egyszerűen a lehetetlen kategória. Főleg úgy, hogyha folyamatosan hallgatod.
Ehhez képest miiindenhol azt olvasom, hogy: "Úristen, 150 óra után áhhh... teljesen kifordult magából, ez nem is az a fejes! Kategóriát ugrott a hangja!"
Ez szimplán inkább az agy átszokási folyamatának végeredménye egy teljesen más karakterről.Szétstresszelik a membránt iszonyatos hangerőn, ártalmas zajokkal, mert úgy "jobb" lesz a hangja...

Remek példa arra, hogyan terjed a hülyeség.Várom a cikk folytatását amúgy és azt is, hogy valamelyik gyártó Tyll felszólítására reagál és elmondja, mi az igazság.
-
schawo
titán
válasz
bigmasterg
üzenetére
Múltkor csináltam egy hasonlóan kivitelezett vaktesztet öcsémmel, írtam is róla. A röhejes az volt, hogy az első fejhallgatócserekor kiderült, hogy miért volt értékelhetetlen Tyll tesztje. Szóval felraktam a második teszthez a fülest az öcsém fejére, erre ő felröhög: "Ez meleg, az előbb is ez volt rajtam."

Utána úgy teszteltünk, hogy a másik fejhallgatót addig én tartottam a fejemen, csak azért, hogy egyformán meleg legyen mindkettő.
(#27841) Johnny Cage Igen? És jött rá valami válasz Tylltől?
-
bigmasterg
addikt
slfln-nek. Azt hiszem, hogy ő kérdőjelezte meg már többször a fej/fülhallgatók bejáratódásának
valóságalapjátkihallhatóságát.
burn-in teszt.
Részletesebb írás.Szerk.:
Na jó, mondjuk ez is igaz:
"Have we absolutely proven that break-in is an audible phenomenon? No. All I've proven is that I could tell one headphone from another." -
schawo
titán
Szúrós magasa van, nem olyan jellegű, mint egy HD540 vagy egy DT880. Mindháromnak (Grado a harmadik) sok magasa van, és mindháromnak máshogy. A Gradóé nekem olyan volt, mintha a dobhártyámban forgatnák a tőrt. Nem a mennyiségével, hanem a hangzásával volt bajom. Pedig próbáltam hozzászokni, de egyszerűen nem bírtam a fejemen tartani fejfájás nélkül. Valószínűleg pont egy olyan frekin van kiemelése, amit az én hallójáratom is pont kiemel, és számomra innentől vége a mutatványnak. Lehet, hogy másnak pont nem ott van az állóhullám a fülében, és így másnak pont jó a Grado, nem tudom. De hogy nekem fájdalmas volt, az tuti.
-
KMT
addikt
válasz
schawo
üzenetére
"Ha nem lenne az a hatalmas, ordító magas kiemelése,"
Fura, hogy ennyire soknak érzed. Szerintem a K601-nek pl több a magasa. (A HD668-ről meg ne is beszéljünk).
(A lenti linken láthatod, hogy nem emel ez olyan sokat, 4 dB körül lehet talán.)
Az tény, hogy nem egy magashiányos fejes, de néha jobb ez a hangzásvilág, mint egy sötétebb Sennheiser.Jah, SR225(i) (esetleg más Grado) tulajoknak ezt erősen ajánlom: Grado modok
Zseniális ez a szigszalag-mod, nem is tudom, hogy nem találtam rá hamarabb. Így pár perc próba után, nagyjából egyetértek vele. -
Balage@88
csendes tag
Látom sok eltérő vélemény van itt. Ebből adódóan még nagyon el kell gondolkodnom rajta, hogy egyáltalán melyik is legyen. De az biztos, hogy ez nekem egyelőre nem aktuális, aludnom is kell rá, de még az is lehet egy jóideig maradok a jelenlegi rendszeremnél, mert végülis ezzel is elégedett vagyok és az is megtörténhet ha váltok, nem az lesz amit szeretnék. Az előző rendszeremnél meg messze jobb a mostani.
-
Tomi_Sci
őstag
Most, hogy így gondolkozom, szerintem ez a kép head-firól került a fejhallgató mappámba, mivel nekem 600 Ohmos
De egyébként meg nem mondanám a különbséget. Vatelin mod jó, csak a szivacs és a fejhallgató közötti részre kell tömni, hogy ne kapjon párát. A Sextett párnáit a kárpitos ismerősöm "tömte" újra, szintén mintha új lenne.Igen, tényleg nem általam készült a kép, elnézést a félrevezetésért
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
slfln
senior tag
schawo, nem kell egy múzeumszökevény AKG a gyűjteménybe?

-
guppy
őstag
-
baluka26
veterán
Metálhoz nem tudom milyen a HD650.
Dire Straits-szel és Mark Knopfler-rel szerintem a lehető legjobb.
AC/DC-vel is elég jó, Bloc Party/Arctic Monkeys/hasonló indie zenékkel is kiváló
Bár indiehez talán jobb a HD25.
-
slfln
senior tag
Én is a V kiemelést preferálom metálhoz. Szeretem a magasak energiáját a Beyerben, nekem ez nem sok, hanem inkább minden más kevés hozzá képest. Igénylem, hogy a gitár alul bőgjön és dühös legyen, a dob vigyen előre és a cinek ereje átjárjon, mert nekem erről szól a metál... és nem izgat annyira, hogy a hosszú hajú csávó makogása kicsit háttérben van minden máshoz képest.
Az más tészta, ha 10eFt-ért Superlux van ajánlva, mert nem lesz technikailag jobb fejes ennyiért.
Itt már viszont sok pénzről van szó és ilyenkor már venni kell a fáradságot, hogy az ember meghallgassa az alternatívákat, mert már van bőven. (Főleg, ha nincs tisztában azzal, mit akar hallani.) A mid-fi germán ajkúak meg közel egy szinten vannak tudásban. -
-
WolfheartGR
őstag
Tiszteletem!
Van egy ilyen problémám. Ha megoldható akkor egy megfelelő hangkarival is lehet virtuális X.1-et létrehozni, szóval az a megoldás is jó, hogy veszek egy sztereó fülest és hangkarival csittelem térhangzásúvá. A kinézett Steelseries fülesért pofátlanul magas árat kérnek (nekem sok, pontosabban sajnálom rá). Van- e valamiféle alternatívátok a számomra? Gazdaságoséknál néztem egy Sony mdr-xd200-at, ám itt utánaolvasva sok jót nem írtatok össze róla. Van itthon + mikrofon, az nem fontos innentől, hogy legyen rajta miki, csak ne fájjon tőle a fülem. -
slfln
senior tag
Nem.
Abba futottunk bele, hogy lehetetlen olyan embernek bármit is ajánlani, akinek semennyire nem ismered a preferenciáit. Vagy még ő se teljesen a sajátját.
Az nem kiindulópont, hogy neked mi tetszik és mivel.A lánc (sajnálatos) össz-színezése, csak hab a tortán még ehhez.
-
Bodz
nagyúr
A 990 Pronak több a mélye és kisebb a tere, mint a 990-nek. Pl. a Canamp társaságában roppant szórakoztató és fárasztó is egyben. Karcos magasak, sziszeg mintha a farkára léptek volna, nagyon agresszív a hangja. Mondjuk simán el tudom képzelni, hogy ez így tökéletes lenne sok embernek. A Bubóval lényegesen nyugodtabb, nem is sziszeg. Cserébe sokkal jobban feltűnik a kissé süllyesztett közép.
Megint belefutottunk abba, hogy a kialakult vélemények erősen függenek az erősítőtől (és a forrástól is). -
schawo
titán
Ha nem lenne az a hatalmas, ordító magas kiemelése, szerintem nagyon jó volna metálra.
A V/homokóra-görbés füleseket nem kedvelem metálra, pont ezért is nem ajánlottam a HD650-t sem. De ha valaki ezt a jelleget kedveli, ám legyen, akkor viszont maradhat az eredeti tervénél, a HD650-nél.
-
slfln
senior tag
válasz
schawo
üzenetére
A 990 és a 770 is hasonlóan V alakú frekimenettel rendelkeznek, csak a 990 inkább a mid-bassra a 770 meg a sub-bassra emel.
Mindkettő magasban igen jól ellátott fejes, háttérbe szorult középpel. A 990-nek nagy nyitottakra jellemző tere van még pluszban.
Ugyanolyan agresszív a 990 is.Aki a klasszikus V kiemelést preferálja rockra, -mint a legtöbb átlag ember- annak megváltás mindkét fejes.
Én speciel borzalmasnak tartom a Gradokat rockra, metálra és egyfajta mazohizmusként élem meg vele az összes ilyen jellegű felvételt.
A 990Prot még nem hallottam, de elképzelhető, hogy monitorozáshoz kicsit laid-backé tették. Ezt nem tudom.
-
Henryk
aktív tag
Van egy már jól bejáratott p87 erősítőm, egyenlőre azzal, forrásnak meg játék/filmnél XonarD1 zenéhez ESI Juli@.
Direkt kapcsolgatósra kértem, rá lehet dugni mindkettőt az erősítőre.
Kiindulásnak szerintem megfelel, sőt, ahogy magamat ismerem hosszú távon is marad, és amíg nem hallok jobbat addig nem érzek kényszert a fejlesztésre.

-
ntomka
nagyúr
válasz
schawo
üzenetére
Akkor a HD650-ről egyező a véleményünk. Az AKG-kat és a Beyereket nem írnám le, hisz még nem is hallotta őket, ergo akár még tetszhet is neki, sőt!
A Grado-t én már csak a megjelölt zenék miatt sem ajánlanám.
(#27806) Bodz: Csatlakozom. Teljesen színezős, nyomulós fejes. A 880 már más kérdés, az inkább versenyez az AKG-kal (vagy fordítva).
-
schawo
titán
válasz
ntomka
üzenetére
A HD650 annál jobb, minél ritkább, szellősebb a zene, tehát annál rosszabb, minél sűrűbb tömörebb. Ebből jól látszik, hogy rockra nagyon nem-nem.
Ha viszont a HD650 tetszett neki, akkor a Grado az üvöltő magasaival nem fog neki tetszeni, én kihúznám a listáról. Rockra lehúznám a teljes közép/felsőközép/felső kategóriás Beyer és AKG sorozatot, mert nagyon visszafogottak.
Tehát ami maradt: HD25(-1 II) és a Shureok.
Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- LG UltraGear 32G810SA-W 4K AI Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- HP ProBook 455 G7 15,6" Ryzen 3 4300U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 3440 x 1440 100Hz!!! 65W PD 34" CURVED 1800R Samsung C34H890WGR - 1 év garancia!
- Okosóra felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N3350 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Akkor a G35 mélye mi, ha ez eltúlzó? 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)