Hirdetés
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
A gépkönyv szerint 40k km-enként kell gyertyát cserélni. Ezt mennyire kell komolyan venni? Nekem egy kicsit rövidnek tűnik az az intervallum...
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Tegnap nézegettem egy Cooper-t.
Öcsééém....há az a toronyóra, ami kmórának van kinevezve...

-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
N-vidi-A
üzenetére
Nekem ilyen Civicem van (csak más felszereltség/motor). A helykínálata érdekes mert szerintem kifejezetten korrekt méretű belül. Persze tény hogy nem vagyok égimeszelő. Mekkora vagy és hány emberrel járkálnál? A csomagtartója egyébként szerintem kifejezetten tág viszont kissé nehezen pakolható (mint általában a szedánoknak). Belsejétől ingerre ne várj sokat, tipikus japán a szent kvarcórával.

Viszont cserébe minden tök logikus és kézreáll. Egyedül a fűtésszabályzó blokkot nem bírom igazán mert az ilyen retro tologatós.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha tágasabb autó kell megfontolnám én is az !Overdose! által javasolt P11-es szériát Primerából. Én majdnem azt vettem anno nagyon rá voltam izgulva és elég jókat olvastam arról a Nissanról. Az még a Renault együttműködés előttről van szóval elég problémamentes gép lehet.

-
Bling95
őstag
500 környékén lehet kapni valami normálisabb állaputó autót?
olyat aminek fiatalosabb a formája és lehetőleg ne fogyasszon sokat .
-
footy
addikt
-
hobizoli
nagyúr
-
neduddki
nagyúr
-
neduddki
nagyúr
válasz
!Overdose!
üzenetére
HI!
szorakozik a kollega:- )
udv
neduddki
mod:Szplöttyy: ha Over nem szol en meg se nezem 2xra:- )
-
!Overdose!
őstag
-
neduddki
nagyúr
válasz
N-vidi-A
üzenetére
HI!
jeee egy liftbek:- ) szoval ez egy angelsu civic, elsosorban 5gen alapjain, de az emisszio eloirasokhioz igazitott motorokkal, ezen civiccel tessek Overdose-t farasztani O a felelose az ugynek
elozo korbol kimaradtam, de ha savazni kell en bisztos nem a astrat valasztan a krokusszal szemben, teremszetesen csak az allapot moge sorolvaudv
neduddki
mod: kimaradt: uj be mind3 otoba, es amejjik legjobban teccik vezetve is amele tegyel egy +, ha valtofetista vagy akkor a kopel mar ki is esett
nabbameg ez mar egy 6gen civic, most kedjem elolrol az egeszet?:- )
a kemenyvonalas hponsafanok szerin ez az utolso valodi honda a civicbol, utaster szuk mint a dog, orokeleure tervezettmechanika /hujjek ellen itt sincs orvosag:- (/, ha kell a hejj akkor kiesik, ha a finomsagok eloterben akkor ez -
N-vidi-A
őstag
Egy ilyen Civic, igaz 98-as, de elvileg jó, vagy egy 2000-es évjárató Astra G vagy Focus?
Tényleg ennyire jó a Civic, vagy azért egy 2-3 évvel fiatalabb Astra vagy Focus mindenképp jobb?
-
zoo8800
veterán
válasz
hobizoli
üzenetére
Hasonló tesztet láttam már, megoldási javaslattal. Erre tessék.
A lényeg az, hogy a kocsi lepattanjon az akadályról, ahogy a Volvo és az Acura... -
a_tesz
Korrektor
válasz
Szplöttyy
üzenetére
- Nem sajnálni kell, így jár aki csak a majdhogynem kötelező teszteknek megfelelő autót tervez, és innen is látszik, hogy a Volvo még mindig egyenlő a biztonsággal - véli az egyik oldal.
- Persze, egy újabb fizetett hirdetés, hogy valamivel felhúzzák a gyengélkedő eladási statisztikát mutató Volvót - kontráz az ellentábor.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Anulu79
addikt
A dízel C-s Vectrákkal valakinek van vagy volt tapasztalata? Jobbbak mint a benzinesek?
-
Dell XPS
veterán
válasz
!Overdose!
üzenetére
Köszönöm duplán!

-
Dell XPS
veterán
válasz
neduddki
üzenetére
Hi,
Értem, lehet vissza kellett volna mennem, hogy az előzményt is teljesen lássam ( jó kis biztosítási duma
) de lehet hogy nem így döntöttem volna. Valóban még egy bontott lámpa is 25k, és minden aranyárban van hozzá, de ne merüljek el a részletekbe. Egyébként nagyon rohad minden alkatrésze, de ez már legyen a fényező dolga. :-))) így jó? 
A krokusz2 nem igazán tudom micsoda, de majd belejövök....
Az olajat elemző cikk nagyon tetszett...(nem az ami 90' években volt!)Üdv,
-
Zewa
senior tag
válasz
Tökmindegy
üzenetére
Ismerek egy két hasonló cipőben járó emberkét.
Panelban lakik de jó nagy lakás, szétverve, átalakítva, felújítva, baromi modern berendezéssel. (lakás árát rá is költötték kb). havi bejelentett ca. ~100k netto. Két éves hármas Bömbi amivel jár pedig okosba elintézve hogy papíron ne lássa a NAV.
No meg persze vannak a fillantós férgek akiknek kilóg a nadrágból a bré', zsíros kenyeret esznek de presztízs az kell! Most magyarokra gondolok..
-
hobizoli
nagyúr
-
Szplöttyy
senior tag
To all:
Nem kerestem az okát, és nem tartom rossznak sem, félre értés ne essék, azt hogy a telepen ilyenek állnak, csak érdekes volt számomra, és csak írtam, amit láttam. De azért örülök annak amiket írtatok, sok érdekeset olvastam. Eszembe sem jutott volna. -
neduddki
nagyúr
válasz
Dell XPS
üzenetére
H!
aha erem:- )
aki ijjen otot vesz az erre felkeszul, es valszeg mar az eleej meghozza az elhatarozast, hogy hajlando megtenni az aldozatot, melesleg kopoalktreszekkel nincs gond, csak amikor erdelyben szilverszter ejszak oszetortek akkor kezdodtek a gondok, ami masfel evig tartott
ami erdekes, egy krokusz2-t vettek sos-ban, es azt adtak el inkabb, marad a xedos6udv
neduddki
-
Dell XPS
veterán
válasz
neduddki
üzenetére
Hi,
Arra gondoltam, hogy érdemes -e egy autót letárolni alkatrészként, és állandóan javítgatni, kiszerelgetni belőle berohadt alkatrészeket, és szerelgetni. Ez valami feeling, nem érdemes inkább tovább lépni, mint autót nem használva folyamatosan javítgatni? Sajnos soha nincs vége..vagy akkor, amikor belefáradunk és eladjuk.
Üdv,
-
neduddki
nagyúr
válasz
!Overdose!
üzenetére
HI!
emlexel: "Tudnank mi tokeltesen megbizhato elktronikaval is autokat gyartani, csak akkor tobbszorosebe kerulne a jelnleginek" /aszem/ BMW
udv
neduddki
mod: a_tesz: a carina kormanya nagyon hasnlo volt, 160Mm-nel szebb volt, mostanra 210Mm-re ment szet az uj tutaj szerint, lehetett volna sokkal szebb is meg nalunk ha nincs a tobbiek kezen gyuru
15rugo es gyonyoru uj lesz, &rew csepelen csinaltatta, tenyegl gyonyoru lett, a tartossagarol sok hir nincs mert megszokott:- )
amugy a jazz hybrid kormanyat maig visszasirom a steppelt resz egy alom volt -
neduddki
nagyúr
válasz
Napfénysüti
üzenetére
HI!
en is csatlakozom, egy utasterventi szbajjzo hobiztositek elszallas /ami valszeg egy kobor level/agdarab venti megaksztas miatt kovetkezett be/, idegbajt kapok ezektola szar japktol igy lassan a 10es korneyken:- )))
udv
neduddki
mod: #19535 Szplöttyy: van egy esmeroosm akik 40 eve szolgalati lakasban laknak, cserebe evente otocsere csilirol vilire
-
neduddki
nagyúr
válasz
Szplöttyy
üzenetére
HI!
jol kell megvalasztani az a japo-t:- )
ha van egy elfogadhatonak tuno adatbais, ahol a hisztogram normal eloszlast jo kezleitessel felveszi akkor nagy hujjeseg lenne nem alaklmazniudv
neduddki
mod: #19516: nem vagyom arra, hogy 6-8 bekapcsra legyen hatso hangszorom, boro uljek a,it ruhellek /tisztelt a kivetelnek/, alktresek tomkelege legyen ami max paraszvakitasnak szamit nekem, arra vagyom, mint a carinanal, hogy izgalmak nelkuleltoltsek 11ev/110Mm-et
-
ReSeTer
senior tag
Ne haragudjatok, lehet nem ide vág teljesen, de mi ez a vinnyogó hang gázadáskor? Ezt a hangot már többféle motorban hallottam, de nem mindegyikben hallható. A turbót és a kompresszort kizártam, mert abban a motorban nincs ilyen.
http://www.youtube.com/watch?v=6L58fEgnXVc -
footy
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
Köszi, rákérdezek.
[rvilike]
Végül sikerült jó állapotút találnod? Az a bő 1400 kiló annyira nem halálos, viszont az adótöbblet amit a 166LE utána kellene fizetnem, az már elég húzós. Ahogy olvastam a Miller-cycle pedig csak fanoknak való, mert annyira bonyolult a konstrukció, ha valami elszáll, akkor megcsináltatni alig lehet/érdemes, olyankor meg marad a gyönyörködés a kasztniban.
Egyébként ha jól tudom az 4 kerék kormányzású is.
-
-v-
addikt
2.5-os kezivaltosat nezegess
Ahhoz a sulyhoz a 2.0 keves. Kb. tobbet sem fogyaszt nagyon, max. 1 liter. En nagyon sokaig nezegettem oket, iszonyu ritka szerintem a szep allapotu, sok sikert 
Esetleg meg a 2.3 milleres mokat is kiprobalnam, de az vegkepp nagyon ritka itthon. -
-
footy
addikt
Mazda Xedos 9-cel van valakinek tapasztalata? 2.0 kézi váltósat nézegetek 99-01 évjáratból.
-
_NCT
addikt
Ezek a 2004-5-ös Ford Fiesta-k mennyire megbízható autók? Érdemes egyáltalán a vásárlás gondolatát elővenni ennél a típusnál? Megane II-höz képest érdekelne. Nem szeretnék szopórollert magamnak.
-
Tökmindegy
senior tag
válasz
Szplöttyy
üzenetére
Ez azért van (egy haverom homályosított fel aki ugyan így él) mert vagy megörökölték a panelt vagy ocsón vették ,és nem akarnak 20-30-40 milláért családi házba költözni vagyis nem vállalják az evvel járó terheket. Aszongya ha zöldet akar látni kimegy a kisdunára a telekre. Végül is van benne valami,ha bele gondolok. Inkább autóra ,utazásra költi a pénzét

-
Szplöttyy
senior tag
válasz
lajafix
üzenetére
Környéken lévő panelek parkolójába amiket rendszeresen látok:
-Chrysler 300C
-W220 S klasse
-Legújabb S-klasse 1-2 63AMG/AMG pakettes is van
-E mercik tömkelege, de inkább a W210
-1-2 Hummer H2
-Meg persze egy rakat ilyen kategóriás BMW, audit annyira nem, esetleg 1-2 A6.Passat, mondeo, stb azok meg fel se tűnnek annyi van.
-
lajafix
addikt
"menj végig egy Budapesti lakótelepi parkolón. Nem ritka, hogy az autó többet ér mint a lakás amiben a tulaj lakik. Kifelé élő látszatemberek..."
Ez 20 éve is így volt már, ennek gazd oka, hogy egy lakótelepinél jobb lakás jóval drágább, mint egy "menőbb" autó. És a hitelezése is könnyebb egy autónka. No meg lehet céges is. -
Szplöttyy
senior tag
Soha nem vitattam a japán autók méröki zsenialitását, egyik személyes kedvencem a Comprex Dízel 626os, csupán azt mondom, hogy nincs meg bennük az a tűz, ami egy francia vagy olasz, és némely német autóban is jelen van. Nyilván ez a tűz, sok hátrányt is hoz magával
És nyilvánvalóan nem a Skyline-ról, vagy egy Mx-5ről beszélek.Amúgy ha jól emlékszem te mondtad, hogy a WagonR-nek elpattog a kereke, és nem lehet kilőni, én pedig ellenkeztem. Jelentem, utóbbi időben, ahogy kezd elfogyni a gátlóm, már nekem is egyre jobban elpattog. De előtte 6évig soha

-
-
Bigemperor
senior tag
"menj végig egy Budapesti lakótelepi parkolón. Nem ritka, hogy az autó többet ér mint a lakás amiben a tulaj lakik. Kifelé élő látszatemberek..."
mod: ez nem csak Bp-re igaz, vidéki nagyobb városokra is sajnos.
Mekkora volt, tegnap, mikor hazafelé mentem egy nem túl öreg E220-as merga foglalta el a külső sávot és két kicsi raj "hirtelenszőke" éppen telefonos segítséget kérve állt a felnyitott motorháztető előtt és valami pici hosszúkás flakonnal (semmire sem hasonlított, biztos valami csodaszer volt) próbálták a varázslatos motorteret bűvölni. Azt hittem besírok rajta.

-
mycso
veterán
válasz
zoo8800
üzenetére
Nagyjából jók az számok...benzinből 14-16 az átlag, diesel 8-10 körül, viszont gázból csak 1db van, 16.3-al....
Bár akkor:
benzin: (15l) --> 1.935 Mft
diesel: (9l) --> 1.161 Mft
gáz: (16l) --> 1.152 + 0.3 = 1.452 MftBár, ahogy te nézed, hogy picit fentebbi adatokkal kalkulálsz, akkor is ugyan így fog kinézni, csak több lesz a végső szám.
pl. diesel 12l, benzin 18l, gáz 20l....az arányok maradnak kb. -
TaaT
nagyúr
válasz
Napfénysüti
üzenetére
én is vezettem már 1x olyat, lábbusz és bringa helyett elmegy... de magamnak inkább mást vennék...

-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Szplöttyy
üzenetére
Most látom hogy Wagon R+. Egyszer ültem olyanban számomra nagyon idegen volt.

A gépemen most szarakodik a bal hátsó nyereg az már jó?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Viccet félretéve egyszer kellett önindítót cserélni mert az megadta magát. Más egyébre a kopó cuccokon kívül nem emlékszem így a 1,5 év alatti időből. -
zoo8800
veterán
[link]
Ezekkel az adatokkal számold újra a költségeket.
Jövőre ez is 2x 50%-ot fog drágulni, szóval szerintem aki most akarja berakatni, tuti 2x is meggondolja.
pontosabban a jövedéki adó lesz több, emiatt az ÁFA is. A drágulás kb. 50 Ft lesz, az ár felmegy 230-ról 280-ra... -
hdman
őstag
válasz
misirulez
üzenetére
Attól függ mennyit megy egy évben. A hirdetésben 240k km van, és 8 éves a kocsi, szóval évente 30k km.
Gázolajbol egy hasonlo kocsi mondjuk 9l-10l eszik, számoljunk 10zel ugy egyszerűbb, a költsége egy év alatt: 3000lx430ft=1,290,000 ft
Benzinből ugyanez kb 15l/100km évi 30k kmnél 4500lx430=1,935,000ft
Gáznál kb 20l/100km évi 30k kmnél 6000lx240=1,440,000ft + egyszeri 300k beépítés.
Persze minél többet megy, annál jobban kijönnek a különbségek. A dizel a legolcsóbb, persze a szervizt nem számoltam, az a 0fttól a csillagos égig terjedhet, de sok mindentől függ. Mondjuk éves szinten a gázolaj és a benya között 600k különbség van, nem hiszem hogy annyit rákölt pluszban ÉVENTE a dizelségre.
A gázzal már más a helyzet, az első év után szinte ugyanott van.
Jövőre ez is 2x 50%-ot fog drágulni, szóval szerintem aki most akarja berakatni, tuti 2x is meggondolja. -
Szplöttyy
senior tag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Suzuki

WagonR+, 1.3 VVT, "GLX" Majdnemfullextra, fantáziadús grafitmetál szinben

De nem ez a gond. Jó pár japánban ültem már, és vezettem is, és szeretem, de titkon mindig vágyom egy kis életre, ott van az 1.6VTI is, beültem, első fordulatra már jár, még az az élmény sincs meg, hogy egy kicsit teker az önindító. Minden hibátlanul milliméter pontosan működik. És ennyi. Semmi több. Nehéz ezt leírni
Néha jó lenne egy kicsit remegő km óra, vagy valami, ami azt hiteti el velem, hogy ez nem csak egy gép
Persze ez a vágy csak addig tartana, amíg nem jönnék rá, hogy a sohaelnemromló suzukimnál, ezek jóval többször romlanak el. -
neduddki
nagyúr
-
N-vidi-A
őstag
Hali.
Seat Toledok mennyire hajlamosak hibára? 2002.10. havi a gépjármű, illetve ha gond van, drága a szerviz és az alkatrész?
-
Anulu79
addikt
Sziasztok!
Az ilyen vectrákról mi a véleményetek? Nem pesti vagyok vagyok és nem is nagyvárosban lakom. Ezt csak a fogyasztás miatt írom. Vegyes használatban használom az autót mindig.
-
orvil
tag
válasz
bitpork
üzenetére
persze, a meseben. ha a szoporoller beindul, soha nincs leszallas. lesz meg vagy 50 alkatresz, amit cserelni fogsz a kov 2 evben, es a kov 100k sulyos penzekbe fog kerulni, de ezzel biztos tisztaban voltal, mikor megvetted a kocsit, miutan 100x leirtuk, hogy ez lesz.
kitartas, sajnos ez ilyen. -
8th
addikt
Ehh: [link]

-
latyak17
tag
DE bárki bármit mond én az autókat két részre bontom, vannak a benzinesek meg a dízelesek... aki a benzinest alakítja gázossá, az tényleg csak kifelé mutatja, vagy mert régen jól ment a szekér, most meg már nem, és erre rájött még a 400+ benzinár, de nem szeretné eladni a kocsit, mert már megszokta, macerás, többe kerülne egy új használt kocsi szervizeltetése mikor még friss.. ez konkrétan még elfogadható, de mikor énis szembesülök azzal, hogy látok egy izomból rohadó BMW-t benne 4 nem ritkán 5 napbarított aranyláncos emberkét keménykedni a 84-es vagy épp 85 ös főúton amikor kanyarba záróvonalnál 95-100 as tempónál megelőz, majd a következő kúton csomagtartóba tankol akkor érzem csak, hogy milyen jól is tette, mert kár lett volna kihagyni..
de ha már itt tartunk akkor a másik kedvencem amit a dízel autósok követtek el főleg sopron körnékén, hogy az ausztiai piros fűtőolajat tették a kocsiba, nyilván nem az ml mercibe de régebbi golfba simán.. és mikor a határon megvágták őket, mivel ugye ez full illegális akkor kezdtek leállni vele, hisz kb annyi volt a büntetés hogy abból a legdrágább OMV dízelt is tankolhatták volna..
És bárki bármit mond, egy luxusautót nem csak a mutogatásért lehet venni hanem a kényelemért biztonségért, és márkahűségből is, de ami a legfontosabb szerintem a megbízhatóságért.. és ha már egyszer azt veszek tuti dízel lesz, hiszen a mai modern dízeles kocsik messze távol állnak a büdös kocsiktól..

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Arc Raiders
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A Kindle-botrány röviden — a digitális tulajdon vége
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- LEGO klub
- Yettel topik
- Heroes of Might & Magic: Olden Era
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- MacBook Pro védőfóliák 14" 16"
- Lenovo ThinkPad X1 Active Noise Cancellation fejhallgató
- Eladó Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB Lemon / 12 hónap jótállás
- Asus STRIX Gaming PC! Ryzen 5900X / RTX 3070 Ti / 1TB NVMe / 32GB 3200MHz / X570! BeszámítOK
- 243 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Én is így csináltam.

Lassan ideje lesz elvinnem, egyre gyatrább.