-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
adam900331
csendes tag
És kültéri AP tekintetében erről mi a vélemény?
Igaz ez csak 5 GHz-es, de elég nagy nyereségű az antenna(7,5dbi). Úgy vélem ezzel szabad téren elég nagy területet le lehet fedni.
-
bacus
őstag
"megjavítok 1 óra alatt, és 20eFt lenne az új board "
hát szerintem nem
, persze nem tudom egyébként mennyire számolod a saját idődet. (nem azt amit kifizetnek, hanem a saját szabad időd, amit mondjuk egyébként a családdal tölthetsz.)
Ha a board 20e forint, az ügyféllel kifizettetem a boardot és a felprogramozást, ha megjavítom neki a boardot, nem kérhetem el az új board árát, nem tudok neki számlát adni, mondjuk kérhetek vmivel többet egyéb címen, de az én hasznom nem lesz lényegesen több.
Ezért írtam, ha nem SAJÁT részre, akkor én nem javítanék. Így se tudok nemet mondani ismerősöknek, idehoznak egy notebookot, nem bootol, megcsinálom, rámegy fél napom, nem kell cserélni semmit, nem kell újratelepíteni, nem veszik el semmi, egy gyors nagyon köszönöm-ért már többször megfogadtam, hogy legközelebb elküldöm, vagy mint az autó szervizek, kicseréltetem a legdrágább alkatrészt, mondjuk egy terás SSD
, ha kell ha nem, aztán a második cserénél már én is biztos jól járok
....
-
bacus
őstag
kiforrasztott kondi esetében ez igaz, de ha be van forrasztva lehet fel se tud töltődni, mert van ami kisüsse, és még csak nem is zárlatos kondiról beszélünk.
Magánszorgalomból lehet méregetni, javítgatni, de ez nem gazdaságos, amikor 1 órai szervízdíjjal összemérhető egy új board ára.
-
kovyhun
tag
Ez egy site2site l2tp vpn. Azért kérdeztem rá, hogy működhet-e, mert első próbára nem ment, aztán kérdésem után másodikra nekifutottam rájöttem hogy mivel a fő router osztja az ip-t, magát küldi átjárónak, illene oda egy static route. Mindjárt el is indult a dolog
. Nem is foglalkoztam vele többet. Ma viszont nem voltam itthon, becsatlakoztam vpn-re telefonnal én is, így vannak még problémák, de talán elbírok vele
-
Cirbolya_sen
aktív tag
Egy szempont szerint egyszerűbb, viszont kevésbé hibatűrő. Ha gond van a DHCP-vel, akkor borul minden vele együtt. Persze vannak lehetőségek ennek a kivédésére, de így közelítünk megint a vegyes dhcp és fix ip címes rendszerekhez
Ezt is mint olyan sok mást, a kívánt szolgáltatások és a meglévő lehetőségek határozzák meg, nincs itt sem az "egyik jobb, mint a másik"
-
janos666
nagyúr
-
lockdown90
senior tag
koszonom szepen, valoban megoldotta a problemat
arra esetleg lenne otleted, hogyan tudnam azt beallitani, hogy ha a routeremet utanakotom, akkor felalljon a telefonkapcsolat (regi digi ZTE router, ami biztositja a telefon vonalat). Annyit tudok hogy a WAN-nak VLAN 11 kellene hogy legyen, bridge modeba nem lehet allitani a digivel kapott routert.
-
ekkold
Topikgazda
Most megnéztem én is a sávszélt, ilyenkor délután lehet, hogy agyon van terhelve a hálózat. Eléggé függ attól is, hogy melyik szerverrel mérem a sávszélt. Általában az AntennaHungária szerveréről szokott a legtöbb lenni a sávszél, de most azt beállítva 300Mbps-t mérek (nem tud kiszolgálni többel), viszont Vodafone szerverével most 814Mbps-t mérek. Tehát az is érdekes, hogy mivel méred... mondjuk a 814Mbps nekem is 83% prociterheléssel megy, de ebben az is benne van hogy a böngészőben futó flash, vagy manapság html5 alapú mérő zabálja a processzort. Tehát ugyanekkora sebességgel egy fájlletöltés közel sem jelent ekkora terhelést. Azon kívül nem csak egyetlen PC lóg rajta..
[kép]
[kép] -
bambano
titán
"Egyébként nekem eleve furcsa, hogyan képes egy 100mW-os tartományban dolgozó wifi, egy ahhoz képest brutális adóteljesítményű radar zavarására.": úgy, hogy hiába ad nagy adóteljesítménnyel a radar, sok kilométerről a visszaverődő jel már nem erősebb, de lehet, hogy gyengébb, mint amit egy illegálisan megtolt, irányított antennás wifi kitol magából. és ha meglövöd a radart, akkor az érzékelt képen mindig lesz egy tárgy, amiről látszólag visszaverődik a jel. rosszabb esetben meg is vakítja a vevőt.
a valódi kérdés inkább az, hogy a korábban szabad sávnak deklarált wifi sávra miért lett kijelentve, hogy a radar elsőbbséget élvez.
-
kovyhun
tag
Köszönöm.
Pont ez volt a gondom, hogy semmit nem írt a logba. Legközelebb próbálom így.
Lépésenként kerestem a hibát, írattam ki a változók értékeit, egyszer csak jó lett.
Lehet csak egy sortörés okozott gondot. Több külföldi fórumon írták hogy nem működik, de megoldást nem kaptak.Más:
Tesztelés közben viszont fura dolog is történt, újracsatlakozások után volt hogy ránézésre teljesen más ip-t kaptam mint szoktam (Telekom ADSL - Vas megye). Aztán kipróbálva tényleg más, lehet nat-olt, mert csatlakozni nem tudtam rá.
Pl: 95c820bc.mobile.pool.telekom.hu [149.200.32.188]
Ilyesmi szokott lenni: 51b85b67.dsl.pool.telekom.hu [81.183.61.81]
Pedig ide jön egy másik hálózat VPN hívása -
quby
őstag
Hát ebben a kimentben nekem is van 1-2 nem világos dolog, de 2.4-en is "station" és ott minden rendben. A configuration és a provisioning igy néz ki:
[quby@xxxxx] > caps-man configuration print
0 name="lan24" mode=ap ssid="proline" security=lan_security datapath=datapath1 datapath.bridge=lan
channel.band=2ghz-g/n
1 name="lan5" mode=ap ssid="proline" security=lan_security datapath=datapath1 datapath.bridge=lan channel.band=5ghz-a/n/ac
[quby@xxxxx] > caps-man provisioning print
Flags: X - disabled
0 radio-mac=00:00:00:00:00:00 hw-supported-modes=gn identity-regexp="" common-name-regexp=""
ip-address-ranges="" action=create-dynamic-enabled master-configuration=lan24 slave-configurations=""
name-format=identity name-prefix=""
1 radio-mac=00:00:00:00:00:00 hw-supported-modes=ac identity-regexp="" common-name-regexp=""
ip-address-ranges="" action=create-dynamic-enabled master-configuration=lan5 slave-configurations=""
name-format=identity name-prefix="" -
janos666
nagyúr
A Factory-only tippre szerintem ezeket jelenetheti:
- Mostantól ez a verzió kerül a frissenn gyártott hardware-ekre a gyárban
- A szoftveresek ki akarták adni, de megbukott valami utolsó belső teszten
- Valamilyen speciális, házon belüli tesztelési célra készítették (kis változtatással a legutóbbi "release" kódhoz, nem a legfrisebb béta/RC kódból) -
bacus
őstag
Ha valami működik, azt ne akarjuk megjavítani
Capsman -nál igazából csak egy routeren állítgatsz, ha capsman forwarding van, akkor ott látsz mindent.
Én eddig ilyen bonyolult valamit nem csináltam, mint amit írsz. Két ssid, 2,4 és 5 gigán (nyilván ahol az ap tudja).Ha valahol szakadozik, oda kell még egy ap és jó lesz.
5 gigán sokkal stabilabb, gyorsabb, nyilván nincs annyi zavarás, egymást se zavarják. Külön frekin megy. -
janos666
nagyúr
Működik a pont-pont kapcsolat Bridge módba rakott Level3 Mikrotik (most abban van ez az SXT) és 1 darab tetszőleges (nem csak Mikrotik) kliens közt is.
Ezt most frissen is kipróbáltam újra az aktuális ROS verzióval (mikor teszteltem, hogy jól konfigoltam és nem szemetet adtak-e el): itthon az asztalon letettem mellé egy telefont, és pörgettem rajta a szintetikus adatforgalmat iperf3-al. Gond nélkül ketyegett, nem szakadozott és jól volt a sebesség is.Nyilván ezer dologtól függ minden ilyen, de annyit csináltam, hogy felemeltem az ablaküvegnek támasztott N66U-t, aminek az egekbe néztek az omni antennái, és odatettem a helyére az SXT-t, beforgatva, hogy lehetőség szerint legjobban a kliensgépre nézzen (pontosabban annak az épületnek az ablakára, ahol az van).
Egyetlen mobiltelefont kéne csak a hálózaton tartania. Az N66-nak nagyjából sikerült (saccra úgy óránként szakadt csak le), csak kicsit kellett volna jobb, de helyette egyértelműen rosszabb lett (már tiltólistázta is az Android az AP-t, előtte pedig percenként leszakadt).
Én most ezen lepődtem meg picit, hogy relatívan rosszabb ide ez az STX.Még azt tudod megtenni low-buget kreatív-barkácsolgatással, hogy viszek a "sufni" ablakba egy leselejtezett Atheros rádiós TP-Link router-t, és megpróbálok WDS-t összedobni OpenWRT és Mikrotik ROS közt (vagy ha az nagyon nem, akkor NAT-olni vele, de azt nem szeretem). Szokott a WDS sikerülni? (Úgy tudom a fontosabb, hogy a chipset kompatibilis legyen.)
(#5906) gabyka - De akkor sokkal több eszköz kell: egy AP a főépületbe (pl. egy második SXT, vagy marad a helyén az N66U), a sufnis kliens SXT, és még egy AP a sufniba, amire végül a telefon csatlakozhat.
Ezt akartam megúszni, különben 2db Lite5-öt vettem volna 1db Lite2 helyett (+ az N66U vagy valami régi TP-Link szemét ment volna át a sufniba AP-nek). -
"Hogy is van ez a Geo-IP?"
Ha van kedved, letöltöd amnuálisan a neked tetsző Geo-Ip listát:
https://mikrotikconfig.com/firewall/Vagy használsz script-et:
http://blog.erben.sk/2014/02/06/country-cidr-ip-ranges/A script előnye, hogy automatizálható, így frissítheti magát rendszeresen.
"ugyanis ha egy hacker le tudja cserélni a fájlt"
Ha egy hacker feltöri a router-edet, akkor már úgyis mindegy, nem? :-)
-
g4b3n
tag
Viszont a routerek nincsenek összekötve vezetékesen, hanem wlanon keresztül.
Ergo tudnia kell, hogy kihez csatlakozzon, és hogy onnen kell lekérni-e az adatokat. Nem gondoltam ovlna, hogy ennyire hiányos tudásom van. A lakásban sok wlan van. S nekem a megfelelővel kell összekapcsolnom.Szerk.: basszus, akkor valószínűen trönkölni kell a wlan interface-t
-
g4b3n
tag
Köszönöm a segítésget, Neked és a Többieknek is.
Amiket írtál mindent sikeresen megcsináltam, de egy logikai bukfentet érzek benne, honnan tudja az újonnan kreált wlan, hogy kitől kell kapnia a DHCP adatokat, mi a gateway? Sajnos még nem jöttem rá hol kell ezeket beállítani. -
DanielK
addikt
Nekem iPhone 7-tel mérve, 240Mbit/s nettel, 5GHz-en 140/22 Mbit/s. Ez nem változott. Ilyen szokott lenni általában.
2.4GHz-en pedig 33/22 Mbit/s.
iMac WiFi-jén 5GHz-en 152/21 Mbit/s. Azt hiszem nálad lehet a gond.Processzor téma: picit érezhető volt, hogy talán kicsit hűvösebb volt, de annyira nem hogy megérje, így visszatettem a gyári a értékre.
(#5749) ekkold: az SSID szétválasztása még jobb lenne. Nem szerencsés ugyanazt adni mindkettőnek.
-
pitiless
senior tag
Nálam egy defconfig alapú konfiguráció csinált érdekes dolgot 6.43-al. Frissítés után néhány oldal nem volt elérhető vagy nagyon-nagyon nehezen töltött be, de általában time out volt. UPC a szolgáltató, modem vissza router módba, megy minden. Reset utáni defconfig működik. Majd ha lesz egy kis időm, akkor összerakom újra.
-
ekkold
Topikgazda
Meg is van mi lett vele... Amikor frissítettem a routert, akkor újra kellett indítani, ekkor a netre is újra csatlakozott, azonban az új IP cím amit kiosztottak - az eddigiekkel szemben - egy NAT-olt, nem publikus IP. Ezért nem érem el távolról a routert... Írtam a digi ügyfélszolgálatnak egy email-t (mivel a telefont nem veszik fel), hogy ez így nem ok. Meglátjuk történik-e érdemben valami.
-
-
-
Core2duo6600
veterán
Így állítottam be :
;;; rTorrent Atom
chain=dstnat action=dst-nat to-addresses=192.168.1.6 to-ports=61001-61250 protocol=tcp in-interface=Digi-PPPOE dst-port=61001-61250 log=no log-prefix=""9 chain=dstnat action=dst-nat to-addresses=192.168.1.6 to-ports=61001-61250 protocol=udp in-interface=Digi-PPPOE dst-port=61001-61250 log=no log-prefix=""
Amikor a ping.eu val ellenőríztem, akkor a csak a 61001 es re írta, hogy open.
Hogy most azért, mert a rtorrent csak azt figyeli annak ellenére, hogy tartomány volt megadva gyárilag is benne, nem pont ez, de ugyanekkora, vagy a miki nem küldi ki, ezt nem tudom. -
kovyhun
tag
Köszönöm.
(az előzőleg bemásolt táblában volt egy elírás, azt javítottam: 1.0.0.2 -> 1.1.1.2)
Nem nagyon volt időm ma rá, nem is vagyok otthon, így nem tudom teljesen lepróbálni.
A két router tudja pingelni egymást, a mobilnetesről el is érem a másikat, viszont fordítva nem ment.
De ennek már örülök, hogy alakul valami
Köszönöm mindenkinek az eddigieket, innen talán már boldogulok."Ja és a konfigurációt így szokták megadni: /IP route export"
Ez nekem nem működik, csak ezt adja vissza (nagy IP-vel meg hiba):admin@MikroTik-Home] > /ip route export
# sep/03/2018 17:13:33 by RouterOS 6.42.7
# software id = 6ZNW-J7ZR
#
# model = RouterBOARD 941-2nD
# serial number = 6DE0674F83514
[admin@MikroTik-Home] > -
bacus
őstag
A pool a remote addresshez kell, a local address lehet minden kliens esetén azonos, ez a router ip címe.
Ettől még több kliens csatlakozhat azonos jelszóval, mind más ip címet fog kapni, hiszen az a poolból jön.Még sosem láttam, hogy a local address is poolbol legyen kiosztva, nem is igazán értem, miért jó,ha minden kliens mást lát..
"Némelyik mobilnetes szolgáltató korlátozza a VPN használatát (persze ha reklamálsz, simán hazudnak és letagadják)."
Nem némelyik, hanem mindegyik és csomagtól függ. Nyilván egy korlátlan beszédforgalom mellett nincs értelme korlátozni a vpn -t, senki nem akar skype,viber,whatsappon trécselni bizonytalan minőségben.
A korlátozást a szolgáltató azzal éri el, hogy melyik APN-t tudod használni az előfizetéseddel. Mind a 3 szolgáltatónak publikus minden APN címe, ha tiltják a vpn-t, akkor meg kell nézni megy e a másik APN-el.Ráadásnak ez a tiltás is általában csak a PPTP vpn-re vonatkozik.
-
kovyhun
tag
Többfélét próbáltam, legutoljára eszerint állítottam be (a bridge-es rész nem teljesen egyértelmű, a leírás készítése óta változott a felület)
https://mum.mikrotik.com/presentations/MM15/presentation_2962_1445240964.pdf
Ez a kliens mobilnetes router (10.0.0.1):Csatlakozik, látszólag van valami adatforgalom, de a szerver 20.0.0.1 ping-re nem válaszol.
(sőt a winbox is leszakad többször a kliens router-ról pedig közvetlen annak a wifijére csatlakoztam) -
kovyhun
tag
Igen, ezen a mobilneten nincs publikus ip-m és mivel ott futó kiszolgálókat is el kell érnem ezért gondoltam hogy vpn-el megoldható. Az adsl-es routert próbálgattam szervernek beállítani, a "quick set" panelen könnyen be is kapcsolható, de nem tudom hogy kell-e még állítani valamit.
Ping-et nem próbáltam csak tracert-et, az nem ment végig.
Egy biztosan jó kliens beállítást találok valahol? -
E.Kaufmann
veterán
Pont hogy router kell neki, ami nem NAT-ol hanem routol valamint nem ártana tűzfalazni sem azt a forgalmat, ezen felül nem ártana egy Load Balance és Failover IPv6-on is. Én a failover-ig jutottam csak elektromos hurrikán csatornával.
Az a baj, hogy nem nagyon akar működni a mikrotik-es webproxy IPv6-os oldalakkal, jeleztem ezt a nemzetközi fórumon is, de más bajuk is van. Viszont egy PFsense-vel vagy friss Squid-del megoldható, az IPv4-es kliens simán elérte az IPv6-os weboldalakat és a webes tesztek is azt jelezték, minden ok.
Fordítva viszont szépen müxik a mikrotik-es webproxy, ULA-s címen elérve a Mikit, Edge és Chrome simán kilátott az IPv4-es oldalakra, viszont a Firefox zokonvette az IPv6-os proxykapcsolatot, akár direkt IPv6-os címmel, akár statikus dns névvel hivatkozva rá, ami mögé csak az ipv6-os címét írtam a mikinek.
-
Jó cikk!
Emlékszem rá mit szívtam 4 éve a legelső mikrotikkel (Rb2011) amit rámbíztak. Nehezítésnek terepen kint 30+ fokban wifin keresztül egy kicsi netbookal teljes délelőtt. Maga az eszköz egy padláson volt fent 50 fokban gyakorlatilag semmi rögzítéssel a kábeleken lógva, de lakáson kívül kellett programozni.
PPPoe-t kellett beállítani úgy hogy semmit nem értettem belőle. Netes leírások alapján (mert hát mobilnetem volt telefonon sikerült is)
Persze ment kb 10 percet és használhatatlan lett. Az 53-as portot nem tiltottam, na hát kérnem is kellet új címet a szolgáltatótól mert nem volt már használható semmire az eredetileg megkért.Persze a servicesnél sem tiltottam semmit.
Aztán összetákolva ugyan de ment, viszont így nem lehetett ügyfélnek átadni. Szerencsére egy mikrotikes okos emberke tudott segíteni és távolról megcsinálta sok baromságot amit beállítottam.
De kezdőként már az sikerélmény volt hogy megy rajta net.
Éppen két hete állt le szegény, de nem dolgozom már ott nem tudom mi lehetett vele. 4 évet ment hibátlanul télen nyáron tetőtérben. Talán a kondik főttek meg benne vagy feltörték de lehet csak a táp szállt el.A legrégebbi ami megy az rb433-as gyári ezeréves firmwarrel, szétfolyt kondikkal mai napig már 8-9 éve, azt nem én programoztam de senki nem mer belenyúlni. Eléggé más felülete van winboxon, fejből nem emlékszem hogy 4-es vagy 5-ös volt a szoftja.
-
Ablakos
őstag
Olyasmit olvastam, hogy az address lists ip-ket erőforrás szempontjából jobb már a raw prerouting láncban elhajigálni. Jó ez az információm?
[admin@RB1100AHx4] /ip firewall raw> print
Flags: X - disabled, I - invalid, D - dynamic
0 ;;; Drop all packets from public internet which should not exist in public network (Bogons)
chain=prerouting action=drop in-interface=pppoe-WAN log=no log-prefix="" src-address-list=bogons -
e90lci
senior tag
Szia
100%-ban egyetértek veled.Nekem is csak itthonra kell.Szerintem aki meg otthon használja (hobbi szinten) ahogy én is az nem fog kifizetni több 10000 Ft csak azért,hogy valaki felprogramozza.Vagy épp nincs ideje elmenni tanfolyamra akár hogy szeretne,vagy nem akar pl megint több router árát kifizetni online tanfolyamra.
Én is a netről ollóztam össze ami kell.
Ezer hála és köszönet!!! -
Soma01
veterán
Szerintem nekem jó lesz, mert még mindig 0-n állok és kellene a segítség. Angolul annyira nem vagyok profi, hogy mindent megértsek 100%-ban. Tanfolyamra elmenni nemigen fogok. Bár lehet megérné, de csak magam miatt csinálnám. Nem is tudom, mennyibe kerül egy tanfolyam. Más meg ne állítsa be, mert én szeretném tudni, hogy mi micsoda. Ha meg megtanulom, lehet tudom már alkalmazni is ezt a tudást több "munkámnál" is. (segíteni szoktam egy biztonsági cégnek, netes, hálózatos ügyekben)
-
bacus
őstag
Az a baj, hogy akinek ez segítség, annak nincs, vagy nullához közeli a hálózati alapismerete.
Aki meg akarja tanulni, annak ott van az angol nyelvű wiki, számos tanfolyamra beiratkozhat, aki meg nem, annak ott a quick setting és kér egy kis fizetős segítséget. (vagy nyilván egy szintig kaphat itt ingyen is segítséget, ha megakadt és nem nullán van, nem követelőzik és nem azt várja, hogy kompletten felprogramozza neki valaki a routerét)Ha elmegy ez a fórum a teljesen kezdők felé, akkor nem lesz értelme komolyabb kérdést feltenni.
Ez a router mindig is feltételezett számos alap ismeretet, ha valaki vizsgázott, akkor tudja, hogy az első vizsga alig foglalkozik magával a mikrotikkel.. -
Cirbolya_sen
aktív tag
Most kaptam hírlevélben:
http://www.intercrown.eu/mikrotik-4011-es-szeria-van-uj-a-nap-alatt
-
Cirbolya_sen
aktív tag
Fejlemény van:
Wireless-Bolt
"nálunk is produkálta az alaplap a jelzett hibát. Egyeztettem a Mikrotikkel, akik szerint a BIOS-ban van egy bug ami okozza a galibát és dolgoznak a kijavításán. Feltettem a 6.42.7-es verzót, ami 5 napos működés után stabilnak mutatkozik összeszerelve. Mellékeltem képeket. Az 5 napban van egy hétvége, ami a log-ban látszik is, mert nem léptem be. Napi 8 órában tudtam 30% -on terhelni az alaplapot. Nem indult újra, nem szakadt meg a link.
Most leállítottam, kivettem a házból, visszatettem a házba és rátettem a fedelet. Ha a mai nap végéig nem jelentkezik a hiba, akkor holnap visszaküldöm GLS futárral."----
Ezek szerint sikerült belehúznom, vagy több probléma is van, mert itt a fórumon is használja a lapot /Shkiz0/ és neki hiba mentesen megy.
-
E.Kaufmann
veterán
Lesz benne Multi WAN LB &FO?
Próbáltam az indirekt routing-ot, de ha 2 IP címmel is akartam tesztelni egy WAN uplinkeket, akkor maradnom kellett a scheduled script-nél.Tényleg, erről jut eszembe. Mikin nincs routing mark IPv6 alatt? Mit lehet helyette? Próbáltam volna mindkét WAN vonal felé felhúzni egy-egy IPv6 tunnelt (HE), de a router mögött összezavarodtak a dolgok a két külön címtartománytól.
Maradt az 1 tunnel, aminek a WAN oldali cimét egy másik scripttel állítgatom attól függően, mi az éppen elsődleges WAN vonal publikus IP címe. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- CPU léghűtés kibeszélő
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Nintendo Switch 2
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 128GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256 GB, szürkészöld + S Pen tok
- TP-Link ER-7212PC Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router
- TP-Link EAP Omada Wifi AP-k (225, 245, 615)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest