- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pitiless
senior tag
Sziasztok,
Költözés után raktam össze asztalon az eszközöket és véletlenül (tudom, hülye voltam, nem figyeltem) a cap ax tápjával kínáltam meg poe-n a hap ax-et (48 volt vs. 24 volt). Na azóta a POE IN kuka mindkét hap ax2-őn. Javítható vagy éljek így vele? (A sima jack bemeneten működik, meg úgy az eszköz is, csak a poe in döglött meg.)
-
pitiless
senior tag
válasz
lionhearted #21962 üzenetére
Ha azt akarod, hogy ROS upgrade után a cap-ek is frissüljenek (amennyiben ugyanaz az architektúra, nálam igen, akkor kell). Nálam RB5009 a router, 1 db hap ax2 és 2 db cap ax van, így az RB5009 frissítése után azonnal frissül a másik három eszköz is.
-
pitiless
senior tag
-
pitiless
senior tag
cap ax
https://www.youtube.com/watch?v=o-wYVPYhOU0 -
pitiless
senior tag
válasz
E.Kaufmann #19169 üzenetére
7.8-nál már van CAP/CAPsMAN opció wave2nél is. Próbálni nem próbáltam még, de ami késik, az a MÁV.
-
pitiless
senior tag
Ma megérkezett a hap ax2-em. Gyors beállítás után 881/40 (utóbbi a Vodafone limitációja) wifin. Szerintem barátok leszünk.
-
pitiless
senior tag
válasz
E.Kaufmann #18208 üzenetére
[link] Ha ezt megnézed, biztos lehetsz a válaszban
-
pitiless
senior tag
Itt az újabb ax-es router: https://www.youtube.com/watch?v=A_5NdEEjEgE
-
pitiless
senior tag
válasz
Marcelldzso #18033 üzenetére
Nem támogatja a B28-at.
-
pitiless
senior tag
What's new in 7.4.1 (2022-Aug-04 14:48):
*) firewall - fixed "in-interface-list" matcher when VRF is used;
*) netwatch - changed ICMP default packet loss fail threshold to 85%;
*) netwatch - fixed usage of "timeout" value in simple mode;
*) sfp - fixed speed mode setting after reinserting SFP module on CRS328-4C-20S-4S+;
*) sfp - improved combo SFP ports initialization handling on CRS312-4C+8XG, CRS328-4C-20S-4S+
*) winbox - fixed "Type" and "Value" field displaying under "System/Health" sub-menu's; -
pitiless
senior tag
Itt meg vannak további részletek:
https://www.wisp.pl/p9234,mikrotik-hap-ax2-c52ig-5haxd2haxd-tc.html -
pitiless
senior tag
Bővült az RB5009-es család. [link]
-
pitiless
senior tag
válasz
E.Kaufmann #17602 üzenetére
Mostanában elő szokott fordulni, hogy nem jönnek össze a dolgok.
-
pitiless
senior tag
Nem tudom, hogy mi a fenét csinál a Mikrotik mostanában, de ez a 7.3.1 sem lett igazán jó. RB5009-re felraktam, reboot, nincs net. IP/DHCP client csak searching. Laptop közvetlenül modemen működött. Konfigot reseteltem, dhcp clientet beállítottam, csak searching. Downgrade 7.2.3-ra, azonnal ment. Upgrade ismét, megint searching. Vodafone kábelnet, az újabb modem van (1000/40-es net).
-
pitiless
senior tag
Nálam upgrade után elszállt a capsman. RB5009 + 2 db cap ac. Downgrade és a mentett konfig visszatöltése után állt csak helyre.
-
pitiless
senior tag
válasz
E.Kaufmann #16948 üzenetére
Én az Asussal akkor végeztem, amikor az RT-AC1200 3-4 órát nem bírt ki reboot nélkül. Akkor vettem egy hap ac-t és onnantól már nem volt megállás... Most van egy RB5009 + 2 db cap ac + egy tartalék/játszós hap ac2.
-
pitiless
senior tag
válasz
E.Kaufmann #16939 üzenetére
Mondjuk anyámnál egy hAP mini teljesít szolgálatot... De amire neki kell (10/0.5 Mbit/s kábelnet egy tablettel) bőven elég.
-
-
pitiless
senior tag
válasz
silver-pda #15692 üzenetére
Upgrade után megy tovább a wireless. Ha felrakod a wave2-est, akkor újra be kell állítani, nem lesz addig wifi.
-
pitiless
senior tag
-
pitiless
senior tag
válasz
Bubukain #15664 üzenetére
Amit én használtam hozzá:
Hardver
1 db Raspberry Pi 3 B+ [Node-Red, Mosquitto]
1 db Arduino Nano 33 IOT (bármelyik ESP32, esetleg 8266-os lapka is megfelel)
1 db 1.3"-os OLED kijelző
Szoftver
Node-Red
Mosquitto
IOT Mikrotik csomagAz rpi3-ra felraktam a node-redet és a mosquitto-t. Az Arduino wifin kapcsolódik a hálózatra, PubSubClienttel a mosquittohoz. A node-redben van egy mqtt in node, ami fogadja a router által küldött üzeneteket. Ezt feldolgozom, hogy a 7 sornyi szöveg már formázva menjen az Arduinonak és egy mqtt out node-al publisholom egy másik topicba, amire a nano van feliratkozva. Mikrotik oldalról kell az IOT csomag, az ahhoz adott sample scriptet bővítettem ki.
Elvileg lehet még egyszerűsíteni rajta, a 20x4-es verzió a HD44780-as node-al megy közvetlenül az rpi-n.
-
pitiless
senior tag
válasz
ekkold #15638 üzenetére
IOT package => MQTT => NodeRed => kijelző
USB konverter nem játszik, mert a tárolónkban van a router és néha igen nehézkes megközelíteni. A nodered és az mqtt pedig azon a pi-n fut, amin a kijelző van. Majd még finomítani fogom, de mindenképpen szeretnék/szerettem volna egy állandóan szem előtt lévő kijelzőt, amin az általános státuszt látom.
-
pitiless
senior tag
válasz
Pizzafutar #15446 üzenetére
Ha kell wifi, akkor 4011, ha meg usb kell, akkor 5009.
Illetve az 5009-nek nincs POE outja. -
pitiless
senior tag
-
pitiless
senior tag
válasz
E.Kaufmann #15146 üzenetére
Bevallom őszintén, hajnal 3-kor frissít a router/AP magától, (ezt) nem szoktam nézegetni, hogy van-e újabb. Ha van, akkor úgyis jön róla az e-mail
.
-
pitiless
senior tag
válasz
E.Kaufmann #15143 üzenetére
És éjjel befutott a 6.49.1
-
-
pitiless
senior tag
-
pitiless
senior tag
válasz
holloo #14232 üzenetére
Szia! Nekem 22.333.63.01.965 van a modemen, ezzel vidéken is, Bp-en is tökéletesen működik, illetve ezzel a routerben is stabilan működik.
Itt írtam le, hogy mi volt nálam: https://itcafe.hu/tema/mikrotik_routert_hasznal_valaki/hsz_13706-13706.html
Pont a Te általad keresett firmware nem működött routerben. Ha valahol szembejönne, leszedem. (A HUP-on is én választoltam neked.)
-
pitiless
senior tag
válasz
E.Kaufmann #13867 üzenetére
Nem napi szinten használom. Eddig 2-3 napig használtam, hogy ha megyünk anyámhoz a nyáron egy hosszabb időre, akkor legyen szeparált hálózatom (nem túl acélos 10/0.5-el rendelkezik).
-
pitiless
senior tag
válasz
Marcelldzso #13865 üzenetére
Miután megvettem a független 320-ast és megkaptam az első pofonokat (7.1beta5 alatt is dobálta) szereztem egy új 153-ast. Azon firmwaret kellett frissíteni és tökéletesen ment a beta5-el. A beta6 óta a 320-as is megy.
-
pitiless
senior tag
-
pitiless
senior tag
válasz
Marcelldzso #13853 üzenetére
E3372h-320 nekem csak 7.1beta6-al hajlandó működni (a router egy hap ac^2).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Linux kezdőknek
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Óvodások homokozója
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- Autós topik
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256 GB, szürkészöld + S Pen tok
- TP-Link ER-7212PC Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router
- TP-Link EAP Omada Wifi AP-k (225, 245, 615)
- Mars Gaming ML-LCD240 2x ARGB 120mm FDB Fan LCD Display (Alkatrésznek) INGYEN FOXPOST
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest