- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SeaShark
tag
válasz
akos86 #10132 üzenetére
Szia!
A fő routeren is beállítottom a Caps-t, de valamiért nem csatlakozik és nem tudom az okát.
Ezen videó alapján csináltam.
A videóban a rb2011-nél simán megy a dolog.
Probálok minél többet utánaolvasni, de gyenlőre még nem sikerült, megoldanom. -
SeaShark
tag
válasz
jerry311 #10131 üzenetére
Szia!
Nem adtam fel, és én is próbálok minél több helyen - ahogy időm engedi - utána nézni a dolognak.
Kipróbálom, majd azt is amit te javasoltál. Mivel még csak ismerkedek a mikrotik világával így biztos, hogy bele fogok esni egy két problémába. Igaz az is, hogy sok minden sikerült már megcsinálni.
Kb. fél éve vettem és pár hete kezdtem vele jobban foglalkozni, anno mégy csak a "Quick set" segítségével állítottam be a router-t és azt pofozom mindig tovább.
A lakásban a jobb wifi jelerőség/sebesség és egyéb hálózati eszközök (NAS, stb.) miatt vettem a második ac2-öt. Mivel mindenhol azt olvastam hogy a legjobb megoldás ezen esetben a CapsMan ezért most ez a nagy kihívás. -
SeaShark
tag
A felvetett problémámat olyan fórumtárs olvassa, aki szintén ilyen problémával küzdött a CapsMan beállításakor.
Nemrég kezdtem a mikrotik routerrel foglalkozni, de remélem, hogy sikerül megoldani a problémát és léphetek a következő feladatra.
Ha ez a dolog meghaladja a képességeimet/lehetőségeimet akkor, marad az általad is említett univerzális megoldás. -
SeaShark
tag
Sziasztok!
Sajna még nem sikerült összehozni a dolgot a leírtak alapján.
Felvetem a tűzfal szabályt, de akkor sem akart működni, még akkor se ha csak ez a szabály az aktív.
Esetleg valaki ezzel már sikerült megoldania a problémát?
A sok kudarc után így elsőre nem tudom, hogy merre tovább.
Ha valakinek - aki már ugyanezzel problémával küzdött (Capsman) - még eszébe jutna valami, akkor azt szívesen venném. Ha menet közben sikerülne összhozni akkor annaka a megoldását itt megosztom.A segítséget előre is köszönöm.
-
-
SeaShark
tag
Üdv mindenkinek!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Lakótelepi lakásba a meglévő hap ac2 (fő router) mellé vetem egy másik hap ac2-őt(ap). Elkezdtem fő routeren beállítani rajta a capsman-t, és az ap wifijét sikerült beállítani, de valaminél fogva a fő router wifi nem kezeli/csatlakozik a capsman-hoz. A fő routeren beállítottam a capsman-t és a cap-ot is de valamiért nem működik, viszont fő router capsman-ja vezérli az ap wifijét. Valaki járt már így? Ha igen akkor, hogy sikerült neki megoldania a dolgot. Remélem, hogy érthetően írtam le a problémám.Segítségeteket előre is köszönöm.
-
SeaShark
tag
Köszömöm mindenkinek a segítséget.
Holnap talán megint lesz egy kis időm vele foglalkozni. -
SeaShark
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem vpn ügyben. A cél, hogy a családtagok biztonságosan elérjék az otthoni nas-t bárhol legyenek.
Próbáltam magam egy hap ac2-ön beállítani a l2tp/ipsec-t, de eddig nem sikerült nem nagyon akar összejönni. Még csak tanulom a mikrotik világát.
Azokhoz fordulnék kérésemmel, akiknél már működik a l2tp/ipsec, és érdekelne, hogy ők milyen leírást vagy videó(youtube) alapján csinálták, esetleg annak a linkjét megosztani velem.
Segítséget előre is köszönöm. -
SeaShark
tag
válasz
Cirbolya_sen #5807 üzenetére
Sziasztok!
Nálam a hap ac2-nél(256ram-os) ott nem mutat semmit, sem a feszültséget sem a proci hőmérsékletét, pedig a legújabb frissítés van rajta. Eddi azt hittem szoftver probléma és javítani fogják. Esetleg valakinek volt ilyen, vagy ötlete mitől lehet?
Lehet, hogy hibásat kaptam. (Ipon)Segítséget előre is köszönöm
-
SeaShark
tag
Sziasztok!
Sikerült tesómnál beüzemelni egy Rb962-t (igaz, csak alapbeállítások vannak még csak meg), mely egy Linksys wrt320N-t váltott le. Első tapasztalatok jók. A 75nm-es panellakásban jobb lefedettséget biztosít a mikrotik. Nagy előny a linksys-el szemben, hogy nem kell a legkisseb sebességű eszközhöz állítani a wifi sebességét, (pl. régebbi hifi, nyomtató) így a gyors eszközök is megfelelő sebességgel tudnak kommunikálni.
Ezen felbuzdulva, szeretném lecserélni a szüleimnél (60nm panel) is a routert (linksys wrt160N) egy HAP AC2-re. (frisseb hardver és olcsóbb) Olvasgatva fórumokat, sokan panaszkodnak a Wifis lefedetségre és a sebességre. Érdeklődnék azon fórumtáraktól, akiknek esetleg már van ilyen, hogy nekik milyen tapasztalataik vannak.
A válaszaitokat előre is köszönöm.
UI: Véletlenül a "Milyen routert?" fórumba írtam az üzenetet, de ide szántam. Ezt korrigálva ide is bemásoltam.
-
SeaShark
tag
Szia!
Köszönöm a gyors választod.
Ha már tudja az általad említett 5-600-at stabilan akkor már félig elégedet leszek.
Jelenleg teszt jeleggel most egy linksys wrt320n van fent amin szintén belső antennás, ha tudja ugyanazt a lefedetséget akkor teljesen elégedet leszek vele.
Egy két beállítással kapcsolatoan azért egy kicsit szkeptikus vagyok, hogy meg-e fogom tudni oldani.(Pl.: Tűzfal, portátírányítás, Nas, torrent, stb.)
Ezért előre érdeklődnék, hogy elkakadás esetén volne-e valaki aki szívesen segítene - személyesen - a router beállításában. (BP)
Tudom választhattam volna valami egyzerübb routert, de nekem most a megbízzhatóság és a stabilítás volt az elsődleges szempont.Üdv;
Laci -
SeaShark
tag
Sziasztok!
Remélhetőleg a héten tulajdonosa leszek egy mikrotik rg962-es routernek, melyett öcsémnél szertenék beüzemelni. Sajnos az ott lévő Tp-link nem az igazi sokszor kell újra indítani, és ezért cserélném valami megbízhatóra.
Érdeklődnék tőletek, hogy valakinek van-e tapasztalata vele, és azok milyenek, valamint milyen max. sebesség érhető el vele digi1000-es neten.Választotokat előre is köszönöm.
Üdv;
Laci
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Brave
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - MMO
- Tesla topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest