Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• válasz ekkold #5559 üzenetére

Jó cikk!
    Emlékszem rá mit szívtam 4 éve a legelső mikrotikkel (Rb2011) amit rámbíztak. Nehezítésnek terepen kint 30+ fokban wifin keresztül egy kicsi netbookal teljes délelőtt. Maga az eszköz egy padláson volt fent 50 fokban gyakorlatilag semmi rögzítéssel a kábeleken lógva, de lakáson kívül kellett programozni.
    PPPoe-t kellett beállítani úgy hogy semmit nem értettem belőle. Netes leírások alapján (mert hát mobilnetem volt telefonon sikerült is)
    Persze ment kb 10 percet és használhatatlan lett. Az 53-as portot nem tiltottam, na hát kérnem is kellet új címet a szolgáltatótól mert nem volt már használható semmire az eredetileg megkért. :DDD Persze a servicesnél sem tiltottam semmit.
    Aztán összetákolva ugyan de ment, viszont így nem lehetett ügyfélnek átadni. Szerencsére egy mikrotikes okos emberke tudott segíteni és távolról megcsinálta sok baromságot amit beállítottam.
    De kezdőként már az sikerélmény volt hogy megy rajta net.
    Éppen két hete állt le szegény, de nem dolgozom már ott nem tudom mi lehetett vele. 4 évet ment hibátlanul télen nyáron tetőtérben. Talán a kondik főttek meg benne vagy feltörték de lehet csak a táp szállt el.

A legrégebbi ami megy az rb433-as gyári ezeréves firmwarrel, szétfolyt kondikkal mai napig már 8-9 éve, azt nem én programoztam de senki nem mer belenyúlni. Eléggé más felülete van winboxon, fejből nem emlékszem hogy 4-es vagy 5-ös volt a szoftja.

Új hozzászólás Aktív témák