- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
Hirdetés
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
A_ScHuLcZ #19845 üzenetére
Mikrotik wiki oldala.
De amúgy az sem annyira jó,mert annyira egyedi minden,hogy sokszor nincs a megoldás,hanem pl akár 10 jó megoldás is van. Te döntöd el neked melyik a legjobb.
Lehet mindent szűrni egyesevél,de össze is vonhatsz szabályokat. Melyik a jobb? Egymillió más ilyen példa is van. -
Necc
addikt
válasz
A_ScHuLcZ #13657 üzenetére
Új FTTH bekötésnél gyakori hiba hogy az optikai kábel ügyfél oldali végén a gyorscsatlakozót helytelenül kötik be, aminek következtében túl gyenge lesz a jel az ONT-n, a végeredményt pedig látod. Másik - sokkal ritkább eset - amikor a kábel másik végén a hegesztés van elrontva (pl. buborék keletkezik amit nem látnak vagy nem törődnek vele), ekkor jelszint rendben szokott lenni, de a torzítás miatt ugyanúgy eldobálja a netet (+telefon, TV ha van).
Legegyszerűbb ha közvetlenül rádugod a géped, azon hozol létre PPPoE-t és így használod egy ideig.
Ha így is eldobja, be kell jelenteni.
-
válasz
A_ScHuLcZ #13659 üzenetére
Én átrakatnám rendes router módba a digi eszközét,mert lehet hogy az optikával van gond vagy az új hálózattal.
Ha akkor nem szakadozik ellenőrizném a Mikrotiket. Amúgy elsőnek megpróbálhatnád felfrissíteni a miki-t,mert 1 perc alatt megvan. Ha attól megjavul akkor úgy volt a legkönyebb elhárítani a problémát. -
bacus
őstag
válasz
A_ScHuLcZ #6685 üzenetére
Mi a kérdés? Hogy ennyit tud e?
Azt gondolom, hogy a mikrotik eszközök jó beállítással tudják azt amit kell, az egyéb eszközök meg kicsit túl lőnek. Ezt elég gyakran hallom én is, hogy ez egy szar, a régi 4 pálcikás térerőt adott, az új, a fos.. (ez lenne a mikrotik), meg csak 2 pálcikást. Ha ennyire jó volt a régi, vissza kell azt rakni. Ja hogy az meg fagyogat, meg ledobál, kit érdekel mikor 4 pálcikás jele van?
ha nem elég a lefedettség, oda kell a capsman, sokkal jobb megoldás, mint a nagyobb erejű soho ap, vagy egyéb jelismétlő, stb., de igen, sajnos többe is kerül. Ha valaki a pincétől a padlásig netezni akar, annak ára van.
Vagy az a kérdés, hogy miért 2,4Gigát választják a kliensek? Gondolom a kliensen az a preferált. Az android telefonoknál nálam mindig a legutoljára felvett lesz a preferált.. Előfordul sokszor, hogy nyáron a kemping szomszéd kunyerál egy kis netet..., adok neki, majd elmegy egy kicsit távolabb, ahol már nem éri el az én wifim, rákapcsol a kemping "ingyen" (értsd úgy szar ahogy van, de remek térereje van..) wifijére, és onnét már akkor se az enyémet használja, ha az én placcomon áll. Ez ilyen..
-
adam900331
csendes tag
válasz
A_ScHuLcZ #6557 üzenetére
Szia! Ha a cAP az eth1es portján van csatlakoztatva a CAPsMAN routerhez, akkor a csatolt képen lévő beállítás nem helyes. A Discovery Interface-nál válaszd ki az eth1-et, a Bridge-nél pedig vedd ki a bridge értéket(ne legyen ott semmi). Ha az adott AP-t CAPsMAN-nal akarod vezérelni, akkor egy alap konfighoz az AP-n ezeken kívül nem szükséges(még IP sem az interfészeknek). A lényeg, hogy a router oldalon a CAPsMAN manager engedélyezve legyen, legyen létrehozva Security Cfg., Datapaths, Channels, Configuration és végül Provisioning.
-
tami_
csendes tag
válasz
A_ScHuLcZ #6461 üzenetére
- egy kis info a termek megnevezesben hasznalt betukombinaciok jelentesere: https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual
roduct_Naming
- nekem odahaza megy eg wAPac, meggyozo, plafonra is szerelheto..
- padlason megy egy Metal52ac, ez meg lefedi a teljes udvart -
törölt tag
válasz
A_ScHuLcZ #6377 üzenetére
Végig böngésztem a konfigod meg a leírásod és szöget ütött valami a fejemben!
Azt mondod, hogy amikor teszteltél kaptál IP-t, az IP-t jó tartományból kaptad és tudtad ping-etni a routert. Ha ez igaz akkor jól állítottad be és máshol keresd a hibát. Tűzfal beállítása, routeren és gépeden?
-
bacus
őstag
válasz
A_ScHuLcZ #6365 üzenetére
/ip address
add address=192.168.2.1/24 comment=defconf interface=vlan2 network=192.168.2.0Ez így jó? A csak bridge-be rakott interfacek nem kapnak ip-t?
/interface vlan
add interface=bridge name=vlan2 vlan-id=2vagy emiatt igen?
Csak vaktában ötletetek, nem használok vlan-t
-
ekkold
Topikgazda
válasz
A_ScHuLcZ #6295 üzenetére
Ár-teljesítmény viszonyra szerintem a 450Gx4 sokkal jobb, mint a hex. Mondhatni ennek (és még pár db új típusnak) a megjelenése, sok eddigi típust tett elavulttá. Sőt talán kicsit saját magának csinált konkurenciát ezzel a mikrotik - de az igények miatt mondhatni muszáj volt lépniük, ha meg akartak maradni ebben a szegmensben. Nekem az a szemléletmódom, hogy ha valamiben változtatni kell (kell egy új hardver, egy új router vagy akár egy új autó) akkor az, ha sokkal nem, akkor legalább egy kicsivel, de legyen jobb mint az előző. Az internet elérések gyorsulni fognak, és lehet, hogy hamarabb mint ahogy képzeljük. Manapság szerintem nem érdemes semmi olyan routert, vagy hálózati eszközt megvenni, ami nem képes egy gigabites kapcsolat kiszolgálására, még akkor sem ha jelenleg nem lesz kihasználva. A hex határeset ebből a szempontból, de mióta létezik hAPac2, RB450Gx4 vagy éppen RB4011, eszembe nem jutna egy hex-et megvenni. Az őseid vélhetőleg nem mikrotik szakértők, nekik csak kell egy router ami teszi a dolgát, Te viszont kicsit előbbre léphetsz, lenne egy sokkal jobb routered, aminek lehet, hogy a nem túl távoli jövőben már hasznát is veszed.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
A_ScHuLcZ #4221 üzenetére
Én is azért választottam az 500 ast, még nyáron, de nem rég kaptam egy e-mailt, hogy átrakták 1000 es re.
És ahogy nézem a weboldtalt az ftth területen csak ezt lehet választani.Úgyhogy most kénytelen leszek ismét routert cserélni.
Hihetetlen, hogy nagyvállalati router kell, hogy a pppoe esetében is ki lehessen használni a vonalat ! -
feel2006
tag
válasz
A_ScHuLcZ #4214 üzenetére
Szia,
@Core2duo6600, megelőztél!
Meglett, köszi a türelmet, csak kellett a kollégának is idő, még elkezdte belakni a routert.
HEX-el, Digis 1000, pppoe-n, csak fasttrack szabályokkal :922M / 215MAP-ra visszatérve, igen, a WAP-AC-nak gyárilag úgy van, hogy POE injektort adnak hozzá, tehát a tápot amit kapsz egy UTP-re küldi fel és így megy a WAP AC-hez. Gondolom a távolsággal ennek is vannak korlátjai, de egy pár méteren nem lehet gond.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
A_ScHuLcZ #4218 üzenetére
Ha ftth rendszeren vagy, akkor már most 1000 es van.
1000 esre a hex vagyis a RB750 G3 kevés lesz.
valahol 450 körül van a vége, és akkor még nincs agyonrakva szabályokkal.
Ez akkor van ha ő csinálja a PPPOE kapcsolatot, de hát ez a normális felállás.Fastrack-el viszi 950 körül. de hát az nem az igazi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Egérpad topik
- Xbox Series X|S
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Battlefield 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Szép állapotban levő Apple iPhone 12 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- Eladó karcmentes Xiaomi Redmi Note 10 5G 4/128GB / 12 hó jótállással
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest