- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple Watch
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én a dual wan szabályaimat akartam ros7-en alkalmazni. De a vrf nekem sem akart működni. Hiába a mangle,meg routing tábla. 1 nap próbálkozás után visszatértem ros6-ra,mert nem ment. Igaz kicsit régebbi ROS7 volt. Május körüli. De én hagytam azóta az egészet,mert már nem tudok idén azon a helyszínen dolgozni. 6-al működik. De nincs wireguard. Ez van. Lehet én vagyok a béna vagy még bugos.
-
Statikus
senior tag
Nem minden pénz kérdése, de ahogy az ember érik, egyre jobban fogy az idő, amit szívesen töltene valami olyannal, ami nem szenvedés, hanem élvezet.
Persze van, aki azt élvezi, hogy megtalálja a megoldást valamire, de valószínűleg az ilyeneknek nincs más, fontosabb dolog az életükben.
-
Statikus
senior tag
Vannak, akik mindent maguk akarnak megoldani, akkor is, ha havi 100 milliót keresnek, és ki tudná fizetni azt a tizest hálából.
Nem azért, mert fukar, hanem azért, mert ilyen a beállítottsága. Meg akarja tanulni, rá akar jönni, tudni akarja a megoldást.
Nem minden ember olyan, hogy lesz..ja mitől, hogyan, csak legyen kész és működjön.
Én is ilyen vagyok, tudni akarom, mert érdekel, régen mindent magam akartam megoldani, most már inkább fizetek, mert nincs időm, de a részletek ettől még érdekelnek és nem azért, hogy a miktorbi mágus szakemberektől elvegyem a napi betevőt... -
net84
őstag
(és #18024 Audience)
TS is van, igen. Részben meg is lett a hiba, de nem volt köze hozzá. Egyéb kapcsolat címén volt egy virtuális hálózat még régről. Tiltottnak kellett volna lennie, de mégis aktiválta magát (vagy az MS "segített"). Törölve lett a két érintetten és el is dobták a 10-10 IP címet. A harmadiknak más szerepe van, de azon is meg van az IP lopkodó szolgáltatás és kordában tartva most csak kettőt kér be a fizikai címe mellé.Tanuló pénz volt a tegnapi nap... Kicsit többször kell ellenőrizni a Leases-t és a LOG-ot. Most sem piszkáltuk volna, ha nem fogy el az IP a tartományból. De akárhogyan is számoltuk, nem jött ki a matek és sokkal több cím volt kiosztva, mint amennyi eszköz egy időben lóghat az adott tartományban.
-
-
Marcelldzso
tag
-
-
-
Kenderice
senior tag
Én most is eszem a nyáron készült koviubit.
Csomót eltettem a múlt nyáron.
Félbarna kenyeret szoktam használni.
Kapor szemre, de 10 deka megvan (tele vele a kert). Uborka is saját, Perez F1 fajta.
Egy liter langyos víz, egy EK só.
Tetejére 2 közepes szelet félbarna kenyér.
Két napig kint a napon. Ha kánikula van akkor csak egy napig, ha felhős-hűvösebb az idő akkor 2-3 nap is lehet.
Utána egy napig árnyékban.
Ha kész, levét leszűröm, visszaöntöm rá és még egy nap a hűtőben.
Télire meg úgy teszem el, hogy a leszűrt levet felforralom és lehűlés után öntöm rá. Jól lezárva el lehet tenni hónapokig -
atom.
tavaly próbálkoztam meg először kovászos uborkával egy netes recept alapján és az első próbálkozás annyira elképesztően jó lett, hogy nem hittem el. szerencse, hogy csak én szeretem a családban így nem kellett senkivel osztozni rajta
aztán a másodiknál elszúrtam valamit és ki kellett dobni az egészet -
amargo
addikt
Igazából, amire nem gondoltam arra rávilágítottál, eredetileg sg105PE-t akartam venni, de elnéztem. Most úgy látom, inkább legyen a padláson is egy 8 port-os switch és akkor van lehetőség bővülni ott is. (a két gyerekszobába akár 2-2 csatlakozót is lehet vinni). Most raktam be a nappaliba 2 sonos hangfalat, szóval kellenek a portok..
-
amargo
addikt
Jogos, a végén lenne csak IP kamerák kerülnének rá.
szerk:
viszont, akkor kérdezek még, mert ezek szerint nem érdemes még a végpontján sem ilyenben gondolkozni, hiszen most tény és való, hogy csak ip kamera lenne rajta, de ha mondjuk még egy sg108PE-t veszek, akkor tudom tovább bővíteni a hálózatot.. ami alig valamivel drágább. -
-
syler123
veterán
Ehhez visszaolvasok.
De pont ezaz amit nem értek, egy dst nat szabályhoz, amiben megadok mindent a cél port-tól kezdve a kimenő interface-ig, miért kellene mangle szabály? Nyilván, aki használ mikrotiket, ez biztosan egyértelmű, meg előbb utóbb biztos kitalálom, de ezt nem értem.
Vagy ilyenkor a válasz, pl a kms szervertől már nem ugyanazon az interface-en jönne vissza?
Pfsense-ben ez olyan egyszerűen megvan oldva, hogy nemigaz... -
TOZOLI72
csendes tag
Átgondoltam a vlan25 szerepét és úgy döntöttem ide nem kell (megtartom, mert az idegen gépek arra csatlakoznak továbbra is, ez bevállt már). Ráfűztem az rb5009-esre a két gyakorlásra szánt routert és beállítottam, hogy az rb5009-es bridge_lan dhcp tartományából is engedje be a winboxot (services-nél). Így most minden OK (elértem, hogy egy pc-ről lássam a 4 eszközt és tudjam piszkálni kényelmesen őket)
Jó pap holtig tanul, köszönöm.
Ja és felszabadult egy switch-em is (ugyanitt switch eladó- ez csak vicc volt)
-
TOZOLI72
csendes tag
Köszönöm, átgondolom amiket írtál... van még vagy 12-15 eszköz ami nincs a képen, mind az rb5009-es valamelyik portján lóg (persze switch-en, vagy wifin). Van guest wifi is, ami mégegy vlan 192.168.30.1/24. Van wireguard is, ami mégegy címtartomány, ezek között van/nincs átjárás, csak ellenőrzötten. Az otthoni egész hálózatom egy nagy gyakorlótér, azzal a felkiáltással, hogy igyekszem úgy konfigurálni, hogy minden is menjen mindig
Kereshetek helyet a két gyakorló routernek portot az rb5009-es egyik portján, de így jobban megértem a tűzfalazási megoldásokat, ebben is vannak még hiányosságaim.
Rajzbeli nyilak meg odavannak téve, nem vettem le őket az irányultságuk most mindegy, csak szemléltenek... de jó észrevétel, ott a pont -
TOZOLI72
csendes tag
Köszönöm a reagálást
A rajz a draw.io webes felületén készült, kb. 15 perc alatt
A két alsó gyakorló router összekötése csak ideiglenes (és tényleg, azon a wg és egyéb kötési tesztek lesznek)
vlan meg másra is kell, nemritka nálam az idegen gép azokat oda szoktam csatolni. Másrészt ott volt szabad portA routerek alá írtam, hogy az ő LAN hálózatuk dhcp szervere milyen tartományt oszt. reméltem ez értelmezhető lesz, ezekszerint van még mit fejlődnöm topológia rajzolás terén
-
-
Statikus
senior tag
Mindenki pénzből él és a többség azért tanul, hogy azt később hasznosítsa, maga és a társadalom hasznára fordítsa. (Ezt úgy írtam, mintha tankönyvből másoltam volna
)
Te úgy vélekedsz, hogy nem akarsz ingyen megtanítani senkit, ezt tiszteletben kell tartani, nincs is ezzel semmi baj. Jön egy amatőr, kérdez, nem válaszolsz. Ha majd elakad, mert az ingyenhelp már kevés, akkor fizetni fog egy profinak - vagy nem.A zárt csoport nyilván egy fikció volt részemről, de akit zavarnak az amatőrök egy nyilvános csoportban, az menjen zárt profi elit csoportba és ne olvasgasson olyan fórumot, ahol előfordulnak sete-suták.
A nyílt fórumok nagy előnye, hogy nyíltak, így mindenki, Mikrotik mágustól a mobiltelefonos tartalomfogyasztóig, informatikai tudással nem rendelkező földművestől az építőipari segédmunkásig, bárkinek lehetősége van ide írni, kérdezni, válaszolni, véleményt nyilvánítani. Akit ez zavar, annak kell változtatni, változni.Továbbra is úgy látom, hogy ez a fórum nem kötötte ki, hogy ide csak amatőrök, vagy csak profik jöhetnek és csak bizonyos szint felett, vagy alatt lehet kérdéseket feltenni ingyen.
-
ekkold
Topikgazda
Részben igazad van, de a megoldás is egyszerű. Bárki meghúzhatja a saját belátása szerint ezt a határvonalat, és pl. egyszerűen nem válaszol a szint alatti kérdésre. Sok esetben nem is mikrotikes alapismeret hiányzik, hanem az általános számítógép / IP hálózat alapok. Néha el tudok csodálkozni, amikor valaki kb. nulla ismerettel áll neki hálózatokat konfigurálni, fórumokban kérdez, de amikor választ kap azt sem érti, mert ahhoz is kevés a tudása. Tehát ez a vonal kb, ott lehetne, hogy annyi alapismeret legyen, hogy a kérdező tudjon értelmes kérdést feltenni, és megértse amit válaszolnak neki. Ha ez nincs meg, akkor tényleg felesleges válaszolni, mert nem jut vele előrébb a kérdező.
-
adika4444
addikt
Többször előjött már, biztos most is fog generálni pár HSZ-t.
Abban kétségtelenül igazad van, hogy egy alap szintre szükség van ahhoz, hogy az ember fel tudja tenni a megfelelő kérdéseket. Jól emlékszem még, amikor 2019 körül jöttem ide kérdezgetni. Elég hirtelen vásárlás volt a hAP ac^2, de pár nappal a vásárlás után már scripteltem. Szerintem a ROS alapjai - némi hálózati ismeret birtokában - elég hamar elsajátíthatóak, pláne, ha van némi motiváció, én CLI-n kezdtem el használni, azóta is ezt tartom a leghatékonyabbnak.
Ott van viszont a dolog másik oldala is, amit #16618 Zwodkassy írt. A fórum szerintem is a kölcsönös segítségnyújtásra szolgál alapvetően, de én kicsit tágabban értelmezném ezt a dolgot. Különféle témáknak, eszközöknek meg kérdéseknek eltérő a nehézségi szintje, viszont sose lehet tudni, hogy valaki aki betér egy topicba feltenni egy alap kérdést, nem-e a legnagyobb szaki egy másik topikban. Én hálózatos területen mozgok a fórumon úgy, hogy valamilyen szinten kompetensnek gondolom magam, de járok máshová is kérdezgetni, és jó érzés akár évekkel később olyan nick-eknek ajánlani router-t, megírni, hogy kapcsoltassák ki a DIGI-nél a NAT-ot, akik a megfelelő első használt üzleti notebook kiválasztásához segítettek hozzá, vagy ajánlottak egy jó HDD-t / SSD-t.
Másik, hogy változó kinek mennyi ideje, meg türelme van a fórumra, vannak azért itt olyanok akik minden 2. kérdésre hihetetlen türelemmel adnak minden részletre kiterjedő választt és olyanok is, akik szintén vágják, de kevesebb idejük / kedvük / motivációjuk van válaszolgatni. Én mindkét oldalon álltam, ha lehet így mondani, elég gyerekként regisztráltam be ide, toltam rendesen a kérdéseket, minden apró lépés sikerélmény volt amivel tudtam válaszolni, aztán ahogy nőtt a tudásom, nőtt a tapasztalatom, úgy csökkent az időm a fórumozásra, így manapság jórészt read-only vagyok, ritkán válaszolok (általában beelőznek), kérdezni is csak akkor kérdezek, ha a lehetőségekhez képest nem boldogulok egyedül, vagy azért mert kimerült minden általam ismert tudásforrás, vagy azért mert időszűkében vagyok. Viszont így is megvan, hogy vannak területek ahová két évben egyszer betévedek. Abszolút nem érdekel, a probléma oldódjon meg, aztán én lépek is onnan. Mindent nem lehet megtanulni, és hálózatos téren is lehet olyan, aki csak a problémát akarja megoldani. Persze értem azt a részt is, hogy egy ilyen szakmaibb jellegű topikban bosszantóak a "hogy kell portot nyitni" szintű kérdések, de az ilyet szerencsére át lehet pörgetniNa de a lényeg amit ki akartam ebből hozni, hogy szerintem egészében kell ezt nézni, és az újonc jellegű rangokat leszámítva azért bízom benne, hogy a magasabb HSZ-számmal rendelkezők nem csak kérdésekből szedték össze a rangjukat. A nagyon alap kérdésekkel persze sokszor nem lehet mit kezdeni, topikfüggően én is azt gondolom, hogy van azért ahová elkél némi előismeret, mert a hozzá nem értés később súlyosabb problémákat szülhet.
Nem akarok flame-áradatot indítani ezzel, csak már régóta megfogalmazódott ez bennem, mostanra jutottam el a leírásáig
-
Reggie0
félisten
Van valami unsup.py a neten. Nem talaltam meg, hogy honnan szedtem le, igy ide felmasoltam neked: https://pastebin.com/aWFEBvzt
-
Ricsi.M
tag
Igen, igazad van pótlom a hiányosságokat.
Az új hálózatot csak azért írtam, hogy legyen storytime...
Szóval. A kamera szervernek is van webes felülete, azért írtam, hogy nem lehet egy felületen a mail-el.
4 IP cím egy fizikai interfészen kellene, hogy legyen. 1 WAN port és 1 LAN port van csak a mikrotikben, a wan az pppoe, szintén T.
OpenVPN-t a MikroTik csinálja, akkor ha csinálok egy WINS szervert belül, rá tudom irányítani, hogy a MikroTik-ben, hogy az OpenVPN WINS szervere legyen a 10.x.x.x? Nem akarok host fájlokat módosítani, azt akarom, hogy a userek minél kevesebbet vegyenek észre az egész műveletből.
-
Ha az a szempont, hogy könnyű legyen a usereknek, úgy oldanám meg, mint a mullvad vpn. Van egy konfig generátor weboldal, az kliens oldalt generál egy privát kulcsot a peernek, a hozzá tartozó publikus kulcsot pedig elküldi a szervernek, ami szépen be tudja rakni a wireguard peerek közé. A user meg csak annyit lát, hogy kattint egyet és letöltődik a konfig, ami megy is. Igaz, hogy ehhez is kell egy saját microservice, de szerintem sokkal egyszerűbb user szemléletből, mint mondjuk egy openvpn-t összerakni...
-
ekkold
Topikgazda
Köszi, jó megoldás. Reménykedtem benne, hogy a 7-es routerOS-ben lesz eseményvezérelt script futtatási lehetőség nem csak időzített. Tehát a schedulerben lehetett volna olyan beállítás, ahol nem időt adok meg, hanem eseményt választok ki (pl. tűzfal bejegyzés, valamilyen log bejegyzés, interfész on/off stb) és ehhez rendelek scriptet. Az az érdekes, hogy néhány ilyen esemény van is "szétszórva" a menüben, amihez script rendelhető (pl. PPPOE, vagy VPN kapcsolódás, illetve kapcsolat bontása, vagy pl. DHCP lease) ezeket az eseményeket jó lett volna összefogni egy menüben, és kicsit bővíteni az események körét.
-
Statikus
senior tag
Egyedi gép, Gigabyte ultra durable z170n chipes lap, i7 procival. OK, nem tegnapi vásárlás, kb 5 éves, de a WOL is egy felnőttkorú technológia és van a biosban wol enabled.
Szünetmentesbe dugva szeretem használni, ha beledugnék a rendszerbe egy okos konnektort, akkor máris ott a kritikus pont, mi van, ha épp akkor kapcsol ki, amikor nem kéne...
-
Statikus
senior tag
Hogyan?
Úgy szeretném működtetni, hogy akinek be kell kapcsolni a saját gépét, annak ne kelljen belemenni a mikrotikba mókolni, le is törném a kezét, meg a sajátomat, ha engedném egy nálam még laikusabbnak.
Nem kell napi szinten kapcsolgatni, de ez pont olyan, mint a biztonsági mentés, a másodlagos WAN, az EÜ doboz, a tűzoltókészülék - akkor kell, amikor baj van -
lokiazarc
csendes újonc
Helló.
Megpróbálom sorban megválaszolni.
Igen minden terem hely 192.168.90.0/24
Az ha egyesével tudok bekerülni az volna a legjobb mert akkor csak az adott hely gépeit látom nem több 100 at egyszerre
A gépekben van 1 monitorizáló panel ami küldi az adatot a felügyeletnek bedobott pénz kifizett stb. illetve azzal tudom bekapcsolni a jackpot rendszerbe is, mikor a gépeket elmozgatják A helyröl B helyre hozzá kell igazítsam a helyhez .Erre van egy advanced config nevü program ami ha belső hálozaton vagyok kilistázza a panelokat ip cim alapján ezt szeretném elsőkörben illetve a jackpot pc konfigja is elérhető lenne így.
Remélem sikerült leírnom a storyt.
Bocsánat elég kezdő vagyok még mikrotikban de próbálkozom -
lokiazarc
csendes újonc
Na megpróbálom leírni mi a történet.
Adott 1 játékterem ahol van 1 szolgáltato mondjuk digi.
a kint lévő mikrotik kap pl.192.168.1.5 ip címet
a mikrotik dhcp -n oszt minden gépnek 192.168.90.1/24
illetve a mikrotik l2tp n becsatlakozik a központi routerba.
Így látjuk a helyeket sorban.
amit szeretnék hogy a kint lévő mikrotik mögötti gépeket tudjam elérni tehát belső hálózatba kell kerüljek.
remélem sikerült érthetően leírnom mit szeretnék -
adika4444
addikt
Low-cost szolgáltatás, itthon tudomásom szerint a legolcsóbb / legjobb ár/érték arányú SSD KVM VPS-t nyújtják.
A fizetési rész valóban fura egy kicsit, de ennyi még belefér. Egy haveromnak volt itt több hónapig VPS-e, egy pár órás packetloss-os hálózati gixert leszámítva semmi gond nem volt vele.
-
Marcelldzso
tag
Nálam itthon vmben fut a CHR és kapcsolódott korábban site to site egy rb750gr3-hoz míg le nem cseréltem most wireguard-ra. Szerintem mennie kellene. P Unlimited licenszel fut.
[admin@MikroTik CHR] > /system/resource/print
uptime: 3w8h20m25s
version: 7.1.1 (stable)
architecture-name: x86_64
board-name: CHR
platform: MikroTik -
Reggie0
félisten
Ez egyaltalan nincs igy. Az 1000-1500 forintos csomagokon is siman elfut a linux, nekem is igy van fix IP-m.
En ATW-nel vettem, 1GB ram, 10GB SSD tarhely, ennyi boven eleg a routinghoz. Havi 900 forint egy eves elore fizetessel.(Hiaba vettel C osztalyt regen, siman elvettek. Regen sokan sefteltek vele, nagyon keveseknek sikerult csak megtartani. Nekem is volt, de aztan elvettek ahogy fogyak az IP-k. Valami roman tartomany volt.).
-
Audience
aktív tag
Fogod a portokat hozzáadod a bridge-hez. Beállítod a PVID-et mindegyik portra. Bekapcsolod a bridge-en a VLAN filtering-et és kijelölöd az access és a trunk portokat. Több bridge felesleges és bukod a HW Offload-ot. Ha a routernek kell IP cím mindegyik tartományból akkor hozzáadod a bridge-hez VLAN portként egyesével az összes VLAN-t és a DHCP kliens-t a VLAN adapterekre rakod. Így mindegyiknek lesz IP-je a megfelelő VLAN-ból. Ha a DHCP a routeren van akkor pedig a DHCP server-t rakod az adott VLAN portra és adsz címet a megfelelő tartományból a VLAN adapternek.
A Switch-ek-nél beállítod a VLAN-okat a trunk és acces portokat és bekapcsolod mindegyiken a VLAN filteringet és a forgalom csak akkor megy el a router-ig ha inter VLAN routing-ra van szükséged. Ekkor viszont normális, hogy elmegy addig, ezt másként nem fogod tudni kezelni. Én ezért a trunk portokat SFP+ -ba rakott 10G-s optikával csinálom így nem gond ha átmegy rajtuk a forgalom.
-
jerry311
nagyúr
Nálam hozzáértő volt az eladó cég, a supportjuk nézegette a logokat egy ideig, a 2 hónap alatt jött pár új ROS is, de nem segített. Cserélték, a másodiknak nincsenek ilyen problémái. Amit tavaly ősszel vettem (jóval a gyártás megkezdése után ugye), az is stabil.
De amikor az első 4011-re panaszkodtam, akkor kb. ugyanígy megkaptam, hogy új modell, lehetnek még gyerekbetegségek a gyártásban, mert a Mikrotik "ilyen". -
-
silver-pda
aktív tag
Köszi, így már világosabb a dolog.
1: saját chain feldolgozás csak akkor történik, ha van rá egy jump?
2: ha a saját chain-ekben nincs egyezés, akkor a jump-os sor után fog folytatódni a feldolgozás?
3: saját chain-ek lehetnek úgy, hogy van amelyik a jump sor előtt van és van amelyik mögötte? A saját chain-ek feldolgozása a sorrendjükön alapul?
4: mire való akkor az action=return? passes control back to the chain from where the jump took place - ez akkor a jump sorra ugrik vissza és újra jump-ol? -
-
Mangle szabály jó volt,csak az address list nem frissült ezek szerint. Most tesztelgettem:
Address listban nincs timeout alapból. De kézzel beállíthatom. Ha beállítok valami időzítést és lejár akkor tényleg törlődik a lista ha nem volt más elem a listában
Elég ha ki be kapcsolom az address listát akkor mindig újra feloldja a címet.Egy időzítővel ki be kapcsolom a listát óránként és így frissül a lista elemei. Remélem így már jó lesz,majd hetek múlva kiderül ha változik a cím.
-
Heggesztő gép,meg szerszámok és már több százezer forint el is ment. Ez nagyon a belépő szint. Akkor már egy 2 napos optikai tanfolyam nem drága. De sajna a tanfolyam után sem fogsz mindent tudni,mert nem egyszerű. Kell a tapasztalat.
Fél millió és 1 millió között minimum elmegy rá,ha optikával szeretnél foglalkozni. Nem biztos,hogy megéri. Vagy bérelsz gépet amikor kell. Ha sok munkád lesz optikával akkor beruházol egy sajátra. -
jerry311
nagyúr
Még sosem jutottam odáig, hogy szerszámot vásároljak optikához, mindenhol azt mondták, hogy drága, és bonyolult, vegyek inkább kész kábelt.
De ha annyi optikai kábelt készítenék, mint amennyi rezet, akkor teljesen felesleges lenne beruházni rá. 15 éve vettem 100 db RJ45 csatlakozót és még van belőle. -
mrzed
senior tag
Én innen vettem optikai kábelt:
Optikai kábelek
Duplex lc-lc kábelt használok, vettem tőlük egy 20 és egy 3 méterest, tökéletes minőség. -
jerry311
nagyúr
Ha vannak speciális eszközeid, akkor szerelheted magadnak, és akkor elég csak 4-5 mm-es luk is. Az optika szerelése jóval bonyolultabb mint egy jó krimpelő fogó, vagy betűző.
Az optikai SFP sokkal kevésbé melegszik, mint amennyire ráparáztatnak minden fórumban. 23 fokos lakásban 39 fokos a Finisar 10G.
-
jerry311
nagyúr
Random Cisco (Finisar vagy Avago) 10G SFP+ moduljaim vannak ebayről. Eddig egyik sem panaszkodott, de a Mikrotikek sem. Nyilván a Mikrotik admin guide Mikrotik SFP-t ajánl...
1 LC csatlakozó átmegy 10-12 mm-es lukon, de kettő kell. Kb. teniszlabdánál kisebb sugáron ne hajlítsd. -
Köszi szépen. Az is elképzelhető hogy a listában nem frissül. Le akartam ellenőrzni,de szerintem már idén nem fogom tudni.
Én minden forgalmat áttereltem,mert csak ftp-re használjuk azt a címet. Akkor egyszerűbb minden arra menő forgalmat a wan2 felé tolni. De lehet csak az ftp-t de előnye nem lenne.
-
jerry311
nagyúr
Ezt megvalósíthatod úgy is, hogy a listába már felveheted a xyz.dyndns.org domain nevet is, ami után ez dinamikusan hozzáadja a címet, de nem tudom ez hogy frissül.
Azt nem tudom pontosan hogyan és mikor frissül, de frissül az biztos, mert nekem így van beállítva a NAS NAT-ja mióta Mikrotikem van. Arra tippelnék, hogy a DNS TTL-je alapján frissül a szabály is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Filmvilág
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- HP notebook topic
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Mars Gaming ML-LCD240 2x ARGB 120mm FDB Fan LCD Display (Alkatrésznek) INGYEN FOXPOST
- CORSAIR K55 RGB PRO XT (Kartámasz nélküli) INGYEN FOXPOST
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Philips 32E1N1800LA/00 4K monitor
- LG UltraGear 27GS75Q-B (IPS/2K/180hz)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest