- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
adika4444 #12449 üzenetére
Én ezt anno scriptezéssel oldottam meg, bár egyetlen szabályom volt csak, szóval belátható mennyiségű meló.
Eleve adott volt egy script, ami emailt küld az ip cím változásról (scheduler futtatja percenként), oda került be ez abba az ágba, ha változott az ipv6 prefix:
:local ipv6Prefix ([:toarray [/ipv6 dhcp-client get 0 prefix]]->0)
:local mjolnirDstAddress ([:pick $ipv6Prefix 0 [:find $ipv6Prefix "::/64"]] . ":232:4cee:fe7b:cbc6")
/ipv6 firewall filter set [find where comment="mjolnir ssh"] dst-address=$mjolnirDstAddress -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Core2duo6600 #5339 üzenetére
Internet felé akkor fog (jól) működni a v6-od, ha a klienseknek is van v6-os címe. Pont a hétvégén raktam össze itthonra egy béta v6-ot.
Kezdetnek (az ipv6 csomag engedélyezése és reboot után) csináltam egy v6-os dhcp klienst a szolgáltató felé menő pppoe interface-re, ahol kérek addresst és prefixet. Az ipv6 / ND alatt meg csináltam egyet a belső bridge-re, alul bepipálva mindent. Emlékeim szerint ennyi elég volt, kaptak a gépek belül is v6-ot és gyönyörűen kilátnak rajta.
Ami még kellhet:
- dhcp kliens tud rögtön a prefix alapján poolt csinálni, nekem a router fel is vesz ebből egy ipt
- tűzfal, ahol a kívülről jövő dolgokat az input és a filter chainben megfogod, de ezzel én pórul is jártam, a szolgáltató dhcp válaszát be kell engedni, különben legközelebb nem lesz v6 címBevallottan nem sokat értek a v6-hoz, de amennyire emlékszem ennyi elég volt, hogy menjen
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
daninet #4932 üzenetére
Alternatívaként a /tool fetch-csel tudsz http kéréseket indítani, és a http://ipinfo.io/ip csak azt adja vissza, tudod is rögtön használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Logitech G935
- Creative Sound Blaster Live! 5.1-es digitális PCI hangkártya
- Rock Shox Recon Silver Air gyorszáras villa eladó (29-es)!
- ÚJ Nvidia RTX 5060/TI 8-16Gb GDDR7 DLSS4.0 Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb/1TB M SSD/2ÉV gamer PC
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- BESZÁMÍTÁS! HP EliteDesk 800 G1 TWR brand számítógép garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3014, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest