-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
g4b3n
tag
Sziasztok!
Adott egy hAP lite, amit wifi extenderként szeretnék használni.
wlan1-t csatlakoztatom a megnövelendő SSID-hez, jelszó is beállítva, beállítom station pseudobridge-ként
wlan2-t létrehozom, adok neki másik SSID-t, beállítom ap bridge-ként
a kettő 1 bridge alá teszemviszont hiába csatlakozok wlan2-re, nincs internet kapcsolat
próbáltam videóval is beállítani, nem sikerült.
Mit kell még beállítani? -
g4b3n
tag
Sikerült!
Köszönöm a tippet, repeater (extender) üzem módban jól működik minden. -
g4b3n
tag
Ezzel a trönköléssel, valószínűen mellé lüttem, mert az a vlanhoz kell. . . Kicsit kapkodok és fáradt is vagyok. . .
Az is érdekes, hogy amikor wlan interface-t állítom be, és szeretném scanelni az elérhetp wlan hálóhat, akkor csak azt nem látom, amelyikhez csatlakozni kellene/szeretnék. . .
-
g4b3n
tag
Viszont a routerek nincsenek összekötve vezetékesen, hanem wlanon keresztül.
Ergo tudnia kell, hogy kihez csatlakozzon, és hogy onnen kell lekérni-e az adatokat. Nem gondoltam ovlna, hogy ennyire hiányos tudásom van. A lakásban sok wlan van. S nekem a megfelelővel kell összekapcsolnom.Szerk.: basszus, akkor valószínűen trönkölni kell a wlan interface-t
-
g4b3n
tag
Köszönöm a segítésget, Neked és a Többieknek is.
Amiket írtál mindent sikeresen megcsináltam, de egy logikai bukfentet érzek benne, honnan tudja az újonnan kreált wlan, hogy kitől kell kapnia a DHCP adatokat, mi a gateway? Sajnos még nem jöttem rá hol kell ezeket beállítani. -
g4b3n
tag
Sziasztok!
Most ismerkedem a Mikrotikkel, hálózati ismereteim vannak.
Meglévő TP Link router mögé szeretném betenni a hAP Lite-ot AP-ként, hogy jobb legyen a lakás lefedettsége, angol leírásokból több mindent próbáltam, ap brige, home AP, CAP, de sehogy sem sikerült beállítanom.
A legjobb lenne, ha TP Link router DHCP SSID-jét hírdetné, és annak a DCHP szereverét használná, de ha más hogyan nem megoldható, akkor új SSID másik hálózattal.
Tudna valaki egyértelmű magyar leírást adni, az angol még nem az erősségem. . .Biztos volt már róla szó, csak nem eleget olvastam vissza.
Köszönöm szépen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest