Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FEDman

    addikt

    Meg egy apró gondolat a témában, aztán befejeztem.

    Néha egy szütyő arányai legalább olyan fontosak, mint a mérete. Van egy nagyon pici kis fotóstáskám és biztosra vettem, hogy ezt a Fujira váltással majd le kell cserélnem. Ehhez képest én döbbentem meg a legjobban, hogy ahol addig a G3 + 20/1,7 is csak szűkösen és kényelmetlenül fért el, ugyanott most még az X-E1 + XF 18-55-ös is nem csak hogy elfér, de még kényelmesebb is! :Y

    Ezt már biztos meséltem korábban is, de gondolom ez így elsőre elég hihetetlennek tűnik így készítettem mindehhez egy magyarázatot.

    A történtet ott kezdődik, hogy a pici táska apró rekeszének alapterülete nagyon szerencsés módon pont egybeesik az X-E1 méreteivel.

    Így kijelzővel lefelé könnyedén belecsusszan, miközben a kis táska pont akkora, hogy a felfelé álló XF 18-55-tel még pont betudom csukni.

    Ehhez képest a Pana G3-as még a palacsinta 20/1,7-el se nagyon passzolt össze ezzel az alapterülettel.

    Belefért ugyan a G3 is, de akárhogy forgattam, mindig kicsit púpos lett tőle a táska. Emiatt aztán ki és berakás közben mindig be is akadt a nagyon hátralógó EVF. Most meg egy összehasonlíthatatlanul nagyobb obival is kényelmesebben elférek ugyanitt.

Új hozzászólás Aktív témák