Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Schanyee
senior tag
Én az alacsony ára ellenére nem csalódtam ebben. Nem tudom hogy ez most Hama vagy Braun vagy milyen márka, bár igazából mindegy is. Lehet nem egy Gorillapod, azt még sose használtam, viszont ez sem gagyi, egy kínai Gorillapod másolatnál amit láttam határozottan jobb. Időnként elég olcsón szórják a hipermarketekben.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Marseille199
üzenetére
elég brutális az a brazil bánya, már régebben is láttam most újra megnézve is az.
Mondhatnám jó annak az országnak amit minden 100 évben kétszer nem rombolnak le 2-3szor nem fosztanak ki...
-
Livio
tag
Tudtok javasolni valami kicsire -max 30 centire, hogy beférjen a tatyóba- összecsukható állványt ilyen MILC mérethez? Kinyitva persze lehetne minél magasabb, de azért nincsenek hiú ábrándjaim. Adott estben van jobb opció a GorillaPodnál?
Bocs, hogy itt, csak hát ez olyan milces dolog.
-
Vyndree
őstag
válasz
ezisjo
üzenetére
A másik kiszemelt darab az olcsóbb E-PL1-es. Az annyival szimpibb, hogy a készülékben van a stabi, tehát másik obinál is "benne marad". Általános célra lesz, nem hiszem hogy manuáloznék majd vele. Ha netán erről lecsúszok Oly lesz belőle vagy visszatérek a Sonyhoz (a3000).
MrChris: ha meglesz elmondom.
-
Marseille199
senior tag
válasz
MrChris
üzenetére
Á, jó lenne. Igazi bokalef.sós fotók voltak. Csak ff, nagyrészt kisfilm (leica) és elsőként eddigi projektjei során egy digit váz: egy kis Leica S2

Soha az életben nem gondoltam volna, hogy láthatok Salgado-t élőben és erre a kiállítás vége előtt 1 nappal!

Nyilván nem csak ez volt a jó, teljesen más világ. Mindenki kedves, minden tiszta, az utcaseprő is perfekt angol, és úgy en bloc, optimistább az összkép. Bár nem nehéz..

-
MrChris
nagyúr
válasz
Marseille199
üzenetére
aszittem azt a völgyes képet te lőtted! -
Vyndree
őstag
válasz
jjeahh
üzenetére
Olvastam és is, hogy a gumi borítás hiányzik és kellemetlen a fogása. Ez legyen a legnagyobb gond vele. Viszont a kijelzője, főleg az EVF felbontása kellemes, a Sonynál megszokott 230e helyett 1,44M, nagyjából hatszorosa. A kihajtható LCD is előny, valamint az hogy érintős, nem tudom.
Yt-on nézem a videókat róla, eddig szimpatikusnak tűnik. -
Studi
veterán
válasz
Vyndree
üzenetére
Jóaz!

Azt érdemes tudni, hogy ez a régebbi generációs szenzorral szerelt váz (gyakorlatilag ugyanazzal, mint jjeah gépe), ezért kevés fényben nem tud csodát tenni. Ettől függetlenül nagyon kezes, kényelmes kis váz, megéri azt a pénzt, amiért manapság vesztegetik. A tapiképernyő nagyon jó, a kihajtható-forgatható LCD szintúgy.
A színek/jpeg motort szokták hibájaként felróni, vagy nagyon jól be kell állítani (rbalint88: "+2 a pirosra,+1 a sárgára"), vagy utómunkával érdemes kicsit tuningolni. Nekem G1 volt, azért egész vállalható képeket tudott jpegben is kiköpni amúgy.
Különösebb gyenge pontja, típushibája szerintem nincs, én legalábbis nem tudok róla. A szokásosak: leejtés nyoma ne nagyon legyen rajta, és az LCD zsanérja körül ne legyen eltörve a burkolat.

-
Vyndree
őstag
Lehet alkalmam lesz hozzájutni egy Pana G2-höz, valami hasonló gépet szeretnék. Néztem az E-PL1-est, és a Sony a3000-et, most meg a G2 jött előtérbe. Van rá egy hetem mire hozzám kerül, szeretném megtudni a pro és kontrát tőletek, felhasználóktól.
Első és legfontosabb, érdemes ilyen gépet venni? Ahogy olvasom igen.
Van valami durva hibája, hátránya ami rossz színben tünteti fel? Normál használatra lesz, családi, kirándulós gépnek, Jjeahh-val már beszéltem erről. Előfordul hogy fényszegény környezetben is használni fogom. Nem kriptában, csak nappal szobában, templomban és olykor felhős időben.
Szóval nagy vonalakban mit lehet tudni a G2-ről, mit érdemes rajt megnézni mikor megveszem? (stabis kitobival lesz) -
.mf
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
Na, csak sikerült

Remélem jól éreztétek magatokat.
Biztos gyönyörű lehetett a táj. Képest útibeszámolót majd postold este![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bacsig
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem a tisztelt nagyérdeműhöz: Szerintetek nagyon mellé lövök, ha egy gf3 vázat megpróbálok eladni 20e jó magyar forintért? -
Marseille199
senior tag
Üdv az Uraknak!

Megjártuk a svéd túrát, majd mutatok fotókat,ha egyszer eljutok odáig.
Egyelőre csak ez van. Életem egyik legnagyobb fotográfiai élménye volt látni Salgado bácsi Genesis anyagát a stockholmi Mai Manóban, a Fotografiska Museetban.
Slusszpoénként volt egy fotókabin, ahol lőhettél magadrl egy képet, ki is dobta papíron, meg el lehetett küldeni mailben. Na, most jött meg. No és ki támogatja a Salgado kiállítást és adja a fotokabint? Hát persze hogy a mi drága panasonicunk
-
-
törölt tag
Ja nem, csak ez ezüst.
Értem .
-
.mf
veterán
Tényleg elég alacsony áron megy az időnként ebayen felbukkanókkal szemben, de a legtöbb ilyen eléggé gyenge eredményt is ad. Életlen, alacsony felbontású, vignettál, nyitva még a cocolino-maci is megirigyelné, rekeszelve is össze-vissza lágyul gyútáv függvényében, egyenetlen a képe, nagy, nehéz, full-manuál.
-
Studi
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
40e Ft?
Az még akkor is olcsónak tűnik, ha az adapter még ennyi hozzá. 
-
Ijk
nagyúr
Vagyis ha egyszer lesz LX-100-am az 3 év múlva fog legkorábban bekövetkezni, amikor már féláron mennek használtan. Egyszerűen nem érdemes bevezető áron fényképezőt venni, de még nagyon újonnan sem.
Egy hónapja számolgattam mennyire jönne ki egy m43-as vagy fuji rendszer valami középkategóriás vázzal újonnan és fél milla alatt egyik sem állna meg, legfeljebb kitobival. Csak aztán 1-2 éven belül úgyis ráversz még legalább ugyanannyit.
Nos az LX100-nál legalább nincs ilyen végtelenített pénznyelő effektus, cserébe akkor van baj hogy ha rádjön egyik szombaton hogy neked egy 150mm körüli portréobira van szükséged. -
schawo
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére

-
Mr.Csizmás
titán
videósokat nem érdekli egy 9-162 f1,8 halálcsillag? (B4 bajonett, 82mm thread)
-
hegyimorc
senior tag
Azt hittem a pantone kép

-
.mf
veterán
Hírek Kowa 8.5 f2.8-ról: első darabok evilbayen 1200 USD

Ezeknek elmentek otthonról. Annyiért már inkább az Oly 7-14 f2.8... -
MLaca
őstag
az irányjelző megfelelő fórumtopikjában kiárusítást tartok, ha vkit érdekel..

-
Mercutio_
félisten
Ha igaz a 12-32-es kit 769Ł-os ára, akkor 72k difi kihozza majd sok emberből a fillérszekszuálót. Az amcsi 900$-os árat már meg se említem, csak elkezdek érdeklődni jár-e arra valaki mostanában...
-
MLaca
őstag
bréking: az LX100 várhatóan októberben érkezik meg ide is, ára bruttó 290e körül alakul. ettől nyilván lesz olcsóbban is megvásárolható, de ez a hivatalos ajánlott végfelhasználói ára. a GM5 280e/380e/360e (kitfüggő) lesz.
-
|AP|
veterán
Összeállt az album a római nyaralásról.
Ez volt a GM1 első igazi turistás bevetése, amikor folyamatos séta-nézés-séta-nézés-rohanás-sorbanállás-nézés-séta körforgásban kellett megállnia a helyét.
A 45-öst szándékosan nem vittem magammal, tudtam, hogy úgyis inkább az épületfotókra fogok kattanni, ezért viszont jött a halszem.
Szóval a GM1 a 12-32-vel végig az övemen lógott egy Terraclime 30-ban, az ásványvíz, papírok, ilyesmik, plusz a halszem pedig a vállamon egy Terraclime 100-ban
(itt jegyezném meg, hogy imádom a Terraclime sorozatot és fogalmam sincs, hogy miért szüntette be a Lowepro... kár érte)
Természetesen legfőképp a 12-32 volt fent, de utólag visszanézve (talán az újdonság varázsa miatt) elég sok kép készült a halszemmel is. Mindent összevetve beváltak a számításaim ezzel az apró géppel. A 12-32-vel gyakorlatilag olyan, mintha egy kompakttal közlekednék, de mindig ott van a lehetőség, hogy valami témaspecifikusabb obit feltegyek.A Pana új bejelentéseit hagynom kell egy kicsit ülepedni. Gondolkoztam sokat rajta, hogy ha mondjuk végig egy LX100 lett volna nálam akkor hiányzott volna-e a cserélhetőség, de őszintén szólva nem tudom. Minden attól függ mennyire lesz karakteres képe annak a vázra ragasztott szuperobinak. A 12-32 tökéletes túrista objektív, de ha több lehetőség lenne játszani a mélységélességgel azt nem bánnám.
A halszem meg a 45-ös miatt még nehezen hagynám el a cserélhető obis vázat (ráadásul most nálam van kölcsönben egy 9-18... csak imádkozni tudok, hogy ne szeressek bele nagyon), ugyanakkor a kreativitásnak meg jót tesz, ha az ember be van korlátozva egy adott gyújtótávolság-tartományba...
Lehet az lesz a vége, hogy egyszer a jövőben lesz egy LX100-am, de marad valami egyszerűbb váz a halacska és a 45-ös alá, aztán majd meglátom vágyom-e még rájuk továbbra is.kieg: hétvégén fotózgattam unokahúgomat lenémított GM1+45 kombóval, képernyőre tapicskolós módszerrel. Az egyik legjobb megoldás a spontán fotókra... na ez pl. hiányozna az LX100-ból.
-
cdl
senior tag
Dobjon már be Valaki egy garis Fuji x-e2-t is

Bár ez itt off persze. -
Mercutio_
félisten
Hm, akkor én is bedobnám a garis Pana GM1+20/1.7 nemgaris vagy 20/1.7 II garis párost, előbbi150 uutóbbi 170 ezer.
-
madgie
titán
válasz
jjeahh
üzenetére
Vendégségbe mentünk, elvittem magammal egy üveg vadmentás álmapáleszt ajándékba, meg egyet meginni
Egyébként a kaja brutálisan sikerült, hihetetlen ,hogy egy egyszerű gulyásnál is ahány ház annyi szokásíz. Egyik cimboránál a lecsós alap és zöldségek dominálnak, máshol ugye a kezdő gulyáskrémes, piros aranyos túlfűszerezettség, apósoméknál paprika paprikával (amitől kikészül a gyomrom), itt tegnap a hús meg a bab volt a pont az i-n, hihetetlen, mennyire tömény és isteni lett a sok füstölt oldalastól és mennyire fingatós az apróbabtól
-
jjeahh
nagyúr
válasz
fattyu
üzenetére
uhh, szóval ezért "dőlnek" meg "ferdék" néha a képek a kezdő topikban?
irigyellek titeket srácok...múlt héten én is nekiálltam pár üveg szilvapálesznek valami mezei fesztiválon, de a második pohár után már senki nem akarta velem folytatni...
pedig én már bebizonyítottam, hogy hullarészegen is tudok fotózni (manuális obikkal, valamiért olyankor nem reszketek annyira
) -
MLaca
őstag
bocs, de hátha érdekel vkit és SOS:
Eladó:
1) Por- és karcmentes, fekete Panasonic DMC-GX7 CSAK VÁZ!, magyar garanciával (karácsonyig él az 1 év, utána a +1 év lép érvénybe), dobozában, összes tartozékával 175 000,- forintért vihető. Kb. ~900 expó (sorszám: fs3lb30105*). Ajándék SanDisk Extreme Pro 8 GB-os SDHC memóriakártyával (45,7 MB/mp olvasás, 43,2 MB/mp írás).
2) Olympus m.zuiko 75 mm f/1.8 fekete, 2014-es mintabolti beszerzés bő 2,5 év garral (sorszám: 34400708*): 220 000,- Ft. Megvan a doboza és az összes gyári tartozéka. A termék hibátlan, por- és karcmentes, olyan, mintha boltban vennéd. Budán lehet átvenni, mégpedig a MOM Park mögött.
Csere és beszámítás nem érdekel. Képeket nem teszek fel, mert már van fent elég ezekről, és hogy ne érezze magát senki megtévesztve. Telefonsz.: 0620-424-8559
köszi és bocs.
-
MLaca
őstag
na mi van, mindenki fotózik?
-
MrChris
nagyúr
válasz
rbalint88
üzenetére
nem létkérdés, csak ha olyan lett volna a 2-es változat hangja sebessége, mint a 14-es, akkor elgondolkodtam volna a cserén. Amúgy nincs bajom vele, mert kiváló a képe és szinte csak az van a gépen. Igaz nincs is más csak régi manuál.
Alulra kéne valami, a 12-32 ára lassan gyűrűzik le és szinte csak ebayről beszerezhető, főként a fekete, ami még ott is ritka. Természetesen eu-n belül. Mostanában eltüntek a 40e-es 14-esek. -
MrChris
nagyúr
válasz
Tin_Shield
üzenetére
köszi, 20asom van és semmi más összehasonlítási alapom nincs. Vajon az újabb 20-as ezen a téren változott?
-
MrChris
nagyúr
a 14/2,5 fókuszsebességben és hangosságban hogy viszonyul a 20-ashoz?
-
Studi
veterán
-
Akár hogy is nézzük, te álmodozol a legtöbbet itt! (persze a te dolgod, miért ne tehetnéd).
Lássuk be, a felsoroltak közül a mikró43 áll ehhez legközelebb. A legfájóbb pont a minőségi zúm, illetve az sem, mert van 2 is, csak az ára... (ha amúgy elég szűk valakinek a DOF). Tkp. még az 1.8 ekvivalensre vetítve is elérhető, és pont a Voigtlanderek miatt, más kérdés hogy ők is .mf-ek, és drágák. -
|AP|
veterán
még régen belefutottam egy szimulációs oldalba, ahol az volt a feladat, hogy az adott mintaképen látott eredményt kellett elérni a helyes expozíciós beállításokkal, a program pedig kiértékelte mennyire jól sikerült ez.
Nem tudja valaki merre lehetett ez? Nem erről van szó, de hasonló -
.mf
veterán
Heh. Heheh. Au.
"BestMirrorlessCameraReviews interviewed MR Terada, Mr Fandrey, Mr. Guthmann and Mrs Beckmann from Olympus. These are some of the key info we got from them:
1) The OM-D line is somehow easier to promote than the PEN line.
2) According to research, many people are using smartphones. Some are interested in interchangeable lens cameras, not compact cameras, because they already have a compact camera in their smartphone.
3) Olympus recognizes that photographers nowadays are also interested in video capabilities. Terada said: “Maybe 4K or new technology is something that stimulates our photographic users, and we should follow the market I think.”
4) At this moment Olympus has no plan to make a LX100 alike camera.
5) 300mm f/4 and the 7-14mm f/2.8 are coming in 2015. And so new OMD and PEN cameras."#3 .......
-
.mf
veterán
válasz
schawo
üzenetére

Studi, Jmakk: Amazonon, ha jól értelmezem használt és javított, de azért megvannak a kétségeim valósságával kapcsolatban. Mindenesetre nem akarok egy újabb rendszerbe beleugrani, meg m4/3-ot is hordozhatóság-képminőség párosa miatt választottam, ezek meg csak még nagyobbak.
Silmatauki: igen, XT2 nem várható egyelőre, de egy A7 utód akár lehet, mert az már lassan egy éves, és az a Sony vázkiadási tempójánál már sok

Amikre vágynék: OMD-s vázstabi, alacsony színi zaj (A7 pl. ebben nagyon jó), részletesség (AA-filter hiánya), jó teljesítmény gyenge fénynél (BSI terjedése ezen elvileg még javít), okés hibrid AF, egy jó fényerős alapzoom, egy okés nagyonkompakt sétáló alapzoom (ld. Pana 12-32, Sony 16-50), esetleg még egy okés turistazoom; fixekből egy jó UWA, ekv. 35, 50 és 85 sor min. f1.8 rekesszel, a 35 és 50 lehetőleg kompakt méretben. Ezek lassan kezdenek összejönni, külön-külön mind megvannak különböző rendszerekben, csak együtt nincsenek. A Samu nyomulása talán kicsit megbolygatja a piacot, és hátha 3-5 év helyett már 1-2 év múlva lehet valami ilyesmi.
Új hozzászólás Aktív témák
- eladó Nikon Z5 fényképezőgép memóriakártyával
- Canon Extender EF 2x III telekonverter - Újszerű -
- Canon EOS R7 fényképezőgép - 1000 expó - Újszerű -
- Canon EOS M50 Mark II Travel Kit Számlás (2023), újszerű, minden tartozékkal! (~600 expo)
- Tamron 18-400mm F/3.5-6.3 Di II VC HLD objektív ( Canon ) - Újszerű -
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Honeywell DC311E elemes kapucsengő BONTATLAN
- Eladó egy HP omen 17-w131ng laptop 1,5 TB ssd vel Dobozában
- Samsung Galaxy S25 Ultra / 12/512GB / Kártyafügetlen / MediaMarkt Garancia 2028.12.02.-ig
- Razer Blade 17" i7-12800H / 32GB / 1TB / RTX 3080 Ti 16GB / 4K 120Hz
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

aszittem azt a völgyes képet te lőtted!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)