Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iOS alkalmazások
- CES 2026: Aláírjuk a Motorola Signature mutatós külsejét
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondwana
addikt
... és ennek a rencernek nem jòsoltak nagy jövőt?
60.000...
Még ennyi kìvànok mindenkinek!Szerk..
oopsz, egy kilencest benéztem. -
jjeahh
nagyúr
srácok: g6, e-p5, e-pl5, e-m10, gx7... gépenként legalább egy képet linkelhetnétek, hogy el lehessen mondani fotóztok is
na jó, többet nem kötekedek, bocsi 
eeaa: én ennyire nem szoktam a különbséget átérezni két gép között, én valszeg max az e-p1-ről e-m1-re vagy valami a7s-re lépést érezném meg igazán, nekem amiket eddig tapogattam kb. mind egykutya, az összes géppel meg tudnám lőni ugyanazt amit eddig...valszeg ezért napolom el folyton a váltást, lehet kivárom, amíg az öreg oly bedöglik, már kb. 27k expónál jár...
(#50997) .mf: én lehet világosítanék az aranybarna részen, de sztem jó lett

-
.mf
veterán
-
Studi
veterán
Úgy néz ki elmegy a G6, most jöhet az agyalás, mi legyen helyette, mert a kinézett GX7 ára erősen ugrott felfelé.
Mazsi, nem akarsz venni egy E-M10-est a 45-ösödhöz? 
Hétvégén használtam a PM2-t, szuper szenzor, remek képek, de az LCD napfénynél nekem nem az igazi. Pedig van egy P5 korrekt áron az irányjelzőn, de EVF nélkül azzal is ugyanez lehet a problémám...
-
scarabaeus
őstag
válasz
Mercutio_
üzenetére
A szóban forgó képek egyikéről írja is, hogy 65 képből rakta össze, azt írja is, hogy annyit már nemigen lehetne élő rovarról összehozni. De tizen-huszonképes fókuszsorozatokat összehoznak élő állatokról is abban a topikban.
-
Mercutio_
félisten
válasz
scarabaeus
üzenetére
Ezek még éltek, amikor fotózta őket?

-
scarabaeus
őstag
Gondoltam, mivel focus stacking témát a másik fórumon nem mindenki olvas, viszont a makrózás az ittenieket is érdekelheti, figyelembe ajánlom a 897-es hozzászólást, a benne szereplő cuccal és képekkel. (Nem én írtam, én ott is ugyanaz vagyok, mint itt.
) -
burek
újonc
Ha valakit érdekel (Pécs, MM)
E-PL5 dupla kit 114990
E-PM2 14-14 79990 -
törölt tag
Máté Bence, TV2 napló. hamarosan
-
|AP|
veterán
Vigyázat! Nyomokban tetoválást tartalmaz (szó szerint)...
-
válasz
üzenetére
uhhh, arról a dealről lemaradtam

(kipróbálnék egyszer egy nx minit, nx átalakítóval, 30/2-vel... ez utóbbi ugyanis ekv. 85 mm, nem is rossz fényerővel. kár egyébként, hogy annyira rámentek a vékonyságra, hogy új bázistávolságot is csináltak, mókás lenne, ha egyszerűen csak a szenzort cserélték volna, és így rámennének az nx pankeák obik trükközés nélkül a mini vázakra: 30->85, 16->45, 20->55. de még a 45->120 is érdekes volna, bár az már nagyobb)
-
törölt tag
Csak én szövögetek elméleteket?

A zindexen egymás után keresnek GH1 vázat meg 70-300 obit. Majd érdekes módon a következő 2 hirdetés egy GH1 váz és egy 70-300 obi. Más más nick alatt. wtf?
-
-
törölt tag
T csoportnál azt hiszem webshopban kerek 200.000 volt nemrég.... most 214
Jogi fejjel gondolkodva, ami le van írva az le van írva. Ergo ha nincs kitétel hogy digitális váz kell nekik, akkor nem is kérhetik hogy digitális legyen. Ha meg erősködnek, akkor esélyesen megemlíteném a nem korrekt magatartást és a vásárló megtévesztését is

-
Studi
veterán
OFF: az Samsung NX30-ra holnapig -40% jár a Westendben és az Alleeban régi tükörreflexes gép leadásakor. Ez így elég jól hangzik, de nem tudom, mennyi most náluk az alapár. A Digitcamnél 250, Media Marktnál 300. Az előbbivel 150-es ár jön ki, az elég korrekt azért a cuccért.
Ami nem világos a promóció leírásában, hogy sehol sem szerepel a régi fényképezőgépnél a "digitális" szó. Tehát elfogadnak egy Zenitet is?
Azt nem tudom még, hogy csak a 18-55-el van kitben a váz, vagy esetleg más üveggel is? Tud valaki ezekről esetleg valamit? -
eeXaa
addikt
...tegnap volt alkalmam streeten tesztelni a GX7-t.
Hihetetlen mennyire precíz műszer, minden azonnal történik, mint a villám, és hangtalanul, az elektromos shutter egy aljas kígyó..
...eltartott egy kis ideig míg a G3-ra lassult elmém feldolgozta ezt a fajta workfolw-t
...elvagyok minden földi jóval halmozva, és még mindig azt érzem, hogy még ki sem próbáltam igazán..
...Szerettem a G3-at, nagyon hozzászoktam, kézreállt meg minden, de a GX7 egy teljesen más világ. Imádom.
Örök darab!
-
need
addikt
na..NANa..[alakul] a dolog..alakul..
-
ezisjo
tag
Érdekelne valakit egy JuSzT-féle 12-50-es obi csere 14-42II-re értékegyeztetéssel? E-Pl3-al nem tudom megszokni.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Lassú Víz
üzenetére
hm, nem tudom, egyre bizonytalanabb vagyok
gombaspricchez sok nem lehet a fény, max kevés, mivel nem a gombát világítom meg, hanem a spriccet, hogy csillogjon-villogjon, bokehekké alakuljon valahogy így, csak ez most picit semmilyen lett, az egész hátteret be szeretném borítani természetesen
+ lehet ehhez is rövid lesz a kábel, nem csak hajfényhez...mást makrózni nem szoktam meg deríteni sem igazán, szóval csak erre a két célra kellene...sztem megveszem azt a triggert, mert az a legolcsóbb megoldás, meg az eddig elhangzottak alapján nekem pont megfelelne
csak arra voltam kíváncsi műkszik-e oly-n rendesen oszt ennyi...köszi a segítséget mindenkinek!.: JuSzT :.: erről a lányról mindíg szívesen nézünk képeket
főleg ha ilyen tutik is 
-
Lassú Víz
addikt
válasz
jjeahh
üzenetére
Úgy lesz szerintem is. Inkább arra gyanakszom, hogy gondot okozhat majd a sok fény. Vegyél egy távkioldót, azt nem tudod megúszni. Makróhoz mondjuk elég lehet egy FL-CB05 vagy klónja és akkor tudod vezérelni a vázról. Hajfénynek biztos rövid a kábel. Aztán ha soknak bizonyul a fény még mindig törheted a fejed valami manuális vezérlést is tudó vakun.
-
jjeahh
nagyúr
-
Lassú Víz
addikt
válasz
jjeahh
üzenetére
Ehhez még kell a trigger, hacsak nem indul el mezei slave vakuként, de akkor meg villantasz szemből is. Csak arra mutattam, hogy a szabályozható manuális vakuk nem egy árkategóriában vannak az Oly FL600R vakuval és megfizethetők. Ha a Metz tud manual módot az is lehet jó arra a célra amit írtál.
-
Lassú Víz
addikt
Ha csak úgy nem.
De akkor mi a pék fa... szedik szét márkák szerint?
-
Lassú Víz
addikt
válasz
jjeahh
üzenetére
Annyira nem. Nem is tudtam, hogy Olyra is illesztik a Yongnuo vakukat.
-
Gondwana
addikt
válasz
jjeahh
üzenetére
Ugyanezek az elvek mentén használom az Oly FL36R-t a Fuji X100s rendszervakujaként. Van rajta blendeelőválasztós szenzor, beletekerem a gépen kiválasztott ISO/blende párt, ráteszem optikai slave-re, napon ráteszem az infrakioldót a fujira, egyébként meg a saját vakuját kapcsolom trigger-üzemmódba, és öjömbódottá, semmiféle záridőszinkront nem kell figyelnem, csak exponálnom.
Már csak azt várom bilibelógó kézzel, hogy ennek a nyüvnek a Fuji-verzióját úgy dobják piacra, hogy otthon tudjam váltogatni Fuji/Olympus között a kommunikációját, máris adnám el aprópénzért az FL36R-t.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
jjeahh
üzenetére
Igen. Egy manuálisan szabályozható vakuval jobban jársz. Főleg, hogy olyanból nem kell rendszerkompatibilisnek lennie hanem egy tetszőleges occó is megteszi aminek megvan a szükséges kulcsszáma. Az egyedüli szívás, hogy nem tudsz a vakuszinkron időnél gyorsabbat exponálni. TTL-nél a becsillanó vízcseppek még át is verhetik a fénymérést.
-
-
hegyimorc
senior tag
Erről jut eszembe, van itthon egy csomó fölösleges kacat. Rádiós vakukioldó, rádiós tévvezérlő, vezetékes programozható távvezérlő (és talán egy hagyományos, egyszerű vezetékes is, de az azt hiszem kontakthibás). EM5-tel működtek.
Ha valakinek kell egyben az egész, írjon és megbeszéljük. (Nem azért adnám egyben, mert árukapcsolást akarok, de egy bizonyos összeghatár alatt nem adok el semmit, mert nagyobb az elcseszett idő vesztesége, mint a nyereség
)Ja és mivel fujisok is járnak ide: maradt két mechanikus távkioldó és egy expogomb is.
-
szaby_gyerek
tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Írják, hogy nincsen TTL, de akkor ez neked nem is fontos. Egyébként semmi különbség a két verzió között, azonos a leírás. Csak épp ebayen kialakult ez a szokás, hogy beírják mihez való, mivel sokan úgy keresnek rá, hogy pl.: "olympus flash trigger" és ez technikailag az is.
-
jjeahh
nagyúr
sztetek egy ilyen műkszik olympus mft vázon? van olympus verzsön is, de úgy látom nincs sok különbség...
-
Mercutio_
félisten
Kreatív halszemhasználat, csak erős idegzetűeknek

-
válasz
schawo
üzenetére
wow, tényleg! köszi, ez jó hír. ugyanis csak egy panaleica 25-ösöm maradt az ámokfutásomból, azzal meg egyelőre nem kapkodok szerintem, megvárom az őszi dömpinget. vagy hát nemtom, majd kiderül. de az e-p5-tel szép, arányos páros. most már tényleg az egyetlen szívfájdalmam, hogy a cserélhető markolatot kinyírták róla, és csak az a szar maradt gyárilag

Új hozzászólás Aktív témák
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA® driverek topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Óra topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Apple iPhone 14 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- LG 65QNED86T3A / QNED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
oopsz, egy kilencest benéztem.

na jó, többet nem kötekedek, bocsi 

Mazsi, nem akarsz venni egy E-M10-est a 45-ösödhöz?

most egy ttl-es kis 24-es metz-em van.