Hirdetés
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
Új hozzászólás Aktív témák
-
ROBOTER
addikt
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Én egy kicsit erősnek érzem a 9-18 dícséretét sok embertől.
A méretéhez képest egy nagyon jó kis objektív, én is kivittem a boltból, próbálgattam, azért vannak problémái bőven. Én évekig használtam EF-S 10-22-t, méretben is más kategória, de minőségben is.
Amit a 9-18 a 18-as vége felé produkál, azt kiválónak semmiképpen nem nevezném, de még csak jónak sem. Eszméletlenül drága ehhez képest.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Rum.cájsz
üzenetére
A Pana 7-14 meg a kijövő pro 7-14 az alternatíva, de jóval drágábbak. Az 50-200 ára is szerintem azért szállt el, hogy a 40-150-et vegyék, és ne legyen neki konkurencia az E-M1 tulajok körében.
Viszont megvan a 4/3-os 9-18, ami legalább olyan jól rajzol
, és a 9-es halacska is érdekesebb mint vártam. Nem bántam meg. -
Rum.cájsz
tag
válasz
hegyimorc
üzenetére
Lehet hogy kisebb érzékelőhöz kisebb lenne a Tokina is?

A szoftveres korrekcióról valami összehasonlító ábra teszt nincs, mer azé a 9-18 is kívánja a segítséget...
A C kezdett el jó műanyag obikat gyártani, a 10-18/IS STM-et lehetne összevetni a 9-18-al (ár, súly, optikai tulajdonságok stb.), de hát az is tükrös rendszerhez való, normális milcük meg nincs, m43-ról nem is beszélve.
Én nem értem miért kerül ilyen sokba a 9-18, lehet az egész csak üzletpolitika, a marketingesek megmondják, hogy ezért annyi amennyi, mert más nincs helyette. -
Rum.cájsz
tag
válasz
hegyimorc
üzenetére
Más rendszerbe is vannak már legalább ennyire jó nagylátók fele ennyi pízér csak ott sajna még hallgatni kell a tükör csattogását.
Szurkolok, hogy egy külsős, leginkább a Tokina beszállna ebbe a nagylátós projectbe, mert azért ebbe igazán jók és/vagy valaki meglátná hogy itt bizony valakinek elgurult a gyógyszere...
-
Rum.cájsz
tag
Egy obi árából vehetsz egy min. valamire való m43 vázat, a másikból meg obit, a harmadikból meg...
Szóval a koffer egy komplett rendszert kiadna m43-ból, ami kb. egy kézi tatyóba belefér
És majd 20 év múlva megnézzük, hogy a kézi tatyó tartalma mit fog érni...?
Ezek időtálló cuccok, tiszta fém és üveg, jó anyagokból, akkor még azt gondolták hogy a jó képnek ez a záloga, meg is adták a módját...
Ahogy elnéztem a Pana 20/1.7 képeit, hát na, full plasztik, de parádés képpel és jó néven veszi ha kap még egy "kis" elektronikus rásegítést is
Jó korban élünk, van még használható teljes manuál és persze high-tech elektronikus is.
Tisztelem a múltat, de az újak láttán időnként koppanni szokott az állam..., hajrá evolúció!
-
hegyimorc
senior tag
"és szép csendben nagyon kemény ára lett (gyakorlatilag hozzáadódott a klubkártyás kedvezmény"
Többször is gondoltam rá, hogy eladom, mert nagyon nem bírtam megszeretni a lock gombját , de ahhoz képest, hogy ritkán bukkan fel használt, hogy állítólag milyen sokan szeretnének ilyet venni és hogy még kedvezménnyel is 160 fölött van a boltban, mikor fizetni kéne érte, akkor inkább csak ennek a felét adnák vagy még ennyit sem. Ilyenek miatt sincsenek használt példányok.
-
ROBOTER
addikt
slrgear.en 40-150 teszt!
(nem túl szar első ránézésre) -
jjeahh
nagyúr
vazze... 4db fókuszgyűrű van azon az obin? vagy hogy?
kíváncsi lennék, hogy működik egy ilyen amúgy...kell ehhez matekozni sokat? fénymérés hogy műkszik? gondolom nincs rekeszprioritás meg iAuto mód rajta, full manuál az egész
követek egy csajt a flickr-en, akinek ilyenje (is) van, technikailag a fotói nem valami szuperek, de a képek hangulata... 
-
ati3x
senior tag
Ma voltam fotóklubban.. Az egyik néni beállított egy hatalmas kofferral.. Ez volt benne:
Meg egy csomó valódi bontatlan középformátumu film volt hozzá, a fotó klubb vezetője pedig segített neki befűzni... -
MC Pite
veterán
válasz
Freddy76
üzenetére
Én most hétvégén kezdtem a nagylátózással
öncélúan szórakozniismerkedni, és így már (máshogy komponálva) ekv 26/28mm-en is érdekesebb képek születtek mint általában... Rá kell még feküdnöm a témára, érdekel csak nem túl faszán megy
2db ekv21, utolsó 5 kompakttal ekv 28mm.
-
|AP|
veterán
-
Freddy76
addikt
Nekem sem feküdt a látószög, én nem bírtam ezzel az obival rendesen látni. Rá kellett jönnöm arra is, hog a nagylátó bizonyos látószög alatt már nem arra való, hogy minden beleférjen... De neked megy, klasszul játszol a vonalakkal.
Azt viszont bírtam, hogy az omd-n milyen záridőket ki lehetett tartani ezen a gyutávon
. Néha ezzel játszottam mintha nem lenne fizika, vagy valami... -
-
|AP|
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
hopp, ez pm akart lenni
-
|AP|
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
Nádor u. 13.
Megoldható a bejutás, de szervezni kell. Nekem egy hét volt, mire összehoztam, bár én tudtam arra hivatkozni, hogy én voltam az egyik tervező
Privátban tudok küldeni esetleg kontaktot, ahol érdemes próbálkozni. -
|AP|
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
a színes csigalépcső dupla büszkeség, mert annak a tervezésében is részt vettem

Szállodának készült egy épületfelújítás a Nádor utcában, most a CEU használja az épületet (be van egyébként jelölve a térképen
) -
|AP|
veterán
Nemrég (kihasználva az Oly "tedd próbára" akcióját) volt nálam egy 9-18 egy egész hétig. Nagyon szerettem volna, ha nem tetszik meg, de sajnos nem jött be

Úgyhogy most megint nem tudom mi legyen a következő terv, de kell egy ilyen is

-
ROBOTER
addikt
1..2 héten belül lesz teszt is szerintem, ha már a képeket feltették, ez az oldal úgy szokta
-
.mf
veterán
"RAW ~100MB
SOOC JPEG ~40MB"
A 16 Mpix-es Oly ~16 MB RAW, 6-8 MB a LF jpg. Hogy lett a ~25%-kal több Mpix-ből ennyivel nagyobb fájl?Párszor gondolkoztam már rajta, hogy speciális igényeket leszámítva legtöbbünknek a 16 is bőven elegendően részletes, nem igazán értem, hogy miért várják és rebesgetik sokan a jelenlegi top 36 Mpix FF szenzorok helyett jövőre érkező 46-50 Mpix szenzorokat.
S ha a Samu olyat használna... Raw + jpg = 1 GB / kép? Visszatérünk a filmes korszakhoz, mint a 24- és 36-kockás?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Studi
veterán
válasz
MrChris
üzenetére
Nem mélyültünk el komolyabban a témába, hogy ez hogy fordulhatott elő.

Samu 85: sajnos tényleg csak rohanósan sikerült kipróbálnom, mert a promóter, akinek ott kellett volna állnia az asztalnál, és ideadnia, nem állt ott. Egy kisegítő csaj volt csak, aki türelmemet kérte, mert ő nem adhatta ide. Kb 10 percenként kanyarodtam arra, két órán keresztül.

Az obiról: nehéz. Nagyon. Nem kicsi az NX300 (igaz ergonómiában nem túl jó), de ez az obi nagyon húzza, jobb mögé az NX30/NX1. Hiába hibrid az AF, hiába van élesre álva az előző expo miatt az obi, mindig kicsit eltolja, és aztán visszaáll, ez elég idegesítő volt.
Sajnos csak pár portrészerű képet sikerült lőnöm, háttér se nagyon volt.
A képe tetszik.
-
-
MrChris
nagyúr
válasz
ribarszki
üzenetére
Csak szétszedtem a 20-ast
hogy mi ez a sercegés, porszemes csiszatolás. Nem találtam benne semmilyen trutyit, koszt és pláne port.
Viszonta találtam benne ezt (kép közepén van)! Ez miez? Ahol belül felfekszik a fókuszgyűrű van egy váll, horony, sikló terület ilyen apró bemélyedésekkel megszakítva, sőt még vannak további, kisebb mélyedések is. Hogy mi a rák azt nemtom, de ha figyelmesen tekerem a fókuszgyűrűt érezhető. De ez hagyján mert a felületen aminek szerintem tök símának kéne lenni egy lapos csavarhúzóval végigsimítva olyan, mintha 1000-es papít érintene, végig körbe egyenletesen szemmel nem láthatóan de rücskös, érdes! Na ezaz ami serceg, mikor két ujjal megfogom a fókuszgyűrűt akkor tud a legjobban deformálódni és akkor lehet a legjobb sercegést előhozni, néhol még a pici bemélyedéseknél is változik az érzet. Kitakarítottam a nem létező koszt, az eredmény változatlanul ugyanolyan. Mivel láthatóan eredetileg is zsírozva volt, szépen én is bezsíroztam. 
Most kafául jár, ahogy a hirdetésekben írják vajpuhán szinte semmit nem érezni, csak aki tudja figyelhet fel valamire
Egész más így használni, lehet, hogy az enyémben kevés zsír volt gyárilag, míg MLaca azt írta az övénél ilyen nem volt, talán oda több került. Kíváncsi lennék, hogy a 2-es verzió is ilyen? -
Mercutio_
félisten
válasz
jjeahh
üzenetére
Újszerűtől kicsit azért arrébb van, itt-ott van kisebb kopás/karc (egyik olyan helyen, amit gőzöm nincs hogy sikerült produkálni), de a kijelző és azon a bevonat rendben, meg az egész gép hibátlan.
Vagy egy "fogadott" lányunk szeredából aki évente 2x jár pesten, vele el tudnám küldeni, de egyrészt nem tudom mikor jön legközelebb, másrészt ilyen gépet úgyis megtekintés/kipróbálás után vesz az ember.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Marseille199
üzenetére
sztem tartsd meg, ha egyszer magnumos leszel, eladod egy vagyonért

-
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Marseille199
üzenetére
újszerű állapotban van?
madgie masinájának a kijelzője elég kopott volt, olyan példányokat láttam ebayen is olcsóért néha, tökéletes állapotban lévőt viszont 150 font alatt nem igazán.. 
-
jjeahh
nagyúr
bakker, ez Mo-n is olcsónak számít? mert ebay-en sosem láttam még ennyiért...kár, hogy most összvissz 60 font van a paypalemen, kellett nekem obit venni, mindíg megszívom

-
madgie
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
Keresd a kórházat, ott vagyunk mellette

-
Studi
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
Az idős hölgyeket kellett volna kérdezned, hogy merre van a fiatalember, aki minden igényüket kielégíti!

-
madgie
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
Köszi! A bódét az autó elakadásjelzőjével világítottam, a kékes fényeket hátulról zseblámpával csináltam, szóval elszórakoztattam magam

-
törölt tag
RX100 M3 tesztképek.
A 33 ból kb 25 teljesen nyers, jpeg Igazából csak a rekeszt tekergettem jórészt, szóval nem keressetek semmi értéket a képekben. Illetve a beépített FF módot próbálgattam
-
arn
félisten
Ilyet neztem a mmban, eleg jo minosegerzetre, es az ara sem elvetemult. [link]
-
.mf
veterán
válasz
n.andras74
üzenetére
MD 50 f2, Rokkor felirat nélkül, sárga távolság-skálával és zöld 22-essel? Olyan van nekem is
XG-N1-gyel egyetemben, az volt az első komoly gép a kezemben, de gyerekfejjel még nem tudtam értékelni.
Jó obi, szeretem. Főleg a színeit, kontrasztját. Nyitva is egész éles, de f2.8-tól karcol igazán. Viszont onnantól már kicsit csillagosodnak a pontszerű fények és a boké is darabosodik - sajna elég éles hatszögletes a blendéje. A másik meg, hogy adapterrel kétszer akkora, mint a 45-ös hosszban, szélesebb is, jóval nehezebb is... -
MLaca
őstag
de ez miért újdonság? nem olvasol teszteket?
-
madgie
titán
Igazából nem, nem vettem észre, hogy szar lenne a régi 12-es szenzor hosszúexpóban, sőt, határozottan jobb volt a G1/GF1/E-P2-m, mint a GH1 és GH2, hovatovább a G3-nál is jobbnak tűnt velük csillagozni.
Igaz, hogy télen volt jó velük kint lenni, mert a hideg jól hűtötte a szenzort, de alapérzékenységen egy perc körül még bőven elkattogtam velük.
-
Studi
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Ezek nagyon hosszú expók. Inkább az a baj, hogy már 1/15 körül is elkezd zajosodni picit a régi, 12 megapixeles szenzor, legalábbis én így vettem észre (Bicihez hasonlóan szintén E-30-on). Megpróbálom nem elfelejteni, és megnézni, hogy mi a helyzet az E-5-el, de gyanítom ugyanez lesz.
-
-
MLaca
őstag
ööö, tudom, hogy nem ide tartozik, de böngésztem a kedvenc fotós boltom kínálatát és a canon 7d mk2-t megláttam véletlenül. 599e az ára csak a váznak???
lemaradtam valamiről? -
törölt tag
-
Studi
veterán
Milyen szenzorral kéred? Az új, 16 megapixeles szenzorok sokkal jobb teljesítményt tudnak, mint a Te vázadban levő 12 megapixeles. Viszont a 12 megapixeles milcek (P1-2-3, PL1-2-3, PM1) gyakorlatilag a tieddel azonos szenzort használnak.
A másik topikban még nem volt időm leírni, itt röviden: szerintem a régi szenzorok 1/30-ad és annál hosszabb záridőknél kezdenek sajnos zajosodni.
Próbáld ki az ISO200-at napfénynél, 1/250 körüli záridővel, sokkal szebb, tisztább lesz a képe. -
válasz
silmatauki
üzenetére
Kössz, otthon megnézem, mert itt a melóban megfogja a tűzfal.

-
silmatauki
őstag
Kameramodell / ISO kiválaszt (most E-M1-et és E-M10-et raktam be, ISO100-ra), kép alatt RAW-linkekre klikk.
-
jjeahh
nagyúr
oké, szintén, mert most nincs időm

-
Sziasztok!
Tud valaki nekem küldeni egy bármilyen m4/3 géppel készült ISO200-as RAW-ot, ami nem verőfényes napsütésben készült?
Összehasonlításképpen kell.
Jöhet Pana és Olympus vázból is.Köszi szépen!

-
jjeahh
nagyúr
válasz
n.andras74
üzenetére
az F2-es nem tom milyen, de az f1.7-es egyet rekeszelve az áráért gyilkos sztem, csak a gx1-en nem valami kényelmes használni, legalábbis a kijelzőn...
.mf: én 16:9-et vagy 16:10-et kreálnék belőle, nekem sok a fekete sáv, de amúgy jó kép!

-
n.andras74
aktív tag
Nekem már rég kellene egy 45ös hogy teljes legyek...9-18, 20, ....:-) Így maradt a manuális minolta MD50
-
.mf
veterán
válasz
ribarszki
üzenetére
Ahogy a többiek is írták, a 20-asnál ez a normál.
Jó páros a 20 és 45-ös, de a helyedben a 14-42-est még megtartanám. Én legalábbis sokat használom a 20-as alatti gyútávokat is. Jelen alap-kiszerelésem: 12-32 a gépen, továbbá 17 és 45-ös.Akkor már képelek egyet én is a hétvégéről.

Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- ASUS routerek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Dell Latitude 5440 - i7-1365U, 32GB RAM, 1TB SSD, jó akku számla, garancia
- iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3581
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
, és a 9-es halacska is érdekesebb mint vártam. Nem bántam meg.
"

követek egy csajt a flickr-en, akinek ilyenje (is) van, technikailag a fotói nem valami szuperek, de a képek hangulata...
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
:
De talán még az enyém is!

Viszonta találtam
Továbbisvanmondjammég?
lemaradtam valamiről?