Hirdetés
- Yettel topik
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Apple Watch
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- CES 2026: Boombox került a fejemre
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
e-pl7 134e ft-tal nyit? az egész korrekt. pankeákkal is "csak" 2 kiló. szóval azért az e-m10 alá árazták, nagyon helyesen.
-
Studi
veterán
Videósoknak. Bár nem tudom, hogy reális-e ez az ár, meg hogy egyáltalán használható-e valamire, mert totál analfabéta vagyok a videózáshoz.

-
HalasKYO
aktív tag
Üdv!
A cserélhető obis totyikból irányítottak át ide.
Olyan gondom lenne, hogy szeretnék egy E-PL5 öt dupla kitben mintaboltból, de soproni vagyok így nehézkes kiváltani a kártyát. Konkrétan csak személyesen lehet, és ugye még venni is kéne valamit.
Nem e tud valaki segíteni, hogy lehetne ezt megoldani ? Előre is kösznöm!Ha nagyon nem megy akkor begazolok és veszek egy Fuji X-A1 et 16-50 el meg vakuval kb hasonló árban :S
-
.mf
veterán
válasz
Danniel
üzenetére
"1. Ha itthon olympus tagsagit szerzek, akkor kinti vasarlasnal is el a kedvezmeny?"
Ezennel teljes a mai napom. Kéremkapcsojjaki.
*facepalm*
Persze, majd még az állam is jól hátbavereget érte, hogy vám és áfa nélkül hozod be, nemhogy egy helyi cég kedvezményét akarod egy másik cégnél érvényesíteni egy másik országban. Legalább a feltételeket olvasd el... -
Studi
veterán
válasz
Danniel
üzenetére
1. nem, ez az Olympus Mintabolt saját akciója, csak náluk érvényesíthető.
2. szerintem max45 körül inkább, ha nagyon pöpec állapotban van. De az árakat mindig az aktuális kereslet dönti el, az meg nem túl nagy, gyors a frissítési ciklus az m43 vázaknál, ez öli a használtpiacot.

Amúgy a 649 dolcsi egy 240-es árfolyammal 156e Ft, váltástól függően még efölé is fog menni az ár. Biztos megéri feketén behozni?
-
Danniel
tag
Sziasztok!
Mar regota tetszik az E-M10 es valahol melyen belul ugy erzem, hogy o lesz a kovetkezo gepem

Munka kapcsan szeptember vegen egy hetre Miami-ba repulok, igy arra gondoltam, hogy mivel ott 649 dollar az ara, ott vennem meg. Igazabol ket kerdesem lenne ezzel kapcsolatban, hatha tud ra valaki valaszolni.1. Ha itthon olympus tagsagit szerzek, akkor kinti vasarlasnal is el a kedvezmeny? (Nyilvan erre majd rakerdezek elotte, de hatha tudja valaki)
2. A regi, nem garis (de normalis allapotban leledzo) G3-at mennyiert lehet szerintetek eladni? 50-55k realis lehet erte? Most epp nem nagyon latok eladot. Meg ha van is, valaki 70-ert hirdeti, az nyilvan irrealis.Koszi
-
Schanyee
senior tag
Ha kell és Csizmásé megy másnak, nekem van egy ilyenem, egy sörnél az sem ér többet.
Meg már jó régóta nem használtam, csak fekszik. Legjobban kinyitott állapotban a 20mm-es obi képébe egy kicsit a bal felső sarokban belelóg, eggyel összébb csukva már a 14-esbe sem lóg bele úgy rémlik. A 12mm-est nem tudtam kipróbálni, mert nincs hozzá step up gyűrűm. -
jjeahh
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
a koncert elég fura dolog tud lenni néha, meg ahány ember, annyi szokás, én próbáltam gx1-el, d7000-el, 60d-vel 50/1.4-el, e-p1-el, és a gx1 vagy olympus + helios a kedvencem
a fényerő pont elég, a gyútáv pont jó, a swirly bokeh sokat dob a képek dinamikáján, és az a flare...az lx7 ekv 24mm F1.4-es obiját is valszeg én is imádnám koncerten, mármint szeretem, ha a többi fotós képeitől különböznek, kiemelkednek ilyenkor a fotóim, a szervezők meg az együttes több mint valószínű úgy sem azt fogja nézni, hogy milyen a kompó, a CA meg az élesség hiánya sem igazán fogja őket zavarni, az eddigi tapasztalataim alapján nekük azok a képek tetszenek, amiken ott az a bizonyos WOW! hatás...ebben sokat segít egy olyan obi, ami tud valami extrát, pl. ultrafényerős wide angle, űrflare -
madgie
titán
-
arn
félisten
Szvsz pont forditva van... Amikor olyan gepet vettem, ami nem aktualis modell, tudtam mire szamithatok, realisak voltak az elvarasok, nem kerult sokba. Viszont amikor ujat veszel, egyreszt csodat var az ember (ha a portfolio tetejerol beszelunk), sokba kerul, es hatalmas az ertekvesztes. Ha kijon az ujabb az elozonel nincs keseru szajiz, hogy van jobb, hiszen mindig is volt, sokszor tovabb is hasznaltam oket. Nem is mostanaban fogok aktualis vazat venni.
-
mindig van jobb, mert egy fuji x-t1 meg az mft-t "röhögi körbe", egy ff meg a fujit. a kérdés tényleg az, hogy mi az, ami már elég. de egyébként ez a nagyobb szenzoros, profi kompakt téma csak most indul, szóval pár évig még komoly fejlődés lesz itt. és az is számít - nekem -, hogy ezek a kompaktok fém vázat kapnak, sok dedikált tárcsával stb. egy élmény a fuji x10-et használni az olympus e-pl vázak után...
-
Ehhez a szuper kompaktos témához. Városnézni, minőségibb dokumentálásra jó a kompakt, bár megjegyzem baromi drágák. Ha egy gent kivársz, akkor meg folyton ott a hangya az agyadban hogy már sokkal jobbak vannak kint. Viszont az is igaz, hogy már most is olyan jók, hogy nem a gép korlátozza az embert. Ha valakit igen, akkor az úgysem kompaktot használ. Én sem mondok le soha a fényerős fixek adta minőségről, szűk dofról. Ha már kompakt kell, akkor GM1+12-32 / oly25 / 45, ezek nagyok kicsik, és körberöhögik a kompaktokat.
mf.: nem tudom mit sírsz, megvan mindened, jó váz, obipark, kicsi-olcsó-fényerős-prozúm meg nincs nem is lesz (kár
. -
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ha még megvan, kapsz jó sört! Kb. milyen látószöghöz passzol?
Dolgozom ki a nyaralásos képeket. Nagyon kétarcú obi ez a 12-32! Városi környezetben nem kell jobb, nagyon kicsi, jó képe van, igazi kirándulós, városnézős obi. Beltérben vegyes, néhol kevés fényben magas iso mellett is egész jó, máskor meg kitobis szint. Természetfotózásra viszont (nekem) gyenge, oda nem szeretem. Ott túlzottan kijönnek a gyengéi.
-
Tulku
veterán
Teljesen egyetértek...
"viszont a 24-120 azért kéne. vagy 28-200. szóval valami teleszerűség is."
Igen, én áldom is az agyam hogy beválasztottam a stylus1-et 28-300-al....24 mm nem annyira hiányzik, de ez a 300 vég nagyon ott van ezzel a stabival... (sokszor 1/5-el lövöm beltérben...de rendszerint 1/10-del)
-
arn
félisten
válasz
hegyimorc
üzenetére
Az mft jo kompromisszum a meret es a minoseg kozott, de ha a minoseg fele viszem a dolgot, akkor nem mftt vennek. De mint latod, az amugy sem nagy tabor eleg nagy szelete vevo lenne ra, a maradekert meg egyre kevesbe eri meg csinalni.
De varjuk ki a veget, mert a vart sok nagyszenzoros kompaktrol kozben kiderult, hogy megsem olyanok, mint szeretnenk, es marad a regiben minden.
-
válasz
hegyimorc
üzenetére
ha fényerős fix kell, azt semmilyen kis szenzoros kompakt zoom nem veri le, ez nem vitás. ami a második részét illeti, szeretnélek emlékeztetni, hogy 1+ évet nyomtam egy ricoh gxr p10 modullal, amit egy fuji x10-re cseréltem. két éve használok kompaktot, a fuji x-e1 semennyit sem élt meg nálam. tehát én például vidáman elleszek egy csúcskompakttal, hallani sem akarok cserélhető obis rendszerről igazából, viszont a 24-120 azért kéne. vagy 28-200. szóval valami teleszerűség is.
-
hegyimorc
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Erről jut eszembe. Rendeltem pár apró bizbaszt kínából, már nem is emlékszem miket és jött az üzenet, hogy a csomagot visszafordították, mert ... és jött a felsorolás hogy a szokásos baromságokról, hogy mi lehetett benne ami miatt vissza szokott fordulni.
Elképzelni sem tudtam mi miatt fordulhatott vissza ...
Egy közönséges, szűrőmenetbe tekerhető napellenző volt az a borzalmasan veszélyesnek látszó tárgy
(nem 46-os) -
Studi
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Inkább a jó sört!

Épp a héten rendeltem meg a hiányzó napellenzőket, utángyártott, e-bay, de még így is nagyon sok lett.

-
Mr.Csizmás
titán
46 mm szűrőbe tekerhető napellenzőt valakinek? egy jó sörért.
-
hegyimorc
senior tag
"ha nem nyitó áron veszed,"
Hát, először is nincs mit venni ami miatt akárcsak gondolkodóba esnék, hogy a 25/1.4-t vagy a 45/1.8-t eldobjam, és nagyon meglepődnék ha a közeljövőben lenne, úgyhogy első körben tökmindegy mennyi az ára annak ami van és, hogy hová esik pár hónap után.
De én nem is igen vitatkoznék erről, mert meggyőzni senkit sem akarok, engem sem lehetne lebeszélni a cserélhető obis rendszerről ... úgyhogy csak kíváncsian várom, hogy ki lesz az, aki majd valami szuperkompakttal hosszabb távon őszintén boldog lesz.
Kompaktnak nekem elég a GM1 kit és hosszabb távon is jobban hiszek ebben az irányban mint a szuperkompaktokban.
-
.mf
veterán
válasz
hegyimorc
üzenetére
Ahogy Parci is írta, ha egy korrekt obit kap, az m4/3-ban sem olcsó, márpedig a 12-35 és 12-40-nél valószínű, hogy alacsonyabb áron indít, pedig azok csak egy szál obik váz nélkül.
Másrészt, egy váz + hasonló tudású obinál (ha egyáltalán lenne olyanunk...) sokkal kompaktabb csomagban megkapod az egészet, és obit sem kell cserélgetni. Néha én is eljátszok a gondolattal, ha lenne hasonló minőségű és tudású 4/3"-es csúcskompakt 24-120-as vagy legalább 24-90 f2.8-4 obival, és hozzá kiegészítőként halszem-előtéttel, lehet, hogy váltanék.
Meg bevallom, az XT1 is nagyon birizgálja a fantáziámat, a 18-55 f2.8-4, valamint 12, 23, 35 és 56 sorral... De az igazi egy FF, vázstabis OMD lenne jóféle 24-85 f2.8-4, valamint 14-18 közötti UWA, és legalább f2-es 35, 50 és 85 fixekkel...
Jean, olyan régóta mondogatom ezt, hogy kihűlt a bili... -
rbalint88
veterán
[link] Ez így elég jó ajánlatnak tűnik...
-
.mf
veterán
Ha kihoznák egy jól rajzoló ekv. 24-90, f2.8-4 obival, EVF-fel, és GX1+PZ-obi méretben, 1000 USD alatt... akkor megkérdezném tőlük, hogy ezt az obit m4/3-ra eddig miért nem tudták kihozni, b...szák meg

Röhögnék, kínomban meg dühömben, ha még egy kompakt is beéri a rendszert, mert b..sztak kiadni egy rendes fél-fényerős, kompakt alapobit. 4/3-ra volt 12-60 f2.8-4 vagy olcsóbban 14-54 f3.5-4.5; itt meg van, ha jól számolom, 7 db 14-42 f3.5-5.6, aminek a kétharmada rajzolásilag hígfos, maradék legfeljebb közepes. Aztán van két nagy, nehéz és drága f2.8-as, meg egy erős-közepes, kompromisszumos, de kompakt 12-32; meg egy übergáz f3.5-6.3 12-50, amit top váz kitobijának kikiáltani szégyen volt. Na meg a nagy űr.
-
arn
félisten
minel jobbak lesznek ezek a nagyerzekelos kompaktok, annal ertelmetlenebbe valnak a cserelheto obis rendszerek. plane ha olyan kunsztokat is megcsinalnak majd, mint pl fenyeros (f1.8 es tsi) jo minosegu zoom stabbal.. az f2.8 is aranyarban van. bar ekkora meretben ketlem, hogy olyan fenyeros lesz.
akkor nem is lesz lx8?
-
schawo
titán
válasz
Freddy76
üzenetére
"Tedd, vagy ne tedd. De ne próbáld." Yoda Mester, A birodalom visszavág.
Helyzet az, hogy ez egy tényleg nagyon jó mondás, tökéletesen illik a 21. század világába. Rendszeresen idézem magamnak, segít a helyes döntések meghozatalában. Ha pedig én lennék az v.igazgató, elbeszélgetnék a szervilis alkalmazottak fejével, mert az ilyenek megbízhatatlanok és valójában fölöslegesek, ha csak azt tudják/akarják mondani, mint a felettesük, akkor nincs szükség rájuk. -
jmakk
őstag
Hohó!! Pana LX1000. 4/3 szenzor, fix zoom obi. El tudnám képzelni a canon g1x-t kicsit kisebb és könnyebb verzióban, fajin Panás AF-fel, jól rajzoló fényerős obival, evf-fel és hajtogatható lcd-vel. Kéz a biliben.

-
Studi
veterán
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Én sem vagyok jogász, de még mindig azt mondom, hogy jól, és egyértelműen van fogalmazva: ha 2013 márc. 1. után vásároltál gépet, bármikor kiválthatod a kártyát. És a 4.3 pont pedig szabályozza, hogy a kártya kibocsátástól számítva 1 évig érvényes, lejáratkor tagdíj fizetéssel, vagy a 4.4 pont alapján hosszabbítható. A pontokat nem szabad külön-külön értelmezni, együtt adják a szabályzatot.
-
Lassú Víz
addikt
Nem vagyok jogász, nem fogok pereskedni meg a fogyasztóvédelemhez rohangálni, de ez van leírva:
2.2. Minden Olympus Mintaboltban vásárolt (2013 március 1-től) Olympus OM-D és PEN
fényképezőgép után, ingyenesen jogosult a programban való részvételre (regisztráció szükséges).Nem belépésre jogosít, és időkorlát nélkül. Tudom, hogy mi volt a mögöttes szándék, meg nálunk nem szokás a mikrosütőre ráírni, hogy élő állatot ne száríts benne, de miből tartana egyértelműen fogalmazni a szabályzat minden pontjában?
-
Freddy76
addikt
Ezek a HR-es faszoskodások tényleg viccesek néha. Feleségeméknél volt egy tréning vezetőknek, és mindenkinek kellett választani egy mottót. Este kérdezi, hogy van-e tippem, volt, kitaláltuk, tök jó. Másnap hív, hogy a társaság egy része a Bank akkori vezérigazgatójának könyvélből választott (némiképp szervilisen), a másik része meg neves közgazdászoktól. Ott vannak a mottók, meg az is, hogy honnan az idézet. Egymás után bankvezérek meg Nobel díjas közgazdászok, feleségemnél: "Tedd, vagy ne tedd. De ne próbáld." Yoda Mester, A birodalom visszavág.
-
micimacko
aktív tag
Így van....nem akarok vagyon ölni a dologba, csak szeretnék valami jól használható gépet.
Sajnos az előző gépemet (EOS-D450) 2 hónapja lopták el USA-ban, és valami hasonló tudású gépet szeretnék, viszont ha már lehetséges, nem bumszli nagy méretben. Ezért jöttek a képbe a MILC-ek.
-
törölt tag
válasz
micimacko
üzenetére
és 1 évig van kedvezményed a boltban, és még sok más dolog jár a kártya mellé. Az állvány értéke nagyjából 15e Ft. Tehát van plusz 25e Ft értékű dolgod, 1 év plusz garid, és 1 évig sok más kedvezményed.
Hidd el, ha veszel egy PL5 gépet, 1 éven belül biztosan veszel majd egy jobbat
amikor jól jöhet a kártya -
micimacko
aktív tag
Így pont annyiba lenne a masina, mintha az MM-ben, Edigitalban vásárolnám...bár lenne egy plusz álványom, valamint valami 10eFt értékű cucc. Ja meg +1 év garancia.
10eFt fölött kell vásárolnom, hogy 8 eFt-ért tagságot vásárolhassak, majd ezután kapnék 15%-ot a kitre. Az összesen 18 eFt + 132 eFt = 150eFt.
-
-
én már nem is mondok semmit a sörre, annyira nem tudok tervezni, meg annyira el vagyok melóhelyen havazva. Szervezzetek egyet, aztán igyekszem menni!
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Oly-Service
üzenetére
Azt a 2.2-t kicsit cizellálhatnátok még. Nem mindegy, hogy az első éves tagdíjat engeditek el, vagy az összes többit is. Foglalkozhatnátok, a szüneteltetés, hosszabbítás, újra belépés témakörével is.
A többi változást nyilván az inkorrekt vásárlói magatartás indokolta. Kár, hogy szükség volt rájuk, de azt hiszem a program létét védik, ami a többségnek jó.
-
jjeahh
nagyúr
hm lehet, mondjuk én nemrég kattogok, az oly előtt csak kompaktjaim voltak, azok így működtek
dslr-eknél meg nem tom, szoktam kölcsönkapni kisebb melókra d7000-et meg 60d-t, de az optikai keresőben meg sem próbáltam szpot-al mérni
azokon mindíg mátrixot használok, visszanézem a képet, korrigálok. sztem megpróbálom a panát is csak mátrixban használni, és folyton expókorrigálok vagy valami...oly-n legtöbbször szpot-on van mondjuk, ott kényelmesnek érzem az expógombal való használatot, csak olyankor használok külön ae lock gombot, ha mondjuk panorámázok. na mindegy, akkor ez ilyen ezek szerint, köszi mindenkinek! 
-
Studi
veterán
válasz
Oly-Service
üzenetére
Korrekt volt eddig is, még korrektebb lett, köszönjük!

-
schawo
titán
válasz
Oly-Service
üzenetére
Ésszerű változások.
-
jmakk
őstag
válasz
jjeahh
üzenetére
Az AEL alapból soha nem működött félig lenyomott expógombbal. Már az ős-DSLR korban is ezért volt egy külön gomb erre (AEL/AFL), amit programozni lehetett, hogy mit lockoljon, fókuszt vagy expozíciót. Főleg azért, mert a gyakori egy fókuszpontos használatkor (középső) igen sokan "a fókuszál, majd újrakomponál" menetet követték és ilyenkor az expóziciós adatokat az újrakomponáláskor kell beállítani.
Az szerintem csak egy új dolog, hogy ezt rá lehet tenni az expógombra is. -
törölt tag
válasz
Oly-Service
üzenetére
2:2
Minden gép után újraindul az érvényességi 1 év? Ergo minden gép után új kártya van?
szerk
ja... 4.4 érvényes gondolom.6.7. Termékenként maximum 2 db vásárolható Olympus Prémium klubtagságonként
Összesen, vagy a tagság ideje alatt, vagy vásárlásonként?
-
Oly-Service
tag
Változik szeptember 1-től az Olympus Prémium tagság szabályzata: [link]
Ezekben a pontokban van változás: 2.2, 2.3, 4.4, 6.7, 6.8 -
jjeahh
nagyúr
kösz
mi abban egyszerű, ha egy gomb helyett kettőt kell nyomkodnod? manuálozásnál meg hármat, mert bele is kell nagyítani valahogy, fénymérést lockolni, exponálni...minderre van két ujjad: a mutató meg a hüvelyk...nem tom, lehet jobb így, de nálam csak körülményesebbé teszi a használatot, koncerten, szpot-al pl. elég izé lehet így fotózni...na meg amúgy is minden más gépnél eddig amit próbáltam félig lenyomott expóval működött az ae lock, szal valszeg az emberek többsége így is szokta meg, ez az általános, nem értem a panákból miért vették ki ezt a funkciót...az oly-n is rá lehet ezt a ficsőrt programozni egy külön gombra, de expógombal is tökéletesen műkszik -
válasz
jjeahh
üzenetére
reseteld magadat is, hátha rendbe jössz!
Néha mindenkinek resetelnie kell magát!
Azért nehogy mellre szívd, csak humorizálok. De amúgy miért probléma hogy külön gombra kell tenni az AE/AF lockot (nálam is így megy). Nekem az lenne az érthetetlen, ha nem így lenne. Ráadásul (szerintem) pont a Pana megvalósítása sokkalta érthetőbb, és nekem egyszerűbb is. -
Lassú Víz
addikt
válasz
Tin_Shield
üzenetére
Nem biztos, hogy van belőle engedmény. Régebben a pirossal kiírt akciós árakból már nem volt további kedvezmény és most a nyári akciós termékek piros árasok lettek. Egy kérdést megér.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
hm, köszi, ezek szerint a g5-öd is így viselkedik? a külön programozható gombal az a gond, hogy ez egy újabb gomb amit állandóan nyomogatni kell...olvastam viszont egy olyant, hogy mf meg afc módban csinálják ezt a panák, afs módban nem, amit sajnos nem tud most a srác kipróbálni mert csak manuális obija van, és így valamiért nem engedi a gx1, hogy fókusz módot váltson...
szerk: amíg a gx1 gondon agyalok reseteltem egyet az olympus-omat is, és láss csodát helyrejött a kurzor gombokra előugró gyorsmenüje, ami cirka 2 éve halott
szal ha a gx1 nem is jön helyre, valami jó csak kisült az egészből 
-
Tin_Shield
őstag
-
micimacko
aktív tag
válasz
Tin_Shield
üzenetére
Köszi!

Holnap lehet elmegyek hozzájuk, mert nincs messze a melóhelyemtől. Még egy kérdés...ebben az árkategóriában más szóba jöhet még, vagy ez tökéletes (optimális) választás?
-
Tin_Shield
őstag
válasz
micimacko
üzenetére
A pécsi MM-ben állítólag 115e ha esetleg jársz arra...
Egy körtelefont szerintem megér, hátha van máshol is hasonló akció, elég jó MM-es Olympus árakról lehetett itt mostanában olvasni. Ha nincs semmi akkor inkább a Mintabolt, ennyiért egy használható állványt is kapsz. És ha veszel egy klubkártyát 8e-ért az egész cuccot 15%-kal olcsóbban kapod, 140e-ből megvan. -
hibavissza
veterán
válasz
jjeahh
üzenetére
G5-nek van erre egy nagyon jó helyen lévő dedikált gombja. Persze bárhova konfigurálhatod. Ha jól számolom 6 programozható gombja van. Itt beállíthatod, hogy mit fixáljon. Fókuszt, fénymérést, vagy mindkettőt egyszerre. Mintha csak az exponáló gombot félig nyomnád.
De értem a problémád. Valóban ésszerű lenne, hogy az expógomb félig lenyomásával lehetőség nyíljon akár az expozíció fixálására is. Kicsit túrok benne, hátha van rá lehetőség, de eddig nem jött szembe velem. -
micimacko
aktív tag
Sziasztok,
Kb. 150-ig bezárólag milyen készüléket tudnátok ajánlani?
Videózás nem lényeges szempont.
Többnyire családi fotózás, kirándulások során történő fotózás lenne a használat tárgya.Sajnos elég nagy a kínálat, és a bőség zavara effekt bejátszik
. Teszteket olvastam, de így sem tudok dönteni.Olympus E-PL5 + 2db obival most éppen 150 az MM-ben. Annyiért jó vétel, vagy túlárazott?
Esetleg más?Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Studi
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
Próbálgattam itthon asszony Panáját, de erre én sem jöttem rá. 
-
jjeahh
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
hm köszi a tippet, a srác jövő héten hozza vissza a kölcsönadott obijaimat, és hozza a gépet is, akkor én is belenézek picit
bár nem csak ez a kijelzővilágosítós ficsőr gond, hanem az is, hogy félig lenyomott expó gombal nem lehet fixálni a fénymérést, ez csak úgy oldható meg, ha ráprogramozom ezt a funkciót egy Fn gombra, így viszont körülményes a használata 
-
Mercutio_
félisten
válasz
hibavissza
üzenetére
Szóval user error

-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
kifutottam az időből....vedd ki a focus priority módból (off). ha be van kapcsolva akkor pl. manual focus esetén világosít a kijelzőn, hogy tudd használni a manual focus-t.
-
ati3x
senior tag
válasz
madgie
üzenetére
Mer "sajtból van a Hold, sajtból van a Hold..." Na a témához visszatérve, objektív fronton még nem tisztázódott semmi... Most azon gondolkodom, hogy lesz 20,45,12-50 oszt csá! Azaz a 20-as hiányzik. Egy ideig hiányozni is fog, mert most költöztünk, Ikea, fösték-tapéta, meg a hűtő is elhalálozott...

-
Mercutio_
félisten
De, ha atkomponal akkor pont csak az af-et kellene lockolni nem?
Van valami blende szimuláció az nem az amit szeretne?
(a hold meg momentán nem tom micsinál pontosan
egyszer végig mentem minden beállításon, amit kellett belőttem, azóta nem piszkáltam, max fenymeres módja, derito vaku, időzített expo)
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS (210-AZBV)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG GL10DH brand számítógép - R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060S 8GB 500W W11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3853
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

*facepalm*
.
közben volt egy kis változás, így most már hétfő és szerda, de azért csütörtök is megoldható.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

azokon mindíg mátrixot használok, visszanézem a képet, korrigálok. sztem megpróbálom a panát is csak mátrixban használni, és folyton expókorrigálok vagy valami...oly-n legtöbbször szpot-on van mondjuk, ott kényelmesnek érzem az expógombal való használatot, csak olyankor használok külön ae lock gombot, ha mondjuk panorámázok. na mindegy, akkor ez ilyen ezek szerint, köszi mindenkinek!