Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ROBOTER
addikt
válasz
legiaap
üzenetére
Én most kipróbáltam, iOS7.1-gyel, itt mintha megmaradna az eredeti fájlméret a fotók "mappában". Legalábbis amikor megpróbáltam feltölteni valahová, az eredeti 7.6MByte-ot írta ki.
De majd kipróbálom otthon, ha lesz időm.Ami inkább gáz, hogy ha van egy nagy kapacitású (16..32GByte-os) kártyád, elindítod az iPaden az import részt, és ha nincsenek a korábbi képek törölve a kártyáról, akkor egy fél óra mire leér az aljára és betölti friss, utóljára elkészített képeket.
-
Tulku
veterán
Na végre...beépített evf és wifi...ha hozza az előd képminőségét akkor nem várok az lx8-9-re.
Ugyan kár azért a max 70 mm-ért de istenem majd lábzúmolok. Viszont fényerős és valóban kellően kicsi...sanyi jó helyt kapisgál ezzel az rx vonallal...egyre erősebb.
Na akkor lesz egy xz2 eladó valahol a neten...
-
ROBOTER
addikt
válasz
legiaap
üzenetére
Camera Connection Kitet én is használok iPadhez rendszeresen. Az SD kártyát (vagy adapteres micro SD-t) teszek bele. Nekem gondom nem volt még vele, az USB-s verzióval vannak gondok, mert ha valami áramot próbál szívni, azonnal az egész portot letiltja az iOS. De ha az eredeti képet az eredeti méretben és minőségben szeretnéd dropboxra juttatni, azt nem tudom, engedi-e az import.
Gondolom neked már Lighting csatlakozós iPaded van, annál már kis kábel a CCK, az enyémnél még két kis fehér adapter, amit ráadásul akkor még egyben árusítottak (USB + SD verzió).
Utángyártottban van mindenféle.
-
legiaap
félisten
Két lehetősegem van.
Wifi-s mem kari, de totál ismeretlen számomra, még sosem volt a kezem ügyében.
Vagy láttam olyan kábelt aminek az egyik vége csatlakozik iPadhez, míg a másikba bele tudom tenni az sd kártyát, de itt sok panaszt olvastam.
A lényeg, hogy a képeimet felszenvedjem vagy dropbox-ra vagy onedrive-ra. Mindent ott tárolok. -
legiaap
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nincs gépem csak egy iPad.
-
b.vr
őstag
hhhá, egyelőre a főbb paraméterek (átfogás, fényerő és built-in EVF) továbbra is a korábban pletykáltak és _egyelőre_ nagyon bíztatóan néz ki, méretben is, az RX100mk3. Most már van találgatott ár is hozzá, nem meglepő módon az elődökhöz képest is drága (persze nem ok nélkül. az mk2-höz a külső evf veszett drága volt, itt meg beépített, plusz (papíron) sokkal szimpibb optika)
(SR5) Hot: First RX100M3 images leaked! -
Schanyee
senior tag
-
legiaap
félisten
A GM1 IOS-es appja alkalmas arra, hogy wifin átmozgassak képeket iPhone-ra vagy iPad-re?
Ha igen akkor nem vennék nagy memória kártyát.
Vagy esetleg felhőbe lehet feltölteni az elkészített fotókat?
(Dropbox, onedrive, stb) -
törölt tag
válasz
MrChris
üzenetére
Még nem tudom mi tetszik, eddig igazából egy esti kocsmázásra vittem el, és ott a helios volt nálam, mint fényerős dolog, de kicsit elkeserített, hogy f2 -f2.8 mellett is állandóan iso6400 en lövöldözte a képeket és csak keveset ért ha variáltam a fénymérést. Így persze kötelezőnek éreztem a rawot.
Egy nappali napos sétáláshoz persze nekem bőven jó az oly jpeg. -
MrChris
nagyúr
válasz
üzenetére
a c1-t tényleg érdemes kipróbálni, nagyon jó a kezelőfelülete amit elég jól beállíthatsz, hogy csak azok a cuccok legyenek kirakva amiket használsz is. És olynak a színei nálam is döglenek LR-al. No meg a LR katalógusozása brrr, meg a szerkesztőablak átállíthatatlan színkezelése szintén bosszantó.
Mondjuk Olynál ha tetszik a váz rawmotorja akkor a viewer is jó, mert az szinte megegyezik azzal. -
törölt tag
-
arn
félisten
válasz
üzenetére
Sonys szenzornal jok a lr szinei is, bar a c1hez kepest az is doglott es sokkal melosabb. Nekem a lr eddig csak nikon rawoknal volt nyero, amugy a szinrendering egy rakas sz*r (fuji detto). Azota tertem at a c1ra, minden hatranya ellenere ezzel kapom a legjobb eredmenyt a legrovidebb ido alatt.
-
törölt tag
-
törölt tag
Az Oly rawokból hogyan/melyik programmal lehet a legjobb színeket kihozni úgy ,hogy a szemem sem és a monitorom sem túl jó erre a célra

Oly viewert feltettem, elég lassú az LR hez képest. Hallottam még erről a C1-ről is, azt kéne használnom?
-
arn
félisten
innen szerintem tolts le parat... [link] csak ez alapjan irom, a sajatot nem probaltam.
amit en latok: plasztikusabb, jobb mikrokontraszt (obi fuggo is, de ezt tudja a kitobival is), finomabb atmenetek (14 vs 12bit), zajmentesebb, vibralobb szinek. de itt is van egy osszevetes [link]
a 14bites rawok csak xe2tol felfele vannak.
(#46958) TayRol: azert itt is erdemes rawot hasznalni (c1 - fuji jpg)
jol szetcseszi a finom reszleteket, mindegy.
-
.mf
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
"nikon 1: pici, veszett gyors sorozat, képminőségben kb. az m4/3 cuccokat hozza."
lolwut
Nézd csak szépen össze az utóbbi két évben kiadott gépekkel... EM5, EP5, PL5, PM2, PL6 Sony szenzorával, vagy az EM1, GX7, GM1, EM10-ben lévővel... -
Fryskitt
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
-
madgie
titán
-
neevous
tag
Szerintem gyerekfotonal nem gaz a lassu AF, csak a pontatlan. Nem kell kergetni a gyereket a fenykepozovel, hanem bele kell vonni a folyamatba, amikor meg nem lehet, akkor nem is mozog gyorsan.
Leicaval es manual kozepformatumu gepekkel is keszulnek gyerekfotok. Neha nem art lassitani kicsit.
-
arn
félisten
válasz
madgie
üzenetére
igyekszem
tobb obit nem is tervezek egyelore. toltottem le rawokat, a c1 baromi jol kezeli, olyan dolgokat ki lehet hozni belole, hogy az mft kepe laposnak tunt mellette, de meg az ff is. a feketefeher konverzio is nagyon bejon.(#46912) Studi: ezust, nincs hozza markolat.
(#46914) Freddy76: en maradok az evk 50esnel, csaladhoz nem kell mas... az ekv 35os draga, illetve itt nincs stab a vazban, tehat a stabos 2.8as zoomal kb ugyanott vagyok
zoom turak (majdnem 12-40 szintje), 35os egyeb.(#46915) .mf: d610et, meg az a7et vettem szamitasba, a d610 a sulya miatt esett ki, az a7 meg az obik hianya/ara miatt.
(#46916) Studi: vegulis a 18-55 + 35 obival annyi, mint az em1+12-40. ami kipotyog belole, azzal meg elobbre vagyok.
-
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Igen ki. Amikor kinyitom akkor ugye csak a két végpont között tud mozogni. Ekkor a 14 és a 18-as állás között hallható súrlódó hang és akadás/kattanás mintha belül megakadna valami. Szerintem ez hibás. Nem volt még obi a kezemben, ami ne járt volna finoman a teljes tartományban.
-
Tin_Shield
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
pici kiegészítés: képminőségben kb a régebbi m43-os cuccokat hozza.
-
legiaap
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ja kint vagyok. Van is hozzánk közel egy úgy hogy majd benézek és meglesem mindet azt döntök.
Közben még egy kérdés.
GM1-et lehet irányítani tavorányítóval? Van hozzá?A Nikon 1 J4-ről mit gondoltok amúgy?
-
Rögtön egy kis gond, vagy lehet nem is az, csak nekem furcsa. A kit obit ha kinyitom, majd a 14-es állás után egy picivel, csak egy kisebb akadás után lehet tekerni. Mintha átbillenne egy ponton. Ezt mind produkálja és ilyen, vagy hibás vigyem vissza?
-
-
scarabaeus
őstag
válasz
legiaap
üzenetére
Hm, érdekes az a videó - valami próbababa tartotta a gépet, légzés, szívdobogás és kézremegés nélkül?

Ez a sorozatból kiválasztjuk a legjobbat, és azt mentjük el, ez nem lesz rajta, ez elmenti a sorozatot. Hm, fejből meg nem mondanám, milyen sorozatai vannak, mert amióta megvan, azóta olyat én nem csináltam vele. Hasonlóképpen nem tudok segíteni a beépített művészi szűrőivel kapcsolatban, A és M módokon kívül nemigen volt az máshova tekerve. Nagyobb akku nincs hozzá, illetve inkább nem hiszek a számoknak, csak az évtizedes berögződésnek, hogy utángyártott max. eléri, de meg nem haladja a gyáriakat, de mindegy, így is úgy is kell pótakku, mert az kell. Nekem van plusz kettő, rotálva mennek körbe benne a gyárival. A Pana a fényképezőgyártók közül is a fw-t ritkán kiadók közé tartozik, márpedig a "gyakran" se pár hónap a többinél se. Van hozzá androidos és iOS app, távvezérlésre, élőkép-átvitellel és szinte minden állításának a lehetőségével, az elkészült képek gyors böngészésével, kiválasztott képek áttöltésével.
-
Tin_Shield
őstag
válasz
legiaap
üzenetére
Szerintem meg simán bevállalható első vagy fő gépnek is a GM, igaz a másik topikban is én dobtam be Nikon 1 J4 ellenében
Nem rosszabb a kezelhetősége mint a Olympus E-PL/PM vonalnak. Igaz drágább mint azok, de a kitobija jobb, kisebb és szélesebbet lát, és belefér az 500GBP-s keretbe. Az E-M10 nagyon jó gép, de 500 GBP-be már nem nagyon férne bele mellé értelmes objektív, főleg nem egy 12-32 minőségű. -
jjeahh
nagyúr
válasz
legiaap
üzenetére
távvezérlésre kell a wifi? vagy fotók átküldésére pc-re? ha utóbbi, akkor wifis kártya gondolom, vagy egyszerűen kiveszed a kártyát, rádugod kártyaolvasóra slussz...én is ezt csinálom
a kihajtható kijelző meg ha van sztem nem gond, egy extra feature, ha nem kell elképzeled, hogy fix azt nem használod
-
legiaap
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Na ezek a fuji-k is elég pofásan néznek ki.
Nem szeretek kábelezgetni. Ezért kéne a wifi. Bármi elektromos cuccot veszek arra törekszek, hogy kerüljem a kábeleket.
Mindenféleképp meglesem őket élőben is.jjeahh: Jól néz ki bizony, bár ezek a kihajtható kijelzők annyira nem tetszenek.
-
.mf
veterán
válasz
legiaap
üzenetére
Első és fő gépnek nem biztos, hogy a GM1-et választanám. A méret oltárán elég erős kompromisszumokat kötött kezelhetőségben. Igaz, első gépként, ezt nem biztos, hogy éreznéd.
Ettől függetlenül javasolnám, hogy menj el és fogd kézbe ezt is és mondjuk egy Oly EM10-est is. Kicsivel nagyobb (főleg az EVF miatt), jobb kezelhetőség és ergonómia, ugyancsak wifis, nagyon jó vázstabi, és méginkább retrós forma
Csizmi: wifis kártyával csak képeket lehet másolni (már amikor és amennyire hagyja magát). A wifis vázak pedig valamilyen szinten távvezérelhetőek is.
-
legiaap
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ez lenne az első masinám, szóval csak ismerkedés a fotózással a célom mikor hogy van időm.
Tájképeket, portrékat, makrókat lőni illetve kipróbálnám még a hosszú záridős fotózást főleg low light fényviszonyok mellett.
Néztem még Leica, Sony és Samsung gépeket is, de az GM1 lesz a nyerő szerintem.
Leica gépei mind drágák annyira profi meg nem vagyok hogy olyannal kezdjek.
Sony-nál vannak jó áron gépek, de ami tetszett az naná, hogy nagyon drága volt.
Ami nekem fontos, hogy:
- kicsi méreű legyen
- minőségi anyagból legyen a gép
- retrós stílus
- wifi legyen benne
- támogatottság, de most meg tudtam nem olyan nagy szám a szoft frissítés
- ne legyen nagyon drága
Ezeknek szerintem csak a GM1 ami megfelel. Meg még a Nikon 1 J4 amit néztem. Az nem retrós, de az is tetszik.
A GM1-ben még az is tetszik, hogy ha később komolyabban akarok fotózgatni akkor komolyabb lencsét is rakhatok rá. -
legiaap
félisten
Köszi a helpet srácok.
-
Sziasztok!
Sikerült lőnöm egy E-M10-et. Igaz 5 pálcás volt, de sikerült.

Hát ez milyen kis csajos.

Kösz Taylor mindent!

Freddy76 neked is a felajánlást!
-
Studi
veterán
válasz
legiaap
üzenetére
Nem jellemző. A fényképezőgépeknél a frissítések egyáltalán nem szokták megváltani a világot, és nemigen módosítják a funkciók körét. Ritka kivételektől eltekintve inkább csak a csiszolgatás jellemző, meg az újabb eszközökkel való kompatibilitás megoldása. Nem úgy megy ez, mint a telefonoknál, bár én ott se pörgök rá annyira, hogy a legfrissebb SW legyen fent.

-
.mf
veterán
válasz
legiaap
üzenetére
Ha egyáltalán van annyi.. több vázhoz összesen volt 1, max 2.
Általában apró hibajavítások. Ritkán extra funkciók. De az alap is használható már, ezek nem mobil os-ek, hogy félkészen adják ki őket, majd előbb befejezik a támogatásukat, minthogy rendesen működőre kikalapálnák
-
.mf
veterán
válasz
legiaap
üzenetére
Kreatív-szűrők: vannak
Akku: nem, az utángyártottak tényleges kapacitása általában kisebb. De ez nem mobil, a kikapcsolás nem világvége, pár mozdulat cserélni.
FW-frissítés: ritkán; nem over-the-air, csak usb-vel gépre-kötősen.
Tab: lehet vezérelni tablettel, és igen, app kell hozzá. -
Studi
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Én épp most nem tudtam ellenállni egy E-5-nek, amit megdobtam még egy portrémarkolattal is.

Mondjuk hosszú távon még kérdéses a maradása, mert az E-30 nekem kicsit jobban esik méretre, ez már tényleg túl nagy. De azért bitang jó érzés kézbevenni. Sokat cipelni persze már más kérdés.
-
legiaap
félisten
Sziasztok,
Azt ajánlották jöjjek ide így itt keresem a kérdéseimre a válaszokat.
-
Studi
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Huhh, jól látom 400 csak a váz? Az majdnem E-M1 ár, akkor rossz nem lehet.

Én minden racionalitás nélkül válogatom meg a cuccaimat, pedig bőven lehetne variálni, ha menne mindhárom váz akkor talán ki is jönne egy E-M1, és akkor az obik között is lehetne szelektálni. De az erős tárgyfétisem (és az E-M1 kis mérete) nem engedi.

-
.mf
veterán
A Fuji nekem is megmozgatta a fantáziám, én is sokat agyaltam anno, amikor PL3-ról szinte mindent (kiv. 20-as) lecserélve EM5 lett, de a méret miatt mégis maradtam m43-nál. De lehet, hogy egyszer majd beújítok ... FF-re...
meg szériafelszereltségként egy sherpára 
Ha nagyon olcsón rakod fel, akkor a 45-ös érdekelne
s talán a 14-150-es is. Az már talán nem kotyog úgy, mint a Pana... -
arn
félisten
Em5, 14, 25, 45, 14-150, meg aprobb bizgettyuk.
-
arn
félisten
Nah elkoszonok egy idore a klubtol, hamarosan felrakom olcson a rendszert, ha vki olcson raizgulna vmire.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PlayStation 5
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- ASUS routerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4209, 94% Akksi
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i7 1185G7 ,16-32GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 3-12. gen.
- 187 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

gépben nincs beépített sd olvasó?
Rámegyek erre is

.