Új hozzászólás Aktív témák

• .mf

veterán

válasz b.vr #45201 üzenetére

Objektívet talán én sem (kipróbálás nélkül), de fgépet inkább. Bár ha elég nagy az árkülönbség és van rá lehetőleg világgari, akkor akár obi is lehet.
    Meg boltja is válogatja. Pl. az EM5-öm rendeltem egy boltból, ahol az angol piaci árnál jóval alacsonyabban volt. Szenzoron hotpixel, ami idővel az egész sort gerjesztette, piros csík a keresőképen, kék pont a fényképen. Ami gáz volt, hogy itthon az elvilegi világgari ellenére a csak nyomtatott számlát nem fogadták el, bár azt mondták, ha lepecsételt és aláírt lett volna, elfogadnák. Bolt azt írta, hogy küldjem vissza nekik. Elküldtem, postafordultával küldtek egy teljesen új vázat. Igenám, de a régi vázban én az akkut bennehagytam, az új váz anélkül jött. Erre küldtek futárral egy új akkut is. Ez service.
    Ellenben: másik angol bolt, hivatalos viszonteladó, ahol a 4 G6 kitet rendeltem, összesen ~2230 GBP-t hagytam ott. Kitöltetlen garipapírral küldték őket. X db emailváltás, csak kifogások: csak a dobozokban vannak garipapírok, nekik nincsenek; mi is ki tudnánk tölteni; elküldtem nekik a fekete-fehér garipapír nagy felbontású scanjét, hogy töltsék ki és küldjék el, de azóta sem válaszoltak. Mintha egy magyar boltot látnék...

Obik használtpiaci ára: hát... igen, lehet a magyar nettóhoz is viszonyítani. De lehet külföldi árakhoz is. Az mondjuk extrém példa, hogy a P-L 25-ös HK-ban a magyar ár alig több, mint fele (95k); de ha mondjuk Ausztriában, Szlovákiában jelentősen olcsóbb a magyar nettónál is (pl. a 40-150-est Bécsben vettem 45k-ért, amikor itthon még 90k volt, használtan is 60-ért hirdették legolcsóbban).

Új hozzászólás Aktív témák