Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• b.vr

őstag

válasz Lassú Víz #43751 üzenetére

"Azt sem értem igazán, hogy miért nem lehet egy nagyított képrészletet átküldeni wifin a telóra"

Ezt komolyan nem tudja? Ahhh... (Neked E-M1-ed van, ugye?)
    Tehát amikor manuálfókusznál megy a belenagyítás az élőképbe, akkor nem a nagyítást küldi át wifin? Akkor ez így makróra konkrétan teljesen használhatatlan...

"Meg miért nem lehet a by wire rendszerű fókuszmotort vezérelni a telefonról."

Ha ezen azt érted amit én, tehát hogy szinte lenne egy fókusz-stackinget végrehajtó funkció, hát az természetesen nagyon király lenne (és simán megoldható), de ezt már említeni sem akartam fentebb :)
    (ha már ez szóba került, írtam már korábban párszor hogy a gyártók számára elméletileg semmi nehézség nem lenne, a gyakorlatban viszont meglepő és sajnálatos módon totál sci-fi, hogy laptopról/számítógépről, tehát egy _jól_áttekinthető_képernyőről_ és kényelemsen használható billentyűzetről lehessen _mindent_ beállítani a fényépezőgépen, profilokat létrehozni, stb, de ilyen tempóban ez még évtizedek "fejlődése" lesz...)
    Az Oly 60/2.8nál ugye focus-by-wire van, így a mechanikussal ellentétben elég macerás fókuszeltologatóst játszani. Mondjuk már úton van a megrendelt makró-sínem, és az majd megoldja (elvileg még jobb is, csak macerásabb lesz felszerelgetni meg mégis mekkora poén lenne hogy csak beállítani programban hogy 3 centit pásztázzon X képből aztán hadd szóljon... De az ilyen "űrkorszakbeli" újítások gondolom majd akkor lesznek elérhetőek ha már telepeseket küldtünk a Marsra...

Új hozzászólás Aktív témák