Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• FEDman

addikt

válasz Parci #30972 üzenetére

Látom nagyon nem akarod érteni a mondandóm. :)
    Nem zárja ki egymást a kettő, pont azt mondom folyamatosan, hogy nem jobb egyik se a másiknál, csak másra való. És itt most ezt ne egyszerűsítsd le a-ból b-be, meg hogy mind a kettő fotózárra valóra.
    Ahogy egy autó is sokszínűbb ennél, lehet terepre, országútra, szállításra való, stb. Ugyanígy egy fényképezőgép is lehet pl technikai szempontból kompromisszummentes munkára való gép, vagy hosszú túrákhoz, kényelmes városi sétákhoz való. Vagy csak épp olyan fotózásokra ahol te irányítod a technikát és nem ő téged.

Azaz mindenki szabadon eldöntheti melyiket választja. És hogy melyik a legjobb a számára azt csak az dönti el, hogy mire akarja használni, mik az igényei.

És itt megemlíteném miklósrabit akit itt sokan támadtak akkor amikor újra visszaváltott, pedig szerintem teljesen józan és logikus döntés volt a részéről. Mikor mFT-re váltott fontos volt a számára a méret, mikor visszaváltott akkor meg azért tette, mert már nem volt fontos számára a méret és a súly.
    Ez így szerintem teljesen rendben van, egyszerűen csak megváltoztak az igényei és ehhez igazította a felszerelését.

És az se zavart volna ha te adott esetben veszel egy D600-ast. Ha bevállalod a cipelését akkor miért ne? Rohadt jó gép az. Ha egyszer újra nálam is rám jön (jelenleg nagyon nem) az érzés akkor én is hezitálás nélkül fogok visszaváltani DSLR-re. :)

A mondandóm lényege tehát, ami jelen esetben itt rád is vonatkozik, hogy nem feltétlen az ár és a teljesítmény az egyetlen szempont mikor az ember dönt, hanem az is, hogy mire akarja használni.

Jelen esetben ha te bevállalod a nagyobb súlyt akkor boldog leszel egy D600-assal mert egy szuper jó gép. Viszont ha csak a ár/teljesítmény alapján ugrasz bele, miközben még mindig valami könnyűt keresel akkor könnyen beleshetsz megint abba, hogy van egy szuper géped, de amint alább hagyott a lelkesedésed ismét otthon maradozik a cucc a súlya miatt és akkor mire mentél a váltással.

De ezekre a kérdésekre a választ csak te tudhatod. Ami a lényeg, hogy nem mindig a száraz ár/érték alapján lehet meghozni a legoptimálisabb döntést.

Új hozzászólás Aktív témák