Hirdetés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Fotók, videók mobillal
- 8000 nit, maradhat? A szaúdiaknál kezd a Honor 600 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Félő, hogy az okosszemüveg a szexuális zaklatók játékszere lesz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Limitálható, de nem kikapcsolható a YouTube Shorts mobilon
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
Néha még másnapra sem találják el, ld. most hétvégén szombatra 7mm esőt jósoltak, úgyhogy a tervvel ellentétben nem mentem ki Kecskemét-ringre. Közben meg lett 1mm, vasárnap meg semmi...
Jó nekem mindkettő, de mivel ilyen időben már motorral szoktam lenni, ezért ha holnap sörözőbe megyünk, én csak töményet fogok inni. Hígítatlanul a málnaszörpöt
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Freddy76
addikt
Esetleg egy hozzávetőleges időpont sokat segítene...
Nekem a holnappal annyi problémásult, hogy beesett egy munka 19.00-tól (külföldi ügyfél itt lesz, és valamit meg akar velem beszélni, és ő nagyon sokat beszél, nálam is többet, viszont mivel óradíjas megállapodásunk van, ez annyira nem baj). Korábban esetleg jó lehet egy gyors talira, vagy Normafa jövő héten, az esti órákban.
-
válasz
Freddy76
üzenetére
___________________"Szolgálati közlemény"________________________
Fórumtalálkozó változások:
Alternatív megoldásként LESZ most is meg jövő héten is.
Elég a bizonytalanságból!HOLNAP (kedd, 14-e): belvárosban a PIVO-ban (pivo.hu) a Budapest XIII., Hegedűs Gyula utca 22 alatt.
JÖVŐ HÉT (kedd, 21-e): Normafa. Kiscsaládos piknikes összeröffenés, vagy amit akartok.
Bárki jöhet nemre/fajra/gépvázra/stb. való hovatartozás nélkül. Aki jön, ott lesz, aki nem magára vess
zen! Én ott leszek, pont.Viszek markolatot is Freddi tapizhatsz (de nem engem!), és csak akkor ha d7000-et hozol magaddal.
-
.mf
veterán
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
javit: a J1 kit a 10/2.8-as pancake....
-
Tulku
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Nem tudom...nekem azt hiszem kellett az x100 hogy értékelni tudjam ezt a kis masinát....ott ugyanis rájöttem hogy egész képet (expót, színt, miegymást) nézzek, ne pixeleket.
És mintha az alkoholizmusból gyógyultam volna ki (az dec 23-án történt
) úgy téptem át az agyam a kép egészére, a kép egészének élvezetére..és elfelejtettem a pixelkukkolást.Mostanában pl előhívogatok képeket és élvezem hogy baromi jók 10x15 méretben pl...nem érdekel hogy minden gép (még az ájfón is) ilyen szinten jól teljesít.
Parci: iso 400-on még pixel szinten is elfogadható a képe, iso 800-tól nyekken sok helyen...de az obiban van kraft ugyi...
-
Mr.Csizmás
titán
ki akart a multkor nikon V1-et venni? itt ~225 font (~74k) a "TECH" koddal: [link]
szerk.: J1 is ennyi, de akkor mar legyen EVF-es a pindur
-
na, mivel mindenki egy nyelvet beszél, szerintem zárjuk is az összeveszős kört...

-
FEDman
addikt
válasz
fattyu
üzenetére
Parci is csak annyit írt itt, hogy ha most mellé tennénk egy D70-el ugyanitt készült képet akkor meglepődnénk hogy az LX7 az 1/1,7" szenzor méretéhez képest milyen jól állja a sarat.
Az hogy az LX7 szenzorban verne bármilyen APS-C szenzoros gépet, azt eddig itt egyedül te fogalmaztad meg.

Azt is persze úgy mintha mi állítottuk volna..
-
fattyu
veterán
válasz
FEDman
üzenetére
Tényleg úgy érzem itt méshogy működik az univerzum
(#27170) Parci válasza fattyu (#27169) üzenetéreÚjVálaszPrivát2013-05-13 08:59:50
Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog
nem rossz ez, sőt, nagyon jó. egy kompaktról beszélünk, iso 800-on, mocsok szar fényben. ha most előveszünk egy nikon d70-et, és megnézzük ugyanitt, ugyanilyen beállításokkal, azonosra méretezett képekkel, hát lehetne keresgélni az állakat.
there is nothing worse than a sharp image of a fuzzy concept
(#27169) fattyu válasza FEDman (#27167) üzenetéreÚjVálaszPrivát2013-05-13 08:53:33
fattyu
(PH! addikt)
szerintem meg siralom. belenagyítás nélkül tiszta mák.
Szépen mosta el a hátteret, m42-esekhez képest. -
madgie
titán
válasz
fattyu
üzenetére
Szvsz nem lehet és nem is érdemes head to head ISO csatába bonyolódni még 4/3 szenzorral szemben sem, két FÉ különbség biztos megvan a régi szenzorokhoz képest is, no de ezt sok esetben ellensúlyozza a fényérő (pont ezért van értelme ezeknek a nagy fényerejű kompaktoknak).
Ami összehasonlítható és szvsz bravúros: azonos érzékenységnél elég közel van az LX7 dinamikája a régi Pana szenzorokhoz (amelyekkel nekem soha semmi bajom nem volt).
-
FEDman
addikt
válasz
fattyu
üzenetére
"Nem hasonlítgattam, nem én hoztam fel hogy régi apsc szenzort is ver."
Hogy mi van??

Ne bosszants föl már megint, így is elég szarul indult a napom..Parci is azzal indított, hogy az LX7 elmarad még a régi 43 szenzortól is és én is azt írtam, hogy az LX7 amellett, hogy meglepően jó, de azért a m43 lapkák szintjét nem hozza.
Mond meg nekem őszintén ebből hogy jött az ki neked, hogy itt bárki is azt állított, hogy az LX7 veri a régi APS-C lapkákat???

-
-
FEDman
addikt
válasz
fattyu
üzenetére
Hát pedig olyan mintha nem is ugyanazt néznénk.

Amúgy amikor filmre fotózol hogy tudsz együtt élni a szemcsékkel?
A 350D meg hogy jön ide?? Az agyam eldobom néha..
Még jó hogy egy APS-C lapka sokkal jobb egy 1/1,7" szenzornál, gondolod ezt itt bárki megkérdőjelezte, vagy akkor ezt most hogy?
Nem többről volt itt szó, mint hogy kompakt létére azért egész használható képekre is képes Raw-ban iso800-on az LX7.
-
Autóval érkezőknek van bőven parkolóhely, fizetni sem kell érte.
Ami az időt illeti valóban elég szeles, hűvös, és holnap se nagyon lesz meg a 20 fok (a városban lehet, de Normafánál nem
)
Közvélemény-kutatás: május 21. kedd jobb lenne? Valóban nem annyira fun dideregni, sokkal tutibb kellemes időben a fűben heverészni sörikével, mint széldzsekiben/pulcsiban vacogni, és hideg bambira gondolni...
Dobjon már egy hsz-t aki jönne, és hogy holnap v. jövő héten! -
madgie
titán
-
FEDman
addikt
válasz
fattyu
üzenetére
Hát nálam belenagyítás nélkül egyáltalán nem az.
De van egy olyan érzésem, hogy te nézed "béna" böngészőbe. Kipróbáltam pl mozillával, ott pont olyan belenagyítás nélkül a kép, mint ahogy leírtad. De ez csak azért van mert bénán jeleníti meg a képet. Próbáld meg ugyanezt a képet chrome-bam megnézni, ott a kép betöltése után újraméretezi a monitorhoz a képet és hidd el úgy máris nagyon más lesz a végeredmény.
-
-
válasz
madgie
üzenetére
tényleg ki kéne próbálnom egy újabb kompaktot már, aminél egyáltalán értelmezhető ez az iso 800. amiket én láttam, használtam eddig, az szigorúan alapérzékenységen volt elfogadható, az is csak akkor, ha nem próbáltál olyat lőni, amiben égbolt, felhők és erdős részek is voltak egyszerre.
-
FEDman
addikt
Műfényes iso800-as LR raw konverzió: LX7
A m43 lapkák teljesítményét persze nem hozza, de még így is azt kell mondanom, hogy meglepően jó.
-
világos, hogy jobb a 3f szenzora (ami az egyik legjobb aps-c szenzor, míg az e-pl1-é kicsit öregecskedő). ha nagyon-nagyon engedékenyek vagyunk, akkor legyen 2 fé különbség. bár valami azt súgja, hogy csak jobb az e-pl1 iso 1600-on, mint az a nex 6400-on. talán inkább iso 100 volna az érdemi különbség, mert az nincs is az oly-n... de lehet, hogy a nex-en sem?
mindenesetre, mielőtt bárkit megtévesztünk, az e-pl1 szenzora jó (könyörgöm, hiszen alapérzékenységen jobb, mint mondjuk egy nikon d300/d2x!), sőt, kifejezetten jó. a nex 3f-é meg talán a legjobb aps-c szenzor.
-
Schanyee
senior tag
Szerintem első választásként nem árt, ha a váz is közepes legalább, mert egy rossz váz csak elveszi a kedvét a fotózástól. Meg biztos vagyok benne, hogy elsőre nem valami nagyon jó obit fog venni senki, hanem marad a kit-eknél, ott meg a legjobb és a legrosszabb között is nagyon kicsi a különbség. Az már más kérdés, ha kompaktról vált, akkor kérdés egy rossz milc váz azokhoz képest milyen ha nem a képminőséget hanem a sebességet és kezelést nézzük. Képminőségben egyértelmű a különbség.
-
andersen10
aktív tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Zsebfüggő. Az E-PM1 + Pana 14 kényelmesen elfért a sídzsekim zsebében, a súlya sem volt zavaró síelés közben. Farmernadrágba nyilván nem fér el.
(Screamm: Az E-PM1 és a 14/2.5 egy nagyon jól teljesítő kis kombó, mindenkinek ajánlgatom azóta is, neked is. Végülis a legkisebb m43 váz és legkisebb m43 obi (a bodycapet ne számítsuk ide). A kis Oly váz kidolgozása minőségibb mint a GF Panák (fémváz..), és az egész valahogy olyan szerethető...
Pl. Erre a sétára csak PM1+14/2.5 kombót vittem el, ahogy látod, beltérben ISO1600-ig nyogodtan vállalható, a 14-es kellően éles, kontrasztos, közelfotóra is használható, jók a színek, pedig nem jpg hanem raw-ból vannak kidolgozva) -
_______________"Szolgálati közlemény"____________________
Május 14 kedd du. fórumtalálkozó a Normafánál. A közelben található CBA, rétesbolt
, talponálló és minőségi vendéglátó egység is, valamint szép kilátás és tiszta levegő! Találkozás: a síház mögötti füves részen... Tükörcsattogtatókat, egyéb MILC-es kollégákat és barátnőket is szívesen látunk. Sőt! A kompaktos júzerek se érezzék magukat kirekesztve! 
Megközelítés: a Széll Kálmán térről a 21A busz (végállomásig), vagy 21 busz Normafáig (visszafelé éjszakai járat is van ha a soká maradnál). -
jjeahh
nagyúr
Amikor témába jön, hogy m4/3 zsebbarát, sosem tudom elképzelni, hogy valaki tényleg zsebre is vágja. Ha nagyon bő nadrágban jársz, lehet, hogy nem dudorodik, de akkor is kell neki valami brutálmasszív öv, ami megtartja az 500 grammot. Szerintem itt inkább a súly, ami előny dslr-el szemben, illetve kis fixekkel tényleg elfér retikülben...na de csak szerintem...persze, ha kabátzsebről van szó, az más...szóval Screammm, szerintem gondold át, a te zsebed mekkora, én lehet, hogy nyugodtan megvenném nagy zoommal, telével is, mivel zsebre úgysem rakom, és még mindíg könnyebb, mint dslr, vagyis nyakban, vállon nem kényelmetlen, hosszú távon sem. Szerintem...szerintem
-
sphe
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Egy-két hónappal ezelőtt volt is fent expressz hirdetés azzal a szöveggel hogy 14-42 gf3 kit eladó, mert női retikülben nem fér el.

-
sphe
senior tag
válasz
norbiphu
üzenetére
Lehet hogy annakidején nem voltam olyan ügyes mint most vagyok, de ex-epl1 és mostani 3f tulajként mondom, hogy képminőségben, színekben, színhűségben és kezelhetőségben is óriási a különbség a nex javára, és már jópár helyen 99-ért kapható az árgép szerint.
Szerk- ja, hogy epm1. Ilyen fejjel és pénzzel még mindig nexet vennék mert nem akarok sok obit rá, de ha tetszenek az olympusos színek raw-ban is, akkor...
-
Peat;)
veterán
-
rbalint88
veterán
válasz
norbiphu
üzenetére
Ha már úgyis szóba kerültek a Panák, (GF3-) GF5 is érdemes lehet egy próbára, bár árban inkább E-PL3 szint, mint E-PM1.
GF5 14-42vel 120e, 14-42X-szel 150e kb. Utóbbival igencsak zsebbarát, cserébe "kompaktos" a kezelése eléggé. (bár ez kompakt felől érkezőknek talán nem jelent akkora hátrányt)
GF3 a sima 14-42-vel 150e, de a fix 14-essel is annyi. Ezesetben nincs probléma a zoomtartománnyal és tutira befér a zsebedbe
A milceknek valahol tényleg az a hátránya, hogy a váz kompaktos méret, de az objektív miatt minimum ultrazoom-nyi hely kell nekik.Én meg a G5 vs OM-D összehasonlításból azt szűrtem le, hogy lehet, hogy G6 lesz
De ezt még a hazai árazás és a "kedvem" erősen befolyásolhatja. -
norbiphu
őstag
válasz
Peat;)
üzenetére
Persze, de a második obit nem muszáj magammal vinnem mindig, ha mobilitás kell csak feldobom a nyakamba és megyek vele a többi cucc nélkül.

Voltam MM-ben megnézni a gépeket délután, amúgy egész jó fogásra az E-PL1, mérete is kiváló a 14-42-vel, talán a gombok lehetnének kicsit nagyobbak. E-PL3-at is megfogdostam, de a kihajtható LCD meg a pár plusz gomb nem ér meg +30k-t nekem.
Volt egyébként még egy kiállítási NEX-3F 100k-ért, de kiállításit azé' nem kéne. E-PM1-nél fogásra jobb, 18-55ös kitobival pedig nem is sokkal nagyobb (telével viszont elég viccesen néz ki már
). Holnap még rákérdezek egy másik üzletükben ahol az eladó szerint több db van készleten hasonló áron, hátha az egyik nem kiállítási darab (bár kétlem, hogy ne az lenne ennyiért). Mondjuk azt nem tudom, hogy ezt venném-e az az Oly helyett. 
-
Mercutio_
félisten
válasz
n.andras74
üzenetére
Létezik még olyan piac aminek nincsenek meg a maga hiénái, akik már nyitás előtt végig mennek és minden használható cuccot levadásszanak?
-
Peat;)
veterán
válasz
norbiphu
üzenetére
Ha fontos a mobilitás akkor a dupla kites szerintem még jobban kiesik mint a 14-150-es változat, hiszen az objektívet valahova tenni kell, pláne ha használni is akarod. Szerintem vedd az alapverziót ha nincs szükséged nagyobb zoomra, (pedig jó az
).Vagy ha nem fontos az objektívcsere lehetősége a későbbiekben akkor panasonic l7-et nagyon dicsérik itt.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
n.andras74
üzenetére
ha leica logó nem feltétel, ilyen handsmade bőrtáskával azt hiszem tele van az ebay bagóért...
-
n.andras74
aktív tag
Én a lomipiacon keresek valami öreg bőrtáskát a GX1enk...Leica börtéska az álom:-)
-
arn
félisten
Koszi a tippeket.
-
arn
félisten
Olyan taskat keresek mfthez, amirol nem ri le annyira, hogy fotos taska. Mint pl a natgeos taskak.
-
Grop77
csendes tag
válasz
norbiphu
üzenetére
Ha tudnál 40-150 tartomány nélkűl élni, akkor Sony NEX-F3K
-
ati3x
senior tag
válasz
norbiphu
üzenetére
off

Nikon V1 olyan 280-300 euro körül megy, 10-30-as obival. dupla kitben 10-30, és 30-110-el 440 euro körül. Hátránya: kisebb szenzor, előnye kompakt méret, beépített EVF, gyors AF, roppant gyors sorozat.. A "kitobikat" is dícsérik.. Szerintem most ez a best buy a "halpiacon" De az általad említett olzmpus is nagyon jó vételnek tűnik..
-
norbiphu
őstag
Sziasztok, kis tanácsot szeretnék kérni.

Most szeretnék venni egy gépet, ami azért a jobb kompakt gépeknél nem sokkal drágább és az oly e-pm1-et néztem ki. MM-ben épp 90k körül adják 14-42 kitobival, 120k-ért pedig a dupla kitet (40-150 pluszba). Megéri +30k-t kiadni érte? Néztem, hogy van 14-150es is néhány helyen kb. duplakittel azonos áron, viszont a 14-42 mindenképpen jó lenne a kisebb mérete miatt mobilitás szempontjából. Esetleg van még olyan alternatíva (gép), amit hasonló áron be lehetne szerezni és jobban járok vele?(Van pár random elektro* bolt is, ahol ez a duplakit 105k körül van, de 2-3 hét alatt szerzik be, ha beszerzik és ki tudja milyen a gari hozzá. Vkinek van ezekkel tapasztalata?)
-
válasz
Marseille199
üzenetére
Jók lettek!
(Megkérdezhetem, hogy a felső kép milyen ISO mellett készült? Köszi!)
-
MLaca
őstag
válasz
FEDman
üzenetére
szerintem a rádugható az ideális megoldás, mert egyrészt dönthető, tehát nem orbitális nagy baj, ha fix a kijelződ, másrészt cserélhető (ha tönkre megy, ha jobb jön ki, vagy ha nem kell, hát leveszed). a beépített pedig mindig kompromisszumra kényszeríti a felhasználót - én személyesen örülök, hogy a pen-5-ben nincs beépített.
-
FEDman
addikt
Sok vitát lefolytattunk már itt arról, kinek mi lenne az ideális mirrorless váz felépítése.
A legsarkalatosabb kérdés többnyire a kereső körül szokott kialakulna. Talán legtöbben a beépített EVF-et részesítjük előnyben és abból is talán nagyobb százalékban a sarokba helyezett keresőt preferáljuk. De persze vannak olyanok is akik az opcionális keresőt részesítik előnybe, már csak a tilt-es mivolta miatt is.
Tehát a kínálat már ma is kifejezetten sokszínű, de nekem ettől függetlenül is van a fejemben egy ezekhez képest eltérő alternatív felépítés. Gondoltam is hogy hátha valaki előrukkol egy ilyennel is, de miután évekig hiába vártam erre így végül úgy döntöttem ha elnagyoltan is, de kidolgozom magam ezt a koncepciót.
Ki tudja, hátha rajtam kívül is lesz aki lát benne fantáziát.
-
arn
félisten
válasz
rumos14
üzenetére
Igy egy het hasznalat utan azt kell mondanom, hogy a gombok szokhatoak. Inkabb nehany funkcio logikatlan szamomra... Szvsz nagyon jo es sokoldalu masina. Az af tenyleg lassul sotetben, de 120 fpsel kicsit lehet dobni rajta, masreszt, ha olyan temat fotozok, ami sotetben problemat okoz, annak mar ugyis mindegy a reakcioido... Az egyik funkciogombra programoztam a mezo meretet, igy ha nem is pinpoint, de kisebb.
Hasznalatban jo a 12-50 is, csak lehet a minoseg nem uti meg a szintet
de a hetvegen kiderul. Majd osszevetem a 14-150el, nekem csak egy zoom kell.Hibatlan masina nincs, max toleralhato hibak.
-
Studi
veterán
válasz
andersen10
üzenetére
Ilyet rendeltem. Most már bármelyik percben itt lehet, ápr. 20 körül rendeltem.
-
madgie
titán
válasz
andersen10
üzenetére
az engem is érdekelne

-
madgie
titán
válasz
andersen10
üzenetére
Bizony-bizony, nekem is rá lesz gyógyulva holnap az esküvőn a 45/1.8 a vázra... sajnos a 20/1.7-et eladtam, de ha összejönne az LX7, akkor szép lassan szerzek a 14/2.5 helyett újra egy 20/1.7-et.
-
andersen10
aktív tag
válasz
madgie
üzenetére
Jaja, ezekre emlékszem, jók!
Az enyém mezei crop a képközépről,közgyűrű nélkül.
Kicsit más: egy esküvőn lövöldöztem a 45/1.8 és a 20/1.7 -tel, hát elszállt minden vágyam, szándékom, hogy becseréljem őket egy Pana 12-35-re... mindkettő csodálatosan éles nyitva és egész egyszerűen KELL 4/3-as szenzoron az a szűk DOF amit nyitva tudnak. APSC-n már inkább ellennék f2.8-al...
-
madgie
titán
válasz
andersen10
üzenetére
-
andersen10
aktív tag
Nem gondoltam volna, a 20/1.7 még erre is használható...
-
rbalint88
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
EVF nincs benne és per pill drágább, mint az OM-D (és arra is nagyon rá kellene beszéljem magam anyagi oldalról). Illetve markolata sincs olyan, amilyet szeretnék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Premier dátumot kapott a Call of Duty mozifilm
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- Házimozi haladó szinten
- Robot fűnyírók
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Apple AirPods Max Midnight ! Új Bontatlan / 2028.03.16-ig Garancia!
- iPhone 12 Mini 128GB 100% (3 Hónap Garancia)
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Gold Szép állapot 100% akkumulátor
- ÚJ HP All in One 24-cr1234na PC - 24"FHD IPS - Ultra 5 125U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Apple iPhone 16 Pro - Desert Titanium - 256GB - Akku:99% - Újszerű állapot! Jótállás:2028.07.04-ig
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)
Elég a bizonytalanságból!

De ezt még a hazai árazás és a "kedvem" erősen befolyásolhatja.