Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz
jjeahh
üzenetére
Nem, arra tényleg nem jó

Ez lényegében egy kukker benne egy belemart kerettel, ami jelzi, hogy mi fér a képre, toivábbi előnye, hogy nem csak azt látod ami rajta lesz, hanem az abból kilógó környezetet is. -
jjeahh
nagyúr
válasz
Mercutio_
üzenetére
aha, értem...kár, hogy manuálozni egyik ilyen régi átnézeti sem jó, ezek szerint...vagy mégis?
jszaz: ja az biztos, hogy mikrón semmi nem veri mosásban az 1.2-őt, én csak azt mondom, hogy az én szememnek ez már túlzás...legalábbis közeli portréknál. de kinek a pap...
és mondjuk 1.2-őt lehet rekeszelni is... -
rbalint88
veterán
Uuuugy szeretem, amikor egy elado (elvileg el akarja adni, amit hirdet) cseszik valaszolni privatra es mailre is, pedig apron mindenkeppen jart... Legalabb annyit meltoztatna irni, hogy neked nem elado vagy a te penzed nem kell, de legalabb _valamit_ irjon. Dohogo off
-
jszaz
csendes tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Soha se mond, hogy soha

Én az 5D-vel a 85mm f1.8-at, és az 50mm f1.4-et használom - de gyakran belefutok ezeknél, hogy bár nagyon szépen mossa a hátteret, de ha nem pont egy vonalban van két vagy több fotózandó személy, csak az egyik tud éles lenni - a másiknak meg vagy a füle, vagy az orra
Persze, le lehet rekeszelni, de akkor meg ugyanot vagyok, mint a m43-nál nyitva, csak hoszabb záridővel
Egész alakos mosott hátterű képeknél viszont tény és való, hogy a 85mm f 1.8 - f1.2 valamelyike verhetetlen
-
Mercutio_
félisten
válasz
jjeahh
üzenetére
Középre állított fókuszponttal viszonylag jól lehet használni, akkor van szívás, ha mellémegy az AF, mert természetesen nem a tényleges képet látod benne, "csak" egy keretet vetít, amire te képzeled oda a fókuszpontot, de nyáron sok fényben amikor a hátsó LCD-n alig látsz valamit jobb és a váz is stabilabb ezzel komponálva.
Így néz ki egy Oly vázon, de Pana Gx-X vázakon is pofás.Egyébként hol 199$ GX1 váz?
-
jjeahh
nagyúr
pl egy f1.2-est nem helyettesíthetsz m4/3-on semmivel, de szerintem az már annyira mosott hátteres, hogy nekem hamisnak tűnik...szóval jóból is megárt néha a sok...
pont most nézegettem végig egy ismerős 5dmk II + 85mm f1.2 fotóit, és ez esett le...a maximum háttérmosás, ami az én szememnek is tetszik, azt az m.zuiko 75mm pont adja...amit persze soha nem fogok megengedni magamnak... 
-
jszaz
csendes tag
A szenzorméret vs mélységélesség témát elég jól körbejártam (én vagyok az, aki 5D-ről upgradelt OMD-re). Szóval vannak olyan helyzetek, amikor a fizika mai állása miatt lehetetlen utolérni a fullframe szenzor adta DOF-ot (viszonylag nagyobb tárgytávolság és viszonylag rövidebb gyujtótávolság esetén pl. sosem lehet olyan kicsi a mélységélesség kisebb szenzorral), de - legalábbis az én fotózási szokásaimmal - az esetek igen nagy százalékában nem érzem, hogy korlátozna a m43 rendszer az ilyen jellegő kreativ képalkotásban

-
Mercutio_
félisten
Szerintem nem kell külön indokolnom.
Évek óta járok fotós talikra - igaz nem nagy tömegrendezvényekre - Pentaxos, mFT-s, Nikonos tagokkal, és eddig mindenki akceptálta ezt a kérést.
Egyébként készül elég kép ezeken a talikon amin nem vagyok/-unk rajta, bőven jut kedvcsináló kép azoknak akik vacilálnak
Freddy76: Amíg neked nagyobb a pocakod és dugdosod a gyereket előlünk jobb, ha hallgatsz

-
b.vr
őstag
válasz
Marseille199
üzenetére
Biza, fel is csillant a szemem a kellemes emlékektől, arrafelé két jó sörözőbe is betértünk

(csak sajna hétköznap volt és hamar zártak. Azért a belső részen persze még találtunk pár helyet
, aztán hajnalban egy alter helyen végeztük, valami iszonyat füstben, merthát ott még nem tilos. Reggel akár el is égethettem volna a ruhámat...
) -
Marseille199
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Prága, Várnegyed

-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
Hegedus koz, vagy Sopron, Festo koz?
-
fattyu
veterán
válasz
Freddy76
üzenetére
az adrenalin jobb. Ennyi a magyarázat.
amugy isten az a gép, de főleg az a zm 50 planar.
Filmesnél a váz különösen hanyagolható faktor szerintem. A keresője maga volt a menyország a fénymérője meg a pokol
ostoba egy jószág volt az.Olcsón jó távmérős: vadássz egy jó állapotú kievet.
-
Freddy76
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nem, az avatarja sokkal jóképűbb.
Amúgy én elég későn érkeztem, csak beugróra, de nagyon meg szerettem volna tapogatni fattyu távmérősét. Erre mire felmegyek, fattyu sem volt fent, de mint kiderült, még gépet sem hozott. Ejnye.
-
MLaca
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
nem az ő kinézetéről van szó, hanem arról, hogy esetleg más is kedvet kapna elmenni egy ilyen talira, ha látna pár kedvcsináló képet.
-
-
gx1 = 199 usd jelenleg. ezek fényében mennyit adnátok egy gx2-ért?
-
MLaca
őstag
válasz
Marseille199
üzenetére
na, új ubuntu háttérkép

-
need
addikt
válasz
Marseille199
üzenetére
de most tényleg hol vannak az ikonok az asztalról...??

-
scarabaeus
őstag
válasz
Marseille199
üzenetére
Sokáig azt hittem, hogy az alap XP háttérkép számítógépes grafika, de aztán 2009-ben olvastam, hogy egy Kaliforniában készült fénykép, meg is kerestem a helyét, fel is adtam a Google Earth-ös műholdképkeresős topikban

-
Gondwana
addikt
válasz
Marseille199
üzenetére
(A négy szines deformált téglalapot mivel retusáltad le?
) -
FEDman
addikt
Igen, az összes FF szenzor alatti rendszer, ahogy egyre megyünk lejjebb méretben úgy egyre nagyobb mértékben szenved ettől. Sajnos a gyártók legtöbbször tesznek az elérhető mélységélességre és csupán a fényerő után áraznak, függetlenül attól, hogy adott obi alá milyen szenzor kerül.

-
-
FEDman
addikt
Ez az új portré 32/1,2 a Nikon rendszer PanLeica 45/2,8-a. Jó obi lesz, de a tudásához képest értelmezhetetlenül drága.

Ettől persze semmivel se lett rosszabb a Nikon 1, egyszerűen csak arról van szó, hogy márkától függetlenül minden rendszernek megvannak a maga hülyeségei.

-
HollyBoni
veterán
Remélem mindenki észrevette hogy megújult a Flickr. 1TB tárhely hmm.

-
nord_
veterán
Nana, én a rendszerek közül egyedül a Sonyt ekézem
, a Nikonon rengetegszer elmerengtem már, miközben a MM-ban kézbe vettem.
(Az már sajnos az én egyéni szocproblémám, hogy amikor a régi képeimet nézegetem vissza, mindig a háttérmosós fotóknál állok meg hosszabb időre, így bármennyire is jók lehetnek az f/setét zúmjaik, azokért a kitekért - egyik kedves online ismerősöm szavajárásával élve - ötvenezernél nem adnék többet.
)Ahogy elnézem a hozzászólásainkat egyre inkább úgy tűnik, elbeszélünk egymás mellett (nagy átka a nem IRL társalgásnak, hogy amit egy sör mellett az ember másfél mondattal elintéz, az online fél napig kavarog...).
Szóval, moderátor/házigazdaként felkérlek, szüntesd be hatalmi szóval ezt a félresiklott szösszenetet.
-
Szulita28
senior tag
Písz. Nord-ot ismerve biztosan nem basztatni akart

Inkább kávézzunk kicsit. Hol a fenébe van a kávés topikotok? Nem találom. Igazán kíváncsi lennék, h miután elszántam magamat egy normális(abb) kávérettyintő vásárlására, vajh mennyire nyúltam mellé (P. Saeco Intelia). Előre félek, h nagyon

-
figyu, ha már írsz valamit, ami nem válasz semmire, ami épp felmerült, legalább ne gúnyolódj utána légyszi.
- a nikon 18,5 ugye a 45-ösnek felel meg
- nem, az az új f1,2-es portré
- hihi, az egy szar, a nikon értelmetlenné teszi a rendszert nekünkpersze, fedmannak teljesen igaza van abban, amit írt. de én is csak annyit mondtam, hogy annak, aki NEM akar portréobit venni, tök mindegy, hogy milyen egy olyan üveg, amit nem vesz meg. egyszerűen nem értem, hogy mi a francot lehet ekézni egy rendszert önmagában (most már rólad beszélek), amikor mindig az a kérdés, hogy ki, melyik részét használná és mire. az m4/3 egy nagy kalap szar szűk dofban egy ff vázhoz képest!!!4444!!!négy!!! igen, az, pont mint a nikon 1 az m4/3-hoz képest. és akkor mi van?
de mindezt te ráadásul tudod tök jól, csak valamiért osztasz engem jól.

-
már bocs, de hülyeségeket beszélsz... de nekem aztán mindegy, hogy miért. ha portrézni akarsz egy fényerős fixszel, akkor van jobb alternatíva, ja. de miért kéne másnak ugyanígy dönteni?
az új nikon 10-100 történetesen kisebb és jobb rajzú, mint az amúgy is tök jó m.zuiko 14-150. akkor most ennek ellenére kukázzam, mert neked a nikon portréobi drága? mindezt úgy, hogy én amúgy sem venném meg?

a nikon 1 az emberek 99%-ának még akár jó választás is lehet az af rendszere és a kompaktabb teléi miatt. te a maradék 1% vagy, aki amúgy is jól tudja, hogy mit akar. persze a logikád folytatva a nex is jobb volna számodra az m4/3 helyett, ha már portrézunk...
-
-
törölt tag
-
tuctuc
aktív tag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Nem a legolcsóbb, de bitang: [Kingston 233X]
-
Dare2Live
félisten
Tényleg nekem kell eldönteni, csak eléggé döntetlen... akármit csinálok vhova harapnom kell.
+1 kérdés, milyen SD-kari legyen ami mindkét gépet ill EP-5öt is bőven kiszolgája. Méretben inkább 32gbs kéne, nem 23-évre veszem hanem min 5-10re.
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
makró obiból jobb a jónál egy fasza régi filmes + átalakító, az a legolcsóbb, de én még a raynox előtétet sem használom. ami a többit illeti, látod, nincs jó és rossz, az a kérdés, hogy az ember igényeire melyik rendszer ad jó választ. és ilyen értelemben a nikon 1 sem hulladék, sőt, ha megnézed, tulajdonképpen egész sokféle kérdésre ad elég jó választ.
de az biztos, hogy ha 3 fényerős fixszel szeretnék fotózni, én sem ott keresgélnék.
-
Mr.Csizmás
titán
na igen, hat hogy van-e kinalat fenyerobol. (3fix szentharomsag nalam, plusz egyebek)
mft-bol, es X-bol is siman fenyerosen (es eros penztarcaval) kijon egy eq. <28 nagylato, 35-50 altalanos, 70-100 koruli portre/hosszabb, meg neha telezni hobbibol, ez utobbira m42, vagy mft 300-as vegu. ja es ha talicska penzem lenne, egy makro obit is vennek.
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
18,5 egy normál obi (ekv. 50 mm), az új f1,2-es a portré. amúgy meg továbbra sem az a kérdés, hogy melyik rendszerhez lehet venni "4 kiló lett, maradhat?" mennyiségű üveget, hanem az, hogy a célszemélynek milyen üvegek kellenek. ha azt tudja a rendszer, hurrá, ha nem, nem.
nekem például tök elég 5 üveg, bármilyen rendszernél:
- nagylátó (legalább ekv. 20 mm)
- superzoom (ami kompakt, könnyű és jó is)
- fényerős normál
- fényerős portré
- fényerős telezoomsőt, a superzoomot venném először, a nagylátót másodszor és a 3 fényerősből vegyet harmadszor, oszt vége a dalnak. ennél nem kéne több soha. ezt pedig most már tudja az m4/3 és a nikon 1 is, ezzel szemben nem tudja a nex a mai napig (a nagylátó és a superzoom is, de tulajdonképpen még a fényerős fix is bazinagy).
-
Studi
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Annyi előnye volt az mFT-nek, hogy az Oly és Pana határozottan döntött, és elhagyta a tükörreflexes rendszert (E-30 tulajként azért ezt némiképp fájlalom). Így teljes mellszélességgel a MILC rendszer mögé tudtak állni, és arra koncentrálták minden fejlesztési keretüket. Ezt a lépést egyelőre a Canon és a Nikon nem tette meg, várhatóan nem is fogják, ami miatt lassabb fejlődés várható ott (persze nagyobb kerettel rendelkeznek azért). A Nikon 1 rendszer azért fejlődik, de a Canonnál nagyon látható, hogy ők inkább a tükrösnél maradnának, ezt mutatja a mini DSLR piacra dobása is.
-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Mikrófórtőcc is így indult, türelem tornaterem

-
Mr.Csizmás
titán
igen, de ez akkoris csak egy darab cucc. mft-nel ott a 17,20, 45, f2 alattiak. (a 18,5 kb. a 45-nek felelne meg ugye latoszogben)
a nikon meg a hegynyi lencsegyartasi multtal igazan kihozhatna valami utos kollekciot, mint az aranycsikos nikkorok, szoval maganvelemeny egyelore a nikon1 kinalatra hogy bicspliz. lehetnenek jobbak siman, a kisujjuk mozditasaba kerulne kb.
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
viszont a 18,5/1,8 olcsó és jó. el kell dönteni már jó előre, hogy elég-e az embernek az a szűk mélységélesség, amit a nikon 1 tud. ha igen, nincs igazán hátránya, ha nem, akkor meg nem kell agyalni rajta.

-
Mr.Csizmás
titán
hat....a pici fenyeros fixek hianyoznak. foleg hogy nem lenne nagy wasistdas ekkora szenzorra f1.x (neadjisten f0.xx) uvegeket tervezni. erre kiszurjak az ember szemet ilyen kitobis fenyero szintu izekkel.
off: en meg varom Marseilletol az elso adagomat, aztan elkattintom a forte 100 b&w tekercsemet. a velviahoz kevesnek erzem magam
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Állj, állj. Mondjátok ezt úgy, mintha a Nikonnak nem lenne folytatása... Nyilván lesz, sőt, ha az életkorát nézzük a rendszernek, akkor még "gyerekcipőben" jár, tehát van benne fejlesztési/fejlődési lehetőség. Az üvegek meg mint mondta ott is meglepően jók. Azaz patthelyzet van. (mondom ezt úgy, hogy sosem fogtam Nikon 1-et kézbe, nemhogy nem használtam).
Dönteni mindig nehéz, és neked kell.off: voltam a fotoplus-ban filmet venni (kapható Velvia csekély 3290 Ft/tekercs áron - nem ilyet vettem). Frankó hely. Sajnos pont szabin volt a kollega aki az obikat/vázak felelőse, így nem tudtam kiprószálni az X-E1-et, meg az új Lumix 14-140-et, de ami késik nem múlik...
-
robi-k
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Pontosan, én is emiatt váltottam az mft-re, ha nem teszem tönkre az üvegeket (pl. leejtve őket kemény felületre), akkor x évente csak a vázakat kell megújítanom

-
Dare2Live
félisten
Kis/könnyű gépet kéne venni utazgatáshoz, keret nagyon max 200K, de nem tudok dönteni.
Eleddig két kombó van, ami szimpi.
- E-PM1 + 14-150 (kb 110K) + 45 1.8 (90K)
- Nikon 1 J1 10-30 + 30-110 160K
Nem nagyon tudok dönteni, Nikon nagyon gyors, de kicsit túl automata, van vaku, mindkét obi meglepően jó, 40Kval olcsobb, oly lassabb, 14-150 érezhetően gyengébb de a 45 1.8 kárpotol + használt piaca is nagyobb, meg 2-3év múlva egy kifutó e-p5re majd le lehet csapni.
Nem nagyon tudok dönteni.
-
Ez-az gyerekek, csak el is gyertek! Ma még elfogadható lesz az idő - ha nem is ideális - holnaptól elromlik.
-
.mf
veterán
válasz
fattyu
üzenetére
Én csak 19h-kor tudok indulni az Oktogontól, sztem jobban jársz, ha előbb indulsz

Amúgy sztem nem nehéz odatalálni: Krisztina / Alkotás útról a Délinél lekanyarodsz a Budai hegyek felé a Kékgolyó utcára vagy a Nagyenyed utcán (ahol az 59-es villamos lekanyarodik az Alkotásról), az egyenesen betorkollik az Istenhegyi útba (ez Nagyenyednél a következő sarok, itt a Nagyenyed a villamossal balra, az Istenhegyi egyenesen fel), azon fel egészen a Fogaskerekű Svábhegy megállójáig, ahol látni is fogod, hogy a fő irány jobbra fel a hegyre, az Eötvös úton folytatódik, ott megint az úton végig, és a víztorony után már ott is vagy a Normafa kisvasút-megállónál és még pár száz méterrel tovább ott a Normafa "síház".
[link]
De ha együtt jönnél, dobj privit. -
Mercutio_
félisten
Skacok a Holnapi (KEDD) Normafázást nem elfelejteni!!!

-
MrChris
nagyúr
az epm2 és omd videója ugyan azon bitrátával dolgozik?
-
.mf
veterán
-
jjeahh
nagyúr
válasz
pilóta
üzenetére
nem értem...
lehet valamit félreértek itt, a fenti kit 1.350€, külön meg 1280€ szállítással, igaz, most én nem magyarországon vagyok, hanem kb 700km-el arrébb, de akkor is...150k+ lenne a szállítás oda? nálam 25, 23, 15€-t ír, a váz 649, a két obi 229, 398...lehet, hogy csak fáradt vagyok már, valamit rosszul számoltam? [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Gitáros topic
- Villanyszerelés
- Google Pixel topik
- 3D nyomtatás
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 83%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4209, 94% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

és mondjuk 1.2-őt lehet rekeszelni is...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
pont most nézegettem végig egy ismerős 5dmk II + 85mm f1.2 fotóit, és ez esett le...a maximum háttérmosás, ami az én szememnek is tetszik, azt az m.zuiko 75mm pont adja...amit persze soha nem fogok megengedni magamnak... 

Na, azt hiszem keresnem kell valakit, aki hoz egyet, és megint szerzek egy Yashica optikai keresőt, aztán megy a 20-as pana rá fixen napi rohangálós set-nek 
c