-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ThuG4LifE #28372 üzenetére
A CPU-nak (már ha intel és i* széria) és az SSD-nek semmi köze az OSX-hez, szóval vedd azt amelyik neked megfelelő. Bármilyen sata hdd/ssd jó, illetve bármelyik i5 proci.
Ami viszont kényesebb kérdés, az a VGA. A 9600GT támogatása nem tudom milyen, azt majd más megírja talán aki ilyet használ. Támpont lehet esetleg ha rákeresel hogy az Nvidia webdriver miket támogat. Alaplap kapcsán pedig nézd a Tony féle ajánlásokat, szintén fontos és kritikus építőeleme a hackintoshnak.
-
-
söncö
tag
válasz
ThuG4LifE #28342 üzenetére
Értem hogy mire gondolsz, de azért az mégsem csak olyan mint ,ahogyan a minden napokban használom a szerkezetet. Pl.: emailezés ,böngészés ,excel ,publisher ,world ,felhőtárhelyek kezelése ,ftp. Van almás telefonom ,abban megbízok ,de egy csomó olyan kérdés mereng bennem amit csak akkor tudok helyre tenni ha a szolgálatomban áll egy ilyen vagy ehez hasonló masina legalább egy hetet.
-
scream
veterán
válasz
ThuG4LifE #28310 üzenetére
Rendben, viszont ezt majd csak hétfőn tudom kipróbálni, mert nincsen itthon Mac-em. Kerestem Win alá programot, ami látja a pendrive-ot, de nem találtam semmi használhatót.
- FakeSMC-t bemásoltam 10.10, 10.11 mappákba, illetve létrehoztam egy 10.12 mappát is, abba is bemásoltam, de akkor még az Others-be is bemásolom
- NullCPUPowerManagement kextet hol találom?
--v kext-dev-mode=1 rootless=0
- ez idáig is volt -
törölt tag
válasz
ThuG4LifE #27432 üzenetére
most nem kötegedés képpen, de ha a mac osx hivatalosan csak mac gépkre elérhető,mint itt többen állítjátok, akkor maga a topik miért nem minősül WAREZ-nak? mivel a rendszer eredeti formájában nem telepíthető, csak rendszer a módosításításaival, ami nem hivatalos. most ez a kérdés felugrott bennem...
-
törölt tag
válasz
ThuG4LifE #27425 üzenetére
bocs, de olvastam...de ez nem olyan egyszerű mint ahogy itt szavakba van foglalva,mivel:
Telepítő létrehozása1. Mindenképp szükségünk lesz egy működő OS X-re, ahhoz hogy le tudjuk tölteni az El Capitan telepítőt az AppStore-ból, és hogy létre tudjuk hozni a telepítőt. - ezzel nem mindenki vagy leginkább a lakosság kb. max.10%-a(de lehet sokat mondtam) rendelkezik!
mivel senkinek nem jutott eszébe hogy a telepítő pendriveról készítsen egy image-t(erre vannak nagyon jó ingyenes appok!) így mac gép hiányában ez nem kivitelezhető, amit kaptam youtube-os videót, az nem működik. vmware 12 alatt nem indul el kompatibilitási probléma miatt, leszedtem a videó leírásában szereplő 7.1.4-es verzót, az meg azt írja ki hogy nem vmware7-es verzióhoz készült...tehát puff... a virtuális verzió elmélet bukott...
tehát...még is úgy gondolod hogy olyan egyszerű?
-
törölt tag
válasz
ThuG4LifE #27419 üzenetére
ez nem annyira brutálos laptop
ez csak egy alap
nem gamer kategóriás
Asus X553M
Intel Cel M BayTrail DualCore 2,6
4GB RAM
Intel HD VGA(nem tudom hányadik generációs)
USB2.0 és USB3.0
HDMI
Realtek PCIe kártyaolvasó
USB kamera(passz milyen gyártmány)
Realtek HD audió
AR9485 WifiA tablem is hasonló
Lark ultimate 8i win 4x1,3
Intel Atom Z3735F
1GB DDR3
16GB SSD
USB 2.0/3.0
2db 2mpxl kamera
BT/Wifibár inkább a proci lehet gond,hiába újabb, ennek a mac os x pc-re írt változata nem nagyon elterjedt témakör, leginkább csak az i szériás procikhoz elérhető, pl. van olyan oldal, ahol pipálni meg listáról kiválasztja a user mit szeretne a rendszerbe, az oldal kb.1-5 perc alatt már elérhetővé is teszi a telepítő iso-t! ha lenne osx-re is ilyen simán csődbe menne a ms.
-
007spider007
csendes tag
válasz
ThuG4LifE #25564 üzenetére
Ezen leírás szerint : [link] a 6 os pontnál problémába ütköztem. a telepítés elkezdődik, de kb a felénél újraindul a gép.
logból látom hogy sorba rakja fel a pkg-kat a macintosh partíciómra.
felrakja a basesystemresources.pkg , az essentails.pkg és a b..pkg, s újraindul.
A disk utility-ben látom, hogy felrakott kb 6 gb-ot a partícióra.
Valakinek van valamilyen ötlete? Esetleg láttam hogy a telepítéseket különféle kapcsolókkal kezdik, lehet meg kéne adnom valamit a clover-ben? pls help.
(info: Yosemite)upd: esetleg kevés neki a 8gb os usb? leírásban azt írja, hogy először az usb-re bont ki dolgokat.Mondjuk ő is 16gb-ossal csinálta.
-
007spider007
csendes tag
-
contaxg
veterán
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
ThuG4LifE #25427 üzenetére
Feltettem de valami nem kerek nekem...
Kb 10perc alatt tölt be a rendszer. Na mind1. Megtapasztaltam ezt a rendszert így. Jó lesz nekem a 10.9.5-is arra amire kell.
Viszont két kérdés egy "alap" felhasználónak. A Meghajtóimnak az ikonjait hogy tudom az asztalra kitenni? Illetve hogy lehet "Print Screen"-t csinálni OS X-be?
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
ThuG4LifE #25423 üzenetére
És akkor azt a letöltött cuccal mit kezdjek? Finderben van.
Most használok először OS X-et így teljesen alap dolgokat sem tudok még. Vagy akkor honnan tudom leszedni a Niresh féle Yosemite-t? Amit PowerISO-val "kiírok" egy pendrive-ra és akkor bebootolom? Mert a Niresh Mavericks is csak a PowerISO-val ment.
-
bugmenot1
tag
válasz
ThuG4LifE #25342 üzenetére
sikerült elindítani, VGA képernyővel, a beépített,és a HDMI nem megy.. A VGA is úgy, hogy szemcsés a kép, és a felét nem látom
Intel HD3000, Geforce GT555M
szerk: a niresh-ben megvannak a működő kext-ek, azokat ki lehet másolni valahogyan? most 2 gépet csinálok, az 1.-en működik a niresh, az is HD3000-es, de nincs benne DVGA
-
_ak_
addikt
válasz
ThuG4LifE #24720 üzenetére
Konkrétan Acer IPIMB-AR az alaplap. [link] Tud UEFI-t, meg AHCI-t, de ezt leszámítva elég butuska lap, már ami a biost illeti.
A LAN valami Intel 82579V NIC, ha minden igaz, az audioról meg annyit tudok, hogy Realtek, mert jelenlegi helyzetben nem tudom használni egy sérült kondi miatt, így nekem a HDMI-n keresztül kéne hangot kicsikarnom belőle.
-
Giovanny
őstag
válasz
ThuG4LifE #24698 üzenetére
Nem rég vettem asus stx-et,és nagyon elégedett vagyok a hangjával,de megint motoszkál bennem az OSX
És ahogy kiderült Asus Z97 Deluxe kompatibilis hackintosh-al,gondoltam megint kipróbálok,de most csak külső segítséggel,remélem összejön rendesen a működése.
-
FefeeX
veterán
válasz
ThuG4LifE #24393 üzenetére
Az iOS8 bétája is egy nagy kalap... Olyan lassú, mintha 486-oson futtatnád, és instabil. Nem mondom, hogy a 7es bétája jobb volt, mert az annyira megtetszett, hogy azt használtam bejelentéstől kezdve, és az is tele volt buggal, néha nem lehetett felvenni a telefont, kilépkedtek programok, újraindult naponta 2-3szor a telefon meg hasonlók; node az iOS8 béta sem egy stabil rendszer, most olyan mint egy kiforrott Android kb
A lényeg, hogy a dev verziók első bétája még nem végfelhasználóknak való, akkor sem, ha szeretnek szívni. Én majd a 2-3. béta körül lépek asszem újra be, onnan szerintem már bírni fogom
-
FefeeX
veterán
válasz
ThuG4LifE #24385 üzenetére
Mivel az én hacklim még nem stabil teljesen, ezért nem is laktam még be, tehát egy gyors CCC mentés, aztán bepróbálom este, mivel szereztem hivatalos forrásból developer prev-et. Nincs veszítenivalóm, ami mondjuk a MBA-mról nem elmondható
Esély nem sok van, de meglátjuk
-
válasz
ThuG4LifE #23999 üzenetére
Köszönöm a választ.
Akkor azt mondod elég a 10.6 és nem fogjuk 2 nap múlva azt az üzenetet látni, hogy most meg frissítsünk 10.8-ra ha netezni akarunk?
Van vele valami teendőnk, vagy csak annyi hogy a vásárlás után kapott lemezt betesz és next-next-finish? A gépen lévő adatokkal kell valamit kezdeni előtte, vagy megmarad minden a helyén? -
RaZroX
addikt
válasz
ThuG4LifE #23827 üzenetére
nekem csak a rádóval csinálta ezt, de csak pár mp-re állt meg kb 1-2 óránként. De ott szerintem a kapcsolattal volt gond, szóval nincs köze a te problémádhoz. Egyébként máshol nem tapasztaltam ilyet, főleg azért mert az iTunes-on csak rádiót hallgatok, a gépen lévő zenéket VOX-al nyomatom
-
HollyBoni
veterán
válasz
ThuG4LifE #23718 üzenetére
Igen nekem sem ártana egy új gép ami 50x ilyen erős, de most normál használatról volt szó. Amint írtam 1,5 éve használok OSX-et és egyszer nem éreztem sima használat közben hogy ok most itt elfogyott a ram. Múltkor stackeltem 20 RAW képet photoshop-ban először, na ott viszont az egész gép úgy ahogy van meghalt, de itt már minden BŐVEN kevés volt.
-
weinmaker
őstag
válasz
ThuG4LifE #23077 üzenetére
Oké, bocsi, de sosem használtam még osx-et, csak win és linux van itthon. Addig eljutottam, hogy vmware-t feltettem, de ahhoz is kell valami osx telepítő. Ha nem lehet letölteni, akkor, hogy a rákba csinálok usb-s telepítőt, vagy keressek valami torrent megoldást?
Szívesen kipróbálnám az osx-et, de ennyi kínlódást megér egyáltalán?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest